![]() |
Sen Güzelsin Bayrağım
Baharda gül,gülde bülbül güzeldir. Toprakta çim,çimde çimen güzeldir. Vadide sis,dağda orman güzeldir. Tüm bunlardan sen güzelsin bayrağım... Kalpte sevgi,sevgide kalp güzeldir. Tende iman,imanda can güzeldir. İbadetle geçen zaman güzeldir. Tüm bunlardan sen güzelsin bayrağım... Derede su,suda canlı güzeldir. Şehitte kan,kanda şehit güzeldir. Vatan için vereiel can güzeldir. Tüm bunlardan sen güzelsin bayrağım. Bedende baş,başta akıl güzeldir. Bilgide yol,yolda bilgi güzeldir. Ömürde can canda canlı güzeldir. Tüm bunlardan sen güzelsin BAYRAĞIM... |
Sen Hiç Mutlu Olamazsın
Özün başka sözün başka, Farklı şeyde gözün başka, Maskelenmişyüzün başka, Sen hiç mutlu olamazsın.... Tüm sözlerin yalan gibi, zehirlisin yılan gibi, Köşelerde kalan gibi, Sen gerçek dost bulamazsın... Anlamazsın aşktan, dertten, Utanmazsın bunca fertten, Yaklaştın hangi niyetten, Sen gerçek dost olamazsın... Gülerken alem haline, Sahip olmadın beline, Düştün ellerin diline, Sen hiç mutlu olamazsın... Gözün hep parada,pulda, Olmadı ki helallerde, Varacağın O alemde Umduğunu bulamazsın... |
Sen İnsanoğlu
Neden isyankarsın,niçin hırçınsın Deri, et -kemikten değil misin sen Neden yaratıldığını hatırla Bir damla nutfeden değilmi sin sen.... Bunca tüm nimetler hep senin için, Farzlardan,Sünnetten kaçarsın niçin? Yaradan'ın emri kurtulman için Şükürsüz,hayasız değil misin sen... Mevla'mız Melek'ten üstün yarattı, Vucudunu nimetlerle donattı. Birde Ötelerde Cennet vadetti, Onu da reddeden değil misin sen... Sıkıntı gelince asar yüzünü Göyüslemez oldun derdi hüzünü. O'ndan başkasında yoktur çözümü, Dünya'ya hevesli değil misin sen.... Seyfet Hak yolda gideğim dedim, Üstümden riyayı atayım dedim Emrettiklerini tutayım dedim Her an bu Kalbimde değil misin sen... |
Sen Neye Benziyirsen?
Cahiliye döneminden mi kaldın? İmandan,ihlastan hep uzak durdun, Hep boşa çalıştın boşa yoruldun, İflas etmiş tüccara benziyirsen... Yiye,yiye büyütmüşsün enseyi, Yalan ile doldurmuşsun keseyi, Almamışsın şu Dünya'dan hisseyi, Yük taşıyan eşşeye benziyirsen... Bir haramdan ötekine koşarsın, Kıskanmayan domuz gibi yaşarsın, Kedi gibi hep dört ayak düşersin, Yüz derinle mandaya benziyirsen... Hayvana benziyir senin yaşamın, İnsanlık dışıdır,giyim kuşamın, Gömleyinden fırlamıştır göbeyin, Saman yiyen ineye benziyirsen... Yeter Seyfet hoca bunlar anlamaz, Yüzüne tükürsen,asla utanmaz, Ar,haya,namustan asla anlamaz, Koşup duran şebeye benziyirsen... |
Sen Olmasaydın
Sen olmasaydın,Dünya'da düzen olmazdı, Cahiliye dönemi devam ederek son bulmazdı. Meleklerde yer yüzüne doğduğunda inmezdi, Sen olmasaydın Ya Resul Allah... Zalim zülmü ile zalimlik ederdi, Kadınlar satılır.Kölelik düzeni devam ederdi, Kız çocukları diri,diri toprağa gömülüp giderdi, Sen olmasaydın Ya Habip Allah... İslamiyet, Kabe'miz,Kıblemiz olmazdı, Ebubekir'i Sıddık, Ömer'i Faruk olmazdı, Osman'ı Zinnu're,Ali'yi Haydar olmazdı, Sen olmasaydın Ya Resül Allah.... Sevaplar,ibadetler,rahmetler,sevgiler olmazdı. İnsanlık iflas ederek,Kaba kuvvet hakim olurdu. Bizlere öteki alemde kim şefaatçı olurdu? Sen olmasaydın Ya son Peygamber... |
Sen Olmasaydın(S.A.V)
M üjdelenmesen gün doğmazdı, U mutlanarak yüz gülmezdi. H allere çareler bulunmazdı, A ğlardı ümmet olmasaydın... M eler kalırdı hep kuzular, M elekler gelmeni arzular, E lem,keder ve sızılar, D erin olurdu olmasaydın... A lem zülme gark olurdu, L ale açmaz hep solardı. E limizden kim tutardı, Y astaydı ruh olmasaydın... H alden anlayan olmazdı, İ man,irfan'ı bilmezdi, S ular çağlayıp akmazdı, E dep yoktu olmasaydın... L al olurdu bülbüllerin, A ldanırdı ümmetlerin, M anasızdı olmasaydın... 30.03.2007 |
Sen Yine de Aynısın!
