![]() |
Hayalleri Vurup Gitmek
Ne aşklar yakıldı, Ne canlara kıyıldı... Ne ihanetler yaşandı, Nelerden vazgeçildi... Zaman zaman şiirler, Yazılar yazıldı... Belki de hayatımızda Hiç var olmayan, Hiç yaşamayan birilerine... Özlemler dile getirildi... Delicesine özlemler... Düşlerimizde yaşattık, Düşlerden çıkarıp, Gerçeğimize koyduk... Yandık, kavrulduk, yok olduk... Korktuk gerçeğinden, Bırakıp kaçtık... Yanlış yerlerde, Yanlış sevdalılar, Doğru sevdalar... Yanlış zamanlarda kaybolduk... Belalara atladık, uğrunda... Silah çekip, Mermiyi verdik ağzına... Sonunda dayayıp şakağımıza... Avaz avaz suskunluklarla... Çekip gittik... Kafamıza sıkıp gittik... Hayallerimizi vurup gittik. Hesaplar kaldı mahşere. 16.02.2007 Eylül Gökdemir |
Hayallerimdeki Sevgiliye
Bir Eylül akşamından kalan sessizliğin, Martı çığlıkları ile bölündüğü Karanlık bir gece... Gönüller yorgun, güller solgun... Gözlerim yanıyor ağlayamıyorum... Bir hıçkırık gelip yerleşmiş boğazıma, Bir yumruk gibi... Haykıramıyorum. Sensiz geçen günlerin arkasından kahredercesine... Bulutların ağlayışına bırakıyorum kendimi aldırmadan... Uzaktan vapur düdükleri geliyor, birbiri arkasına... Köşe başlarından uzayan gölgeleri takip eden Ayak sesleri yankılanıyor Gecenin sessizliğini yırtarcasına... Birden bir isyan başlıyor gönül bahçemde, Kasırgalar kopuyor amansız... Duvarlar yıkılıyor Bana inat, sana inat... Adını bilmediğim, Yüzünü görmediğim, Gerçekten hayatta mısın Yaşıyor musun Hayallarimdeki sevgili.... Hayallerime baş kaldırıyorum gecenin ortasında... Başlayan isyanı bastırmak istercesine, Kaldırıyorum ayağımı... Küçülüyor gözlerimde şehir, Küçülüyor binalar, Minnacık kalıyor deniz... Yok etmek istercesine... Ezeceğim İzmir'i ayağımın altında... Ama... Sen geliyorsun aklıma ve vaz geçiyorum... İzmir seni çok seviyorum. Eylül Gökdemir |
Hayallerin Gemisi
Gül kurusu hayaller, Defterlerin arasına sıkıştırılmış, Kurutulmuş güller, Pamuk şekerleri, Salıncaklar, Rüzgarda uçuşan etekler, Rüzgarın dağıttığı saçlar, İğde ağacından düşüşler, Kanayan dizler, Toprakla karışan gözyaşları, Yüzümüzde yol yol izler... Yıkılan kaleler, Atılan misketler... Ve daha neler neler... Neden ansızın çeker gider? Al misketlerini, Ver bebeklerimi... Artık yeter! ! ! Hayalleringemisi, Çekip gider! ! ! 03.03.2007...10:00 Eylül Gökdemir |
Hayatımı Yaktım Doymadın Kanmadın
Umutlarımı bir eskiciye... Düşlerimi kör testereye... Hayallerimi geçmişe... Sevdamı zalimlere... Bıraktımmm... Yetmedi verdiklerim... Mutluluğumu sattım, Bir paket sigara parasına... Son ra bir çakmak alıp elime... Hayatımı yaktım, gözlerinin önünde... Yine de doymadın, kanmadın. Eylül Gökdemir |
Hayatımız Renkler Ve Biz
