![]() |
Konyalı
Senin herşeyin havalı Beğenmedim bu tavrını Sen başım hep dumanlı Bırak yakamı KONYALI (14.03.2006) Şahin Ertürk |
Kovamam Seni
Mektupla,davetle çağrılmadın ki? Güzel sözlerinle,sıcaklığınla Yerleştin kalbime,kontrolü aldın Silahla,zorbayla kovamam seni (10.04.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Kör ve Sağırmısın Sen?
Yüreğimin çığlıkları Amerika dan Afrika dan Uzakdoğu dan Kutuplar dan Cin den Japonya dan Bile duyuldu? Benim dilimden Herkes anladı Kızıldere liler Yamyam lar bile? Oysa sen Sen güzelim Bir adım takınımdan KÜTAHYA dan bile Çığlıklarımı duymadın Gözyaşlarımı silmedin Bu kadar taş kalp limi? Bu kadar vijdansız mı? Yoksa,HARBİDEN KÖR VE SAĞIRMISIN SEN? (12.04.2006) Şahin Ertürk |
Kral Şair
Burnu büyük,havalarda Büyük hoca pozlarında En büyük şair benim ben Gerisimi? Hava,civa Kitapları satılmıyor Şiirleri okunmuyor Yarışmalar kazanmıyor Güçlü kalem,pozlarında Kadınlara zaafı var Riya dolu,şiiri var Türlü,türlü huyları var Kral şair benim diyor Dargın şimdi dostlarıyla Ders almadı olanlardan Değişmedi yine aynı En büyük şair benim ben Tevazudan haberi yok Hastanalik sorunu çok Büyüklenmek kanında var Kral şair benim diyor Sanki büyük eleştirmen Her şiire kulplar bulur Her şaire atar,tutar Kral şair benim diyor Meyhaneden çıkamıyor Sarhoşlarla dolaşıyor Pisliklere bulaşıyor Kral şair benim diyor Sanırsınki o bir DAHİ Beğenmiyor seni,beni Kalmadı gerçek seveni Kral şair benim diyor NECİP FAZIL,oda kimki? NAZIM HİKMET,ne yazmış ki? Kibirlinin teki kendi Kral şair benim diyor NOT: Ne yazık ki şahsen tanıdığım pek çok şair var bu şiir dünyasında. Aman dikkat dostlar aman dikkat? (04.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Kul,Köleyim Muallime
Hergün beni haşlasa da Yüreğinden dışlasa da Bana aşkı öğretene, Kul,köleyim muallime Gece,gündüz ağlatsa da Saça karlar yağdırsa da Bana aşkı öğretene, Kul,köleyim muallime Yeni aşka başlasa da Kıskançlıktan çatlatsa da Bana aşkı öğretene, Kul,köleyim muallime Hiç yüzüme gülmese de Kadir,kıymet bilmese de Bana aşkı öğretene, Kul,köleyim muallime Buram,buram terletsede Duraklarda bekletsede Bana aşkı öğretene, Kul,köleyim muallime Hasretiyle sözlensemde Yalnızlıkla evlensemde Bana aşkı öğretene, Kul,köleyim muallime (05.11.2007) Şahin Ertürk |
Kurtlar Gibi Saldırırsam(FRENLE BENİ)
Soğuk iklimlerden sana geliyorum Aşka susamış,kurumuş dudağım Aç kurtlar gibi sana saldırırsam Ne olur birşey yap,FRENLE BENİ (10.03.2006) Şahin Ertürk |
Kusursuz Darbe
Cebir,şiddet kullanmadan Kimselere duyurmadan Kusursuz bir darbe yaptın Yüreğime sahip oldun Kalemimle,şiirimle Emir erin oldum senin 27.01.2007 Şahin Ertürk |
Kuşlar Bile Yuva Kurdu
Sen gidince,yaşam durdu Hasret bana fena vurdu Kuşlar bile yuva kurdu Ben yuvamı kuramadım (23.07.2008) Şahin Ertürk |
Kuytularda Sessiz Kaldım