Ben değiştim,O değişti sense hiç! Pes etmedin,inadından aldın güç, Batıl fikirlerle olmuşsun gülünç, Çok şeyler değişti sense aynısın... Nice maskeli yüzlere büründün, Çıkar için bazen çok saf göründün, Hayatını kazanmaya ayırdın, Hiç yılmadın! sen yinede aynısın... Yalan yanlış diz boyuydu ömründe Kar boran hayatın yerli,yerinde, Hep hinlik düşündün hain halinle, Hiç ibret almadın yine aynısın... Diş biledin müminlere saldırdın, Demokrasi dedin,hiçte uymadın, Bu kadar servetle daha doymadın, Hislerinle,hayvanlarla aynısın... |
Senden Gelsin
Kazabında,sevginde gelirse senden gelsin, Yarap rahmetinlede,kahrınlada güzelsin. Bizler hep bir faniyiz,dönüşümüz sanadır, Yüzümüzü güldüren,mağfiret senden gelsin... Bu naciz zayıf kulun,yoluna feda olsun, Birazcık lutuf eyle,gönlü aşkınla dolsun, Duamızı kabül et,biraz yüzümüz gülsün, Cennet'ine kabul et rahmetin senden gelsin... |
Seni
İlk aşkım bir tanem biricik yarim Unutmam her zaman ararım seni Sensin sılam, sensin gönül diyarim Son nefeste bile sorarım seni... Yüreğim sedası dağlara vurup Baktığım güllerde cehreni görüp Seninle yaşadım hayaller kurup Güzel rüyalarda yorarım seni... Gülleri sen diye koklar severim Seni görmeyince ben ne ederim, Sadakat ehlidir diye överim Gönlüme taht diye kurarım seni... Seyfet'inbağrında sevda duygusu Vermesin Yaratan vuslat kaygısı Sevenin sevene çoktur saygısı Yıllanmış sevgimle sararım seni... 14.11.2006 |
Seni Ararım
Bulduğum tüm izler ile, Nimetlerin gözler ile, En kıymetli sözler ile, Her şeyde seni ararım... Yunus gibi çağlayarak, Hakka gönül bağlayarak, Aşkın ile ağlayarak, Seni herkesten sorarım... Koy bu ruhuma sevgini, O nunla doldur gönlümü, Seyfet der ak kıl yolumu, Doğru yolunda öleğim... 04.03.2006 |
Seni Sevdikleri Kadar İyisin
Seni sevdikleri kadar iyisin Nefret ettikleri kadarda kötü. Yaşadığın kadar yakınsın sonuna, Ve yaşadığın kadardır zamanın... Karamsarlığa kapılma! Ömrün sevdiğin kadardır. Yüzün güldüyü zaman mutlusun, Ve ağladığın kadar üzgünsün. İyi bilki! Sevdiğin kadar sevileceksin. Yalnız hissettiğin kadar yalnız Kendini güçlü hissettiğin kadar güçlüsün. Güzel düşündüğün kadar güzel, Sıcaklığın kadar sıcak, Unuttuğun kadar çabuk unutulursun, Bülbül ötebildiği kadar güle, Arı yapabildiği kadar bala Kök tutunabildiği kadar toprağa, İnsan gölgesinde yaşayabildiği kadar Bayrağa, Kul anabildiği kadar Mevla'ya aşıktır. Tüm bunları öğrendiğin kadar bilirsin, Sonuç olarak; Ne kadar seversen, o kadar sevilirsin... |
Seni Sevince
