![]() |
Leş Kargaları
Yaralı ceylandım düştüm batağa Geldi beni buldu leş kargaları Dedim bir dal tutup kalkam ayağa Lokma lokma aldı leş kargaları Yenildim yenildim yenildim yenildim Dürüst oldum beni aptal saydılar Cömert oldum her şeyimi çaldılar Sevdalandım sevgilimi aldılar Lokma lokma aldı leş kargaları Yenildim yenildim yenildim yenildim Bilgin idim her sözümde yanıldım Altın idim tunç yerine konuldum Aslan idim çakallara yenildim Lokma lokma aldı leş kargaları Yenildim yenildim yenildim yenildim Kimine kan verdim kendi canımdan Talan sayıp alan aldı malımdan Onlar döndü ben dönmedim yolumdan Lokma lokma aldı leş kargaları Yenildim yenildim yenildim yenildim Ben cebbarım bitmez gönülde varım Yolmakla biter mi gülü dağların İnsafı kurusun riyakarların Lokma lokma aldı leş kargaları Yenildim yenildim yenildim yenildim Cebbar Korkmaz |
Leyla
Eser seher yeli sevda vaktidir Yayılır koğusu aklım karışır leyla Elli kızın yüz gelinin aktidir Güzelliğin dilden dile dolaşır leyla Geyinmiş üstüne eski urbalar Dağıtır saçını yerır yırğalar Her bağişi poyraz olur dalğalar Ruhum bedenimden çığar ayrışır leyla Geyinmeyi bilmez gider sarınır Bir vağıtta on çeşide bürünür Çul geyinse bile libas görünür Hurilerle meleklerle yarışır leyla Bu garibe seyretirir nazını Bin naz ile çevirmiyor yüzünü Gardaşların duyar ise sözümü Gelir benim inen dogüşür leyla leyla Cebbar Korkmaz |
Leyla
Eser seher yeli sevda vaktidir Yayılır koğusu aklım karışır leyla Elli kızın yüz gelinin aktidir Güzelliğin dilden dile dolaşır leyla Geyinmiş üstüne eski urbalar Dağıtır saçını yerır yırğalar Her bağişi poyraz olur dalğalar Ruhum bedenimden çığar ayrışır leyla Geyinmeyi bilmez gider sarınır Bir vağıtta on çeşide bürünür Çul geyinse bile libas görünür Hurilerle meleklerle yarışır leyla Bu garibe seyretirir nazını Bin naz ile çevirmiyor yüzünü Gardaşların duyar ise sözümü Gelir benim inen dogüşür leyla leyla Cebbar Korkmaz |
Mamey
Bir kere bağtım yüziyan Düştüm alemın ağziyan Sanki ben can taşımıyam Yanan ataşın köziyam Hele mamey mamey mamey Nerde seniy din amaney Vuruldum yaram kaniyam Sanki köz olmuş yaniyam Mamey yüziyi gördükçe Gendım cennette saniyam Hele mamey mamey maey Yomu seniy din imaney Uzağ köşelerden bağam Saçlariya güller tağam Söyleseni kim ağlattı Gelem evlerini yığam Hele mamey mamey mamey Yoğmu seniy din imaney Kurtlar dadandi davara Kimi çağıram havara Ben garibem kimsem yoğtur Gide mameye yalvara Hele mamey mamey mamey Nerde seniy din imaney Cebbar Korkmaz |
Mezesi Aşk Olsun Bardağı Sevda
Meyhaneci bana bir rakı getir Mezesi aşk olsun bardağı sevda Günlerdir çileyle dertle boğuştum Kalbimde ateş var ruhumda kavga Ayrılık bir korku saldı içime Hasreti aklar düşürdü saçıma Meyhaneler ortak oldu acıma Beni rahat bırakmıyor bu sevda Ellerim isyanda saçımı yoldu Gözümden yaş taştı bedenim doldu Ruhum bedenime isyankar oldu Korkarım mahşere kalır bu dava Öyle sarhoş etki ayıl mayayım Ayık olanlardan sayılmayayım Unutsun bu kalbim aşkı sevdayı Ayılınca aşkı tanımayayım Cebbar Korkmaz |
