![]() |
III/Sevgili
‘’Karalar giymiş kadın, karalar beyazdan daha zalım Düşür döşünden sancılarını,gün olur beyazlar yazın,, bir yaz mevsimi, göğün en mavisini verdim sana tuttuğumda ellerinden, kalp bıraktın avuçlarıma ben beni demedim seni dinledim, her atışın da kan kırmızı karanfilleri derdim,soyundum yalnızlığına deniz oldun, balık oldum,daldım soğuklarına her köhnesinde kuytularının, korktum çocukluklarla her sığlığında, bakındım, sana dokundum rüzgarla uzaklardansın,uzaksın, uzaklar anlamsızlıklarım da kaç adımlıktır yolların, kaç dağ aşılır göçmen kuşlarla kaç kanat çırpımı sana gelmek, kanadı kırık turnalarla Ege’nin tüm kahramanlarını, verin bana Akdeniz’in tüm korsanlarını,salın bana Truva olur sızarım sokaklarına Ali Gençay |
III/Zaman
Kızıyorum zamana Tüm şarkılar benden önce söylemiş seni Yinede dudağıma düşürüp en senli ezgileri İçiyorum kelimelerden hasretini Şairler kaleme almış, Yazmışlar en güzel dizeleri Keşke diyorum onlardan önce yazsaydım seni Zaman hep erken kalkıyor benden Yüzünü yıkıyor güneş ışıklarıyla Bad_ı saba okşuyor saçlarını Yine geç kalıyorum Birileri anlatıyor,eyvahlar kopuyor içimde Yine pişmanlıklar,sövüyorum zamana Acı biberler sürüyorum dudaklarıma Uslanıyorum,uslanmıyor yine zaman Vuruyor yine hep arkamdan Tek *******i yakalıyorum seni Yastığım mekan, ölüyor gecede zaman Düşler başkaldırıyor gelmişe,geçmişe Düşlerde bitiyor,gece yeniliyor Kaybeden ben,sövüyorum yine Acı biber kesmiyor bu seferde Görüyorsun işte,zaman yeniyor hep beni Ali Gençay |
IIII/Acı
Saydım saçımda aklarımı Görmezsin aynada saklı bakışlarımı Direniyor, kıvranıyorum Vuruyor sancı şakaklarımı Arkadan düğmeli gömleğim Kolları önden bağlı Ah bir çözseler delirmeyeceğim Delilik beynimde değil yüreğimde saklı Yırtıyor göğsümü aldığım nefes Kaburgalarımda çatırtı Girmesin *******ime uyku denen heves Mıhladım göz kapaklarımı Yalan her şey Gerçek bakışlarda saklı Süslenmiş kelimeler, cümleler Yok ki dilin kemiği, kalemin aklı Ali Gençay |
IIII/Düşlerin sonu (çıldırış)
hadi tut acılarımı,tuta bilirsen karaçalı,deve dikeni batar bedenine kanar ellerin tütünlere bele,dola tül bendine yanar yüreğin at zemherine hadi bak gözlerime,baka bilirsen karayı giyindiler gece gibi altın vuruşun damarlarıma kıvranıyorum acılarımla ramak kaldı çıldırmak üzereyim hadi bağla deli gömleğimi sarı odalara kapa beni delirdim say varsa çomağın sakla yoksa! ! dokunma bana ve sakın acıma hadi cesaretin varsa son kez bak gözlerime yıldızlar biriktirdim sana sök bakışlarımdan tak gerdanına ama sakın! ! gözlerimden geceyi çalma Ali Gençay |
IIII/Gece
I- Günleri sundu tanrı *******iyle Var gör sen Zamanı sırtına saranları Uyuma! ! Unutma gece düşlerini satanları Ben alamam Değeri kat,kat azalanları II- Sevmedin değil mi? Yüreğine düşen kor değil Ateşi körüklenen şehvetindi Sevme! ! Aşk ateşi yok eder *******ini Yaşamayı becermezsin ki Gündüzlerin geceye gizlediği gizemi Sen! ! Nerden bilesin ki III- Oysa ben Hiç becermedim sevmemeyi Her gece sakladığım düşleri Çıkardım yüreğimden Bir,bir sıraladım dizeleri Görme! ! Zaten gözlerin Beni hiç süzmedi ki IIII- Al işte! ! Simsiyah pelerin giydi gece Ne kadar gizemli Kareleri çapraz bilmece Çözme! ! Bilinmemeli bende ki Yukardan aşağı Kaç hece IIIII – Gidiyorum Kal şehvetinle Seni senle bilenlerle İnan! ! Dönüp bakmam gözlerine Düşme peşime kayıp olursun Karanlıklar içinde Yine de kıyamam Dayanamam hasretine Ali Gençay |
IIII/Isyan
