![]() |
Ben Doğuyum,
Güneşin doğduğu yer, Ne güneşler doğurdum; Gökteki güneşten başka. Gökteki Güneş, Yıldız sayılır, onların parlaklığında. Ademin çocuklarına beşikler verdim, Nuh’a gemi, ormanlarımdan. Musa’ya Asa, İsa’ya Kâse Muhammed’e minber verdiğim gibi. Havva’nın ninnisi söylenir, ovalarımda. Dağlarımda Davud’un avazı, Tur’da Musa’nın sayhası, Bilâl’in çınlayan ezanı gibi, Ben Doğuyum, hem Orta Doğu, Ne medeniyetler, doğurdum, gerçek medinelerde Ne şehirler kurdum. Babil’den,Ninova’dan Kudüs’ten sonra. Ne Krallar yükseltip alçaltım, Karun,Nemrut, Firavundan başka. Yollarımda Peygamberlerin ayak izleri var, Şu İbrahim’in Mezopotamya’da, Oradaki, Nasara’lı İsa’nın Ya Muhammed’in izleri, Mekke’den Medine’ye kadar. Ben Doğuyum, Güneşin doğduğu yer, Ne güneşler doğurdum, Gökteki güneşten başka, Konfüçyüs, Zerdüşt, Buda, Fikir adamıydılar, dava adamıydılar. Sonra Aristo, Platon Greec’i, Roma’yı kurdular. Farabi,,İbni Rüşt, İbni Sina Doğudan aldıkları ışıkla, Batıyı aydınlatıp, Dante’yi ve Nietzsche’yi çıkardılar. Sonra soyguncular, talancılar geldi Bendeki işbirlikçilerle, Barbarlar, mülkümü yağmaladılar. Romalılar ve başka barbarlar, Ser verdim sır vermedim. Ürettiğim bütün zenginlikleri çaldılar; Altın mücevher, petrol ne varsa, Her şeyimi aldılar, ruhumdan başka. Götürüp apartman, gökdelen kurdular, Ama ruhsuz, ama taş,beton, demir yığınları, İnsanları hapsetmek için “çağdaş” zındanlar. Adına şehir dediler, şehir görmemişler. Şehir, Semerkant’tı Buharaydı, Bağdat’tı. Çevresi bağlar, bahçeler Adam gibi adamların yaşadığı yer. Ben Doğuyum, Güneşin doğduğu yer, Ne güneşler doğurdum Gökteki güneşten başka, Öyle parlak öyle parlaktılar, Güneş yıldız kalırdı onların ışıklarında. Nur yüzlü Havariler. Daha binlerce veli, aziz ve azizeler Hallac,Yesevi, Arabi, Mevlana, Yunus’lar O hikayesini dinlediğiniz, Küllerinden yeniden doğan. Zümrüdü Anka kuşu ; Benim Kaf dağımda yaşar. Ben ölümsüzlük iksiri içtim, Bende Cebrail nefesi var. İnanmazsanız Semur’a sorun, Bilir, o nefes neye yarar. Yeni güneşlere gebeyim, Doğurup, çalamadıkları ruhumu vereceğim. Ali’ler,Selahaddin’ler,Alpaslan’lar, Meryem’ler, Rabia’lar. Eski günlerdeki gibi, Bir doğurdum, bir doğurdum mu! O zaman bendeki keyfi görün, Nasılda kınalar yakacağım ellerime, Tüm gelinlerimin kınasından parlak, Yılanlar,çıyanlar kaçacak delik arayacak. |
bir derdin var ise gel anlat bana,
bütün dertlilerin durağıyım ben. yaslanıp göğsüme, istersen ağla, yıllardır, ağlama duvarıyım ben. bir dost dertli ise, vardır nedeni, dostlara adadım ben bu bedeni, hasret yolcuları bilirler beni, gurbet yollarının hancısıyım ben. hayatım, dostların hedef tahtası, yüreğim, doğuştan dostluk hastası, gurbet yollarının büyük ustası, sıla yollarının, çırağıyım ben. kaybettikten sonra, kıymet bilenler, severken, yarine acı verenler, pişman olup gelir, affetmeyenler, tövbe edenlerin, dergahıyım ben... |
