![]() |
Şehidim
Nevzat Yıldız’a Yetmiş dört doğumlu Nevzat Yıldız’ı Bugün gözyaşıyla mezara koyduk Gönlümüz yaslıdır kalplerde sızı Kahraman askeri uğurluyorduk Vatanı korurken öldü yiğidim Kalksa aynı yolda yine gidecek Yurdun dört yanında şanlı askerim Ya pişman edecek ya bitirecek Dilimizde dua gönlümüzde yas Pkk ya nefret daha büyüyor Tükenene kadar sürecek uğraş Şehidim kanıyla destek veriyor Tunceli ilinde vatan korudu Cesedi çürürken ruhu yücelir Teröriste teslim etmedi yurdu Bu kutsal savaşta yine öndedir Cennette hazırdır makamın senin Bu vatan bu millet sana minnettar Kahpe kurşunlara kalkandır tenin Ruhun huzurludur ebede kadar Korkuteli’mize nişan getirdin Gururla şerefle taşıyacağız Yeni bir heyecan yeni ruh verdin Hatıralarınla yaşayacağız Yıldız gibi parla sönme hiç Nevzat Bizler biliyoruz şehitler ölmez Mertebe mertebe beş çeşit hayat Elemsiz yaşarsın faniler görmez Şehidime böyle baba yakışır On oğlum var hepsi fedadır diyor Duysun atmış milyon diye bağırır Bu bayrak altında birlik istiyor Şehit babasının dediği gibi Atmış milyon bütün birlik olalım Toprağa düşmesin askerin kanı Bütün hainlerden hesap soralım Niğmetullah UÇAR Korkuteli 23.06.1995 Niğmetullah Uçar |
Şehitler Ölmez
Ulucak köyünde tören var bugün Gözlerden yaş akan hüzünlü düğün Şüheda kabrinde nurunu görün Onlar can verdikçe düşman giremez Kuran’da yazıyor şehitler ölmez Büyük Türk milleti vatanı sever Bu topraklar için can feda eder Ulucak’tan kurban gitti bu sefer Belki bu dünyaya geri gelemez Cennete giriyor şehitler ölmez Bu vatana feda oldu bu yiğit Öldü diyemeyiz çünkü o şehit Ona kurşun sıkan miskin uyuz it İslam’dan bahsedip türküm diyemez Yaratan söylüyor şehitler ölmez Van’da görev yapan yiğit askerler Terörün kökünü kazımak ister Bölücü örgütle kavgaya girer Kör kurşuna hedef kimdir bilinmez Ayet anlatıyor şehitler ölmez Yiğidin acısı yüreğimizde İki damla yaş var gözlerimizde PKK’ya lanet dillerimizde Bu toprakta hain olan gezemez Vatanı koruyor şehitler ölmez Bugün yas tutmanın zamanı değil O şimdi gülüyor bunu iyi bil Onunla gurur duy gözden yaşı sil PKK yaşarken kabrinde gülmez Öcümü al diyor şehitler ölmez Ona selam durdu şimdi gök kubbe Bulunduğu makam en büyük rütbe Bütün Türkiye’de yerleşti kalbe Altmış beş milyonun saygısı bitmez Kalplerde yaşıyor şehitler ölmez Ümmeti Muhammed yiğit milletim İyi tanıyalım hain olan kim Kurşun sıkanları affetmeyelim Tek vücut olmazsak bu terör bitmez Çok gayret istiyor şehitler ölmez Bugün Mustafa’ydı yurdun bekçisi Vatan millet diye durdu nefesi Naşı selamlıyor şimdi herkesi Canlansa,sorulsa pişmanım demez Çünkü o biliyor şehitler ölmez Niğmetullah UÇAR Korkuteli 12.10.1997 Niğmetullah Uçar |
Şerler Hayırdır