Hepimizin renkleri vardır, zaman zaman değişen, Çizgiler vardır, yüzümüze değil, gözbebeklerimize yerleşen, Maviler vardır, umuda yelken açan, siyaha inat... Morlar vardır, kırlarda açan vahşi menekşelerle söyleşen... Kahverengiler vardır, baktığınızda derinlikelerinde kaybolduğumuz, Yakamozlar ışıldar ta dibinde, şiirler yazdığımız, Yeşiller vardır, önce huzur bulduğumuzu sanıp, Sonra kuytularında ihanetlerin en büyüğünü bulduğumuz... Anlatma, anlayamazlar neler hissedip, neler yaşadığını, Kırmızıya, kan kırmızısına boyanıp boğulur çığlıklarımız... Bir sen, bir renklerin, bir de çizgilerin kalır geriye, Sımsıkı tut ellerinde, izin verme gitmelerine... Sana seni anlatacak o hatıralar, günün birinde. 17.03.2007 Eylül Gökdemir |
Hazan Mevsimi
Bir hazan mevsimidir, Başımda esen... Yağmuru sen, Rüzgarı sen, Karı sen... Denizin dalgasında, Martı gagasında gelsen... Dilimde dua, Dizimde derman sen... Gözümün ziyası, Gönlüme ferman sen... Eylül Gökdemir |
Hazan Mısın Bahar Mı Ayaz Mı Kimsin Sen Yanılgı
Uzat ellerini tut, sakın bırakma, Merhem olmak isterim kanayan yarana, Gemim senindir fakat dümeni kırık anla, Rotası sevgi bilirsin, limanı aşk, Med-cezirlerden uzak dur aman, Gel-gitlerin varsa hiç yanaşamam... Bu gemi yorgun, bu gemi hassas, Geleceksen gemime huzur ver biraz... Ben Leyla'yım, Mecnun olmak zordur, Yedi rengi geçti ruhum, sekizinci renk anlaşılmaz, Dört mevsime sığmam, beşincide karmaşam, Ya huzurum olursun, ya da hiç yanaşamam. Hesap, kitap yapılmaz, topla çıkar bilinmez, Alfabenin ilk harfidir bu, eğilmeyi hiç bilmez. Hazan mısın, bahar mı, ayaz mısın, kimsin Yanılgı, Eylül akşamlarında yaşar mısın bu aşkı. 24.03.2007 Eylül Gökdemir |
Helalimdin Gönlüme
Sevdiğim... Yaz akşamlarında gelip, Gözlerimde durdun... Sokağın tavanından... Şerare gibi... Uykularıma girdin... Düşlerimde görmeye Kıyamadığım... Sevdiğimdin... Helalimdin gönlüme... Çekip gittin. Eylül Gökdemir |
Herşey Bitti...(Kükredi Çimenler)
Kükredi Çimenler, Sustu, Gelincikler, Papatyalar, Laleler, Ve... Herşey Bitti! ! ! 02.03.2007 Eylül Gökdemir |
Herşeye Rağmen Yaşamalıydık Aşkı Ölümüne
Nasıl da canım yanıyor, Nasıl da içim acıyor bir bilsen... Hani demiştim ya sana, Güneş yeşil gözlerinde doğuyor ufkumdan, Gün senin sesinle başlıyor mutlulukla. Sesini duyamaz oldum, Karanlıklar doldu günüme... Hani yarenindim, hani deniz gözlüm derdin... Tutuşan kuru yaprak gibi yüreğim... Her sabah evden çıkarken, Şimdi diyorum, şimdi çıkmalı köşeden, Ben geldim sevdiğim, sevdiceğim, Kalbine sor bakalım, var mı yerim, Sarılmalıyım boynuna çığlık çığlığa... Başımı yasladığım tenini, Ağzından çıkan nefesini koklamalıyım, Bayılırcasına çekmeliyim içime... Ne olur, ne olur bir soru sor kendine... Gerçekten değdi mi çetiğimiz bu işkence? Bence herşeye rağmen yaşamalıydık, Ölümüne... 28.02.2007...16:33 Eylül Gökdemir |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:47 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.