Ben dün gece bin kere öldüm
Geçmeyen gecenin saatlerinde Bomboş evin yanlızlığında Sensiz atan kalbin anlamsızlığında Seni anmayan şarkıların notalarında Ben dün gece bin kere öldüm Ayrılığa yoğrulmuş sözlerinle Belirsizliğe sürükleyen bakışlarınla Bozguna uğratılmış yeminlerimizle Ben dün gece bin kere öldüm... |
Her bakışında,
Kar beyazı yamaçlara Bir tomar ben düşerim, Yolunur tüm ne varsa başimda, Yalnızlığın doruğunda, Ilık bir rüzgar tenimde, Depreşir bu kara kiş sogugunda, Uzatırım uzanmamış düşlerimi, Ve küflenmemiş sevdalari, Törpüler her gün yüreğimi, Alaca karanlık akşamları, Hasret donup kalır, her gece, Kavruk dudaklarımı yuyar, Gurbet kusar, kaldırımlara, Su tasının içine düşer yıldızlar, Ve her bakışında, Kar beyazı yamaçlara Bir tomar ben düşerim. |
Ben eskiden özgür ve hürdüm
Her insanın istediği gibi Ve yapmak isteyip yapamadığım hiç bir şey yoktu Tadını çıkarıyordum hayatın ve özgürlüğün. Dünyadan istediğimi almıştım sanıyordum kendimi Ve dünyayla olan savaşı ben kazanmıştım Artık gidebilirdim bu dünyadan Yapacak bir şey kalmamıştı. Ben öyle sanıyordum ki öyleydi de Ta ki sana rastlayana kadar Ta ki gözlerini görene kadar Gözlerini görür görmez anladım ki. Dünya beni sırtımdan vurmuş Ve beni darma dağın etmişti Artık galip gelen taraf ben değildim Özgür değildim çünkü. Benim için Özgürlük yoktu çünkü Özgürlüğüm senin gözlerinde başlar biter olmuştu Ne yapabilirdim ki Sensiz yapamıyorum çünkü özgürlüğümdün sen . Sensiz özgür olamıyorum Sensiz hayatı yaşayamıyorum Sen gülünce gülüyor Sen ağlayınca ağlıyorum. Yani Özgürlüğü gitmiş biri için Çok zor bir durum ama Özgürlük mü? Gözlerin mi? Deseler Hiç düşünmeden gözlerin derim bir saniyelik olsa bile. |
Ben geldim...
Korkumu, sorgumu yendim de geldim. Kırılmış kalbimin tamircisi sensin. Ya yardım et, al içeri, tamire başlayalım hadi. Ya da öğret bana hayatta dimdik durmayı... Ben geldim... Çok gezdim, çok sezdim doğruyu yanlışı Göz göze gelipte duygusuz bakışmayı Ya güven ver, aşkına sevgine yasla sevgimi Ya da çıkartalım birlikte olduğu yerden bu kalbi Ben geldim... Çok üzdüm, kırdım, yordum farkındayım Af dilemeye yüzüm yok sabrının hayranıyım Bir yolun varsa gelirim senle heryere Yoksa çıkış noktan kalırım kör kuyu dibinde Ben geldim... Sevmedim, öpmedim, sevişmedim Kimseyi sen diye henüz bilmedim Bak tenim sana hazır, dokunma muhtaç hala Diken olsa ellerin bedenime razıyım Ben geldim... Şans değil, yol değil inan istediğim, Sadece içindeki sevgine talibim Seviyor, istiyor, özlüyorsan hala Ben çoktan hazırım yanında olmaya... |
Ağlıyorum sanmayın gözümde yaş var diye,