İnsan düşünemez sırrı hikmeti Cehennem korkusu sunar cenneti İlahi kudretin bir adaleti Yaratılmış olan şerler hayırdır Çok yağan yağmurlar veriyor zarar Ateşe dokunan elini yakar Sevaşa girenler bir masraf yapar Çok şey kazandıran şerler hayırdır Gangren olan parmak dipten kesilir İnsan için kayıp görünüş şerdir Parmak kesilmezse kol kaybedilir Beşeri koruyan şerler hayırdır Kainatta her şey insana bakar Anlaşılamayan çok hikmetler var Kul olunca arşı alaya çıkar İmanı kurtaran şerler hayırdır Görünüşte zarar şerler ve şeytan Hayır için yaratmıştır Yaratan Onlarla çıkıyor yükseğe insan Gerçeği bulduran şerler hayırdır Yüz hurma değeri yüz para eder Yere ekilirse yirmisi biter Sekseni bozulur boş yere gider Birleri bin yapan şerler hayırdır Boışa giden seksen hurma kemiyet Ağaç olan yirmi adet keyfiyet Keyfiyete bakar has ekseriyet Semereye bakan şerler hayırdır Cenabu Hak musibetler veriyor Başımıza çok belalar geliyor Varlığını bize hissettiriyor Doğruyu tanıtan şerler hayırdır Niğmetullah UÇAR Korkuteli 11.01.1995 Niğmetullah Uçar |
Şofor Efendi
Halk otobüsünde yolcu taşırken Nazik olmalısın şoför efendi Karın doyurmaya rızık ararken Sakin kalmalısın şoför efendi Yolcular binince uyarmak tamam Arkaya geçelim demene kızmam Israr edişine bozuldu kafam Hale bakmalısın şoför efendi Her binen arkaya ilerleyecek Kapının önünde hep birikecek İnmek isteyenler nasıl inecek Bağırmamalısın şoför efendi Arada olanlar tek ayak durur Kalabalık fazla sıkıntı olur Başkana söylesen çözüm bulunur Konu açmalısın şoför efendi Siz de haklısınız boş gece gündüz Sabahda akşamda güler yüzünüz Çok sıkıntı çeken bizler üzgünüz Bizi duymalısın şoför efendi Fazla sefer konsa tam gün kurtarmaz Araçlar boş gider gün içi dolmaz Giderler artınca karlılık olmaz Bakıp tartmalısın şoför efendi Sabah ile akşam artar yoğunluk Azaba dönüşür olan yolculuk Sinirler gerilir alırken soluk Kafa yormalısın şoför efendi Mümkün olacaksa akşam ve sabah Ek seferler konsa oluruz ferah Yolcular kahreder sitem eder kah Çözüm bulmalısın şoför efendi Diyeceksin araç akşam kazanır Gündüz seferleri tümden zarardır Mutlaka hedefte kazanmak vardır Hırsı atmalısın şoför efendi Siz para kazanın seferler olsun Yolcu rahat etsin araba dolsun Yetkililer buna orta yol bulsun Yol aramalısın şoför efendi Çok kazanmak için hırs gösterirsen Yolcular bana ne sıkışsın dersen Sen kaybedeceksin elden beklersen Hesap yapmalısın şoför efendi Yolcu sıkılırsa içine sinmez Çok kızdırılırsa araca binmez Sizin de arzunuz yerine gelmez Denge kurmalısın şoför efendi Niğmetullah UÇAR Antalya 21.02.2007 Niğmetullah Uçar |
Takipçiler
Tapuda çalışıp emekli olan Tapu takip için büro açıyor Çok para kazanan müşteri bulan Sanmayın bu işi iyi yapıyor Vatandaş gidince yapılmayan iş Takipçiye verse anında olur Hep devam ediyor bu yanlış gidiş Mecburiyetlerden sistem kurulur Vatandaş ister mi çok para vermek Takipçi kendine bir ücret alır Cebinden parayı vermemek gerek Fakat işi bitmez çaresiz kalır Takipçi ücreti tespit ederken Kendi emeğini hesaba katar Müşteriye dönüp para isterken İçinde memura verdiği de var Kurumdan emekli olan kişiler Hem mevzuat bilir hem adam tanır Bu yüzden çok çabuk yürüyor işler Hatır gönül ile para kazanır Takipçi bu işe zaman harcıyor Görevliye para verirse kusur Memur takipçiden para alıyor Görevi kötüye kullanmak budur Sistem çalışınca vatandaş şaşkın Uğraşmak istese çarklar eziyor Kurum bünyesinde yapılmaz baskın Görev ihmal eden serbest geziyor Bu yüzden devlete güvenmez kişi Ezilmemek için kenarda siner Takipçiye verir bitirir işi Arz talep olunca bu çark ta döner Tapu aklımdaki olan bir örnek Diğer kurumlarda aynı haldedir Bu yanlış gidişi bitirmek gerek Kar, zarar, menfaat hepimizedir Bir yerden başlayıp dur denilmeli Devlet onurunu kurtarmak için Vatandaşa saygı gösterilmeli Kurtulması lazım bu memleketin Niğmetullah UÇAR Antalya 16.03.2007 Niğmetullah Uçar |