Bitti benim aşk'la dansım Sensin yürekteki sızım Senle sanki bende öldüm Kuytularda sessiz kaldım (08.12.2005-) Şahin Ertürk |
Küllenmedi Yüreğim
Cız etmişti yüreğim Sen gelinlik giyerken Ogün,bugün yanıyor Küllenmedi yüreğim (21.12.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Kütahya'nın Şımarık Kızı
Büyüklerini saymıyorsun Küçüklerini sevmiyorsun Vefayı zaten bilmiyorsun Kütahya’nın şımarık kızı Şair mi oldum sanıyorsun? Hadi canım,güldürme beni (08.01.2008) Şahin Ertürk |
Kütahya nın Altında Kaldım
Çekmediğim Kalmadı senden Hangi sevdaya El attıysam Sen çıktın karşıma Bir kabus gibi Çöktün üstüme? Zehir ettin dünyayı Yaşanmaz kıldın Bana bu ŞEHRİ? Resmen Kütahya nın Altında kaldım Bir PRES GİBİ SIKMAYA BOĞMAYA Başladı bu şehir Al Cumhuriyet caddesini İnci pastahanesini Döner gazinoyu Bu şehri Sana bırakıyorum Kaçıyorum şerrinden (23.03.2007) Şahin Ertürk |
Kütahya Sokaklarında
Saatlerdir yağmur altındayım Sanki KÜTAHYA sokaklarını ölçüyorum İliklerime kadar ıslandım Deri kabanım bile yağmura yenik düştü Ayakkabılarım zaten çoktan teslim olmuştu GAYBİ,MEYDAN arası tam yüz adım MEYDAN,BALIKLI arası biraz azca Sokaklarda birkaç sersem dolaşıyor Onlarda benim gibi şaşırmış gibiler ÇAKMAKCI MEHMET Dükkanını kapatmış BERBER YÜKSEL'inde ışığı yanmıyor Caddede birkaç büfe açık Onlarda sinek avlıyorlar İşte yine bir polis arabası Beni görünce biraz yavaşlıyorlar İki polis birşeyler konuşuyorlar Oda ne? Birşey demeden gidiyorlar Yağmur git,gide şiddetleniyor Ama ben hala direniyorum Teslim olmayacağım bu yağmura İşte KIŞLA ÖNÜNE geldim Hayret KILIÇASLAN da kapanmış Oysa bu saatte açık olmalıydı MENDERES CADDESİNE çıktım Korkunç bir fren sesi Hala arabanın klaksıyonu çalıyor Be adam ölümüne mi susadın? Körmüsün,önüne baksana? Daha neler,neler Şoför ağzına geleni söylüyor Eminim bana küfrediyordur da? Az kaldı eziliyordum Ama inadım inat işte KIŞLA ÖNÜ,MEYDAN arasını adımlıyacağım Hemde MENDERES CADDESİNİN Tam ortasından Bir,iki,üç derken Aman allahım buda ne? Tamı t****** yüz elli adım Bu kadar uzaktamıydı MEYDAN Yoksa Ben mi yorulmaya başladım Bayağı uzak geldi bu yol İşte yine yanılmadım GEVREKLERİN dükkanı hala açık Bir sigara almak için dükkandayım İSMET'le biraz laflıyoruz Oda biraz şaşırmışa benziyor Benim sigara içmediğimi biliyor Ne yapacaksın sigarayı der gibi? Gözlerim kaldığın daireyi arıyor İkinci kattamıydı diyorum İSMET ' KİM ABİ ' diyor Çabuk toparlıyorum Yok birşey deyip dükkandan çıkyorum İSMET hala arkamdan konuşuyor ABİ KİMİ ARIYORSUN diyor İşte yine sokaklardayım Yağmur dahada şiddetlenmiş Beni yenmeyi kafasına koymuş Ama adilane bir mücadele değil bu? Rüzgarda yağmurun yanında yer almış Şiddetli,şiddetli suratıma vuruyor Oda neyin nesi Gözlerime inanamıyorum İşte penceredesin Yoksa hayal mi görüyorum? Gözlerimi silmeye çalışıyorum