![]() |
Dağlar
Ruhumda bu sevgi kımıldandıkça, Bilin ki, içimde yalnız acı var. O esmer güzeli için yandıkça, Ölünceye değin benimsin dağlar. Yıllar var, kırıldı sazımın teli, Bu sevda yüzünden deliyim, deli. Gurbet yollarına düştüm düşeli, Her adım attıkça yolumsun dağlar. Gizli bir hasretlik sarmış ruhumu, Yüreğime dolar çöllerin kumu, O esmer güzeli kırdı kolumu, Konuşmak bilmeyen dilimsin dağlar. Tepelerindeki kara bulutlar, Ağlayıp gezdiğim yılları kutlar. Yok oldu, tükendi bütün umutlar, Gönlümü saldığım ölümsün dağlar. Mehmet Nacar |
Dalgıç
Seni dinliyorum, inat sevgilim, Sen de beni biraz dinleyebilsen... Seni anlıyorum, inat sevgilim, Sen de beni biraz anlayabilsen... Yıkılmış binanın molozlarından, Ne saray yapılır, ne otel, ne han... Sana kollarımı açtığım zaman, Sen de iki adım gelmeyi bilsen... Boyayla ağarmaz, bahtın karası. Hiç kabuk bağlar mı, gönül yarası? Sevda evlerinin yoktur, kirası, Benimle beraber kalmayı bilsen. Bilirim, seversin, ben hep sendeyim. Cam mavisi sevda denizindeyim. Yerimi sorarsan, en dibindeyim, Bana gelmek için dalmayı bilsen... Mehmet Nacar |
Dalkavuk
Şamar oğlanına döndürdü beni. İcik bicik etti, kandırdı beni. Ateşlere attı, yandırdı beni, Felekle bir türlü barışamadım. Söylerim dinlemez, anlamaz halden, Ona gücüm yetmez, ne gelir elden? Sonsuz kini varmış, bana ezelden, Felekle bir türlü barışamadım. Aracı gönderdim, dilekçe yazdım. Türlü küfürlerle ağzımı bozdum. Dalkavukluk ettim, peşinde gezdim, Felekle bir türlü barışamadım. Pehlivan zannetti, el ense çekti. Onikiden vuran kurşunlar sıktı. Deve kini güttü, bağrımı yaktı, Felekle bir türlü barışamadım. Gönlümü kaptırdım, bin türlü gama. Aydın gündüzlerim döndü akşama. O kahpe feleğin suçu yok ama, Ben kendi bahtımla barışamadım. Mehmet Nacar |
Damla
Bir tek damla mürekkep, koca gölü boyar mı? Sen boyamaz desen de, o mürekkep göldedir. Yok sayılan sesleri, seven gönül duyar mı? Sen duyamaz desen de, o sesler gönüldedir. Mehmet Nacar |
Dar Dünyalar
Seni benden alıp, götüren yıllar, Bilmez mi, sevdamın var olduğunu? Elim uzanmadan kırılan dallar, Bilmez mi, sevdanın zor olduğunu? O yıllardır,seni alıp götüren, Aynı istasyona dönmeyen tren... Beklete beklete beni bitiren, Bilmez mi, sevdanın zor olduğunu? Hala hayalimde, salladığı el, Saklanır, gözünden boşanırken sel, saçından koparıp, verdiği tek tel, Bilmez mi, sevdanın zor olduğunu? Sen benim biricik sevdamsın, diyen, Ben unutmam diye, yemin eyleyen. Seher yelleriyle selam söyleyen, Bilmez mi, sevdanın zor olduğunu? Ayrılık gününün Zile'dir yeri. Onyedi yıl geçti, dönmedi geri. Bırakıp gittiği o günden beri, Bilmez mi, dünyanın dar olduğunu? Mehmet Nacar |
Dargınım
Dargınlıktır, benim kanıma giren, Gönlüme çekilmez azaplar veren, Tek doktorum sensin, iyileştiren, Gönül hastanende yatmayacağım Bir bir yıkılıyor, sevgiden dağlar, Ruhumda özlemin bataklığı var. Gömüldüm, burnumun ucuna kadar, Elini uzatsan, tutmayacağım. Yaralı kalbimin sensin, sahibi. Dargınlığım deniz, görünmez dibi. Beni hüzünlere sattığın gibi, Seni hiçbir zaman satmayacağım. Ömrümce bu sevda kalsın, içimde, Kimseler bilmesin, yüreğim kimde. Melek gibi gelsen, son nefesimde, Uzattığın suyu tatmayacağım. Mehmet Nacar |
Dayı
