![]() |
Kutuplara buz taşıyan gemi
Viya Kutuplara buz taşıyoruz Dur bende geliyorum Kültür atıklarını buza çevirip... Fakat korkum! ! Ya gemide yangın çıkarsa Buzları eritmeden Teslim etmeliyiz limana 23 09 07 zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Lisa
Yolmuşsun kaşlarını neden Ağlayanda'sen.. Gülen de Cımbızının ucundakine Bir tutam yaşa boğulmadım 07 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
M/F Captain Zaman
doksandokuz depremine kadar her hafta Odessa doksansekizden bin dokuzyüz yolcu götürdük getirdik ama her kes onlara Nataşa adı taktı yav beni hiç bu kadar bekleyen olmamıştı yav beni hiç bu kadar yolcu edende olmamıştı Ne iyi kız'dın sen Nataşa Hiç bu kadar koşulurmu o up uzun limandan dalga kırana Biz gözden kaybolunca uğrarmışsın sen Nuh'un kilisesine Alırdım haberini Sen gözden kaybolunca papazdan Ramazan Mehmet Tanal |
M/T Şerife K
Durup dururken Ben katılınca,sefere kalktı en ihtiyarı tankerlerin Havuzlu,Barı olan gemi hapishanesiydi Büyük gümbürtülerle kalktık Yükümümüz uçak benzini Nafta Pompacı Kubilay lata eder gemiyi Kuzeyde bir yerlerde Skavavençler alev alır Kirlilikten, Koştura koştura Haber verdim çarkçı başıma Koştura koştura mesut çarkçıya teslim ettim büyük yangın söndürürücüyü Çarkçı başım yol kesti Mesut çarkçı bastı enjektör yuvasından söndürücüyü Egzostlardan alevler Her tur atışta mekanizma Döşenmiş yangın hortumları öyle bir şeydi cehennem Yuttuğum karbonlar Yapıştı ciğerlerime Yinede küsmedim sana 11 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
M/V eurostar
Salonda bir resim asılı Başlığı olan bir resim In memoriam, fotoğraflar Panama kanalı geçisinde çekilmiş aynı İspanyol marketinden alış veriş yapmışız, elinde poşeti, liman izninden gelmiş usta gemici ANTONİO DEOLİNDA RODRİQUES 08 08 1962 21 12 2005 bir şey anlamadım önce, dediler ki ambar kapağına sıkışarak ölen portekizli A.B onun hatırasına konulmuş,adettendir yine dediler ki bu geminin bir baş mühendisi vardı kamarasında can çekişerek ölmüş Cezayir limanında,doktora çıkartılmadan onun ne resmi var nede ailesine,üniversiteye yazılacak kızına ödenmiş PNI dan tahsil edilmiş mağduriyeti başınız sağolsun.ama ölenle ölünmez 03 09 07 zeytinli Ramazan Mehmet Tanal |
M/V Nazım hikmet
Ben denize çıkmadan, Arnavutköyü akıntıburnu İstanbul'dan Seyrederdik o seyrederken Ya karadenizden gelirdi, Yada çıkardı karadenize,pek seyrek Bu CCCP bandıralı şilep M/V Nazım hikmet Zor çözdüm adını Tayfası heralde şiir kişileriydi kıyılara vururdu dalgası memede alesta çeker gibi Ramazan Mehmet Tanal |
Makinalar elimizde
sürpriz,Alper, Baba'sının, arabasını kaçırıp gelirdi, Benim Çamlı bahçe Arnavutköy evine Akıntıburnu'nda balık tutardık,istavrit Şair küçük iskender,le Dedim ya alper sürpriz çocuktu bülent gitarıyla Kendi fotoğfaf takımıyla sabahlara kadar korsan kaset doldurduğumuzda oldu Ortaköyde,Taksim postahane önünde sattığımız da kuşluk vakti Rusya'lardan getirdiğim zenith'i boynuma takmış Kalk gidiyoruz Arnavutköyden,SultanAhmed'e Deklanşör iki çarpı otuzaltı Alper'i kızdırmışım meğer Aynı objeye basmışım Sonra köprü altı Kemancı Valizleri toplayan ben Ver elini mavi sular Yolcudur abbas 04 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Malta Güvercinleri
Davetsiz misafirlerde buyurur Biz özür dileriz Güvertede Aşçı Buğday yemler Su mısır Ağu yerine Nereden bilirler,nereye gittiğimizi Gibraltarı geçeriz Yunus'lar Martılar, Albatros, kanatlarında Meraklanır Açtığımızda paçasını sadece Malta Numaralar Hep bir kişi yatar Ceza evlerinin n'n Malta Sultanı bekler Valetta, İngiliz Öğrencileriyle Jimi Hendrix Alkolü ölçülendirilmiş rock cafelerin İlk sahne almıştım Wild Think Tadını alamamışım Burak'tan önce Köprü 6 02 10 07 ALTINKUM Ramazan Mehmet Tanal |
Maske
Albüm kapağı rafta duruyor Çift yapraklı bir kitap gibiydi lojmanlarında long playler Zenginin eşi ve aile efradı maske takan bir İan Gillan Babamada benziyor bu matara skcaçki Dikkatli bakınca bu,olsa,, olsa my birader Esasları kıvırsanda Ca Sus makamı Ne ise bu Ca Ana Ben domuzu sevmedim hiç bir zaman Analık adına taşıma sende yavrunu Delinin kitabı çok Sığınır belkide maalof'a tai Tarih parmak izi zifirişifre 23 09 07 Sarhoş değilim Ramazan Mehmet Tanal |
Maskedeki Figür
İyi çalışma doğrusu Allah'tan Ötüken Ormanından getirmedim Bu sensizliği Kimsede inanmadı zati Yağmur ağaçlar Koca bedeni kesilir Büyüsü, maskenin Filitali'de ararım pul gibi solmuş yüzünü Pul pul pul Mektuplar,kapladım.. Hep başkaları açtı gönderdiğin mektupları Saygısız 26 09 07 Zeytinli/ Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:43 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.