![]() |
Sensizliğe Çoktan Alıştım
Sensizliğe çoktan alıştım… Umrumda bile değilsin artık.. Ne yapıyorsun, ne ediyorsun diye kafa yormuyorum sabahlara dek… Kimle, ne halt yediğin de önemli değil hiç… Çoktan alıştım sensizliğe… Hayatla yeni tanıştım sen gidince.. yeni yeni tanıdım insanları.. Sen gidince, Seni görünce anladım bir insanın ne kadar alçalabileceğini… Sensizliğe çoktan merhaba dedim… Sanmıştın, “Yemek bile yapamaz, çamaşırını yıkayamaz, ayaklarının üstünde duramaz bensiz”.. Bırak ayaklarımın üzerinde durmayı, Hem de uçuyorum sensiz.. Aramıyorum geçmişi, Severek, gülerek yapıyorum her işi.. İmkânsızdı mutluluk benim için.. Şimdi hayâlini bile kurabiliyorum.. Aklıma gelmezsen sen, daha huzurlu olabiliyorum.. Ve aramıyorum kendimi başka âlemlerde, kendimi koyduğum yerde bulabiliyorum… Yeni yeni anladım, Hayatın senle cehennem olduğunu.. Yeni yeni anladım, Senin ne kadar alçaldığını… Ve çoktan anlamıştım, bu işin senle olmayacağını… 3 Temmuz 2005, Burhaniye 23:00 Mehmet Bicik |
Sensizlik Ölüm
Ayrılığına katlanmak, ölümden zor. Hayatım tükeniyor acıyla, elemle.. Sensiz yüreğim yanıp kavruluyor, Ellerini arıyorum en sıcak düşlerimle, Nedir çektiğim acılar gel de bana sor.. Tükenip gider sensiz kahrolası zaman. Uzaklardayım şimdi senden çok uzak.. Gayri yan baba hasretiyle, sen de yan. Çözülmez ne yapsan da kurulan tuzak, Ellerim ellerinden çok uzak olduğundan.. Bakma minik kuşum gelir diye yollara, İçim can atıyor ama gelemiyorum sana.. Ciğerimi parçalama gidip başka kollara, İnan sensiz olmak ölüm geliyor bana, Kendimi yakarım vermem seni yâd ellere.. 12 Şubat 2002, Kırca Mehmet Bicik |
Sevdâ Türküleri
Bigadiç’in ayranı, Geldi Kurban Bayramı. Kınamayın a dostlar, Oldum onun hayranı. Çiçekler solmuş açmıyor. Alyanaklım artık bakmıyor. Vazgeç ana inadından. Gönül onu bırakmıyor. İlyaslar’ın ovası, Ocaktadır tavası, Benim yâri sorarsanız, Yerindedir havası. Hisarköy’de var hisar, Bir incecik yel eser, Gözlerini görünce, Ben oldum ona esir. Bigadiç’e gide gele, Âşık oldum bir güzele. Ayırıldım ben ondan, Gözyaşım sile sile. Kırca’nın bayramları, Kavuşturur sevenleri. Acep cennete koyarlar mı Yâr yolunda ölenleri? 29 Haziran 1995, Cağaloğlu Mehmet Bicik |
Sevdân İle Eğler misin?
Haykırsam beni duyar mısın? Gelsem yanına sevip sayar mısın? Ben gideli gurbet ellere, Değiştin mi, yoksa aynı yâr mısın? Nasıl sevdim seni bilir misin? Hadi gel desem koşup gelir misin? Benim yerime senin canını, İsteseler, seve seve verir misin? Benim gibi gurbette ağlar mısın? Başına duman inmiş dağlar mısın? Deli gönlüm dertlere tutulsa, Sevdân ile eğler misin? .. 25 Mart 1997, Şebinkarahisar Mehmet Bicik |
Sevdânın Tadı
Ne Bu sevdânın Bitmesini isterdim, Ne de Başka bir Sevdâya başlamak… Mutluluklarla, Güzelliklerle dolu Bir hayat sürerken… Tam, Sevdâ Baharı’nda Doyasıya Aşk yaşarken, Sevdânın tadını Çıkarırken… Ne Bu sevdânın Bitmesini isterdim, Ne de Başka bir Sevdâya başlamak… 10 Eylül 1994, Kırca Mehmet Bicik |
Sevemedim
Ben, Tek seni sevdim. Bir de Kızımı… Kışa dönen yazımı, Dinmek bilmez sızımı, Bitmek bilmez hızımı, Sevemedim… Kötü yazılmış yazımı, Tutamadığım ağzımı, Çıktığınca bağıran avazımı, Sevemedim… Havada kavrulan közümü, İyilik isteyen özümü, Gurur yaptım, çözümü, Sevemedim… 12 Ekim, 2004 Salı Burhaniye 04:45 Mehmet Bicik |
Sevemedim Buraları
Sevemedim buraları, Bulamadım araları, Gel gidelim buralardan, Unutalım sevdâları… Gelen vurur, giden vurur. El sözü çok ağır olur. Gel gidelim bu diyârdan, Kırılacak onur-gurur… Güzel günler tez geçer, El yürekte yâre açar, Gel gidelim bu ellerden, Kalırız sonra nâçar… 11 Şubat 1997, Kırca Mehmet Bicik |
Sevemem Ben Başkasını
Şâhit olsun güneş ve ay, Sevmeyeceğim başkasını… Hedef alsa ok ve yay, Sevemem ben başkasını… Yârenlerim ağlasalar, Beni derde bağlasalar, Yüreğimi dağlasalar, Sevemem ben başkasını… Dağ başında yalnız kalsam, Gâipten bir haber alsam, Sevgiliye haber salsam, Sevemem ben başkasını… Yâr yüzünden oldum derbeder, Gecem gündüzüm acı, keder, Alyazmalım sitem eder, Sevemem ben başkasını… Bu dünya fânidir gelir geçer, Geçer ama, yürekte yâre açar, Suna boylum benden kaçar, Sevemem ben başkasını… 1 Nisan 1997, Ş. Karahisar Mehmet Bicik |
Sevgi Emek İster
Sevgi Dilenilmez, Hak edilir… Hak eden insan da Candan, Ölümüne sevilir… Seven için Seve seve can verilir.. Gerçek seven uğruna Bir hayat tüketilir… Sevenin elinden Ağu olsa içilir.. Seven için nelerden, Nelerden geçilir… Sevgi, emek, “Seni seviyorum” demek, Karşılık görmek ister… Sen Hak etmedin ki Sevmeyi, sevilmeyi.. Göze alamazdım uğruna Bir ömür tüketmeyi… Sevgi, yürek Ve de Emek ister gülüm... 16 Temmuz, 2005 Cumartesi Burhaniye 23:55 Mehmet Bicik |
Sevi
Sev! Öyle bir sev ki; Ölümün, Sevi yüzünden olsun! ... 7 Ağustos 1998, Kırca Mehmet Bicik |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:41 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.