Ama nasıl,neyle Ceplerimdeki herşey sırılsıklam Hayır,hayır düş değilsin Yine dalmışsın Yine düşlerindesin Birkaç kez elimi sallıyorum Ama heyhat? Boşuna çırpınışım Beni düşünüyor olmalı diyorum Ammada saçmaladım Beni neden,niçin düşünecek? Daha yeni tanıştık Bana güven bile duymuyor diyorum İşte teslim olmak üzereyim yağmura Daha fazla dayanamıyacağım Dayanamıyacağım HÜZÜN ÇİCEĞİM Ben bu saatte senin için sokaklardayım Pencerenin karşısında Yağmur altındayım Sense Çok uzaklara dalıp gitmişsin Eminim için,içinde ağlıyorsun Gidiyorum HÜZÜN ÇİCEĞİM gidiyorum Bugünlük benden bu kadar Yarın mı? Yarınlarda çok şeyler olabilir? (Kayıp Duygular adlı şiir kitabımdan) (HAMASİ bir şiirdir) Şahin Ertürk |
Kütahya Yıkılıyor
Artık ayakta duramıyorlar Kimisinin duvarı yıkık Kimisinin çatısı açık Adım başı bir LEVHA Binaya yaklaşmak tehlikelidir KÜTAHYA BELEDİYESİ Yıkılan şehir KÜTAHYA Sözde SİT alanlarıymış Sözde TARİHİ ESERLERMİŞ Sanat yok,işçilik yok Bakım yok,oturan yok Sıvası yok,penceresi yok Yok,yok Hiçbir görsellikleri yok Üflesen yıkılıyorlar Yanından geçmeye Yürek ister,cesaret ister Balıklı mahallesi yıkılıyor Saray mahallesi yıkılıyor Meydan mahallesi ykılıyor Sultanbağı yıkılıyor Yıkılıyor,yıkılıyor Eskimiş,köhnemiş Virane bir şehir Ali paşa,Mecidiye Yıkılıyor,yıkılıyor Koskoca bir şehir KÜTAHYA YIKILIYOR (22.05.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Kütahyalım/Hasretinle Yorgan Yırttım
Ayrılıktan inan bıktım Hasretinle yorgan yırttım Bekle beni Kütahyalım Sevgi dolu yüreğimle Yarın sana geliyorum (19.06.2006) İSTANBUL Şahin Ertürk |
Kütahyanın Pınarıyım
Kütahyanın pınarıyım Sevgi olup akıyorum Uzat güzel yüreğini Sevgim ile doldurayım Dertlere ŞİFA dır sevgim (15.02.2006-Yeni) Şahin Ertürk |
Le Fontenden Masallar
Bitmez senin şu Mış ların Sensiz otuz yaz kışladım Le fontenden masalları Heyacanla,çocuk gibi Hiç bıkmadan dinliyorum (04.05.2006) Şahin Ertürk |
Leyla dan Çok Seven Var
Yüzünü görmeden Sesini duymadan Tam otuz yıldır bekleyen Yollar gözleyen Masal kahramanı nın Şiirlerini okuyan Mektuplarını saklayan Aşkı kirletmeyen Olmaz,olamaz demeyin Bu devirde Yirmi birinci asırda Leyla dan,Zühre den Daha çok seven Tertemiz NUR lar gibi Bir Kadın var (25.07.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Lütfen Şiir Okuyalım
İsimlere bakmayalım Kişilere takmayalım Yalakalık yapmayalım Lütfen şiir okuyalım Serbest,Hece yazıyorsak Durak,uyak biliyorsak Güzel,çirkin seçiyorsak Lütfen şiir okuyalım Dürüstlükte buluşalım Doğruları konuşalım Güzelliği paylaşalım Lütfen şiir okuyalım Türkçemizi tahrip etme Anlaşılır sade dille Yazdığıma gülüp geçme Lütfen Şiir okuyalım Herkes ŞAİR,okuyan yok Doğrular az,yanlışlar çok Gerçekleri söyleyelim Lütfen ŞİİR okuyalım (22.12.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Madde Aşkı Yendi mi?
