![]() |
'Sevenlere...)
kor ateşte yanıyorum yari her dem anıyorum kapılar açıldıkça seni geldi sanıyorum... dolmamış benim çilem ben yarsız nasıl gülem onsuz geçen günlerde terketmiyor hiç elem... dertli dertli gezerim garip gönlüm üzerim yarim gurbet ellerde ben canımdan bezerim... gurbet hüzün kokuyor ciğerimi yalıyor gönül pınarlarımdan gözyaşlarım akıyor... yar benimle ayardı sesimi o duyardı bu ayrılık yüzünden pembe düşler karardı... boğazımda hıçkırık zor oluyor ayrılık ateşlere düşmüşüm kanadım artık kırık... hüzünler demir attı aşıma zehir kattı çağlayıp akan yürek şimdi artık buz tuttu. yavru ceylan vurulmaz su akmadan durulmaz benim bu garip gönlüm yar sevmeden yorulmaz kalbimin sahibisin hayatın neşesisin şakıyıp coşan gönlüm sen yoksan nasıl gülsün... abdullah atay der ki: ana ile yar hoştur gerisi bana boştır sevdiklerin yokluğu bağrımdaki bir taştır... Abdullah Atay |
'filizlenen hüzünler'
aşk peşinde yorgunum hep sana ben vurgunum sen gittiğin günden beri bu gönlümle dargınım... bu gönül seni ister yarim gözümde tüter yanımda yoksan bile sesini duysam yeter... hüzünler bana konar yüreğim sana yanar bu benim garip gönlüm niye seni hep anar... dağlar geçit vermiyor yar hatırım sormuyor inan senden başkası sen gibi yar olmuyor... dağlar karsız olmazmış yiğit yarsız olmazmış sensiz olan dünyada gönül huzur bulmazmış... sönmüş ocak tüter mi gülsüz bülbül öter mi yardan ayrı kalanın yangınları biter mi... gönül bahçem soluyor ruha hüzün doluyor yarsız geçen yıllarda baharım kış oluyor... susuz dere akmıyor yar yüzüme bakmıyor nice güller gördüm ben senin gibi kokmuyor... Abdullah Atay |
'Acılar da tatlıdır'
sensin incim çiçeğim geçmişim geleceğim senden başka kimim var uğruna öleceğim... dağ paşında pınarım güllerini sularım senin bir bakışına can yürekten yanarım... yavru ceylan vurulmaz su akmayla yorulmaz benim bu garip gönlüm yâr sevmeden durulmaz... gönül güller deriyor mutluluğa eriyor sana tapan yüreğim gün geçtikçe eriyor... gönül sana vuruldu yar yüreğe kuruldu şimdi bak bu gönülde darağacı kuruldu.. gülün dikeni batar kalbe acılar katar yar sinemden çıkmazken şimdi çöllerde yatar... gönlümdeki gülümsün yokluğunda zulümsün mahşerdeki ölümsün seni hiç unutamam ben işte bile bile ihanet ettim güle eski yar bende kalsın yenisi güle güle... yarim beni unuttu göz yaşımı kuruttu gelecek bir gün diye gönlüm beni avuttu... abdullah atay der ki: ocak söndürür kumar yuvan olur tarumar helal kazançlar varken kişi ondan ne umar.. Abdullah Atay |
'Aşkta Gurur Olmaz'
koyun kuzuya meler sesi yüreği deler yardan ayrı kalanlar bilmem ki nasıl güler... sen gittin gideli yar bu yürek hep eriyor sen gelince vallahi aşkım çığ çığ büyüyor... gönül seni arıyor her gördüğüne soruyor hüznün acı okları her an beni vuruyor... bahçenin süsü güldür sevginin sesi dildir ağlayan bu kalbime girde yar beni güldür... gönül bir kuyudur sevgi onun suyudur olur olmaz her şeye küsmek yarin huyudur... yar derdimi bilenmiş göz yaşımı silenmiş benim için her zaman canın verip ölenmiş... söndü yıldızım ayım çıkmaz sokaklardayım hüzün nedir bilmezdim şimdi efkarlardayım... dikensiz gül olur mu yolcusuz yol olur mu affet beni sevdiğim hatasız kul olur mu... gerçek sevgi yücedir aşksız gönül gecedir yardan ayrı kalanın her anı işkencedir... Abdullah Atay |
gönülün sesi türkü
yarin nefesi türkü ben de hep senin olan ruhun neşesi türkü sevda eser yel gibi coşar yürek sel gibi ben sende sen olunca geçiniriz gül gibi... seni unutamam yar gönlüm avutamam yar sensiz cennette bile hüznü dağıtamam yar... yürek sevgiyle çağlar sevgisiz gönül ağlar gittiğin günden beri sevdam karalar bağlar... yarin gönlümde yeri yarsız gönül serseri hayatın tadı tuzu sarışını esmeri... yar peşinde giderim günümü gün ederim onca gönle girmişken yalnızlıkmış kaderim... aşkta gurur olmasın güllerimiz solmasın seversen de candan sev gönle hüzün dolmasın... yarim beni unuttu göz yaşımı kuruttu gelecek bir gün diye gönlüm beni avuttu... yar benim iki gözüm ruhumdaki can özüm yalvardım ben tanrıya gülecek bir gün yüzüm... Abdullah Atay |
'Seven Yürek Uludur...'
