![]() |
Horoz İbikli Topaç
Bir topaç aldılar çocuğa Horoz ibikli bir topaç Yarışların birincisi oldu Döndü saatlerce aşıklar gibi Çer- çöp vız geldi ona Yiğitliği öğretti çocuğa Horoz ibikli topaç O horoz ibikli Ateş oldu dönerken Sabah kalktı erken … Öp ibiğinden çocuk Oyuncaklarının incisi Bu horoz ibikli topaç… |
Huysuz Çocuklar Anneler
Anneniz bu evde lambadır Üflüyorsunuz çocuklar O bir lamba,diyordu baba Sönebilir Anneler bir lamba evlerimizde Anneniz bu bahçede meyve ağacı Ağacın dibine tuzlu su döküyorsunuz çocuklar O bir başka anne Şefkatli elleri onun Boğmayın mutluluğunuzu ellerinizle Ağaç devrile bilir Çocuklar anneniz ölebilir Anneniz bir çeşme O cömert bir çeşme size İsraf etmeyin,muslukları kısın Anneler bir çeşme bu çölde Anneniz kuş yuvası Biriniz ateşe verirseniz bu yuvayı Birinizin başına kötü hal gelirse Çocuklar anneniz ölebilir Ve bir gündü Lamba sönmüş Ağaç devrilmiş Yuva yanmış Çeşme kurumuş Karanlık çökmüş evin üstüne Anlamış çocuklar Anne bir güneştir... |
Iraktan kan haberleri
Iraktan kan haberleri geliyor Uzaktan kan haberleri geliyor Adil ve beyaz bir dünya için Dualar ediyorum Iraktan kan haberleri geliyor Uzaktan kan haberleri geliyor Patlıyor göz bulutlarım Patlıyor gönül bulutlarım Ve dualar ediyorum Işıklara dokunuyorum... Kardeşlik ve barış için Adil ve beyaz bir dünya için Dualar ediyorum Işıklara dokunuyorum... Kollarım açılın doğuya batıya... |
Islanmıştı Üşümüştü...
Bir kış günü pencereme kondu bir serçe Islanmıştı,üşümüştü belki de acıkmıştı Çağırdım birkaç buğday tanesiyle Gel içeri… Olmam dedi midem için tutsak Pır dedi uçtu gitti Nerden çıkardın tutsaklığı serçe Yoktu hiç kötü niyetim |
Işıklarında Eczaneler Bana
Ay pencerelerine gelir Gönlü ay çocukların Gönlü ay çocukların Rüyalarına gelir ay “Rabbim var “ der ay Çok gizli sırlar fısıldar onlara ay… Ay Gelip- gidip gökleri anlatır … Aydınlatmak ister gönlündeki geceyi … Her gece yeni bir harf olur ay Işık ışık gelir Hece hece gelir Yıldızlar bahçesindeki tahtına kurulur her gece ay Nebinin parmak işaretiyle yarılan ay Işık ışık ay, Gönlü ay olan çocuklara… *******i sevmez ay Gözlerden kaçar gece Gönülden kaçar gece Çözülür her bilmece ışıklarında ayın Cilt cilt ışık var gönüllere Işıklarında ayın Uzak asırlardan ışıklar gizli şu ayda Uzak ülkelerden ışıklar gizli… Bir derviştir ay Neler görmüş Öğrenmiş neler Işıkları en leziz sofra bana Işıklarında eczaneler bana. |
İbrahimin Ağıtı
Hüznü dolu dolu yaşadı kadınım Dayanağım Duvarım Dağ kekiğim Şarmaşığım Ay çiçeğim... Şimdi bir selvi gölgesinde Yeni ölmüş gibi Her sabah ağlatıyor beni Tarlalar ay çiçeksiz Dağlar kekik kokulu değil... Hüzün dolu yüzüm... |
İbrahimin annesi
