![]() |
Yarda
Aşka olan özlemlerim Kor yerine,köz demlerim İçer içer gözlemlerim Nerde nerde,derman derde Ey! Sevgili,Ey! Cananım Her kulu tek tek ananım Ben de garip bir falanım Nerde nerde,derman derde Ben de şimdi bir kenarda Yanıyorum narda narda Alevlerim son ayarda Yarda yarda,yarda yarda Reyhan Tataroğlu |
Yarım elma...
neden yarım kalır işlerin neden... bir konuya hakim oldunda başlığamı gücün yetmedi yoksa... başlığı attında konumu bitmedi Reyhan Tataroğlu |
Yaşamak çok kolay mı...
Hayatı birşey sanma zor değil aslında yaşamak Gülmek,gezmek, eğlenmek iyide kötümü ağlamak Zannediyormusun uzaklarda ölüm,son nefes, sayki kaldı ramak Beni pek dikkate alma saçmalıyorum işte sen yaşamana bak Diyorum amma yinede düşün etrafındaki olan biteni Sabah sarılıp öptüğün insanların arasından fark ettinmi yiteni Bir gün geldi gelecek ayıracaklar ruhundaki teni Hay Allah yine ne dedim ben, boş ver aldırma mutlu bir gelecek bekliyor seni Desemde pek inanma sen yinede tedbirini al Acı içinde kıvransanda sen, san ki yiyorum bal Bataklığa düşşen,her melanete uğrasanda olduğun gibi kal Sonun çok iyi olacak işte ermiş gibi bir hal Orda kal; akşama kadar gezip tozacak,yanlışa sapacaksın Olur olmaz herşeye dikkat kesilip,pür dikkat bakacaksın Ondan sonrada dara düştümü secdesiz Hakka tapacaksın Olmaz ama yinede Allah bilir,inşallah cennette olacaksın Dememe ne bakıyorsun,sen yalan,dolan,dedikodu, iftira, gıybet et Haklıya,mazluma,yetime,garibana,fakire acıma zulmet Zalime,caniye,haksıza selam söyle,çiçek gönder demet demet Fesübhanallah,Allah kadirdir,Allahüssamed Dedikten sonra dahi her şeyi ben bilirim,dediğim dedik, çaldığım düdük diyeceksin İçten pazarlık,gizli gizli iş çevirip kin besleyeceksin Herkesin en zayıf,en zor,en kötü anını bekleyeceksin Vallaha Allah bilir inşalllah sende sırattan geçeceksin Deyince herşey bitiyormu,sen her şeyin her hainliğini yap Bazen dilin,bazen elin,bazende belin ile çektir millete azap Beyefendi edasıyla,pozlarıyla saman çıkar, ye sap Bekle o gün gelir denkleşir belki hesap Mı,kasapmı; okuduğun,dinlediğin,söylediğin doğrularla yaşantın uymasın Laf konuşuyorum diye ağzından çıkanı kulağın hiç duymasın Şeklini,şimalini,boyunu, posunu görenler seni adam sansın Neyse; Mevlam inşallah affeder seni sende bir insansın İnandınmı hemen seni gidi zavallı insan Belki hayellerin gerçekleşir biraz pişsen,yansan Düşünsen Yaradanı,tefekkür etsen hep onu ansan Sen o zaman kendini kurtulmuş bir kul san Duur! kolay değil bu iş,kolay değil böyle yaşamak Kolay gelir bekara her gün eşini boşamak Hoşuna gitti değilmi nefsini sevip,okşamak Hadi neyse şaka yaptım geçmiş olsun, kolay gelsin yaşamak Bi dakkaaa! ... Reyhan Tataroğlu |
Yazı kolay kışı zor
ister aşkın en güzelini oku ister en güzelini yaz aşk yaşamak olunca o zor biraz Reyhan Tataroğlu |
Ye de tadına...
kabak sevenler aynı sofrada ise doya doya yenir sevmeyenlerle... kabak tadı verir Reyhan Tataroğlu |
Yemek sözü verdiğim...
çark edenler çark edebilir çark eden dünya... da edebi bilir Reyhan Tataroğlu |
Yen/MeZ/HeP
ve... hengame darbeler bombalar,kurşunlar siperde göğüs... dayanmanın doruk noktası kanın son damlası kol,bacak,el,ayak düştü baş dayan gardaş siperde göğüs... ve... acı siren iç kanama... iç kanama... .................... selam olsun anama Reyhan Tataroğlu |
Yer/Sen...
Aşk... Aşığı, Maşuğuna götürür Aşk... 'Benim' diyen nice babayiğiti öttürür Reyhan Tataroğlu |
Yerliyerinde
bülbüle heveslenme etme itibar bu alemin çakalı var iti var Reyhan Tataroğlu |
Yığın
Aşk çilesi sanırdım meğerse...kağnı imiş Bunlar bende, çekenden kalan bir kanı imiş Reyhan Tataroğlu |
Yıldızlar da kayar...
