![]() |
Yüreğimi Giyin
Sımsıkı giyin yüreğimi üşümesin sevdam dudaklarına baharı doldurdum içtim yudum yudum gözlerinin duruluğunda yüzdüm içime çektim nefes nefes sahi bu gün bahar mı ellerim ellerine dokundu saçlarım buluta sana bakarken zaman durmuştu sanki deniz durulmuştu dalgalı yüreğinde ritim tutuyordu kalp atışların yüreğini kıskandım çarpan teninde korkularımı bir yudum suya bıraktım çığlık atan korkuların dili tutuldu lades oldular bu gün bu gün saatleri kırmak istedim zamandan söz etmesinler diye ayrılıklar soğukmuş ellerinden kopunca anladım dondu bakışlarım ardından ayaza kesti yüreğim sahi bu gün bahar mı gözlerim gözlerine takıldı yüreğim sevdana Çiğdem Çimen |
Yüreğimin İncisi
Kelimelere sığmayan imkansız aşkım senden ne zaman vaz geçmeye kalksam yüreğim asilleşir dikilir karşıma kalbime saplanan bir kurşun gibisin söküp atamadığım sesini duymadığım zamanlarda bin bir düşünce üşüşür beynimde vurgun yemiş balık misali kıvranırım kimsesizliğimde sen kimselere benzemezsin beyaz bir incisin yar yüreğime taktığım kalbimde büyüttüğüm hasretim mevsimlerimin düşüsün zemheriye inat ben şeyda bülbül sen gonca gülümsün yüreğimdeki yangınım gözlerimdeki hicranım sen benim hiç tükenmeyen hayalimsin seni seviyorum yar çünkü sen canımın içisin 09/12/2007 02.30 EMİRGAN Çiğdem Çimen |
Yüreğimi sök al doktor
Güzel yüreğim bu günde sesini duymadım bu günde çalmadı kapım bu kahrolası telefonlar bu günde ses vermedi güzel yüreğim sana güzel yüreğim diyorum çünkü benim yüreğim sende aç açta bir bak gör gör hasretinle nasıl pare pare ah sevdam hasretinin yüreğimi kavurduğu zamanlardayım yine yine hasret sancılarındayım her seferinde gönlümde çıkarıp gömüyorum seni hayatın toprağına kürek kürek örtüyorum üstünü yine filizlenip çıkıyorsun yüreğimde sana anlatamadım sevdamı yar oysa sana beslediğim ne büyük bir sevdaydı dağ taş inledi yar içimdeki acıya bir sen anlıyamadın can veya ben anlatamadım kendimi sana 10/05/2007 13.30 Emirgan Çiğdem Çimen |
Yüreğinin Sıcaklığındayım
Dağlarda kopardığın narin bir gelinciğim Tak beni soluna yüreğine yakın olayım Soldurma beni yar besle ılık nefesinle Mutlu olayım bende bir ömür seninle Yüreğinin sıcaklığı yuvam Gözlerinin ışıltısı aydınlığım Dudağındaki nağmeler umudum Sevdan yolum olsun yar Sadece senin ellerin olsun sımsıkı tutuğum Sadece senin yüreğin olsun içinde barındığım Sakın ayrılık acısı yaşatma bana gülüm Sendeyken son bulsun beyhude ömrüm Çiğdem Çimen |
Bir Ateş Bir Sigara
Bir ateş o sigarayı yakan, Bir sigara o ateşi yakan, Ne fark eder ki kimin ilk önce yaktığı, Değilmidir sigara canları yakan. Bir iç çekiş bir üfleme, Kim bilir kaç darbe vurdu ciğerlerime, Dünümde yoktu, ipotek geleceğime Sigarasız yaşarım sigarayla öleceğime. İçin için diyemem, İçin için bitiriyor içimizi, Zararını gördüğümüzde geç kalıyor, Bitiriyor bizim işimizi. Düşmandan daha düşman, Hem sinsi hem de yaman, Hep dostudur onun zaman, Sigaradır çok can yakan. Sevmeyiz deriz dilimizle her zaman, Ne hikmettir bizimledir her zaman, Bazen nefestir, bazen duman, Sigara düşmandan daha düşman. Bırakmamacasına severiz candan, Sevilen sevdiğini eder mi candan, Sigara hem maldan hem candan, Kurtulmalı bu beden bu sevdadan. Ayak yere basarken, ayaktan olmadan, Tam olan vücudu yarım koymadan, Yol yakınken son bulmadan, Kurtul kardeşim kurtul ondan. Mehmet Dumanlı |