Bir köylü kadındı İbrahimin annesi Bilmezdi ne okuma ne yazma Elinde gürgen saplı kazma Hayat verirdi tarlalara *** İbrahimin annesi dertliydi İbrahim asker 'İbrahimim dönse askerden ' dedi bir gün İbrahimsiz karanlıktı her yer İbrahim dönse askerden Bir de evlendirse Başka derdi dert değildi... *** Benim gözümde bütün anneler melek İbrahimin annesi bir başka melek Öğütleri yıldızlar gibi Dualar öğretti İbrahime güller gibi dualar Seccadeler serdi önüne İbrahimin İbrahim and olsun dedi Güneşler taşıyacağım anneme Annemin hakkı beyaz gül fotoğraflar Yıldızlar dolu gül fotoğraflar Çöllerden çekeceğim annemin ellerini Karanlıklarına ümit ışıkları tutacağım.... Uyumuş bebek İbrahim sadece annesinin ninnileriyle Anne sesiyle söylenen ninniler güzel Ninnilere şefkat katar anne sesi Çocuk İbrahim sadece annesinin çorbasını içer tas tas Anne eliyle yapılan çorbalar güzel Çorbaya şefkat katar elleri Bir yaşlı kadın olmuş İbrahimin annesi Onu üzgün görse üzülür İbrahim Onu mutlu görse mutlu olur Evin tek kandili o Bebek İbrahimi görmüş babası sadece Gittiği savaştan dönmemiş... *** Kartal bakışlı bir kelebekti elleri İbrahimin Zaman bahar olurdu İbrahime Yanındaysa annesi Yıldızdı gözleri Yıldızları görmeye ne hacet Yetiyordu İbrahime annesi Yaşlı anne Yıldızlar seyredilir gibi seyredildi Kayıp gidecek gibi bir yıldız daha Bir korku yedi yüreğini İbrahimin hep Kayıp gitti o yıldız Güneşle yaşadığına Yıldızlarla yaşadığına Şahit oldu annesinin İbrahim Annesi ölmedi ki İbrahimin... Evet evet ölmedi Anneler hiç ölmez Bilirdi bunu İbrahim İnanılmazdı annelerin öldüğüne İbrahimin yaşadığı yörelerde Sarsıldı birgün İbrahim acı bir gerçekle Ah Ölüm olmasa annelere... Nurdan bir çehresi vardı İbrahimin annesinin Şefkat pınarıydı İbrahimin annesi Hangi çöl yutabilirdi o pınarı... Elleri nasırlı annesi ölmemişti İbrahimin Bir gün İbrahim şöyle demişti annesine: 'Ayağına toz olunur Senin gibi bir annenin Anneliğin bir destandı...' Bakışı şefkatli Duruşu şefkatli Bir şefkat meleğiydi annesi Sevgi doğurdu yüreği sürekli Bir gün şöyle dedi İbrahim: Gül kokardın annem Bir melektin annem... Hiç istemedi annesinin öldüğüne inanmak Mavi bakışlarımı Ben o denizden aldım dedi birgün Başka bir gün: Çiçeklerim var benim Annem bir bahardı...dedi. Güneşi bildi annesinin ak sütünü yolunda... Fotoğraflara baktı bir gün: Şefkat yatağıydı kolların dedi... Annesiyle yaşadı gönül dünyasında İbrahim... |
İbrahimin Leylası
İbrahimin leylası Ağaca çıkar Koyun güder Davar sağar Kuru ekmeği bal yağ eder Gül gibi koklar leylasını İbrahim O leylanın dişleri papatyadan Aydan yıldızdan yüzü gözleri orman yeşili Saçları pınarları Diken hiç arama O kırmızı gül bahçesi |
İbrahimin seccadesi
Adım İbrahim Bir köylüyüm Duvarda asılı seccadem Özledi kutsal *******i Kutsal *******de Kıbleye çevrilir Serilir yere Dedem haçtan getirmiş onu Dedemin göz yaşları kurumuş renginde... Umduğumu bulamadığım tarlalar Eskimiş ev Sıvası dökülmüş duvarlar Haşin bakıyor bana Bu köyden başım alıp gitsem ama nereye... |
İhtiyar ağaç
Bu gün Bir ihtiyar ağacım bir kaç yapraklı En iyi günlerim bu mevsim bahar Yarın yapraklarım da dökülecek Yapraklarını toplayıp eteklerine Ağlamak yok diyorsun Ağlayalım Kovuluyoruz Toprak su rüzğar kovuyor bizi anlasana... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:57 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.