![]() |
Bir Sevda
Bir sevdadır bu, Şarkılarda söylenir, Bir sevdadır bu yüreklerde, Yürekle beslenir, Bir sevdadır bu, Gözyaşlarında gizlenir, Bir sevdadır bu bir sevda, Sevdikçe yücelir. 14.11.2007 Mehmet Dumanlı |
Can Kardeşime
Can Kardeşime Gün onbir, aylardan haziran, Yılı sorma, sorma gitsin, Ne önemi var ki yılların, Yıllar bizi mi? Bizi yıllar mı bitirsin? Bırakma kendini rüzgara, Bırakma sakın, zamana inat. Yaşamak mı, yaşlanmak mı? Zamandan çalıntı, zamandan murat. Dün yok, artık bu gün var, Yarınlar ise bugünden yakın. Aklara bakarak sızlanma, Sızlanma sakın, Siyahın zıddı beyazdır, Beyaz ise siyahta takıdır. Yürü yalnızca yürü, Yalnız değil, yalnızca yürü, Keder, tasa, hüzün olsa da sürü, Yalnız değil, yalnızca yürü. Yılın, ayın, günün önemi yok Dursun onlar bir kenarda, Zamanı sorma zaman yok Yalnız değil, yalnızca yürü. Duyuyor musun, seviyor musun? Hissediyormusun, hissediliyormusun? Anlatabiliyormusun, anlayabiliyormusun? O zaman yaşıyorsun, yaşıyorsun, Durma yaşamaya, yaşamaya yürü. Mehmet Dumanlı |
Çiçekli dünyam
Çiçeklerden bir demet yaptım sana, Allahtan sonra, inan taptım sana, Uzat ellerini ne olur bana, Çiçeklerden dünya yarattım sana. Çiçekli dünyamda başkasına yer yok, Orda buldum huzuru artık gam yok. Gel gir gönül bahçeme, sefa getir, İçimde yeşeren hasreti bitir. Gönül aşkına susuz, sana esir, Çiçekli dünyama gir, sefa getir. Çiçekli dünyamda başkasına yer yok, Orda buldum huzuru artık gam yok. 1986 Nisan Mehmet Dumanlı |
Daha ne desem
Kalkıyor yavaş yavaş Gönül limanından bu gemi Mechule her halde bu yolculuk Mechule Umutlar tükeniyor yavaşca Düşünce gönül karşılıksız aşka Eklenince birde buna hasretlik Ah o hasretlik Ne yapsanda boşadır onca çaba Yürüdüm Yürüdüm amaçsızca Yürüdüm takadım kesilinceye kadar Haykırdım onca zaman Haykırdım Sesim kesilip sessiz kalana kadar Sulara anlattım sulara Sırlarımı Dalgalar dinledi Söyledi şarkılarımı Onlar bile sustu Onlar bile sessizleşti Sessiz söylediler Hayat şarkılarımı Su, dalga, deniz, gemi Birde sen Bitti her şey, başladı yeniden Her başlangıçta bittim Bittim oysa ben Başkamı daha ne desem Saatler ay, aylar yıl oldu Sen gelmedin, ses vermedin Umut olmadın, umut yollamadın Yolculuk sana değil Yolculuk artık sona Bilmem daha ne desem. Mehmet Dumanlı |
Delisin sen
Belli değil diyorsun, Kendi kendine, Lakin, söylemesende, Gözlerin yalan diyor, yalan, Bakmasını bilene. Saklamaya ne kadar çok, Gayret etsende, boşuna Beceremiyorsun. Boşuna uğraşma, Gönlünden geçenleri, Sen susta gözlerin anlatsın, Anlatsın bana, Onu ne kadar çok.... Onu ne kadar çok özledigini, Mehmet Dumanlı |
Diyemiyorum
Sen gideli ne günlerin nede yaşamanın Tadı kalmadı İnan can sensiz bedende, ruhsa bu alemde, Huzur bulmadı. Eriyorum için için her saat, dakika, Sabır kalmadı. Sensiz içiyorum, geçen insafsız zamanda, Yüzüm gülmedi. Uzanarak tutup, bağrına basarak beni, Seven olmadı. Kaderim ol, beni anla, benimle yaşa, Diyemiyorum..... Sana, Mehmet Dumanlı |
Doğum Günün Kutlu Olsun
Ne çabuk büyüdün küçüğüm, Dün bir, bugün iki derken. Sen benim gözünde halâ küçüğüm, Yaşım onsekiz de desen. İlk baba dediğin zaman, Zaman durmuştu zaman, Bir duygu ki tarif edilmez, Yeni doğmuştum o zaman. İlk adım atışın var ya evlere şenlik, Yürümenle bütün korkularımızı yendik, Yürüyünce daha yaramaz olacağını, Hiç düşünmedik, nereden bilebilirdik. Kar çiçeği gibi beyaz, ak mı aktın, Bana bir başka, annene bir başka baktın, Bazen sıkıntılarımızı, bazen uykularımızı yaktın, Dünyamızı sardın, içimizi ateş gibi yaktın. Ne çabuk büyüdün küçüğüm, Dün bir, bugün iki derken Sen benim gözünde halâ küçüğüm Yaşım onsekiz de desen. Sen büyüyemezsin, çok erken. Mehmet Dumanlı |
Duysunlar
Kimine Vefa Borcumuz Vardı Ödeyemedik Kimine Gönül Borcumuz Vardı Veremedik Kimine Candan Gönülden Seviyorum Diyemedik Ah Sevenlerin Boynu Bükülürmü Bükülür Mü. Mehmet Dumanlı |
Düne Kısa Yürüyüş yada Siyah Beyaz
Kiminin sim siyahdır siyahı, bellidir, Bizimkisi çok yıkandığını belli ediverir, Kiminin belli eder parlak beyazı, Bizimkisi ise gül gibi yedi verir, Ne mi bu, siyah önlük beyaz yaka. Kimileri okumak için alırlardı onu, Kimileri ise defterine yada kitabına yapardı kap, Kimileri aracı olarak kullanırlardı onu, Kimileri içinse hayatın büyük bir oyunu, Ne mi bu, gazete işte cevap, Kimileri arabasına takar mevsim mevsim, Anası derdi kış günü yazlık giysin, Kimileri yanında çektirir boy boy resim, Ağlayan yavruya derdi bu dört mevsim, Ne mi bu, lastik ayakkabı. Kimileri tekerine yamardı onu, Bizimkinin yamalıdır ……. Kimileri beğenmez yeniden alırdı onu, Bizimkinin başlangıcı ve sonu, Ne mi bu, yamadır yama. 08.11.2007 Mehmet Dumanlı |
Elif
Birde bir diye mi başlasam, Yoksa bütünde bir diye mi? Varlıkta da bir’dir söylediğim Yoklukta da bir. Benim dediğim elif, eliftir. Her şey onda saklıdır, onda Son başlangıçtır, yine onda Fark etmez ha başlangıçta ha sonda Benim dediğim elif, eliftir. Onunla başlar her şey Kimine göre ise çizgi gibi bir şey Hem varlığa hem yokluğa Benim dediğim elif, eliftir. Bazen isim olmuş, bazen soy isim Hem maddi hem maneviyatta isim Bir çizgi yada resim Benim dediğim elif, eliftir. Sizce elif nedir? Ya da elif kimdir? 18.08.2007 Mehmet Dumanlı |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:23 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.