Deştin yine derdimi Söyle güzel değdi mi? Madde aşkı yendi mi? Bir ZİBİDİ yüzünden TELEF ettin kendini? (05.04.2006) Şahin Ertürk |
Maden Buldum
Çağdaş ŞAİR/Ali DİLKİ ye Sen hep bana,demezmiydin Madenmi buldun maden mi? Artık fazla saklayamam Buldum ALİ,Maden buldum Saha,saha dolaşmadan Dağı,taşı taşımadan Kazma,kürek kullanmadan Buldum ALİ,Maden buldum Görsen ona bayılırsın Belki beni kıskanırsın Rüzgarına kapılırsın Buldum ALİ,Maden buldum O kalbime girdi benim Herşeyiyle dengim benim İlham perim Birsen benim Buldum ALİ,Maden buldum Yaz,yaz bitecek değil o Bir TUTKU,heves değil o Hasta kalbin,İLACI o Buldum ALİ,Maden buldum Onun kalbi benim saham Acılarla bitti davam Oh ne rahat,sakin kafam Buldum ALİ,Maden buldum (08.08.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Madenciyiz
Tunçbilek te,Soma da Seyitömer,Milas ta Alınteri,akıtan Madenciyiz,madenci Elbistan da,Afşin de Hisarcık ta,Kırka da Kazma,kürek çalışan Madenciyiz,madenci Yağdan,kirden yılmadık Kardan,kıştan korkmadık Üç vardiya ürettik Madenciyiz,madenci Kömür demek biz demek Bakır demek biz demek Gümüş demek biz demek Madenciyiz,madenci Yer altında ev tuttuk Kazmalarla dağ yuttuk Farelerle dost olduk Madenciyiz,madenci Kayabaşı,düzgün le Eşiyok,Bölükbaşı Başkanlardan birkacı Madenciyiz,madenci Gurbet eli yurt tuttuk Zarar değil kar ettik Gönüllerde yer bulduk Madenciyiz,madenci Her görüşe aşığız Çalışmaktır arzumuz Türkiyedir sevdamız Madenciyiz,madenci Akıyor alnımızdan Emeğin temiz teri Haram lokma yemeyen Madenciyiz,madenci Kelimeler yetersiz Madenciyi yazmaya İşimizin ehliyiz Madenciyiz,MADENCİ (Ekim-Kasım-2004 Madenci Dergisi) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Mahallenin Kahvesi
Başbakan çıkarırlar Hükümet düşürürler Bakanlık bölüşürler Parlemento üstüdür Mahallenin kahvesi Hepsi birer ZİCO dur Kadroları yaparlar Taktikleri verirler Antrenörler derneği Mahallenin kahvesi Mankeni onlar tavlar Konkeni onlar oynar Tavşanı onlar avlar Atıcılar üssüdür Mahallenin kahvesi ŞİİRİ onlar yazar RESİMİ onlar yapar ŞARKIYI onlar söyler Sanki sanat merkezi Mahallenin kahvesi RECEP ağbi çok bilmiş HASAN amca son derviş Yandım ALİ hep sarhoş Komedinin adresi Mahallenin kahvesi (08.02.2007) Şahin Ertürk |
Mahsul Vermeyen Topraklara Döndüm
Sen beni severken,bire on veriyordum Ne zaman ki gittin,ayazda kaldım,dondum Hala yeşeremedim,hala kupkuruyum Mahsul vermeyen,kıraç topraklara döndüm (18.04.2006) Şahin Ertürk |
Mahsul Vermez Bu Kalp