Bir
Bir… Bir göz istiyorum, Hep gülen. Bir kalp istiyorum, Hep seven. Bir arkadaş istiyorum, Ekmeğini bölen. Bir gün istiyorum, Hep şölen. Bir hayat istiyorum, Bir hayat, Yaşanabilen. 03.06.2008 Mehmet DUMANLI Mehmet Dumanlı |
Bir bilinmeze yolculuk
Yaz akşamlarında meltemler okşarken saçlarımı, Bir tatlı fısıldayış bölerken en derin uykularımı, Bir kalbe sığmayan, ah dalgalanmış duygularımı, Şimdi fırtınalar alıp alıp götürüyor bir bilinmeze. Döverken sahili en acımasız biçimde dalgalar, Bir anlamsıza bir bilinmeyene bağlanıyor yollar, Belki de içi boş sevgilerin, kör bütün duygular, Şimdi fırtınalar alıp alıp götürüyor bir bilinmeze. Aydınlıkta bir karanlık, beyazda bir siyah nokta, Bu kadar üzülmezdim siyahta olsaydı bu beyaz nokta, Varken bende senin varlığın, benim varlığım sende yokta, Şimdi fırtınalar alıp alıp götürüyor bir bilinmeze. 11.03.2006 Antalya Mehmet Dumanlı |
Bir renk Bir göz
Bir renk söyle bana Bilinen renklerin dışında Bir çift göz göster bana Eridiğim kaybolduğum ışığında Ufuksuz bakışların derinliğinde Baktığı zaman yürekten yakan Yada Gözlerden gönüle akan Bir renk söyle bana Bilinen renklerin dışında Bütün büyülü sözler dilimde Anlatmak ne mümkün bu halimle Sesim çıkmıyor, biliyorum Sessiz çığlıklarım çınlıyor hayalimde Kayboldum, kayboldum Renk çümbüşü büyülü gözlerinde Arzmı talepmi Beni sana iten Eriyor bilesin güzelim Güzelliğinde bu ten Gözlerden gönüle giden Bir renk söyle bana Bilinen renklerin dışında 12.07.2000 Selimiye / İstanbul Mehmet Dumanlı |
Bir Günü Uğurlarken
Mayıs otuz, günlerden pazartesi, İnmişken Abdi İpekçi Parkına Akşamın mahmur alaca gölgesi, Bir tarafta iş dönüşü, Sağa sola koşuşan insanlar, Bir tarafta hayatın tadını, Tadını çıkartanların neşesi. El ele iki sevgili Sarışmışlar sarmaşıklar gibi, Neler gelip geçiyor bir bilseniz Olsada söylese şu yolların dili. Su sesleri motor gürültüsü, Mavi atlas altında, Hakim tüm çevreye tabiatın, Tabiatın cennet yeşil örtüsü. Eğilmiş asırlık söğüt ağaçları Sulara birşeyler fısıldıyor, Kimisi kurtulmuş tasadan, Kimisi yarın ne olacak diye düşünüyor. Gökyüzü üzülmüş gibi bu hale, Neredeyse ağlayacak, Belli ki bu güzel günde, Karanlığa adım adım kayacak. Biraz daha kal gitme demek Demek gelip geçiyor içimden, Lakin elde değil, kurulu bu düzen. Boşuna tüm gayret ve emek. Birbirini kovalayan iki serçe, Bir dala bir çayıra konuyor, Bakışlarım onların olduğu Olduğu noktada donuyor. Önümden geçen iki genç kız, Hayal aleminden beni alıyor, Unutmak güzel, uyanmak olmasa, Bir gün daha burada akşam oluyor. Mehmet DUMANLI |
Bu yok
Öyle bir yolmuş meğerse bu yol, Yazılıpta yaşanacak bir yol. Kim derdi, kim bilebilirdiki, Bizi bize bağlayacak bu yol. Nasıl anlatsamki nasıl desem, Allaha ne kadar dua etsem, Sana yer yok artık git git sitem, Bizi bize bağlayacak bu yol. O gün uzak değil inan bizden, Belki yakın gönülden, geceden, Kaderimiz gülecek yeniden, Bizi bize bağlayacak bu yol. Mehmet Dumanlı |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:59 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.