Sana kavuşmak için yaşarım ümitle, Elleri duada seni sevince. Yolunu beklerim gelirsin diye, Fotrafına bakardım hasret kalınca... Emelim Mevlamdan seninle olmak, Tüm ömrüm boyunca seninle kalmak, Bir yaşamı senle ortak paylaşmak, Ortada kalırım sensiz kalınca... Zorlukları aştım hep senin için, Çalışmak zevk verir ikimiz için, Ağlatmak aldatmak,acaba niçin? Lale gibiyim ben sensiz olunca... Işık olda gel aydınlat yolumu, Hayatım şenlendir,yeşert dalımı, Ağlarıken gelip sorsan halimi, Yalnız hissederim sensiz kalınca... Rüyamdada canlanırsın gözümde, İsmin kalbimdedir,sevgin özümde, Yollarımız aynı Hakkın sözünde, Endişe duyarım sensiz olunca... Bakınca yüzüne açılır içim, O boş dünya için ağlamak niçin, Zülüm ve işkence sevenler için, Çaresiz kalırım sensiz olunca... Aldatmadın,aldatayım ben seni, Lale gibi kabüllendin hep beni, Ilgıt,ılgıt aşkla sevdim ben seni, Yuvamız mutludur sende gelince... |
Senin Olayım
İşte sana geliyorum, herşeyi geride bırakarak, hak ettiğim yerimi hazırla sevinç ve şaşkınlık arasında. şarmaşıklar gibi sarsın kolların. ana kucağı gibi sıcak ve yumuşak olsun. küçük bir gülümsemen, yaşam kaynağım olsun ömür boyu. ılık meltemler esedursun yanıbaşımızda, baharı bul bana yitirme bir daha, suyun şırıltılı sesleri aksın yanıbaşımızda, gazel dökmesin yeşeren dallarımız. kuşların sesleriyle uyanayım sabahları ormanların yamaçlarında büyürken kozalaklar kollarında büyüyeyim dev ormanlar gibi güçlü olayım... sevgisiz çok şeye sahip olmaktansa tatlı bir tebesüm gösterki! ölene dek seninle olayım...... |
Senin Olsun
Karışma hiç işime sözlerin senin olsun, Gölge etme kışıma,yazların senin olsun, Karışma hayatıma,gizlerin senin olsun, Hor bakma yaşantıma,gözlerin senin olsun... Yoluna canım koydum,daima seni andım, Mecnun oldum çöllerde seni aradım durdum, Sevdamı arariken,gerçek sevgiyi buldum, Ben sevenimi buldum,sevdalar senin olsun... O sevda ki andıkça huzur doluyor içim, Mutluluktan ağlarım,göz yaşım sicim,sicim. Gönlümde O variken gelir takatım gücüm, Ben Rahman'ımı buldum dünyalar senin olsun... 06.05.2006 |
Seninde Canını Yakan Bulunur
Her gün yeni canlar yakar durursun, Seninde canını yakan bulunur. Bir gün olur zalim gelir hakkından, Sanada bir kurşun sıkan bulunur... Mazlumun ahıyla tutulur yakan, Yerlerde sürünür forsun,fiyakan, Senmisin mazlumu sefil bırakan? Seninde boynunu büken bulunur... Dikenler toplarsan gül ağacından, Zamanla olursun tahttan,tacından, Bir gün olur Hak'kın dar ağacında, Seninde ipini çeken bulunur... 15.05.2006 |
Sensin
Hep Dünya malının ensesindeğiz O malı veren de,alan da Sensin! .. Bunca kör nefisin tuzağındayız, Rahim sıfatınla gören de Sensin! .. 22.01.2006 Gebze |
Serhat Kars'ın Dağları (Derlenmiş Türkü)
Serhat Kars'ın dağları, Çiçekli yaylaları, Çayır çimende gezer, Gelinleri,gızları. Gız gülsen gülsen gülsen, Yar gülsen gülsen gülsen. Bu gün seni görmedim, Men gülemem sen gül sen... Çok severem yazını, Ovasını düzünü. Kars galasında gördüm, Men o gızın yüzünü. Nakarat. Serhat Kars'ın ovası, Serin olur yaylası, Yeşiller giymiş gezer, Bu göynümün Sonası. Gız gülsen gülsen gülsen, Yar gülsen gülsen gülsen, Bu gün seni görmedim, Men gülemem sen gül sen... 1978 Kars Yöresi |
Serzeniş..