Aylar,yıllar oldu Sen yoksun diye Ben Kurak iklimlerde yaşıyorum Toprağın,suya hasreti gibi Hasretlik çekiyorum Aşka susuzluktan Kurudu,çatladı dudaklarım Derin yaralar Çukurlar açıldı kalbimde Yağmur duasına çıkan Köylüler,çiftciler gibiyim Hergün dualar ediyorum Adaklar veriyorum? Eyy Güney sahillerinin kızı Sıcaklığınla Yağmurunla gelsene artık MUSON yağmurları gibi Yağsana kalbime Bu sonbahar da Gelmezsen Yağmur almazsa Aşk la buluşmazsa bu kalp Bir dahaki seneye Mahsul vermez haber vereyim (04.10.2006) Şahin Ertürk |
Mala Bekçi Olmuşsun
Yemiyorsun,içmiyorsun Dolarla yatıyorsun Erolarla kalkıyorsun Mala bekçi,kul olmuşsun Evler,köşkler yaptırmışsın Viranede yaşıyorsun Dolmuşları bekliyorsun Param biter,korkuyorsun Zekatını vermiyorsun Hacca bile gitmiyorsun Eksilmesin aman param Mala bakçi,kul olmuşsun Kargo yok öbür tarafa Birşey götüremezsin ki? İki metre kefen yeter Bu bekçilik birgün biter Ey gafil gel,uyan artık Mala kulluk yapma artık Birgün toprak olacaksın Bu bekçilik bitsin artık (20.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Mangal Gibi Yürekliysen
Zordur güzel ŞAİR sevmek Çılgın,Cesur olmak gerek Mangal gibi yürekliysen Kararlıysan,inançlıysan Buyur canım,buradayım (01.03.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Mavi Gözlü Sevgilim
Yedi tepeli şehir Altın boynuzlu şehir İnci gerdanlı şehir Ezanlar şehri Camiler şehri Evliyalar şehri Düşlerin şehri Umutların şehri Varların şehri Sorunlar şehri Dünyanın şehri Sanatın şehri Şehirlerin sultanı Mavi gözlü sevgilim İSTANBUL UM Şu an Senin kollarındayım KADIKÖY,GÖZTEPE KÜÇÜKYALI,BOSTANCI BEŞİKTAŞ,SARIYER ETİLER,BEBEK TE Seninle Çılgınca sevişiyoruz (08.04.2007) İSTANBUL Şahin Ertürk |
Mecbur Değildin
Alnına silah,dayamamıştım Kapına gelip,yalvarmamıştım Seni sensizde sevebilirdim Ne olur suçu bana yükleme Beni sevmeye,mecbur değildin (01.11.2007) Şahin Ertürk |
Mecbur Ettin
Damarımda dolaşansın Yüreğimde,beynimdesin Seni sensiz seviyorum Beni böyle yaşamaya Mecbur ettin,mutlumusun? Kalemimle konuşanım Duvarlarla dövüşenim Yalnızlıkla sevişenim Beni böyle yaşamaya Mecbur ettin,mutlumusun? Otuz yıldır bekliyorum Güne günler ekliyorum Hasta ettin,tekliyorum Beni böyle yaşamaya Mecbur ettin,mutlumusun? Nehir sanki gözyaşlarım Aklar düştü saçlarıma Hergün dünü arıyorum Beni böyle yaşamaya Mecbur ettin,mutlumusun? (20.07.2006) Şahin Ertürk |
Mecburiyet Caddesi (Öykü)