seven yürek uludur sevgi ile doludur iki gönül arası aşkımızın yoludur... çıra gibi yanarım seni her dem ararım şakıyan bülbül olup gonca güle konarım... sevda aksın gönülde coşsun aşkın gölünde gamı kederi unut şu kısacık ömürde... gemideki direkler yanıyor hep yürekler ne hayırsız yar imiş dert üstüne dert ekler... aşk yar ile şahane gönül deli divane yoksan gönül bağımda bu alemden bana ne... günahımsın vebalimsin gel desem gelir misin aşkınla mecnun oldum gonca gül verir misin... senle bulurum huzur yüreğim aşka hazır gelmezsen bile gönder selam ile bir hatır... seni sevmek tek neden sevgi ister bu beden sevda yüklü gemiyi sensin önce terkeden... yüreğim aşka bıkmaz başkalarına hiç bakmaz gönül pınarlarım bak her bir yatakta akmaz... Abdullah Atay |
’Nice Mutlu Yıllara...’
nice mutlu yıllara konsun gönül güllere canlar kurban oluyor şeker kaymak dillere... yeni yıl mutlu olsun seven umutlu olsun sevip seviliniz hep yeter ki huzur olsun... yeni yılda gülünüz susmasın hiç diliniz gönül bahçelerinde solmasın tek gülünüz... yeni yılı kutlarım tükenmez umutlarım yar yanımda olmazsa kaçar hep uykularım... yeni yıla ermişiz nice yıllar vermişiz gönül dostlarına biz gonca güller dermişiz... sen yoksan dinmez acım yürektedir hep sancım başkasına değil de ben sana çok muhtacım... yuvasız kuş olur mu sevdasız baş olur mu sevgi nedir bilmezin gözünde yaş olur mu.... dolmamış benim çilem terketmiyor ki elem herkesin yari gelmiş ben yarsız nasıl gülem... Abdullah Atay |
'Kavuştum Nazlı Yara...'
yol verdi dağlar bana kavuştum nazlı yara sevip sevilelim biz düşmesin kimse dara... yarsız gönül bir çöldür yarim gonca bir güldür senden başka seversem sevdiğim beni öldür... çiçek açtı dalımda bülbül artık gülünde duyun dostlarım duyun güzel yarim kolumda... bahar kokar havamda sular akar ovamda ayrılık elem bitti mutluluk var yuvamda... derenin boyu söğüt dostlarım verir öğüt candan sevdiği yare ihanet etmez yiğit... yar benim meleğimdir bahar kelebeğimdir sevenlerin vuslatı gönülden dileğimdir... çoluk çocuk ve eşim onlar benim güneşim bir damla göz yaşında zehir olur her aşım... sevgi gönlün çiçeği odur hayat gerçeği bir tebessüm tatlı söz sevenin beklediği... bülbülüm öter oldu ocağım tüter oldu nazalı yarim gelince hasretlik biter oldu... abdullah atay der ki; elem keder ve acı yüreğe verir sancı kibir gurur büyüklük insanlığın utancı... Abdullah Atay |
'Mazide kalanlar...)
yarim tacım tahtımdır geleceğim bahtımdır o nerede ben orda yüreğimde ahdımdır... sular dondu derede beni saran nerede günler geçti ay geçti 'gel'desen bir kerede... bir inadın yüzünden beden benden gidiyor bir gurur yüzünden de canım tenden gidiyor... aşk gönüle ilaçtır gönül aşka muhtaçtır sevgisiz yürekler hep yosun tutan bir taştır... bu kalbim sanki deli yarim gitti gideli yüreğim çöle döndü sen beni terkedeli... gurbetin yolu uzun gönüller dolu hüzün yardan ayrı düşeli gülmüyor artık yüzüm... sevenler darılmasın gönüller kırılmasın sevgi yüklü yürekler hüzünle sarılmasın... yari saramaz oldum hatır soramaz oldum garip gönlüm yanıyor yarsız duramaz oldum... yarim bahar gözlüdür aşkı bende gizlidir süzüm süzüm süzülür birazcıkta nazlıdır... yar dilimde hecedir yarsız günler gecedir yardan ayrı kalanın her anı işkencedir... Abdullah Atay |
' ******* Ah *******! ..'
******* ah ******* sesimi yıldız duyar ay battı şafak attı neden gelmiyor ki yar... ayrılık acı şerbet yüreği deler gurbet günler geçti ay geçti kavuşacağız elbet... bir tatlı tebessüme canım verirdim inan bu garip yüreğimdir kor ateşlerde yanan... kör olası kabuslar her gece beni boğar bir tatlı gülüşünle gönlüme güneş doğar... yar yanımda olunca gönül tahtım kurulur yokluğunda bu yürek binlerce kez vurulur... sana hasret bu kalbim gün geçtikçe eriyor yıldızlar bedenimi kurşun olmuş deliyor... yar yüreği nakıştır sevgi gönle akıştır aklımı baştan alan sevdalı bir bakıştır... aşk seninle şahane gönül deli divane sen olmazsan yanımda bu alemden bana ne... günahım vebalimsin gel desem gelir misin aşkından mecnun oldum gonca gül verir misin... Abdullah Atay |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:34 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.