![]() |
senden söz eder atasözleri
insanlı yanlarımda süren konuşmalarda su sanma çağıltıyla kopan şu gürültüyü incinik kayalarımdan fışkıran k a n dır zümrütlerle bezeli yurtluğunda dolanmam gözsüz kapısız camsız göklüce şatonuzun öykünmek değildir şövalyeliğe c a n ı m ı n y o n g a s ı belki gençliğimdendir erimsiz sevdalara belki tomurcuk ilkyaza g e ç k a l m ı ş l ı ğ ı m d a n dır orman benimdir bendedir katmanbulutlar küseğen şimşeklerle savaşacağım andır yazın gülümsemeyişi eteklerine senin i n c e t e p e h ı r ç ı n k ı z güneşin sana olan hıncından değil durduğun yerin matematik k o n u m u n d a n dır gökler bile genişliğiyle güzel yine böyle güzeldir dostluklar, yaşam ve bil ki p r e n s e s yüreğin daralırken yoğun, sıkkın bir bunaltının kıskacında o sana güven verip seni yatıştıran ses akarsudan, arıdan ve o r m a n d a n dır bir renkte ektiğin, yiyip içtiğin toprak inatçı kalın şişlerle ördüğün şaton okuduğun kitaplarla ve duyduğun sözlerle kulak tıkadığın senin ç o k l u k sandığın renklerin t o n u n d a n dır ve gerçek olması, açık apaçık yığınla sanrının sen onlara gerçek diye i n a n d ı ğ ı n d a n dır yıldızlar yol biçer bana baykuştan öğüt alırım sonra sırtlanların tartışırım sempozyumunda çamsakızı tomruklar yastığım siper çimenler ve uyuyorsam mışıl mışıl örtüsüz gümansız türlü akıntıların üzerinde altında öz saygıma öz aklıma i n a n c ı m d a n dır çantam uçar sırtımdan sekerim çayırlarda küçümser beni serviler, alaylı salınır bir ç i ç e k nazlı nazlı şatonuzun çayında aksar yürüyüş can yanar ıslanırım ve hala yitmiyorsa yüzümden gülücükler beni fark edeceğini u m d u ğ u m d a n dır tatlı limon davranışım sevgilim daha yeni çağlayan çocukluğumdan değil beni fark edeceğini umduğumdandır |
Ne kadar koşsam da yetişemiyorum
Kendimi ne kadar toplasam da cesaret edemiyorum Her gün seni izliyorum sadece Kumsala indiğin ilk gün kumlara gömüldüm sanki Mavi elbisen denizin rengini almış Gözlerin ise benim çok sevdiğim yeşilliği Solmasını istemediğim çiçek gibisin Yanına geldiğim ilk gün gözümden gitmiyor Heyecandan konuşamadım bile İsmini kumlara yazmıştım Azgın dalgalara inat Başlamıştı aşkımız Kumsalın bittiği o kulübede ki gece aklımdan gitmiyor Sıcak havaya inat sana sarılışım doyasıya öpüşüm Kumların üzerinde dans ettiğimiz gün Yani aşkımızın baharı Yazıma yaz kattın canıma da can Kalbime ilaç oldun Seninle mutlu oldum seninle sevdim Ayrılık olmasa bide Yaz bitiyor Çiçekler yamacına dönüyor demek Son fotoğraf istiyorum Neden vermiyorsun Seni daha çok sevmem için mi? Ya da unutmak için mi? Cevap ver lütfen Günbatımını beklememe gerek yok artık Benim günüm bitti zaten Bize bu aşk biter dediler İnanmadım Onlar sadece aşkın bittiğini zannediyor ama Bilmiyorlar ki Ben de bittim |
Hayatta en çok seni sevmiştim.
Çünkü hayatımın kendisi sendin. Sende seni sevmiştim, Şişedeki şarabı sever gibi. Sensiz bir hayat düşünemiyordum. Çünkü sensiz düşünemiyordum bile. Sensiz nefes alamıyordum. Sanki kendi denizimde boğuluyordum. Delicesine sevmiştim seni. Ayrılmıştık artık ikimizde. Her şeyden vazgeçtim . Bir senden geçemedim. Düşündüm sensiz nasıl yaşanır diye. Sonra anladım sensiz yaşanamayacağını. Ve yağmurlu bir gecede karar verdim; Yer aç sevdiğim bende geliyorum bende… |
Artık ne duam ne bedduamsın
Sadece adı kalmış yağmurlu bir baharsın Bütün gerçeklerimi alıp götürdün Bırak ta seni gördüğüm düşlerim bende kalsın Hala sevdiğimi sanma sadece unutmadım Artık sen kalbimde unuttuğum kadar varsın Sana inandığım kadar kimseye inanmadım Bırak ta sen sandığım o insan bende kalsın Mevsimlerde olmasa çoktan unutmuştum seni Sonbaharda dökülen yapraklar gibi Umutlarım dökülüyor kirpiklerimden Dökülenler yanağımda Dökülmeyenler yüreğimde kanıyor Ne zaman resmini yırtmak istesem, vazgeçiyorum Vazgeçtikçe içim yanıyor Her şeyi bırakıp gitmek istesem Aklım bıraktıklarımda değil Bırakamadıklarımda kalıyor Ben yapamadım işte Ne yapsam bırakamadım Ama sen bırak İstersen sil beni geçmişinden de İçinde sen olsan bile geleceğimi bırak Biliyorum... Mutluluk bana En az senin kadar uzak Çünkü her hayalimde Her şeyden çok sen varsın Bırak ta senle olduğum Hayaller bende kalsın... |
Her sabah güller açar penceremde
