![]() |
Ö z l e m e k ...
Birden özleyiveriyorsunuz... Çoktan unuttugunuzu sandiginiz ya da yalnizca bir kere karsilastiginiz ve özlemek için yeteri kadar tanimadiginiz birini bir sabah çilginca özleyerek uyaniyorsunuz. Rüyalariniz, içinizdeki o gizli, esrarini ele vermez büyücü, siz çarsaflarinizin arasinda, bütün tehlikelerden uzak, güvenle yattiginizi sandiginiz bir anda, usulca ruhunuza sokulup, sizden habersiz oralara yigilmis cephanelikleri birer birer atesleyiveriyor. infilaklarla sarsilarak uyaniyorsunuz. Hayatinizda olmayan birini hayatiniza almak, ona dokunmak, onun sesini duymak için kivranirken buluveriyorsunuz kendinizi... Özlemek, o yakici istek, bilinen herseyi ve önem sirasini degistiriveriyor. Özlediginiz ise çok uzaklarda... Yaninda olmasini istediginiz halde yaninizda olmayan bir tek kisi, yaniniza bile yaklasmadan, hatta onu özlediginizden ve onu istediginizden haberdar bile olmadan, bütün hayati, bütün görüntüleri eritip baska kiliklara sokuyor... |
Bu kenti sevdim dedim
Benim olsun demedim ki... Sevdim dedimse akşam kızıllığını Gönlüm gibi akıp giden şu çayı Şu ormanı,şu denizi,şu dağı Benim olsun demedim ki... Vuruldumsa gözlerinin gül bahçesine Yürek çizen çizgilerse kaçamak bakışların 'İşte buna sevmek derler!' dedimse Çattımsa acıların en güzeline Yedirdimse uykuları o tatlı kuşa Benim olsun demedim ki... Bu akşam kan kırmızı şarap istiyor canım Bu akşam dünyanın bütün şarkılarını Bu akşam dünyanın bütün özlemlerini Bu akşam beni yalnız bırakın! Bu akşam yalnızca O'nu düşüneceğim O'nu ve Kendimi yalnızca işte hepsi bu! |
KARADUT
karadutum, çatal karam, çingenem nar tanem, nur tanem, bir tanem ağaç isem dalımsın salkım saçak petek isem balımsın ağulum günahımsın, vebalimsin dili mercan, dizi mercan, dişi mercan yoluna bir can koyduğum gökte ararken yerde bulduğum karadutum, çatal karam, çingenem daha nem olacaktın bir tanem gülen ayvam, ağlayan narımsın kadınım, kısrağım, karımsın. bedri rahmi eyüboğlu (1913 - 1975) ÇIKMAZ SOKAK bir daha dünyaya gelsem yine seni severdim beni üzesin diye beni deli divane edesin diye biliyorum sen de bir daha dünyaya gelsen yine beni sevmezdin kahrımdan öleyim diye... |
GiTSiN
Gözüme bakta döktügüm yaslari izle izlede ruhumu sariver gitsin Beni benden eden mühür gözlerinle Ceylan gözlerime daliver gitsin Matemimi duvak yap o mutlu anda Kazandigini sanipta kaybettigin anda Nikah defterini önüne alipta Su aciyan canimi aliver gitsin Sende yüzles bakalim felekle Basbasa biraktin beni hayalinle Bicagi alipta kendi ellerinle Yarali yüregime caliver gitsin Sen haykir ben gelirim sesine Aglamiyorum bakma titrek sesime Dalipta gidersem gözlerinin icine Maziydi deyip bir kalemde siliver gitsin Bahtimin rüzgarina yön ver nefesinle Nefesini hisseder gibiyim tenimde Baska bir el degince beyaz tenine Bir yirtik kagit gibi ativer gitsin... |
BÖLÜCÜ AŞK
Askim toplumda infial yaratir bilirim. Kaldirim üstü binlerce linc edilirim. Küfürler, olmadi tekmeler yerim. Neden gücenirler ki sevgime? Ne incitmek, Ne de kirmaktir niyetim. Tepeden tirnaga sadece duru bir sevgiyim. Sonra göz altina alinir yarali bedenim. Kalmadi DGM`ye sevkedilirim. Kendi kendime "Devletin güvenligi bu kadar mi güvensiz kendine?" derim. "Düsünce sucu" diye bir sey varmis bu ülkede, Düsünce düsünceye sucmus, ben nerden bileyim? Demek ki, ben her an her saniye suc islemisim. Düsünce bir de aska durur mu ki yerinde ne fikrim ne de yüregim? Gece gündüz sevgilinin seyrindeyim. Bu halimse tamamen Aska düstügümden, yemin ederim. Hem sucum, hem sucuma delilim. Valla ne inkarim var, Ne de isyanim. Coktan kendi ipini cekmis bir deliyim. Olsa olsa zamanadir belki sitemim. Tamam, itiraf ediyorum. Yasadisi ASK örgütü