![]() |
'Kışın Ardı Bahardır...'
kışın ardı bahardır hayatın tadı yardır sen gönlüme giriver orada sevda vardır... yarsız bahar gelmiyor gönül gülsüz gülmüyor nice güzeller sevdim senin gibi olmuyor... baharım döndü kışa kurbanım bir bakışa mecnun olup derdimi söylerim kurda kuşa... sular gibi durusun sultan gibi duruşun kem gözlerden uzak dur tanrım seni korusun nazlı yarim nerdesin hangi diyar eldesin ben yoksam bak gönlünde suya hasret çöldesin... sevdiğini bileyim bak sana kul köleyim başkasını seversem taş olayım öleyim... sana canım vereyim yeter ki sen sev beni başkasını seversem kör kurşunla vur beni... aşk ile bir bakıver seni bende bulursun yüreğime giriver sen bende ben olursun... sevmeyen aşkı bilmez aşkı hem meşki bilmez taş yürekli zalimler sevmek sevilmek bilmez... Abdullah Atay |
'Kar Yağar İnce İnce...'
gece gündüz ağlarım nazlı yar neden gelmez karaları bağlarım neden ki bahtım gülmez... hayatın adı yardır adı hem tadı yardır ölüm olsa da yine sevdiğim nazlı yardır... sensiz hayat geçmiyor gonca gülüm açmıyor yarsız cennetler bile ruha neşe saçmıyor... kar yağar ince ince gül açar gonca gonca vuslat ırmağı çağlar yar yanıma gelince... bahçelerde enginar sen gönlümün dengi yar bu canım sana feda beni sıkı sıkı sar... benim nazlı dilberim kalbimdir senin yerin bir tatlı sözüne ben sana canın veririm... sen gittiğinden beri gönlüm bak boş duruyor yokluğunda inan ki gözümde yaş kuruyor... ne çektimse dilimden ayrıldım ben gülümden yar yanıma gelirse korkar mıyım ölümden.. sensiz dünya neyleyim nerde gönül eyleyim bir selam gönder yeter sevdiğini bileyim... Abdullah Atay |
'Sevgi Gönlün Çiçeği...'
hayatımın kadını unutamam adını senden başkalarında bulamam hiç tadını.... yar yitirdim ararım onu bulmak kararım yar yanımda olmazsa kurur gönül pınarım.... olurum ben köle kul yeter ki sen bana gül sıkı sıkı sararsan solmaz hiç bağımda gül... pınarın suyu serin kalbimde senin yerin gece gündüz ağlarım sevdiğim bana verin... yolcusuz yol olur mu yapraksız dal olur mu gönül bahçelerinde dikensiz gül olur mu... nazlı yarim bir zalim anlamaz benim halim o beni terkeyledi yine acıya talim.... bulunmaz bir incisin yüreğimde sancısın yıllarca peşindeyim mevlam bana acısın... boğazımda hıçkırık gönül sazım bak kırık ölümden de betermiş kör olası ayrılık... baharımda yelimsin yağmurumsun selimsin ay bakışlı nazlı yar bahçemdeki gülümsün... ölüm hayat gerçeği sevgi gönlün çiçeği özlem ile vuslattır sevenin geleceği... Abdullah Atay |
'Aşkın Gizli Yar Bende...'
aşkın gizli yar bende dudak izin var tende sevdan ile yanarken bu can hala bedende... uykusuz *******im adını hecelerim yarim gurbete gitti dinmez hiç acılarım... yar gönüle ilaçtır yıldızlardan bir taçtır dünyalar malın olsa can sevgiye muhtaçtır... yüzüğümde taşımsın her öğün sen aşımsın sular seller misali akıttığım yaşımsın... çileyi çeken benim gözyaşı döken benim ömür boyu sevdiğim gönlünde kölen benim... gönül seni anıyor ciğerlerim kanıyor coşup akan sel gibi masum sevdam kanıyor... kırda oynar kuzular gönül seni arzular yar yanımda olmazsa yüreciğim sızılar... bahçende gül olayım kapında kul olayım bülbül gibi gönlünde şakıyan dil olayım.... sevgide gurur olmaz olursa huzur bulmaz ne hayırsız yar imiş bir kere hatır sormaz... abdullah atay der ki: içki kumar sigara toplumdaki bir yara hem bedeni hem ruhu uğratırlar zarara.... Abdullah Atay |
'Cenneti Ben Neyleyim...'
baharım kelebeğim huysuz tatlı bebeğim cenneti ben neyleyim sen olmazsan meleğim... çölümde yağmurumsun gözümdeki nurumsun kötülerin şerrinden tanrım bizi korusun... yari çok seviyorum aşkıyla eriyorum onun uğruna ben bu canım veriyorum... yarim beni arardı hatırımı sorardı ayrılık geldi başa gönül bağım sarardı... aşkı tattıran sensin yürek attıran sensin bir gururun yüzünden hüznü tattıran sensin... gözümde bebeğimsin özümde emeğimsin gül benli sevdiceğim sözümde dileğimsin... tendeki benin güzel bu gönül senin güzel bahar yüzlü şirin yar bedende tenin güzel... gecemdeki yıldızlar benim kadar yalnızlar sevenlerin gönlünde tükenmiyor arzular... yüreğime akıver gir gönlüme bakıver vuslatın yağmurunda şimşek gibi çakıver.... abdullah atay der ki: kahraman benim ırkım kalleşlik benim korkum çok şükür allah'ıma ne mutlu ki ben türk'üm.... Abdullah Atay |
'Aşkı Öldürür Gurur...'
