![]() |
Grizu
grizu; anlık sesli patlama, ölüm sessizliğine dönüşür anında. sabır; demek zor kelime diken diken bir hece, yüreğe düşen aleve. sonuç; bir kaç medya haberinde, karışacak ince yazılara , tozlu raflarda kaybolmaya. çözüm; olmadı hiç bir göçük sonrası, yarım kalıp, madeni bağrına basan analara, kadınlara,yavrulara. geçmişe, kilit vur. mühür vur. vur..! nafile. kömür karası olmuş bir lokma ekmeği getirecek mi..? geriye. ölmekten kim korkmuş, efelik varken yürekte. 02.06.2006-grizu- Nazan İzmirli |
Gül bahçem
korkup koklayamadığım güller..... dökülünce yaprakları, avuçlarımda patlardı kahkahaları. gülümseyen şurup olurdu dudaklarlarımda oynamaktan yorgun. gonca bir gülün anlamını değiştirdiği çocukluğum. korkularım, kadeh kadeh sunulan kahkahalarım, dikenlerinden korkmuyorum gül...! gül bahçem ormanım ol içinde kaybolduğum Nazan'ı san de bulduğum. 09.06.2006-ant-gül bahçem- Nazan İzmirli |
Gülşen / den sevgili / ye*
gülşendeyim kırık kadehde sarhoş gezindi gönlüm boşşşşşş boş kıramadım rengarenk olmuşlar sarmaş dolaş birbirlerine sevdalılar belli tüm gülleri senin için kokladım çıkan poyrazlara, karayele, melteme keşişlemeye saldım özlemimle karışan renkleri dumannnnn duman olduğun her yerde çek içine ben diye sarhoş ol emi sevgi sıkıştırılır mı bir güne sen kalbimdeki en güzel gülşende ben kırık kadehde ......gül yaprağı..... .........oldum........ .......... yine........ 14.02.2006-antalya 'bir güne sıkıştırılamaz sevgiler....için.....sevdanız daim olsun....' 'gülşen:gül bahçesi' Nazan İzmirli |
Gülümsedim
güneşin yorgun ama kadeh kadeh kırmızı şarap sunan batışını izliyorum.......... ardından ay yükseliyor gülümsüyor................... o sendin ve bende gülümsedim........... Nazan İzmirli 19.06.2004-antalya Nazan İzmirli |
Gülümseyen dünyam
karanlıklar yaşanmazsa ayın feri yıldızların yönü farkedilmez ki. karanlıklar yaşanmazsa gülümseyen bir gün özlemle beklenmez gülümseyen bir dünya için emek verilmez ki yaratmaya çalıştın ve yarattın..! ! aşk'a savaş açsanda gülümsetmeyi başardığın gülümsediğin dünya yeter bana ben gülümsemeyi sen de ögrendim anlamında ay / güneş / yıldız saklı. adı; dünya ya da kendine değin gülümseyen dünya dünyam olsa. 27.03.06-gülümseyen dünyam- Nazan İzmirli |
Günahkar
bu gece günahkar olsun dizeler yıldızlar günahlara yansın ayazlar günah koksun amber amber ay eksilirken şahit olsun günahlar artsın bizde. bu gece ben günahkarım giydiremedim yeşilleri günahkar özlemlerime söz geçiremedim isyankar yüreğime ayyuka çıksın sesi gök yer bir olsun günahların gölgesinde sevmek suç...! özlemek suç...! ise ; ben günahkar olmaya razıyım sonsuza dek...! sende...! 20.03.2006-ant-günahkar- Nazan İzmirli |
Güneş'e
Kimler çağırdı seni Hangi karanlığın çığlıklarına Yolculuğun. Ardında dinğin hüzün Önünde yorgun bekleyişler Nereye kadar; Bu doğuş Bu batışlar Umuda yolculuk gibisin. Nazan İzmirli-15.10.2005-antalya Nazan İzmirli |
Güneş tutulmasın...! ! !
havada sinsi bir sessizlik damarlarımda deli kan. sabrı zikreden alyuvarlarım akyuvarlarım barışa çekişmekte an be an. havada gri bir hüzün sıcak namlu ucu gölgemde gezinmekte. damarlarım patladı patlayacak öfkemin şiddetinde. havada uyuyan bir aslanın kükremesi ha geldi ha gelecek rengarenk balonlar çocukların ellerinde patlayan bir bomba mı deli kanlının ayağı dibinde ya da sütsüz kalmış bebenin kundağı üstünde. hava, maviye hasret...! beyaza hasret...! yıldızlı geceye karanlık gecenin dolunayına hasret...! ken.......................... GÜNEŞ tutulmasın. 24.03.2006-ant-güneş tutulmasın- Nazan İzmirli |
Hasretindeyim
hasretindeyim, fırtınaya karışan deli rüzgarda, suskunluğu bozulan dev dalgalarda, doluya dönüşen her yağmur damlasında, hasretindeyim, sen, kokuyor rüzgar. seni, anlatıyor dalgalar. senin, gözyaşlarından yağmurlar. hasretindeyim, sensiz, olmasın sabah eskimesin sol yanı. ay, takılı kalsın geceye yıldızlar bilmecede. söyle.! sensiz, güneşsiz, on haziran sabahını kaç kez daha yaşayacak akdenizde bu yürek söyle..! 10.06.2006-ant-hasretindeyim- Nazan İzmirli |
Hayalimdeki adam
hayalimdeki adam karanlık gecenin içine sığınan hayalimdeki adam yüreğimi almak için, onu tanımak için; şafak vakti beklerken tanyelini ağaran gecenin içinden çıkıverdi aniden fotoğraf makinem elimde zumladım onu birkaç kareme negatifler önümde, heyecan zirvede hayalimdeki adam karanlık o yerde banyodak i filmler, titrek yürekde hayalimdeki adam siyah beyaz resimlerde başında fotür şapkası,altında kalın kaşları kendinden emin mağrur siyah bakışları uzun boynu,geniş omuzları hayalimdeki adam,siyah beyaz delikanlı kravatını düzelten elini görüyorum kabaran göğsünde, nefes alışlarını hissediyorum siyah ceketi,beyaz gömleği, sedef kol düğmeleri hayalimdeki adam bir kara kalem gibi; bu kadarla bitmiyor hayalimdeki adam, beni kendine aşık ediyor. karanlık gecenin içinde siyah beyaz resimlerde ve de o siyah teninde nedir bu siyah beyaz kavgası birbirini tamamlayan iki ana renk neden,olmuş bir Irk kavgası hayalimdeki adam bir zenci karası umurumda bile değil ürkütmüyor beni olmak birkaç melez bebek anası hayalimdeki adam gün ortası bile GECE KARASI Nazan İzmirli 29.10.2003-antalya |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:34 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.