MİKROPLAR
Çeşitli mikroplar vardır Hastalık yayarlar Bulaşıcı dırlar Kendi yaşamları için başkalarını yerler Onları da başkaları yer İlaçla öldürebilirsiniz bu mikropları Katil damgası da vurulmaz size Cezada almazsınız Ama yok olmazlar Bence en tehlikeli mikrop İki ayaklı düşüne bilen mikroptur Bunlara ilaç kat etmez Sabun su işlemez Temizlenmekle asla kurtulamazsınız Mikropluğunda bir şerefi olmalı diye düşüne bilir siniz Ama şeref adında mikroba kim rastlamış ki Adı üstünde mikrop Mikrobun şair olduğunu düşünelim Mikropça bir şiir yazar Sonra mikropça kendini çoğaltır Onlar yüzler binle on binler Birkaç dakikada herkesin üstüne çıkar Başlar bir tezahürat En büyük mikrop bizim mikrop Zaten mikrobun asıl amacı bu değil mi Kendini çoğaltmak Mikropları sende alkışlamışsındır Diye bilir siniz Tabii ki bende bir çok mikrobu alkışladım Çünkü mikroplar Vücuda girince kılık değiştirirler Onları tanıyamazsınız Kendiniz gibi görürsünüz Herkesten çok alkışlarsınız Hepinize mikropsuz yaşamlar dilerim Cebbar Korkmaz |
Ne Zaman Yaşadıkki Aney
Ne zaman yaşadık ki aney yaşadığımızı bilelim Ne zaman güldük ki bu kötülükler deryasında Az mı yürüdük yalın ayak çamurlu yollarda Az mı eşeledik tırnaklarımızla Kara toprağı bir lokma ekmek için Az mı tutulduk dolu vurgunlarına Kaz kez fırladık yerimizden O korkunç gök gürültüleriyle Sırılsıklam olmamak için Az mı sığınacak yer aradık kaya diplerinde Az mı tir tir titredik yağmur sonrası fırtınalarda Az mı bekledik azgınlaşmış ırmakların Karşı kıyılarında suların inmesini Kaz kez çakan şimşeklerden korkup Saklandım senin ardına Kaz kez yağmurlarda ıslanmış ellerinle başımı okşayarak -Korkma yanındayım oğlum! Diyerek cesaret verdin bana Az mı yalın ayaklarıma batan dikenleri çıkardın az mı? NE ZAMAN YAŞADI Kİ ANEY Az mı kurumuş ekmeğimizi pınarlarda ıslatıp yedik Az mı derdiğimiz yemlikleri ekmeğimize katık ettik Az mı zifir karanlığı yaran gaz lambasının ışığında Bize unutulmaz sevda öyküleri anlattın Yokluk mabedinde bize hep doğruyu Yiğitliği,mertliği öğrettin Bir palto bir ceketten haberimiz mi oldu ki? Çocuklar için oyuncaklar yapıldığını biliyor muyduk ki? Karları eritip az mı içtik sularını Az mı bekledin çifter çifter askerde olan oğullarının yollarını Oğulların askerken bile...! Az mı yaşadık jandarma korkularını..! Koyun kuzuların meleyişlerini dinlerdik orkestra yerine.. Teneke sobalarda azmı yaktık tezzekleri İşte ben bu yüzden isyankar oldum! Barikatlar kurdum barikatlarda vuruldum Hakkımı ararken zindanlara konuldum İşte ben bu yüzden yoksulun emekçinin yanında durdum Dar ağaçlarında sallanmaktan yoktu hiç korkum Ezilmişliğin acısıydı öfkem Yoksulluğun kiniydi cesaretim Cebbar Korkmaz |
Neden
