![]() |
Oluyor mu Hiç
sana yazdığım şiirleri, mektupları ara sıra okuduğun oluyor mu hiç duygulanıp kelimelerden zaman zaman gözlerin damla damla doluyor mu hiç beraber söylediğimiz o şarkıları altın kadehlerde kırmızı şarapları akan su gibi tertemiz hatıraları yudum yudum içtiğin oluyor mu hiç hiç derdinden, neş'enden ara sıra sıyrılıp mazideki günleri bir bir hatırlayıp unutup kendini gözlerini kapayıp beni düşündüğün oluyor mu hiç bir an canlandığını tüm şiirlerin sevgiyle uçuştuğunu kelimelerin aşık olduğunu anlayınca kalbinin heyecanla çarptığı oluyor mu hiç Şakir Alimoğlu |
Ölmek
ölmek için gerçekten ölmeye hiç gerek yok ölüm daha yaşarken sevmekle çıkar gelir hiç gerek yok en son nefesini vermeye ölüm sevdiğin anda kalbini yakar gelir Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Ölmeye Yüzün Olsun
çapkından koca olmaz, kâğıttan baca olmaz aşkı inkâr edenin testisi şarap dolmaz aşkı hiç yaşamadan, sevmeden ölenlerin cenaze namazını kılacak hoca olmaz çapkından koca olmaz, kâğıttan baca olmaz aşkı inkâr edenin testisi şarap dolmaz tanrı’nın verdiğini kuluna vermeyenin cennetin kapısından girmeye hakkı olmaz gönlünün bahçesine bir çiçek dikmeyenin âşıka dil çıkarıp bir de gülüp geçenin bu dünyada âşıkla gülüp oynasa bile yeri baş köşededir cehennemde ateşin mutluluk şarkısında senin de sözün olsun âşıklar çorbasında bir parça tuzun olsun aşkı yaşa yaşat ta gönlüne huzur dolsun yarın günü gelince ölmeye yüzün olsun Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Ölüm Gibi
Allah kulunu parasız da bırakır, pulsuz da Ama gene o esirgemez, verir Parayı da, pulu da Kul sıkışınca hızır yetişir Lâkin sabahsız ******* zor Sabahsız ******* uzun Kaybolup gidiyorum *******i Ölüm gibi Kör karanlık boşluğunda sonsuzun Şakir Alimoğlu |
Ölümden Güzel Kadına Mektuplar-1 GÖZLERİN AĞLARKEN DAHA GÜZEL
Ne zaman ağlayan bir kadın görsem Gözlerinde bir ağ ördüğü hüznün Bürünür geceye sahil ve deniz Kırılır dalgalar, belirir yüzün İki yangın yeri senin gözlerin Binbir renk tutuşmuş palet görmeyen Bir siyah alevsin içimde yanan Çağlar var ki sıcak, halâ sönmeyen Şimdi bir gülsün ben şiir okurken Sen en güzel gülden bile güzelsin Ölüme aşıktım oldum olası Oysa sen ölümden bile güzelsin Şakir Alimoğlu |
Ölümden Güzel Kadına Mektuplar-2 UNUTULACAK KADAR GÜZEL DEĞİLSİN
Keşke güzel olsaydın, silerdim bir silgiyle Oysa sen unutulacak kadar güzel değilsin Yüzü güzele doyulmuş, doyulmamış huyu güzele Oysa sen unutulacak kadar güzel değilsin Şakir Alimoğlu |
Ölüme Mektup
Hangi cehennemdeysen gel artık ölüm, bekliyorum Azraili koluna tak, şeytanı kucağına al Saçın arkaya taralı, hafif ıslak Üzerinde siyah elbisen, korkma ansızın odama dal Yaşadık ne gördük ki ölümden de korkalım Birkaç hüzünlü şarkı, birkaç acı hatıradan başka Ne berrak çeşmelerde yıkandı saçlarımız Ne güler yüzle uyanabildik akşamdan sabaha Doğduğumuzdan beri yaş gözlerimizde sel sel Ne uyku var, ne de bir ümit beklediğimizden Biz gerçek ölümü çok önce yaşadık içimizden Bütün şiirlerimin ölüsünü öpeyim., korkmuyorum Tüm kahredici silâhlarını kuşan, erkekçe gel Bütün heybetinle gel ölüm, hazırım, bekliyorum Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Ölüme Şiir
Birgün gideriz hiç yaşamamışçasına bu dünyadan Doğduğumuz gibi ten çıplak, el avuç boş Yalanmış dünya, Değmezmiş paraya pula Değmezmiş kavgaya gürültüye Çok geç de olsa anlarız Biter ağlamalarımız ******* boyu Alışır karanlığa gözlerimiz Kader bazan geç, bazan erken çalar kapıyı Sonra ne varsa bu dünyada kalır sevdiğimiz Doğduktan sonra ayrılır yollarımız bir bir Kimimiz sarhoş oluruz sütten kesilince Kimimiz âşık Ölünce tiyatro biter Yaşadıkça oynadığı biz aktörlerin Aktrislerin Dram komedi karışık Hani şu bildiğimiz Kader bazan geç, bazan erken çalar kapıyı Sonra ne varsa bu dünyada kalır sevdiğimiz Birgün gideriz hiç yaşamamışçasına bu dünyadan Arkamızdan kimisi iyi insandı der Kimisi kötü Ki başları her dara düştüğünde En çok iyilik ettiklerimiz Kader bazan geç bazan erken çalar kapıyı Sonra ne varsa bu dünyada kalır sevdiğimiz Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Ömrümü Vermek İçin
Gel bana gül, gül yüzünle sana hayran olayım Güzelliğinin önünde diz çöküp yalvarayım Ömrümü vermek için birtek 'AŞKIM' sözüne Güzelliğinin önünde diz çöküp yalvarayım 2005 Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Ömrümü Yedin
ömrümü yedin ömrümü boğazına dursun inşallah beni vuran kurşunların seni de vursun inşallah Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:41 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.