Güller sundum alıp, koklamadılar Sır verdim dostlara saklamadılar Geride bırakıp, beklemediler Kimi kınayayım,kime yanayım? ... Bir derdim söyledim bin ah işittim, Silayı aradım ah,vah işittim. Anam yine çok hastaymış işittim, Silam uzak ona nasıl varayım... Dostluk artık maddiyatla ölçülür, Tüm kapılar rüşvet ile açılır, İşçi memur torpil ile seçilir, Bunun hesabını kime sorayım? 10.12.2006 Gebze |
Sevdadır Senin Adın
Sizler feryadımı duyun ey insanlar! Başladı gönül sarayında kıpırtılar Yıldızlar bile donmuş, hareketsizler Senin adın anılıyor diye.... Bir dildir ki o Seni hep söyleye durmuş, Bir yürek ki adını anılınca titremede. Bir göz ki tutsak kalmış perdeler arkasında Olur ya, görmem diye yaş dökmede Elleri sana uzanmış, fısıldar senin adını. Senin adını söylemeye sevdam yetmez Ama bilesin ki adını yazmakla da gücüm tükenmez Sana sevda denmiş, akıl kâr etmez... Adını söyleye söyleye hayat bulur ömrümüz, Senin sevdana bağlı,saatimiz,günümüz,ayımız, O sevda öyle bir sevda ki, Akıllı kişi o sevdadan asla vaz geçmez....... |
Sevdalı Gözler...
Yeşiller giyinmiş,mahmur gururlu, Ok kirpikleriyle çevresi surlu. Bazen sevgi saçar,bazen yağmurlu, Islanıp parlayan, sevdalı gözler... Gözünün içine baktığım anda, Gönlüm alt,üst, hal kalmaz canda. Hele birde beni kıskandığında, Kızıp azarlayan, dalgalı gözler... Şu suskun gönlümü getirir dile, Ayağa kaldırır, ölüyü bile, Zümrütten, elmastan çerçeve ile, Aşk la parıldayan, hâleli gözler. Bende av olmuştum, avcı haline? Yaralı av oldum, düştüm eline, Bağımlılık yaptı, beni kendine, Esaret bıraktı, hummalı gözler... |
Sevdam
Baharı görmeden hazanım soldu, Murada ermeden zamanım doldu, Artık gözüm ele bakar kör oldu, Senden özgesini görmüyor sevdam. Tüketti hasretin bütün varımı, Döndürdü seraba hülyalarımı, Ne kadar süslesen rüyalarımı. Şafağı hayırlı görmüyor sevdam. Gülersen mehtabın doğar geceme, Ağlarsan gözyaşın yağar geceme, Bir karanfil yolla gönül bahçeme, Gülsüz ve bahçesiz olmuyor sevdam. Kapattın gönlümün sevgi yönünü, Gözlerim görmüyor sensiz önünü, Kimseler bilmiyor dönüş gününü, Bir ümit yolunu bekliyor sevdam. Özleminle eriyorum günbe,gün, Sensiz geçen zaman ömrümde hüzün, Gercek sevenini anladığın gün, Sevgiyle yolunu gözlüyor sevdam.....1975 |
Sevdanın Böylesi! ...
