![]() |
Ölüm İle Ayrılığın Elinden
Gelmiş iken şu dağları gezeyim Ölüm ile ayrılığın elinden Dertsiz bulamadım derdim yanayım Ölüm ile ayrılığın elinden Yaz gelince bulanayım coşayım Elim ile mezarımı eşeyim Beri gel sevdiğim helallaşayım Ölüm ile ayrılığın elinden Ölüm geldi yolun bize uğrattı Firkat geldi yana yana ağlattı Kesti ciger pare pare doğrattı Ölüm ile ayrılığın elinden Günahsız kardaşlar günahım tartar Hasretlik yüzünü yüzüme sürter Her kime söylesem yakasın yırtar Ölüm ile ayrılığın elinden Pir Sultan Abdal'ım dertlerim firak Alışmış yanıyor şu dertli yürek Bir dahi gelemem menzilim ırak Ölüm ile ayrılığın elinden Pir Sultan Abdal |
Ötme Bülbül
Ötme bülbül ötme şen değil bağım Dost senin derdinden ben yana yana Tükendi fitilim eridi yağım Dost senin derdinden ben yana yana Deryadan bölünmüş sellere döndüm Ateşi kararmış küllere döndüm Vakitsiz açılmış güllere döndüm Dost senin derdinden ben yana yana Haberin duyarsın peyikler ile Yaramı sarsınlar şehidler ile Kırk yıl dağda gezdim geyikler ile Dost senin derdinden ben yana yana Abdal Pir Sultan'ım, doldum eksildim Yemeden içmeden sudan kesildim Zülfün kemendine kondum asıldım Dost senin derdinden ben yana yana Pir Sultan Abdal |
Padişah Katlime Ferman Dilese
Padişah katlime ferman dilese Yine geçmem ala gözlü Şah'ımdan Cellatlar karşımda satır bilese Yine geçmem ala gözlü Şah'ımdan On yedi yerimden vursalar yara Cerrahlar derdime kılmasa çare Kemendi bend ile çekseler dara Yine geçmem ala gözlü Şah'ımdan Karadır kaşları benzer kömüre Münafıklar zarar verir ömüre İk'ellerim bağlasalar demire Yine geçmem ala gözlü Şah'ımdan Eğer beni katsa kervan göçüne Götürseler Hindistan'a Maçin'e Urganım atsalar dar ağacına Yine geçmem ala gözlü Şah'ımdan Ahiri katlime ferman yazılsa Çıksam teneşire tabut düzülse Kefenim biçilse mezar kazılsa Yine geçmem ala gözlü Şah'ımdan Pir Sultan Abdal'ım derim vallahi Ölsem terk eylemem piri billahi Huzur-ı mahşerde dilerim Şah'ı Yine geçmem ala gözlü Şah'ımdan Pir Sultan Abdal |
Pazarlık mı Olur
Ilgıt ılgıt esen seher yelleri Doğru gelir doğru gider mi yar yar Hakkın emri ile çürüyen canlar Verdiği ikrarda durur mu yar yar Pazarlık mı olur adil dükkanda Neylim muhabbetim yar kaldı sende Bu divan olmazsa ulu divanda Dost benim sualimi verir mi yar yar Bahçemde açılmış yar gonca güller Gülün fidanından sefil bülbüller Aşıktan maşuğa da sarılan kollar Bin yıl yerde yatsa çürür mü yar yar ABDAL PİR SULTAN'ım gönlü zar olan Döner mi sözünden gerçek er olan Senin gibi ahtı sadık yar olan Verdiği ikrardan döner mi yar yar Pir Sultan Abdal |
Pir Sultan Deyi
Dün gece dün gece seyrim içinde Seyrim ağlar ağlar Pir Sultan deyi Gündüz hayalimde, gece düşümde Düş de ağlar, ağlar Pir Sultan deyi Uzundu, usuldu dedemin boyu Yıldız'dır yaylası, Banaz'dır köyü Yaz bahar ayında bulanır suyu Sular da ağlaşır Pir Sultan deyi Pir Sultan kızıydım ben de Banaz'da Kanlı yaş akıttım baharda güzde Koç babam astılar kanlı Sıvas'ta Darağacı ağlar Pir Sultan deyi Kemendimi attım dara dolaştı Kafirlerin eli kana bulaştı Koyun geldi, kuzuları meleşti Koçlar da ağlaşır Pir Sultan deyi Pir Sultan Abdal'ım ey yüce Gani Daim yediğimiz kudretin hanı Hakka teslim etti ol şirin canı Dostlar da ağlaşır Pir Sultan deyi Pir Sultan Abdal |