Yağmur yağmıştı da ondan böyle; Düştüm sanmayın, sendeledim; Yollar bozuk da, ondan böyle. Dert etmeyin, hergün yağmur yağmaz ki, Yollar böyle bozuk kalmaz ki; Güçlüyüm ben, korkmam fırtınadan, Rüzgar biraz sert de, ondan böyle. Yarın yeni bir gün. Güneş gene doğacak, Yağmur durmuş, fırtına dinmiş olacak, Sanmayın gönlüm hüzünlü kalacak, Biraz yorgunum da ondan böyle... |
Sen bana bakma
Bazen dalgalanirim Avuclarima sigmaz dünya Yüregim almaz kahpeligi Ve tasiverir denizlerim Ansizin kursunlar yagar geceme Sevdamin mahremiyetine el uzatilir Gülümün dikenleri batar canima Sessiz kanarim Sen bana bakma be gülüm Ben gurbetten kalmayim Artik dört yaprakli yoncalari aramiyorum ümitsizce biliyorum Bulsamda bana sans getirmeyecekler Bir günes sicagi yüregim vardi zamanin birinde İsitirdi her yani Oysa simdi buzdagi misali dokundukca ben ürperirim Belki hic bir seye bu kadar üzülmedim Hic bir seye aglamadim bu kadar ahh be gülüm Ben icimdeki gurbete yanarim Gün olur durgunlasir nehirlerim öylesine basibos kivrilir Ama bazende bir feryat figan kopar ki Bir ben kalirim icerde...bir ben darmadagin Hic birseye eyvallah etmemistim be gülüm Bir sevdaya boyun egdim umarsizca Bir hasrete yenik düstüm caresizce Bir yalnizliga tasidim yolumu Dedim ya Sen bana bakma be gülüm Ben gurbetten kalmayim. |
Bahar Geldi Dedin, Kuslar Civildayacak Yine
Günes İsitacak Tenimizi, Kanimiz Kaynayacak Taze Umutlar, Sicacik Sevdalar Patlayacak Yüreklerde Sen Hangi Dünyalarda Yasiyorsun Be Gülüm? Yada Ben Hangi Zamanlarda, Hangi Mevsimleri Yasiyorum Biliyor Musun? Var Mi Böyle Bir Dünya ? Sevgiklerin Deger Buldugu! Yada Böyle Bir Zaman ? Hic Bir Mevsime Yakismayan İkimizde Hakliysak Eger Ya Biz Dünyanin Hep O Karanlik Yüzünde Yasadik Yada Hayat Deneni Hic Anlamadik. Sen Bana Günesten Bahsediyorsun Benim Yüregime Hic Dogmadi Ki O Günes! Hic İsitmadi Ki Ellerimi! Sen Bana Ciceklerden Bahsediyorsun Ben Ciceklerin Seklini Bile Bilmem Rengini Hic Görmedim Ne Yüregime Tohumlari Ekildi Ne De Tomurcuga Durdugunu Gördüm! Sen Bana Umutlardan Bahsediyorsun Umut Dedigin Nedir Ki? Ben Bir Yüregimin Kanayislarini Bilirim Zincirlerini Hissederim Sadece Kirilislarsa Umut Dedigin Vurulmaksa Ardarda Sebepsiz Yada Kurak Topraklarsa Sözünü Ettigin Ben Onlari Cok İyi Bilirim Yani Karakis Ayazini Yüzünü Kesen Rüzgarlari... Ama Bana Baharlardan Söz Etme! Sen Hangi Dünyalarda Yasiyorsun Be Gülüm? Yada Ben Hangi Zamanlarda Hangi Mevsimleri Yasiyorum Biir Misin? |
Ayak izlerin kaldı
Sen giderken kapımda *******i düşlerimde gördüm Başımı yastığa koyduğumda Sanki hayalin dolaşır Kör pencereli odamda Yalnızlık sardı yüreğimi Sende çekip gidince Anılar yakamı bırakmaz Hayalin gözlerime düşünce Onunla mutlumu olacaksın Ben hasretten ölünce... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.