Alıcı gözüyle bak, Anadolu cennettir. Böyle cennet içinde Cumhuriyet nimettir. Devletin kesesinden yemek, içmek sünnettir, Bizde hesap edilmez, üç beş kuruş para, pul, Sen de yemek istersen, kendine bir dayı bul. Göbek taşsın koltuktan, başı kel olsun, yeter. Yaslanırsın dayına, işin her yerde biter. Binbir herze yesen de, dayın elinden tutar, Çabuk zengin olursun, ülke kalsa da yoksul, Kendine yükseklerde oturan bir dayı bul. Ülkede yatırımlar bir seksen yatar, gider. Dolu dolu bankalar peş peşe batar, gider. Adalet ne ola ki, kuş gibi öter, gider, Vatandaş alışkındır, giyer gezer, çaput, çul, Smokin giymek için kendine bir dayı bul. Kendine bir dayı bul, köprüyü geçene dek, Devletin paraları cebine uçana dek. Ekonomi beygiri çıldırıp, kaçana dek. Gün zübüklük günüdür, onlar sultan, sen de kul, Halka ihanet için kendine bir dayı bul. Hani nerde ki, deme, dayılar sürü sürü, Seçim meydanlarında üç beş oydan ötürü, Kulun kölen olurlar, eteğinden tut, yürü. Siyasiler öğretmen, yolsuzluk büyük okul, Köşe dönmek istersen kendine bir dayı bul. Mehmet Nacar |
Defineci Gönlüm
Aynaya baktıkça şımaran güzel, Eğer ben olmasam, kilon kaç para? Tavus kuşu gibi, kabaran güzel, Bahtıma gülmesen, kilon kaç para? Yerine gelmiyor, tuttuğum dilek, Özlem ateşidir, giydiğim yelek, Haraç mezat satsa, pazarda felek, Eğer ben almasam, kilon kaç para? Gönlümün bağrına gerdiğin tele, Çatal kirpiğinin mızrabı ile, Vurarak ruhumu saldığın çöle, Eğer ben varmasam, kilon kaç para? Narin bedeninden yayılan koku, Komada kalbimin son yaşam şoku. Gözlerinden çıkan büyülü oku, Gönlüme salmasan, kilon kaç para? Nice yıllar geçti, Adem'den beri, Sen hep asilzade, ben hep serseri. Göğsünde saklanan hazineleri, Arayıp bulmasam, kilon kaç para? Mehmet Nacar |
Deli
Saçını yüzüne döktüğün zaman, Saçını yüzünden kıskanamam ki... Yüzüme sevgiyle baktığın zaman, Çabam boşa gider, uslanamam ki. Gözlerin yüzümde aşkla gezince, Yüreğim sevdayla coşup azınca, Gönlümde bir sızı inceden ince, Boğazımı sıkar, seslenemem ki. Bir bir parlayınca inci dişlerin, Dibine dalarım, sonsuz düşlerin. Sevda denizlerim düşlerden derin, Bundan daha fazla ıslanamam ki. Yarım aklım vardı, aldın elimden, Sevda türküleri düşmez dilimden, Ben zaten memnunum, deli halimden, Uslanmak istesem, uslanamam ki.. Mehmet Nacar |
Derbeder
Zehirler içerim, canım çekerse, Balı beğenmeyen dil benim dilim. Gözleri içimde fırın yakarsa, Bahtın rüzgârında savrulsun külüm. Sevgi denizinde çıkmışım yola, Çılgın okyanusta bekliyor belâ, Hüzün suyu doldu, bindiğim sala, Hasrete binerim, batarsa salım. Duygunun ormanı korkutmaz kurdu, Özlemin kolları ruhumu sardı. İmdatla tuttuğum bir dalım vardı, Henüz ilk tutmada kırıldı dalım.. Çılgın serseriyim, virâne handa, Biletsiz yolcuyum, hain zamanda. Yıllarca bal yaptım, balım kovanda, Ayılar yese de tükenmez balım. Bayramı seyranı ayrılık böldü, İki çapkın hırsız gönlümü çaldı. Yaban bahçelerde bir gülüm kaldı, Sararıp solsa da gül benim gülüm.. Ömür askerine umutlar yelek, Gönül adresimi yitirdi ulak. Derbeder halime sevinsin felek. Sevene ibrettir, perişan halim. Mehmet Nacar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:08 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.