Taşkent Birlik
Taşkent, Çetmi, Avşar, Ilıcapınar Kapsama alanı Bolay, Balcılar Sazak’la Kecimen Kongul’u tarar Bünyesine alan TAŞKENT BİRLİK var Bizim yöremizin kulağı gözü Bölgede yaşayan insanın sözü Gurbette olana yansıtır özü Kör gözlere sokan TAŞKENT BİRLİK var Aylık haber sunar ilçeden köyden Temin eder bulur alır her yerden Emek verenlere minnettarım ben Gelenek yaşatan TAŞKENT BİRLİK var Çetmim coma girdim orada gördüm Haberler okudum izini sürdüm Resimlere baktı hasretle gözüm Gözü gönlü açan TAŞKENT BİRLİK var Doğduğum yerleri tanıdıkları Köyü, insanları, bağı, dağları Haber alıp görmek hoştur diyarı Emrimize sunan TAŞKENT BİRLİK var Her köyden haber var, resim var, yar var Gözler sayfaları çevirir tarar Çetmi sayfasında kılınca karar Köyü hatırlatan TAŞKENT BİRLİK var Taşkent yöresine sesleniyorum Sıladan haber var ben okuyorum Her yer kendisini görsün diyorum Tamamını yazan TAŞKENT BİRLİK var Altı belediye üç muhtarlıkla Hamleler yapalım uyanıklıkla Biz de tanışalım tam uygarlıkla Ufku geniş tutan TAŞKENT BİRLİK var Doğduğumuz yeri unutmayalım Geleneklerine sahip çıkalım Eski değerlere değer katalım Bize hatırlatan TAŞKENT BİRLİK var Birisi bir fikir ortaya atar Birileri çıkar onu uygular Birlikten güç doğar, güç engel aşar Akla kapı açan TAŞKENT BİRLİK var Gazete adını koymuşsa eğer Uygulamak için çabaya değer Her şey birleşmekle olurmuş meğer Bunu arzulayan TAŞKENT BİRLİK var Niğmetullah UÇAR Antalya 21.03.2006 Niğmetullah Uçar |
Tekirova'da
Kafa dinlemeye karar alarak Hep birlikte olduk Tekirova’da Özlem gidererek hatır sorarak Hasretten kurtulduk Tekirova’da Kerim tıkır akşam uçakla gelmiş Hulusi boz duymuş guruba girmiş Mustafa önceden yer belirlemiş Dörtlü oluşturduk Tekirova’da Fasalis oteli buluşma yeri Huzurla doldurduk tüm gönülleri Gerçek oldu gönül beklentileri Lobide oturduk Tekirova’da Akşam yemek yedik güle oynaya Sonra sohbet ettik biz doya doya Saat birde geldi sıra yatmaya Birlikte uyuduk Tekirova’da Sabah kahvaltıyı yapıp ayrıldık Başı karla kaplı dağlara çıktık Birlikte olmanın zevkine vardık Havayı soluduk Tekirova’da İki gün içine çok şeyler sığdı Kar gördük, gün çıktı, yağmur da yağdı İlgimizi çeken o yüce dağdı Zamanı dondurduk Tekirova’da Niğmetullah UÇAR Antalya 25.02.2007 Niğmetullah Uçar |
Teravih
Ramazan ayından önce geliyor Oruç tutulacak haber veriyor Gece sahura kalk hazırlan diyor Kutlu kapıları açar teravi Sela verilince vaaz yapılır İçeri girenler bir saat kalır Ezan okununca saflar sıkalır Milleti camiye toplar teravi İmam arkasında tutulur saflar Ayrı bölümlerde durur kadınlar Ramazan ayında camiler dolar kadını camiye sokar teravi Yatsıyla beraber otuz üç rekat İmama uyarak hızlıca kalk yat Salavat getirip lezzetleri tat Gönüllere neşe saçar teravi Yatsının sünneti ferdi kılınır Farzında imama uyum sağlanır Sırayı müstakil son sünnet alır Yirmi rekat için başlar teravi Dört rekat kılınır selam verilir Arada resul’e