Sevmeden eser yoksa,kurumuşsa yüreğin, Yaşamın kararmış sa, hiç yoksa geleceğin, Selam sabahı kesmişsen,ta Kıyamet'e değin Ona hiç sevdim deme, O zat sana el artık! ... 14.02.2007 Gebze |
Sevebilirmisiniz?
Sevebilirmisiniz? Sevgisini sizden esirgeyenleri, Zifiri karanlığı Soysuzları,düzenbazları. Sevebilirmisiniz? Sizi ezenleri,horlayanları. Yalanla dolanla hayatınızı karartanları. Yüzünüze gülüpte arkanızdan kuyunuzu kazanları? Gülsüz dikenleri hıyanetleri keyfiyetleri yalanları yalancıları kandırmaları.... Sevebilirmisiniz? Geçmişini karalayan soysuzları, edepsizleri,ahlaksızları. Buluttan nem kapanları, kurulu yuvaları yıkanları, iftira ve dedi kodu edenleri sevmezsin değil mi? Haklısınız! bende sevmem....... 05.02.2006 |
Sevenin Günü...
Gerçek sevgi varken, kul aranır mı? Mecazi bir aşkla hiç kalınır mı? Yunus gibi seven hiç yorulur mu? Vuslata varmaktır,sevenin günü... Mevlana'lar gibi hep döner durur, O yolda yorulup huzuru bulur. Huzurlu yaşayıp,huzurla ölür, Beratı almaktır,sevenin günü... 14.02.2007 GEBZE |
Sevenlerin Günü (14 Şubat)
Sevenlerin Günü olsun kalmasın gönülde pas, Seven iki kalbe daim on dört şubat olsun haz. Kalplere hüzün salmasın Mevla'dan budur niyaz, Aşka doysun tüm gönüller,vurmasın onu ayaz.... Sade bu günde olmasın yayılsın bütün yıla, Sahte sevgiler yok olsun,aşklar dolsun gönüle. Bir çift tatlı söz var ise o söylensin sevgiyle, Gönüllere yol bulunsun,çalmasın onu poyraz... |
Sevgi
Sevgi bir gül gibidir,bakım ister her zaman. Hangi gönüle girerse,ümit saçar o zaman... Sevgi bir su gibidir,hayat verir her yana, Sevgi bir kişiye değil,gerek bütün Cihana... Sevgi bir güneş gibidir,ısıtır sarar insanı. Hayat verir yeryüzüne,hazırlar imkanları... Sevgi bir ay gibidir,doğunca güler yüzlü, Aydınlatır gönülleri,kalpleri koymaz pürüzlü... Sevgi ümit kaynağıdır,kazandırır her şeyi. Sevgisiz yaşamaktansa,yaşamamak daha iyi... |
Sevgi Dolu Yüreğim
Sevdalarla harman olsun yüreğim, Şükrederek uzanayım güllere, Huzur ile aydınlanan yollara, Çarpa dursun sevgi dolu yüreğim Ümitlerle doluversin gözlerim, Hikmet ile oluversin sözlerim, Gökyüzünde parlasın yıldızların, Bahar olsun sevgi dolu yüreğim... Yelken açtım enginlere,göklere, Neşe saçtım derdi benden çoklara, Bakıp geçtim,sevgiden yoksunlara, Çağlar durur sevgi dolu yüreğim... |
Sevgi İşte Budur
Sevgi gönüllere yolculuktur. sarmaktır muhabbetle tüm insanları. sevmediğin kişinin avuçlarına, sevgi çiçeklerini koyabilmektir.. Tutabilmektir mazlumun elini. Durdurabilmektir öksüzün akan göz gözyaşlarını. Birlik,beraberliktir sevgi, özveridir. Sevgi gülücüktür, küçük tatlı bir sözcüktür. Sevgi gönülleri fethetmektir, rahmettir,berekettir. Sevgi küçüklerini korumak, büyüklerine sunulan hürmettir. Sevgisini sunan insan, merttir,çömerttir. İnsanlık abidesidir, erdemli,kişilikli bir ferttir... 04.06.2006 |
Sevgi Kadar