Kaydı gönlümden dünya,binerek bir yıldıza Aşık oldum,ismi''Tek/Bir'' olan yalnıza Reyhan Tataroğlu |
Yine gel
bir kemaletti onda ki... kanadını germiş yüreğini vermiş ömrünü yemiş ermiş Er'miş O erkekçe severmiş dillerde dolaşan bu... destanımsı... kahraman... beklerim her zaman her zaman Reyhan Tataroğlu |
Yine...
Cedelleşmek... Hazımsızlığın başlangıcı Yarasaları şapkaları ile Avlayan çocuklar Ah! ...bir tutabilseydik Bari birkaç kırlangıcı... Heveslerini kursağında tıkayan Boş hevalar içinde Derde özlem duyan Dertsiz devalardan uzakta Yİne viraneyim... Yine ölümün eşiğindeyim İblisin beşiğindeyim Seni bilmem amma Ben Hakkın peşindeyim .................................................. ................ Altı kağıt, kördüğümsüz Bağlar gevşek, ipler kopuk Naralar altında inleyen Ucu sivri, yumurta topuk Özlemiyle yanan Pençelerini asmış Elinde çekiç, önünde örs Ağzında birkaç çingen kadağı Ayağında kundura türküsü ile Alın terine poz veren bir topluluk Eskitmekten uzakta Yine viraneyim... Yine ölümün eşiğindeyim İblisin beşiğindeyim Seni bilmem amma Ben Hakkın peşindeyim .................................................. ................. Şişirilen balonların Uçuşuna alkış tutuan Patlatılan sakızlar yüzlere yapışır Şaşkın ifadeler ile Bakışlar baka kalır apışır Elhamdülillaha özlem duyan Yerhamukallah... Yehdine ve yehdikumullah'a Derken' Sen de aksır' Üşütmekten uzakta Yine viraneyim... Yine ölümün eşiğindeyim İbilisin beşiğindeyim Seni bilmem amma Ben Hakkın peşindeyim .................................................. ................ Her çeşit meze... Sofra çok çeşit Etrafındakiler; Sadece et, bir bardak su Tuza banmak Ya da kürdanla oyalanmak En temizi seyretmek Kime niyet, kime kısmet Hem denk, hem eşit Kümelenmeleri özleyen Kapsar işareti Alemi saran... Rahmet, merhamet, şefkat Ve de adaletten Uyurken gaflet ve dalalet İçerken herkes şahadet şerbeti Yudumlamaktan uzakta Yine viraneyim... Yine ölümün eşiğindeyim İblisin beşiğindeyim Seni bilmem amma Ben Hakkın peşindeyim Reyhan Tataroğlu |
Yolsuzluk
yol diye tuttuklarımın hepside yoldu yolun sonuna gelince... yolanlar kayboldu Reyhan Tataroğlu |
Yuvasız kuşlar...
Özür dileyerek... ''Beni,beni tanırmısınız''desem,hepiniz birden''evet''diyeceksiniz. yoksa ne işiniz var buralarda, sizin için geldik, daha demeden gideceksiniz gideceksiniz,gitmek tabii ki en doğal hakkınız, deseniz dahi çoluğumdan,çocuğumdan yoktur farkınız, bedenlerimiz uzak olsa da,biz gönülden bağlı,gönülden yakınız. olmasa ayırırmıydınız hiç,bir kaç saat olsa da vaktinizi, sanırım yerine getirmek istiyorsunuz,Mevla ile olan akdinizi. yaşım bir,yaşım üç,yaşım beş,hadi diyelim onbeş.... babalarımız,annelerimiz bir olmasa da burda herkes kardeş. belki hatırlamam babamı,annemi,ağbimi,ablamı,kardeşimi, belki de hatırlamak istemem,şu an yüreğimi yakan,sönmeyen hasretlik ateşimi. şimdi''Beni tanırmısınız'' desem,evetlerin sayısı azalacak sanırım, yanlış anlamayın ne olur,ben bu bakışları bir yerlerden tanırım. buralarda... herkes bizi sevmeye,bize birşeyler vermeye çalışır,çabalar elinden geldiğince,gücünün yettiğince... söylesenizi Allah aşkına,dünya bu dört duvar arasındamı,neden devamı gelmez... ey! anneler, ey! babalar... sitem,hep sitem diye düşünmeyin''çok şükür''diyecek kadar var nefesimiz, her ne kadar duyulmasada, yüreğimizdedir sesimiz. ben bir günlük,günübirlik,belirli gün,belirli zamanlarda istemem hatırlanmak,istemem merhamet, siz bilseniz de bilmeseniz de,çocukların,yaşlıların hatırına yağar gökten rahmet. sarma beni öz evladın gibi,anlarım,zaten yoktur hakkım, ama ben,Allahın size emir olunduğu farzım,ben hakkım. ben