Konyalı MEHMET Sivaslı AHMET Trabzonlu HALİL Hakkarili ŞOREŞ Çanakkaleli MUSTAFA Diyarbakırlı MAHSUN Kimisi nişanlı Kimisi sözlü Sivil yaşamda dost arkadaş sırdaş Biri birine sırlarını söyleyen Sevda öykülerini anlatan Ekmek peynirini paylaşan Aynı tastan su içen Beraber gülen beraber ağlayan Biri Kürtçe Diğeri Türkçe türküler söyleyen Aynı halayda halay tutup oynayan Kardeşten.de öte dostlar Bugün ayrı saflarda biri birine kurşun atıyorlar PEKİ NEDEN Çünkü egemen sınıflar öyle istiyor Kendi çocukları diskolarda kıvırırken Yabancı ülkelerde okurken Yirmi bin dolar aylık harçlık yetmiyor derken Yoksulun çocukları olan MEMETLER AHMETLER Olmayan bir savaşa kurban ediliyor Kürdün Kürtçe ağlaması serbest Türkü söyleyip oynaması yasak Kürtçe yazması okuması yasak Televizyon radyo yayını yapması yasak Kürdün kendini inkar etmesi vatanperverlik Ben kürdüm demesi vatan hainliği teröristlik Çanakkale de şehit düşerken kahraman Kendi dilini kültürünü isterken vatan haini bölücü Kurtuluş savaşında cepheden cepheye koşarken sırtı sıvazlanan Kendi hakkını isterken kurşunlanan PEKİ NEDEN Cebbar Korkmaz |
Nerede O Eski Günler
Meyhanenin kapısından ayık girdim sarhoş çıktım Soran olmaz dertlerimi bilmezler canımdan bıktım Eski günler eski günler nerede o eski günler Harap oldu umutlarım birer birer eskidiler Kadehler bir bir boşalır gözlerimi seller alır Kurtuldum sandığım dertler hep benim yanımda kalır Eski günler eski günler nerede o eski günler Harap oldu umutlarım birer birer eskidiler Dinlerim kemanı sazı yüreğimi kaplarsızı Dökülür gözümden yaşlar aklıma geldikçe mazi Eski günler eski günler nerede o eski günler Harap oldu umutlarım birer birer eskidiler Umudumda karanlıklar yüreğimde var kırıklar Hayalimde onun yüzü boğazımda hıçkırıklar Eski günler eski günler nerede o eski günler Harap oldu umutlarım birer birer eskidiler Cebbar Korkmaz |
Newroz
Feodalizmin kan deryası İnsanın insan olma çabası Astığı astık Kestiği kestik Derebeylerinin zulmüne başkaldırıdır NEWROZ İnsan emeğini yemekle doymayan Kanunları kendi bildiği gibi koyan Zorbalığı kanun sayan İnsanlıktan nasibini almamış Sevmediği her cana kıyan İnsan etini kendi yaralarına ilaç sayan Şarlatan büyücülerin tutsağı Mezopotamyayı kana bulayan Derebeyi DEHAKLARA karşı isyandır NEWROZ Kestikleri insan kafataslarından Bahçe duvarları ördüren ASUR diktatörleri..? Zulmü tarihlere sığmayan NEMRUT..? Köleci ROMA..? Ey dünyanın ilk üretim merkezi Mezapotamya Tarihi kanla sulanmış topraklar Peygamberler diyarı ülke Bu alçakça zulmü kim hak gördü sana Ne zaman değişecek Senin bu kanlı kaderin Dünyanın medeniyet çağında bile Kurşunlanır çocukların Kan ve gözyaşıyla kutlanır Bayramların Saçından tutulup sürüklenir Gelinlerin kızların Yüreğinde insanlık kalmamış İnsafsızların Yazıklar olsun Bu haksızlığa alkış tutanlara Kardeşi kardeşe vurduranlara Bu zulüm sürdükçe sonu gelmeyecek KAWALARIN Cebbar Korkmaz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:47 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.