Sevgi kadar güzel şey var mı? Sizlere soruyorum çocuklar. Sevgiği,şefkati güzelliği, Yaşınız küçük ama bilirsiniz siz... Sevgi kadar güzel şey var mı? Size soruyorum dostlar, Tecrübeler ve yaşantınızdan, Sevgiyi insanlığı anlarsınız siz... Sevgi kadar güzel şey var mı? size soruyorum kitaplarım. Her sayfanızda ayrı bilgiler, İğiliği,doğruluğu anlatırsınız siz... Sevgi kadar güzel şey var mı? Size soruyorum tüm insanlar. Din,dil,ırk ayrımı yapmadan, Sevgi ile yaşarsınız siz... |
Sevgi Olursa
Sevgi dediğimiz görülmez güçtür, Eğer birde karşılıklı olursa, Sevgisiz yaşanan yaşantı hiçtir, Sevilmeden seven sevgi olursa... Sevgi bir çiçektir, bilgiyle açan, Bir ışık gibidir etrafa saçan, Özgür bir kuş gibi göklere uçan, Aydınlatan gerçek sevgi olursa... Sonsuza uzanan bir el gibidir, Yatağından taşan bir sel gibidir, Tenleri okşayan bir yel gibidir, Sarıp, okşar gerçek sevgi olursa... Bülbül öter gül üstünde sevgiyle, İnsan yaşar, ten içinde sevgiyle, Çiçek açar, kuşlar uçar sevgiyle, Bakıp okşar gerçek sevgi olursa... Gerçek sevgi mutlu eder insanı, Yaklaştırır o insana insanı, Hiç arayıp sormaz dini, lisanı, Karşılıklı seven sevgi olursa... |
Sevgiler Büyüsün Diye.....
Kini ağaçların yaprağına yazmak isterdim, Sonbaharda sarararak düşüp yok olsun diye. Nefreti karların üzerine yazmak isterdim, İlkbaharda eriğerek yok olsun diye. Düşmanlıkları bulutların üzerine yazmak isterdim, Yağmur olup rahmetle yere yağsın diye. Şefkati yolların üzerine yazmak isterdim, Yolunu şaşıranları sarsın diye. Sevgiyi küçücük fidanların köklerine yazmak isterdim, Onlarla birlikte büyüyüp boy versin diye. Savaşı karanlık deliklere yazmak isterdim, Dünyamıza dönüp,mazlumları katletmesin diye... Rahmeti,merhameti güller üzerine yazmak isterdim, Onları koklayanlar merhemetli olsun diye. Sevilmeyi bebeklerin kalbine yazmak isterdim, O sevgiler onlarla birlikte büyüsün diye... 15.11.2006 |
Sevinç
İbadette duyduğum sevinç gözüm yaşaında, Bismillahı söylerim,başlamadan işimde, Bilirim melun Şeytan her an gezer peşimde, Bir hayır iş yapmışsam,o gün içimde sevinç... Bir sevinç varki kalpte,arşı titretir sesi, O sevinç ki Rabbi'min rahmetinden nefesi, Sevinçle vurdu Musa suyu yardı asası, Rahman'ını anmışsa o an ordadır sevinç... |
Sevmek! ....
Sevmek özgürlüktür sessizce. bu gönül yüklü,bu yürek masum, karşılık beklemeden, savunmasız ve de mağrur. Ey güzel sevda! dayandım senin kapına. ateşsin herkes senden yanmış! yanacağı kadar, Hikayelerde geçen aşıklar gibi, çöllerde koşuşan Mecnun gibi.... 19.02.2008 |
Sığınayım Sonunda
Doruğuna ulaşayım yolların, Akışıyla boğuşayım suların, Selamıyla buluşayım yellerin, Rahmetine sığınayım sonunda... İnsanların mutlu,tatlı gülüşü, İki dostun gönül ile buluşu, Dertlerini karşılıklı bölüşü, Sevgi ile boyanayım sonunda... Pir yüzlünün ihlas dolu duası, İnsanların gönül alma çabası, Tatlı olur kanaatin çorbası, Kaşıklayarak kanayım sonunda... Musallaya geleceyim bilirim, Bodrum kata ineceğim görürüm, Bir gün toprak olacağım bilirim, Bozçalı der öleceğim sonunda... 18.02.2006 |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:11 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.