![]() |
Korkarım Çok Bilip Az susandan
Gözlerinin dokunuşunda özlem hasret dostluk vardı Bir sarıldın gönlüme yağmurların yağdı Ne yokluklar kaldı ne yokuşlar tepeler merhametinle düzlüğe indi Memelerin sütlü nescafe ben bilmem derinlerini Korkarım Çok bilip az susandan saklanandan Nerene elimi uzatsam bana yakın olurdun Dilinemi belinemi belleğinemi Oysa benim için sen çokca sevilensin belkide Hüseyin Yük |
Korkuyorum Annem
Hani ben doğunca Söğüt dikmiştin ya avlumuza Söğüt..söğütler oldu Avlumuz bahçe oldu Ya kurursa Ya kurursam Korkuyorum annem Bir kere çok korkmuştum Elini bırakmıştım ya Hani güneş gözlükleri çekmişti beni Sen yoktun Ben kayboldum İşte öyle korkuyorum annem bir delikızın çeyizi)) Hüseyin Yük |
Kökümde kal
Birle başlarmı şiir Matematiğin fiziğin cebirin tirgonometrinin Rasyonel sayıların türevin integralin Fonksiyonlarına bağışla beni Eğrilerinde hayatın kar hanesi görüneyim Çan eğrisi bölmesin bizi Oldukça pozitif olsun değerlerin Ekleme yükleme toplamına çarp beni Karemi al Kökümde kal Hüseyin Yük |
Körpe Badem Ağacı
Körpe badem ağacının gölgesinde Tutkunun akışını düşündüm Her yanımı yangın yerine çevirdiğin Monoton bir işte ne bigeliklerini bulduğumu öğrendim Ruhumu giydirenin nasıl güzel giydirdiğini Belleğime işledim gözlerinizi Cevizlerini topladım Yeminlerini öptüm Gece ne kadar güzel Gece kadındır adam Sevilen kadınınla dolaşmak Kendisine kolunu vermek Yolunu seçmek Bu sınsırsız sevinçler bir ömre bedel Ruhlarımızı kitlelerden koparıp Yasaları aldatmıştık Üzüm toplamak Ekin biçmekten daha kolaydır Sesindeki okşamayı Kızıl meyvelerle ekşi muşmulayı Böğürtlenlerine baktım utanmadan Siz beni sevdikten sonra başkalarından bana ne Seninle çölüm ilk kez güneş gördü Bin yıldır ağaran saçlarım güldü Bir körpe badem ağacının altında |
Kucağında Tutkuyu Uyutuyorsun
Kucağında Tutkuyu uyutuyorsun Gözlerinde zeytin dalları,barışa acıkmış Arkanı ege denizine Yüzünü gönlümün mabedine dönmüşsün Hayallerin bir kuş yüreği Ellerin karanlıklara darbe indiriyor Yıldızları çattalıyorsun ışık tadında Bir gülsen resmin asılır şehrin göbeğine Gamzelerin erik tadında esrik Sen yoksun... Hüseyin Yük |
Kuğu Yürekli
Kuğu yürekli gümüş saçların Terazi burcu sıcaklığındaydı çayın Delikanlı hayranların yay esnekiğiyle Ok atsada beyaza kalkan olurmu Beğeniyle ezilmelerim Denizi gerdanına kolye yapan korkuların Güçlü kollarınla dalgalanan gönlünde Nilüfer olsam ne olur Şeftali çiçeği dudakların Taze papatya tarlası gibi büyüleyiciydi Zarif sözlerin ruhumu okşarken Aşka tutuşmuş ceylan kadar ürkekleşmiş Yalnız yüreğime projektör tutuyordun Avlama beni ne olur Aşk bakışlarımız da yaşasa da olur 19.03.2007 izmir Hüseyin Yük |
Kurşini Bulutlar
Saçlarının kükürt kokusuydu sabah Vadi de yaseminler menekşeler Filizle secde den uyanmıştı Şahlanmıştı dağlar yeşile Karmaşık ezgilerden uyanmıştı Tembel körelmiş duygularım Gözlerinde ceylanlar görene kadar Sen gittin ürktü kuşlar küstü şairler Ve bir Tutku sevdi seni birde kurşuni bulutlar 07 03 2007 Hüseyin Yük |
Lemurya
Lemurya kıtası gibi Yer kabuğun kaymış Bir çok parçan Okyanusa gömülmüş Yalnız ya da kaybolmuş Değilsin Kör kuyularda Karanlıklardamısın O zaman kalbinin Derinlilklerindeki ALLAH inancıyla Bir olduğunu Bulmandan Daha güzel Bir yol yok Küresel ışığında Önüne aydınlık Pırlantalar Sevgiler Döşendiğini gör Ağlama Dağılmış hücrelerine Aşksa rezillik Kendini dövme Dağılsanda evde İşte aşkta Parçalı bulutlarında Güneşi gör Yaradanın affedici Büyüklüğüne sığın Aşkın zinası yoktur Tek başına aşk kusurludur Hüseyin Yük |
Leyla
Sesinde çocuk var Sevgi isteyen neşe var huzur var Bana güvenen Sardunyalar açmış gülmelerinde Akasyalar kokuna saklanmış Bir adım atsan aşkın mabedine yakınlaşırsın Kızılayda konur sokakta dostluk çayında Konuşsak senden benden Vitrinlere baksak Yağmur yağsa hafiften Ankaranın soğuk rüzgarlarından uzak Aşka açılan pencereleri olsak Tirene binsek el sallasak Yüreğimizin gideceği yere Hüseyin Yük |
Libra
Tutkuna yüzümü döndüm Dudaklarını emerek büyüdüm Gamzelerine gururumu astım Kulakların yarınlarımdı. Şahan bakışlı armanağımdın Samanyolu dolu *******imin. Boynun uzayan boğaziçi Gerdanından geçiyor hüznün köprüsü Bileklerinden akıyor şehrin trafiği Memelerin menfezinde uyuyor Kimsesiz öksüz çocuk kokusu Saçlarında beyoğlu döşeli Ortaköye uzanıyor gönlün Ben seni gelecek rüyalarımda gördüm Hüseyin Yük |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:11 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.