ruhuma üflenen ateş almazsam, yüreğimde ayaz keseceksin alsam yokluğunla eriteceksin seni seçtim ben yarim sensin zoruma gidiyor hayat yüreğimde sen, yatağımda yabancı ten göz kapaklarım hiç kapanmıyor uykularım kaçıyor arasından tenimde acı bir titreme baksa biri gözlerim suçlusun dercesine suçluyum evet hayat denen sahnede rolümü oynadım en artistçe oysa ben seçmedim yar sen nerdesin yüreğimde sen, yatağımda yabancı ten çaresizim yar anla beni senden gayrisi haram bana ******* boyu düşlediğim rüya bitmesin, gün doğmasın sabaha istemiyor ne mal ne mülk istediğim sen, gayrisi el bana sen sevdim ben yarim sensin yüreğimde sen, yatağımda yabancı ten istersen aç yüreğimi bak ölürsem mezarım dar bana tutsan ellerimden yar çeksen alsan beni hayattan kul köle olurum sana gücüm yetmiyor yar acizliğimle sevmek ağır bu cana sevdiğim sensin gayrisi haram bana yüreğimdeki yar yatağım derya olsa dar bana Ali Gençay |
IIII/İsyan
II- Eşkıyalara terk ettim isyankar ruhu Elimde kalan,yaşamışlığın güruhu Kırlangıçlar korktu kaçıyor semadan Hazanı çağırmadım,sevmem füturu Zamanda içinde birikir acı denen tortu Takılır boğazına,yutulmaz bir damla su Yaşamak inada bindi,boş karavanam Düş şafak defterimden her nefesi,soluğu Boş masam,ıslak kağıt kalemim kuru Yazarsam delinir mi teni,korkum bu Sebebim gece,eyvahım kara sevdam Cezam kimseyi sevmemek bana hak bu Ali Gençay |
IIII/Sen
Vur! ! Yumruğunu bağrına Acın gizlendi kaburgana Derin içler çek,ağla Çığlıklar fırlat boş odana Feryadın değer Belki arş_ı alaya Farelerin kemirdiği yastığın Güvelenmiş mintanların Kenarı kopmuş fotoğrafların Palazlanmış sevdaların Sıkış sen de zamanın arasına Bak dünyandasın Kendi krallığın,halkın Soytarıların İpekten kumaşların Kaftanlar giyin kuşan Aynalardan daha çıplaksın Uyanıp, uyanıp yattığın Uykularındasın Sevdanı anlat ozanlara Onlarda anlatsın Gezip tozanlara Gün olur dinlersin masalını İnanmazsın yaşanılanlara Ben miyim? Ne kadar garip Uymaz bunlar bana Evet sensin Zamanın ardından kalan Bir boşluksun Yolma saçlarını Saldırma hiç boşuna Saltanatın yıkıldı Çırılçıplak Mahluksun Ali Gençay |
IIII/Sevgili
Mavisinde dans edelim sevdanın,makam raks vursun Derinlerine dalalım aşkın,ten kavrulsun zevke dursun Gök kubbe yarılsın sevdiğim sevişmeliyim mevsiminde Boşalmalı sağanaklar,tenim yeşermeli aşk çiçekleriyle Bırak uzak olsun kahırlar kadehler,meyler devrilsin Yumma gözlerini gece yıldızlarıyla masamıza dizilsin Üşüyor musun? neden titrer dudakların,ürperir sesin Hadi yaklaş bana sevdamın ateşiyle yüreğin alevlensin Vuslatı hiç düşünme geçmişten alsın gelecekten çalsın Şarkını söyle sazendeler,sazlar şaşkınlıktan apışıp kalsın Kıvrak bedeniyle zaman eşlik etsin cümbüşe oyalansın Bakma saatine gitme yok varlığınla ruhumu okşayansın Demedim ne kadar çok sevdiğimi sen bunu duymayansın Kaldır kadehi sana sunulmayan aşk dudakta yağmalansın Bitirelim geceyi ele,ele ağır aksak sokaklar adımlansın Şafağı sökelim seninle gece bizden köşe bucak saklansın Ali Gençay |
IIIII/Acı
Bakın! Bana bakın Yaktım gözlerimdeki narı Yüreğimde yaşamın efkarı Tenimde çıldırtan kaşıntı Nafile yedim, bitirdim tırnaklarımı Alan var mı satıyorum Paha biçemediğim anıları Çıkarıp pahalı ayakkabılarımı Yalın ayak yarıyorum şehri Yarıyorum! Ucuz pazarlıklar kaldırımlarını Sürüye dalan kurt gibi Etleri beton, şaraptan kanları Parçalayacağım sevdiğim insanları Acı! Acı üstüne acı Tüm nağmeler kulağımda En ağlamaklı arabesk tadı Baba kızına sövüyor Ana rahmini deşiyor Küçüğüm ben, küçücük Yok ki çocukların günahı Ali Gençay |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:47 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.