selam söylenir Allahümme salli Muhammed denir Kalbimize huşu katar teravi Takva sahipleri ikide selam Acele edenler on onla tamam Hangisi olmalı üstünde durmam Bazılarını da sıkar teravi Kısa surelerle kıldıranlar var Hatimle okuyor bazı imamlar İnsanlar kendince seçimi yapar Herkese seçenek sunar teravi Otuz rekat sonra dua yapılır Salatı fitr için tekrar kalkılır Üçüncü rekatta farka bakılır Elli dakikaya sığar teravi Tesbihattan sonra okunur kuran Çok sevap kazanır cemaat olan Bereket ayıdır kutlu ramazan Akşamları farklı yapar teravi Namaz bitiminde çıkıp dışarı İnsanlar bekliyor tanıdıkları Yürürken doldurur tüm sokakları Farklı hatıralar saklar teravi Niğmetullah UÇAR Antalya 15.10.2004 Niğmetullah Uçar |
Tokmak
Türk yurdunu Ermeniler kirletir Öz yurdunda Azeriler can verir Ermenininm aklı başına gelir Üstünde asılı durursa tokmak Karabağı katlettiler yetmedi Azerimin çileleri bitmedi Tüm bu olanları dünya görmedi Gösterir onlara kalkarsa tokmak Azerbaycan parça bölük bölünür Azeriler ölür işkence görür Gün birleşme dayanışma günüdür Zalimi durdurur vurura tokmak Ya Allah diyerek başlasın akın Ayrılığı hizipliği bırakın Türklüğün kendine dönmesi yakın Birleşip te eller tutarsa tokmak O güzel ülkeyi böldüler üçe Türkleri yurdundan zorluyor göçe Ders verme zamanı geçiyor ***e Yapışavak bir el bulursa tokmak Ermeni kimlerden alıyor destek Apaçık dünyaya gösterilecek Gizli hesapları bir çözebilsek Çözülür görevi yaparsa tokmak Sözde amborga var ama nerede Silah, cephane bol Ermenilerde İşkence yapılup kan akan yerde Durdurur dehşeti olursa tokmak Zalim insanlıktan laftan anlamaz Destekçisi varken yerinde durmaz Kırarsan belini zulüm yapamaz Görünmeyen eli kırarsa tokmak Azerim yanarken ermeni güler Sahtedir kınama, söylenen sözler Bu vahşet zulümdür o zaman bşter Dünya nizamını kurarsa tokmak Niğmetullah UÇAR Korkuteli 08.04.1993 Niğmetullah Uçar |
Toplu Taşıma Çilesi
Toplu taşımada var büyük sorun Teşkilat olarak çare üretin İşe gidenlere yardımcı olun Mesai geç başlar zarar devletin İnsanlar erkence çıkar evinden İster zamanında varsın işine Zaten bitkin düşer çektiklerinden Aracın içinde bakın haline Binebilen şanslı oturmasa da Tek ayak üstünde yolculuk yapar Sizlere sitemde bulunmasa da İçinden söylenir varana kadar Sabah dolu gelir araç durağa Bekleyen binemez işe geç kalır Çare bulmak için kalkar atağa Sıkıntısı artar canı daralır Arabası varsa onunla gider Yoksa bekleyecek çünkü çaresiz Sabah akşam böyle çok çile çeker Bu çaresizliğe çözüm bekleriz Sabah akşam dolar otobüs dolmuş İnsanlar mecburdur biner derseniz Hep devam etmiyor böyle dik duruş Zamanla müşteri kaybedersiniz Tek amaç olmasın para kazanmak Ön pilanda hizmet düşünülmeli Zarardır geçici kazandım sanmak Müşterileri de memnun etmeli Özellikle varsak tıp güzergahı Sabah mesaiye yetiştirmiyor Her gün yaşıyoruz yine eyvahı Araçların hepsi dolu geliyor Sabah ve akşamda çok yoğunluktan Müşteri olarak şikayetim var Geç kalırız araç bulamamaktan Yeni sefer koyun ihtiyaç kadar Niğmetullah UÇAR Antalya 13.03.2007 Niğmetullah Uçar |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:28 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.