istemezmiydim sizin yerinizde olmayı, beklermiydim hiç, gonca gül iken solmayı. kiminiz gurur duyarsınız evladınız ile, kiminiz ise uğruna çekersiniz çok çile. çoktan unutulmuştur ismim,kimbilir,belkide öylesine dolanır insanı ipe götüren dile ''Beni,beni tanırmısınız''desem,''evet''diyecek kimse kalmamıştır,bilmem bilemem. korkarım''hayır''sesini duymaktan,bunu asla dilemem. tanımamanız değil,tanıyamamanız beni endişelendirir, hani derler ya''dedesi goruk yer torununun dişine değdirir''. biraz daha yakın olsak birbirimize, o kadar da değil,tamam değmesin diziniz dizimize. her nerede görürsen gör,sadece bakma, yalnızlıklara,karanlıklara,çaresizliğe beni bırakma. kendine kazandıramazsın beni belki,ama topluma kazandır, İçinde ne kaynarsa kaynasın,aş olsun yeter, seninki de kazandır,benimki de kazandır. ne üst,ne baş,örtülse dahi bütün maddem, sevgi olmayınca buruk oluyor yüreğim,her daim, her dem. belki devam edecek diyorsun soyum,anacaklar beni daima,edecekler bol bol dua, kim bilebilir ki,almazsın inşallah beddua. umut bağlarken biricik kızına,biricik oğluna,evlada, rıza ne kızda,ne oğulda,rıza Mevlada. eğer kazanmak istiyorsanız beni,bizi,sayılı değil sayısız gel, eli dolu değil,boş gel, bir tutam sevgi,bir küçük tebessüm ile hoş gel. bizi hayata bağlar ışıldayan gözler ile bir gülücük, oğlun,kızın niyetine,yanağımıza kondurduğun bir öpücük. bütün yaptıklarınıza karşılık,karşılık beklemezsiniz bilirim. belki dua etmeyi bilmeyebilirim Lisanı Rab ile, yüreğim çır çır adınızı çağırır, ''Yarab ben şahidim''yüreğim gelir dile. beni bağışlayın ne olur,sizleri seviyorum Sevgilerimle... Reyhan Tataroğlu |
Yürrüü...Ense tıraşı...
İnsanlık çağ atlıyor,tiraj üstüne...tiraj Barbarlık dağ katlıyor,tıraş üstüne...tıraş Reyhan Tataroğlu |
Yüz verdikçe...
birde bana dönüp demez misin senin yüzünden ne arar yüz bende sayende yüzsüzüm ben Reyhan Tataroğlu |
Yüz yüze...
Güneş zıvanadan çıkınca,kaybederim gölgemi Tufan...tufan üstüne,tarumar göl,gemi... Reyhan Tataroğlu |
Zaman/Sızım
Tutulmaz zaman, geçip gider Peşine düşemez hiç bir er Reyhan Tataroğlu |
Zamansızlığa Çeyrek...
Güne başlar iken çağrı vakti Benden önce uyanan imsakti Ve yola çıktım ilk duraktan Geçtim zamansız kaç uğraktan Haktı aradığım,haktı dağıtacağım Haksızın,üstüne dağı atacağım Sevmeler bırakmadı ki hiç yakamı Ha bire sevgisizlik bozdu fiyakamı Bir elim aç,diğerinin ucunda ki muhtaç Verenden alana uzanır bu Miraç Her renge boyandım,Onundu boya Rengim attı,renk vermeden doya doya Hiçler peşinde koşmuşum,Varolandan uzak Hiç işte,hiç yoktan olur mu hiç bir tuzak Yaşamaksa gaye,Varolana hizmet Yok olana acı vermez hiç bir hezimet Canı yaşamak lazım,Canan için bir bir Ömür; hayat ile ölüm arasında oynanan birdirbir Gün gelip; Can evinin kapısını çalınca bir tık tıklama Diyebilecek misin ki gülerek; ''Ey! ölüm gıdıklama'' Reyhan Tataroğlu |
Zann/Ettim...
Yaşadığım Rüya imiş, Aslım zannettim Aslıma rüyada ne suizanlar ettim... Reyhan Tataroğlu |
Zerre kadar...
zahir olan şu dünyanın neresindeyim neresinde değilim ki... her zerresindeyim hayat bir tiyatro sahne de oyun ben ise ilk ve son perdesindeyim Reyhan Tataroğlu |
Zurnada peşrev...
hangi sevda türkülerinde uçar turnalar hangi aşk şarkılarında coşar kurnalar bilmezde.. kendi havasını çalar oynar kimi zurnalar Reyhan Tataroğlu |
Zümrüt-ü Anka
bu fani dünyada hakkı aramadık hiç bir yer bırakmadım bir tek ölüm denen şu karşı ki kaf dağı kaldı ardına bakmadığım... Reyhan Tataroğlu |
Alıntı:
|
hhh
:lol:
Alıntı:
|
éwD SpérLéR . .
|
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:44 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.