Sabah Olur Cümle Alem Uyanır
Sabah olur cümle alem uyanır Yollar çoğul çoğul eyler sabahtan Şu çifte kantara neler dayanır Boz deve yuları teller sabahtan Bülbülü gülden ayıran muzular Anasız mı olur körpe kuzular Peteğin içinde arı vızılar Alınır oğuldan ballar sabahtan Aşk ataşı onun oluptur meze Can dayanmaz bu ataşa bu köze Bu garip bülbüle ne cefa ceza Görmeden açılır güller sabahtan Dudular kumrular peşkeş çekildi Hayvalar turunçlar çitil dikildi Ağcabük'e gövel turnam döküldü Deryalar seslenir göller sabahtan Balı kudrettendir aslı sinektir Çıkar çıkmaz yollarımız dikektir Al kırmızı giymiş pembe yanaktır Kullar temennaha iner sabahtan Pir Sultan Abdal'ım seçiktir deyü Hulle donlarımız biçiktir deyü Hacet kapıları açıktır deyü Kullar temennaha iner sabahtan Pir Sultan Abdal |
Sabah Seherinde Niyaz Ederken
Sabah seherinde niyaz ederken Pirim Hacı Bektaş Veli'yi gördüm Sundu ab-ı kevser mest olmuşum ben Kanber'in elinde doluyu gördüm Balıklar oynaşır Baki gölünde Kumrular söyleşir umran dibinde Bağlar meyve vermiş baba yolunda Gülü var dikensiz gülünü gördüm Pir Sultan'ım eyder elinde harfi Okur Hak kitabı bilir Aref'i Ben vech-i ademde buldum Mushaf'ı Yetmiş iki millet dilini gördüm Pir Sultan Abdal |
Sabahtan Uğradım Ben Bir Figana
Sabahtan uğradım ben bir figana Bülbül ağlar ağlar güle getirir Bakın şu feleğin çürük işine Her bir cefasını kula getirir Depreştirme benim dertlerim tamam Muhabbet şirindir vermiyor aman Üstümüzde dönen çarh ile devran Felek bizi halden hale getirir Pir Sultan Abdal'ım sözlerim haktır Hakk diyen kullardan hiç süphem yoktur Cehennemde ateş olmaz nar yoktur Herkes ateşini bile götürür Pir Sultan Abdal |
Sabahtan Uğradım Ben De Suna'ma
Sabahtan uğradım ben de Suna'ma Dedim, Şah'ım gafletlerden uyana Eğildim lebine bir buse kıldım Dedim uyan, dedi, var git o yana İnci, sedef, mercan döken kamildir Kamillere hizmet eden kamildir Kamil otur, kamil söyle, kamil dur Kamil demen cahil sözüne uyana Niçin melil melil baktın bize yar İhsan eyle, şirin söyle bize yar Ben teklif eyledim, sen gel bize yar Sakın ikrarından dönme o yana Bak şu kamet şu gerdan ne şahane Arz edeyim şu sultana şu han'a Bizi bu aşkın oduna yakma Umarım ki bizden beter o yana Pir Sultan Abdal'ım gönlüm harabat Aşık isen bir gül için hare bat Menzil almaz bu meydanda harab at Çevir başın dizginini o yana Pir Sultan Abdal |
Sal Allah'ım Sal Sılama Varayım
Bir bülbülcük konmuş dağlar başına Sal Allah'ım sal sılama varayım Şahin yuva yapar kendi başına Sal Allah'ım sal sılama varayım Bizim evlerimiz dağdan ötedir Hısım kavim bize ana atadır Yad ellerde kalmak kula hatadır Sal Allah'ım sal sılama varayım Ekili tarlalar nasıl basayım Üzerine birkaç kurban keseyim Bu iş Hak'tan geldi kime küseyim Sal Allah'ım sal sılama varayım Atlarımız yemin yedi silindi İki kardeş karşı karşı, salındı Ciğerciğim delik delik delindi Sal Allah'ım sal sılama varayım Pir Sultan Abdal'ım saki değildir Tuz ekmek her aşık hakkı değildir Bu dünya kimseye baki değildir Sal Allah'ım sal sılama varayım Pir Sultan Abdal |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:53 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.