![]() |
Son 8
Geldiğin her bir adımın içerisine serpsinler diye Meleklerin kanatlarına serpiştirdim sevgimi Adımla huzurla gelişini... Seni beklerken son sekiz... Gelmeye her yakın an Bir kat daha gülücük demek yüreğime 'gözlerim diyorum gözlerim sözlerim benim'* gözlerin ve sözlerin her ikisini de özledim Gülay Yıldız |
Son Bakış
Yankılardan gelen cevaplar gibi Kısır bir döngüdesin, kalbim yenik 'Sessiz sevda mı olur? ' diyenler der ki 'Kapa gözlerini artık bu sevda bitik' Gökkuşağından kaymıştın oysa ki günüme Ellerin ebediyyen koynumda uyuyacaktı Gidemeyişlerinden midir nedir, Gözlerin bu gece daha bir alacalı Sevginin acısı sardımı şakakları Damarlarım birer sarmaşık gibi iki yanda Gidişin büyük bir hezeyan günümde Gecemi ise hiç sorma Titrek minik bir buse dudaklarımdan akan 'Son izler kalıcı olur' diyenlere inat akışda Biteceksin diğer onurlu sevdalar gibi Ümidim en kurtarıcı olan o son bakışda... Gülay Yıldız |
Son kez Bitti...
Başka zamana ait mezarlık hayaleti. Koparmış ipini boynundan, _______ dolanıyor günümde Kutsal kitap elimde yemin ediyorum! Seni ömrümden uzaklaştırıyorum... Rüzgarla bir edip Alemi tavaf ettirdim benliğine Bu kadar nimet miydi ağır gelen gönlüne? / Arındığı gün olsun bugün yaşantımın Çek elini eşsiz büyüsünden varlığımın... Bir nasiplenme gücünden insanlığımın... Git! Gittiğin yerde din ve bit / Anladım ki devran benim; Ben kendim kadar eserim.. Değil sen sandığım esintin, Nefesin kesilir de Köşesinden dönemezsin kalbimin! Gülay Yıldız |
Soyut Bakışlarda Sen
Kısmet olurda birgün görürsem seni Anlatacağım içimde kopan tipileri Soyut bakışlar çizeceğim etrafında Asla dokunamayacağın, avuçlayamayacağın. Sessiz gözyaşlarım olacak damla damla akan İstesende ortak olamayacaksın onlara İstesende yudumlayamayacaksın mutluluğumu Hiçbirşeye ortak etmeyeceğim seni Ne gözyaşıma, ne mutluluğuma, ne gururuma Kendi onurumla her lafta ben büyürken Sen aciz kalacaksın o soyut bakışlarımda Ve o zaman hissedeceksin yanlızlığı Bu sefer ben bile paylaşmayacağım Acılarını, burukluğunu, sızını Sonuna dek yanlız kalacaksın sen Sonsuza dek soyut bakışlarda yaşayacaksın Gülay Yıldız |
Sözyaşlarım
Nankörlerin zulmünden daha kötü Kalbini yitirenlerin ruhsuzluğu Sallanır da durur ya boş sandalyem İşte o kadar kalıpsız bir yastık duruşu sevdam Yitirdiklerimi mırıldanıyorum, manalı manasız Sözler benden olmasa da ruhu bildik Sözyaşları acısız... 'Senin O gözlerin Var ya Herşeyi bitirdi...' * *Grup Sahra / Senin o gözlerin var ya Haziran 2006 Gülay Yıldız |
Sûr
Ve üflendi sûru bizliğin Ellerinin çekindiği Tendim ben... Tenimi verdim dünya rüzgarına Savurduğu; Bencil uykusuydu gecenin Ve üflendi sûru bizliğin Yapmacık oyunlardı sahnelenen Doğaçlama gülüşlerden bile eksik Tirattım ben... Repliğimi verdim lanet celladına Kurduğu o ahlı cümlelerdi dilinin... Ve üflendi sûru bizliğin Bilmediğin; Duyduğum, ses! Karmaşasında herkesin, .......Bilincindeyken hiçliğin, ...........Kaderimin sorguladığı Verilen hesaptım ben Gülay Yıldız |
Sus Payı
Bir derin iz gözbebeğimde... İki yabancı kelam ve bir sus payı Öpücük... Sarışların zebanilerin el izlerinde Ve Ölüme yakın kokuların sardığı bir oda, misal Havada asılı bin bir zemberek, içi zehir; Sen... Çamura bulanmış yolların öyküsü Kalbim, bir hikaye Özetine dalmış bir sevdayla savaş benimkisi Gideni bol olan ve gelişe hasretli Sevdan... Öpüşlerin zebani dudağı kıvrımında Ve Darağacına yakın urgansı bir bağ, misal Toprağa gömülü bir heves, içi boş; Ben... Gülay Yıldız |
Sus(um)
Konuş; Kör yazgıları sökünce sisli gözlerden! Sen konuş diye, (Ben) Susuma döndüm.... Gülay Yıldız |
Susuzluğumda Gizlisin
Gecenin adımlarında gizli adın, Issızlığa bürünmüş Yanlızlığından ürkmüş... Farketmez; İki ya da üç günü yakıp ısınabilirdim bir kaç anıyla bu korda alev sen olsaydın... sevdanı yere serer, üstünde dua ederdim; İçimde yananların adını koysaydın! Serzeniş mi, inleyiş mi? Yüreğimi sulayan gözyaşlarını avuçla Susuzluğumda gizlisin.... Gülay Yıldız |
Şafak Doğan Güneş
Vatan ki; üstünde adımladığın, her karışı aitlik duygusu... Vatan ki; huzurla uyuduğumuz yastığımız, Tuttuğun her bir nöbet güveni düşler... Sana varmaya son gece 'Gözlerimi dikip baktığımda Seni görürüm ufukta Yazılıp silinmiş gibi buğulu suretin Karşımda Cerablus'un ışıkları Fırat'la yıkanır gözlerin Ne bırakırsın gideyim ne üstüme sinersin ' Gözlerin yolcu eder gördüklerini Bitmeye yüz tutmuş hasretli ateş. Ellerin alnında son tekmildir Şafaktan umut doğan güneş... Gülay Yıldız |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:48 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.