sevgi gönlün baştacı zarardır keder acı bir tatlı söz tebessüm seven gönlün ilacı... gönüller sevgi arar sevgi gönüle yarar sevipte sevilenler bilmem ki kime zarar... aşkı öldürür gurur gönül pınarı kurur sevgi dostluk kardeşlik inan ne güne durur... nazlı yarim bir inci o gönlümün sevinci güzellerin içinde sevdiceğim birinci... damarımda kanımsın gecemde sen günümsün beni yardan ayıran sürüm sürüm sürünsün... dilimde ismin güzel elimde resmin güzel gül yüzlü şirin sözlüm bendeki cismin güzel... aşkınla yar mecnunum ben sana hep mecburum bir damla gözyaşında inan ki boğulurum... denizlerin dalgası gönlün bitmez kavgası bir güzeli çok sevdim gitmez serden sevdası... tatlı söz bir de gülüş hayata neşe katar esirgeme onları verdikçe sevgi artar... Abdullah Atay |
'Seven Gönül Şelale...'
selam dostlarım size ne gerek fazla söze sevgiler büyütelim maniler dize dize... seven gönül şelale akıp coşar sevgiyle vuslat bağında gezer sevenler hep el ele... yürek sensiz atmıyor sevda baştan gitmiyor nice güzeller gördüm senin yerin tutmuyor... ana baba ve bacı hayatımın baştacı şirin güzel nazlı yar odur gönlün ilacı... güneş gibi doğarsın yağmur olup yağarsın vuslatın doruğunda yar sevince boğarsın... gönlümde güneşsin sen bulunmaz bir eşsin sen sevdalı yüreğimde sönmeyen ateşsin sen... sönmüş ocak tütmüyor gülsüz bülbül ötmüyor sen ben de hep ben iken sevdan benden gitmiyor... gecenin şavkı yarim gönlümün şevki yarim şirin sözlü sevdiğim yaşamın zevki yarim... seninde benim gibi yüreğin hep yanıyor çağlayan ırmak gibi hüzünlerin kanıyor... geleceksen gel gayrı olamam senden ayrı gittiğin günden beri yüreğimde kör ağrı... abdullah atay der ki: kimseden yok korkumuz namlı şanlı ırkımız gönül bağlarında hep söylenecek türkümüz... Abdullah Atay |
' Yari Gördüm Düşümde...'
gül dalında sarmaşık sarmaşık güle aşık bu sevdadan değil mi kökle beden karışık... fakirin ömrü çile muhtaçtır o bir küle buğday ekmeğin yoksa güldür buğday dilinle... kahvenin telvelisi gönüldedir yar sesi aklı baştan alıyor dilberin cilvelisi... eritir dağı taşı akıttığım göz yaşı aşk ve dostluk adına yürekte sevgi taşı... karanfil lale mine hasretim sevdiğime kurban olunur yarin bal damlayan diline... şükür aşkı tattım ben canıma can kattım ben affet beni allahım bir güzele taptım ben... nazlı yarim gelince has bahçeme gül doldu yar gurbete gidince betim benzim kül oldu... abdullah atay der ki; dünya malı hep yalan hoş sohbet baki kalan bir kıvılcım bir yelle olur mal mülkün talan... Abdullah Atay |
' Açmayan Gül Derilmez...'
açmayan gül derilmez gerçek seven darılmaz garip divane gönlüm yar gelmeden durulmaz... yar bana bir gülünce yari bende bulurum yar yanımda kalınca ben yarda yar olurum... şamdanımda mumum var yardan başka kimim var yarim bana gelecek allah'tan umudum var.... yarim zülfünü tarar gönlü yarini arar sevgisiz boş yürekler bilmem ne işe yarar... aşkımız geldi göze nazarlar değdi bize el el göz gözeyken hasret kaldık bir söze... sevdiğini bileyim gönlündeki gülü ver gözyaşımı sileyim gönülden bir gülüver.... aşkımız gizli güzel gönüller sözlü güzel gül benli ak tenli yar birazcık nazlı güzel... sevgisiz gül bitmiyor sevda baştan gitmiyor yari uzaktan sevmek deli gönle yetmiyor... abdullah atay der ki; kibirlenme malınla gönül kırma dilinle seninle birlik gider ne verirsen elinle... maniyle çıktım yola hatam varsa affola tüm seven gönüller yar ile şifa bula... Abdullah Atay |
' Yarin Zülfü Dolaşık...'
dereler boz bulanık yüreğim yare yanık ölümden de betermiş kahrolası ayrılık... hicran zarar ömüre vuslat yarar gönüle sevmeyi bilenlerde büyür yürek sevgiyle... sevmek sevilmek hoştur gerisi yalan boştur bir güzelin peşinde koştur allahım koştur... fırsat elde bir kuştur sevda gönülde hoştur güzeli gösterense sürmeli göz ile kaştır... evinin önü çeşme sevdiğim derdim deşme yıllarca peşindeydim şimdi ardıma düşme... yarin zülfü dolaşık gönül yarla barışık nazlım küsmüş gidiyor kalbim hüzne alışık... olursa sevende gurur sevgi gönülde kurur bir selam gönderirsen akan gözyaşım durur... sevdan ile durulurum bakışına vurulurum yar beni terkeylerse kör kurşunla vurulurum... sevgi yüklü gönülü eylerse bak dost eyler bir kötüye düşme sen kötü canın kast eyler... Abdullah Atay |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:26 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.