Ve güneş hep neşeli doğar Uzaktasın ama gönlüm hep seninle Güller bana yüzünü Güneşin rengi tenini Yağmurun yağışıda gözlerini anlatı hep Sakın mutlulugu martıların kanadına takma Zaten mutluluk kanatlarda olmaz Taktığın olsa olsa yüreğindir Ve insan yüreksiz YAŞAYAMAZ UNUTMA ..... En zor ve en acılı anında hatırla Uzaklarda ama yüreği seninle olan biri var Dedim ya insanlar yüreksiz yaşayamaz Yüreğim yanındaysa bil ki ben de ORDAYIM ... |
bana diyorsun ki hiçmi merhametin yok
hiç mi burkulmadı yüregin, hiç mi canın acımadı bir ara bir sor diyorsun... nasıl bir anda sildin diyebiliyorsun silmek kolaydı madem neden halen bana şiirler yazıyorsun seni özledim diyorsun... sen de bana veda etmiştin her şeyin bittigini kabul etmiştin peki neden unutamadın evet kabul ediyorum ki ben de seni sevmiştim hiç bir mesafe engel değildi sevgime her an her saniye seninleydim aldığım her nefeste, aldığın her nefeste seninleydim sevmiştim sevmiştim... sadece aramıza yalan girmesin istedim hatırlar mısın bana şarkılar armağan ederdin Yıldız Tilbe'nin "çat kapı"sını dinle senin için derdin şimdi ben sana armağan ediyorum Yıldız Tilbe'nin şarkısı evlisin dinlersen eğer en büyük hata kiminmiş hak verirsin kim gerçekten sevmiş ben mi sen mi bu soru yu kendin çözebilirsin sana hiç yalan söylemedim... ben de seni sevdim |
Ben de insanım ben de severim,
Ne zaman severim nerde hatta kimi severim, Ne biliyim işte severim severim. Layık olsun olmasın sevdimmi severim, Evet sevdimmi hücrelerimle severim, Ne biliyim işte severim. Severim işte o sevmesede severim, Belki o zaman daha çok severim, Ne biliyim işte severim. Papatya falı tutmam severim, Dedim ya o sevmese de severim. Hatta o zaman daha çok severim, İçime gömerim yine severim, O sevmeyi bilmez onun yerine de ben severim, Şunu bilsin ki vefasız bu onun duyacağı son şiirim. |
Yaşın yaşın deyip yarim,
sana yanan değil miyim, içimde kaynayan bu mahşer gibi, yüreğini yakan kor değil miyim, zeytin çekirdeğinin sırrındadır aşkımız, papatyanın yedi bahar açışındadır, lokman'ın ölümsüz çiçeğinde bul beni, ister esir et kendine,ister kul beni, seni sonsuz yapan ben değil miyim, zümrüdüankaya sor kafdağının ardını, bülbülün güle olan feryadına sor, bana sor har har yanan ateşin mabedini, neden zindanlaştırdığımı saçının her telini, saçın saçın deyip her gün ortadan, senin için kopan tel değil miyim, seni sonsuz yapan ben değil miyim esir ettin gözlerine zindan zindan ara dur, kelepçenmiş hasretinin bana ettiği sitem, kayıkçın et,kürekçin et,at ummana gezdir beni, aşktan yoksun bu sandala bir kerede aşkı doldur, boğulmazsın bu ummanda yüz yüzebildiğin kadar, sana çıkan liman ben değil miyim, seni sonsuz yapan ben değil miyim?... |
Bir akşam-üstü pencerenden bakıyordun
Ağır ağır, yollara inen karanlığa. Bana benzeyen biri geçti evinin önünden. Kalbin başladı hızlı hızlı çarpmaya.. O geçen ben değildim. Bir gece, yatağında uyuyordun.. Uyanıverdin birden, sessiz dünyaya. Bir rüyanın parçasıydı gözlerini açan, Ve karanlıklar içindeydi odan... Seni gören ben değildim. Ben çok uzaktaydım o zaman, Gözlerin kavuştu ağlamaya, sebepsiz ağlamaya. Artık beni düşünmeye başladığından Bıraktın kendini aşk içinde yaşamaya.. Bunu bilen ben değildim. Bir kitap okuyordun dalgın.. İçinde insanlar seviyor, ya da ölüyorlardı. Genç bir adamı öldürdüler romanda. Korktun, bütün yininle ağlamaya başladın.. O ölen ben değildim.. |
Kızıl ufuklara dalan gözlerin,
Beklediĝi yarınlar ben deĝilim! Yürek suyuyla beslenen güllerin, Kastettiĝi anlamlar , ben deĝilim! Hoyrat rüzgar yaprakları savurur, Tozlu yollar solgun yüzlere vurur, Toprak sevdalanır , sular durulur, Özlenen güz yaĝmuru , ben deĝilim! Zaman diliminde erirken ömür, Yaşama sevincim verdiĝin sözdür, Ela gözlerine beni de götür... Ardın sıra yalvaran , ben deĝilim! Umutlar söner nemli duvarlarda, Analar ah ederken yalnızlıĝa, Son kez baktım gecenin yalasına, Kan , ter içinde olan , ben deĝilim! Kim genç , kim ihtiyar kavgasıydı bu, Aynalar kırık , yaşlılık diz boyu, Kimin gençliĝi sürmüş ömür boyu? Diyebilen genç nesil , ben deĝilim! Keşmekeş hayata noktayı koyan, Sitemli daĝlardan kalkmayan duman, Dünya kafesinden uçurulan can, Cananını terkeden , ben deĝilim! |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:24 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.