üyesiyim Ve bölücünün biriyim. "Terörist sevdalarda" yüregim, ben ne edeyim? Yasasin askimin bölünmez bütünlügü ama Ben onu hem sevgiliye hem de siirine bölerim. Tanik diye cagirilan sevdigim, Zaten olur olmaz hücremde direnislerdeyim. Bir de sen öyle bakma bana, Bilirsin bir tek sana kirilir direnisim. Anlayacagin hakimim, Galiba ben yasalari bir cok kez cignemisim. Ha bu arada, Yine bir suc daha ama, Anayasa`nin bazi yasaklayici hükümlerden arinmasidir önerim. Sevgisiz bir yasa nasil "ana " olur siz söyleyin? Son olarak demek istedigim, Bedenimle iceride olabilirim Ama fikrimle her yerdeyim. Kah ülkede, Kah sevgilide, Kah annedeyim. En olmadik düste, En olduk gercekteyim. Düserken düsünceye ve aska Cezaevine düsen Tüm insanlar adina Beraatimi talep ederim. Zincir vurulmaz ki fikre ve yürege hakimim! |
Canim, Sevdigim, Yüregim
Bu duvarlar yetmiyor bizi ayırmaya bilesin... Bu parmaklıklar, bu demir kapılar, bu hava, inan... Bazen bir yumrukta yıkacak kadar güçlü, Bazen bir serçe kadar güçsüzsem, bir nedeni vardır... Hangi zorluğu yenmemiş insanoğlu. Hele taşıyorsa içinde bu insanca sevgiyi. Güzel günler zorlu duraklardan geçer sevdiğim. Damla damla birikiyor insan. Damla damla sevgili... Bir gün akıp gideceğiz hayata... Duvarlar yıkılacak, açılacak bütün kapılar bilesin. Benim yüreğim sensin şimdi, seni vurur durur... Ve yine damla damla çoğalıyorsun içimde. |
hasretlik askima ceza verseler sevmeye hakkin yok deseler yedi kat yerin dibine gomseler soyle sevgilim sensiz yasamin imkani varm! hayalin gozumden bir gun gidermi gezdigimiz anlari yillar gecermi ismini anmadan gunler gecermi soyle sevgilim sensiz yasamin imkani varmi! mezarimi tastan oysalar her yanima cicek kopysalar sevdim diye atese atsalar soyle sevgilim sensiz yasamini imkani varmi |
umutlar
seni yazdim sahildeki kumlara ismini fisildadim icimdaki duygulara gelsin dedim yater dedim ve sen yalnizca birtanem dinledim sarkilarda duydugum dalgalarda sigaramin dumaninda bir hayal bir ozlem olup kaldin |
Bilemiyorum
Sevda yüklü bulutlar günaydın dedi bana bu sabah Arkalarına saklayıp kahkahası bol bir güneşi, Umutları toplamışlar yıldız uçlarından dün gece Yüreklerinde o çok sevdiğim yasemin çiçekleri... Kırmızı bir gülün kokusunda kondular pencereme Kanatlarında denizi taşıyan martılarla el ele... Ben de katılabilir miyim size, dedim Güldüler... Anlayamadım. Yüreğimi uzatıp penceremin pervazına, Onları izledim uzun uzun... Suskundum...Ve ürkek Bakışlarımı bıraktım bir yasemin yaprağına, Sustu... Dudaklarımla ağladım bir zaman Düşüncelerimi yıkadım, Ve bir bardağa koyup bıraktım Martının ayakları ucuna Gagasına aldı martı hepsini ve... gitti! Ellerimi uzattım, yağmurlar tuttu Bakışlarım ıslandı dudaklarımın kupkuruluğunda Anlıyordum... Koca bir yalnızlıktı her yağmur öncesinde yaşanan Bir martıyı bekliyordu düşünceler Terketmek için suskunlukları Yürekler hep el eleydi yasemin çiçekleriyle Ve güller kırmızı açardı sevda bahçelerinde hep Tatlı bir melodi uğradı kulaklarıma, sarsıldım! Sevincim gözlerimde nemdi yine işte Bitmişti nihayet yalnızlıklarım Gülümsemeleri getirdi melodiler başka dudaklardan, Gözlerinde sevda sözcükleri, Tellerinde mektuplar... |
ASK ILE EGLENEN BIR ISVEBAZ
Güzelim afetsin lakin ben sana Divane olsamda asIk olmazdIm Pek acIk söylersem darIlma bana AsIk olsamda sadIk olmazdIm Sen gibi sahbazlar semiz kaz arar Bilirim cok alIk asIklarin var Ben bu koleksiyona girssem de nacar Onlarin birine faik olmazdIm Bende senin gibi capkInIm biraz Iki cambaz aynI ipte oynamaz Beni sevsen bile sen ey isvebaz Ben o muhabbete layIk olmazdIm |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:48 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.