Bir FİİL çekimi kadar basit olu,çabucak unutursun,kimler unutmadı,kimler unutulmadıki demişlerdi amma olmadı BİRTANEM olmadı.Unutmadım,unutamadım seni.Her teşebbüsüm hep sensizlik limanına çıkardı beni.Şu KÜTAHYA sokaklarının dili olsada anlatsalar.Birgün değil,bir hafta değil,bir yıl değil tam 10800 gündür bu sokaklarla dertleşiyorum.Hani seninle el ele gezdiğimiz o CUMHURİYET CADDESİ var ya,işte o cadde benim için MECBURİYET CADDESİ olup çıktı.Belki,belki deyip akşama,sabahlara dek bu caddede dolaşarak seni arıyorum... Dün ne yaptımsa bugünde aynı şeyleri yapıyorum.Yaşamımda 30 yıldır değişen birşey yok.Değişen sadece zaman ve ben.Ben bildiğin o eski ben değilim artık.Saçlarıma karlar yağdı.Çocukların,gençlerin amcası oldum amma yüreğimdeki sevgin hiç bitmedi,eksilmedi...Gözlerimde eskisi gibi seçmiyor galiba.Dün ne oldu biliyormusun,anlatsam gülersin belkide acırsın bana...Mecburiyet caddesinde seni ararken,sana çok benzeyen sarı saçlı,yeşil gözlü birine ZEYCAN diyecek oldum OKKALI BİR ŞAMAR yedim. Hak etmemiştim bunları hak etmemiştim ZEYCANI IM...Belki böyle büyük bir sevdayı sende hak etmemiştin.Ben gözümde büyüttüm seni,sevgini yüreğimde sıcak tutarak büyüttüm bu aşkı.Şöyle bir geriye dönüp bakıyorumda birşeygeçmedi elime.SIFIRA SIFIR ELDE VAR HALA SIFIR.Ne sen geldin,ne ben düşlerimi gerçek ettim.Amma yinede ona buna yermedim seni.Senin gibi bu aşkı kirletmedim.Hala temiz senli duygularım.Hala senli şiirler,öyküler yazııp duruyorum hala pes etmedi duygularımda,ben bittim ZEYCAN IM,inan ben BİTTİM.Her geçen gün umutlarım donuyor,ben eriyorum,Fiziksel bitiyorum? Yıllar önce şimdi simini hatırlayamadığım bir kız çıkmıştı karşıma.ALLAH var,senden daha güzel,sıcak ve kültürlü olan bu kız ' YAPMAYIN,ETMEYİN ŞAHİN BEY,KENDİNİZE BU KADAR HAKSIZLIK ETMEYİN,SEVMEK SEVİLMEK SİZİNDE HAKKINIZ.YAŞAM HALA DEVAM EDİYOR.SİZİ SE- VEBİLECEK,SİZİN İÇİN KUL KÖLE OLABİLECEK BU KADAR KIZ DU- RURKEN,MAZİYE BU KADAR TAKILIP KALMANIZ SİZCE MANTIKLI MI' demişti... Şimdi anlıyorum ki,o kız yerden göğe kadar haklıymış.Hem ona,hemde kendime büyük haksızlık etmişim.Maziye,anılara bu kadar takılıp kalmama- lıydım.MECBURİYET CADDESİNİN hem bekçisi,hemde ÇÖPCÜSÜ olma malıydım.Yaşamdan,insanlardan kendimi bu kadar dışlamamalıydım.Ben- den bu sokağın esnafı bile tiksinmeye başladı.Bunu hissediyorum,zaten bu sokağın pek çok esnafıda rahmetli oldu.Giden gidene...Dün AHMET amca bugün HASAN emmi...Yarın bilmem kim gidecek...Belkide ben..Evet,evet yanlış anlamadın,yarın belkide ben ebedi yolculuğa çıkacağım.Bunu hisset- meye başladım.Dizlerimde derman kalmadı..Kalbim yavaş,yavaş tekleme- ye başladı... Belki ölmek benim için kurtuluş olacak ZEYCAN IM...Artık bu KARA SEV- DA yı çekemiyorum,taşıyamıyorum.Yılların üzerimde açtığı ağır tahribat çok açık,seçik belli oluyor.İnan bana ZEYCAN ım inan bana YAŞARKEN ME- ZARDA GİBİYİM...Hiç bir şeyden tad alamamaya başladım.Şiirlerim bile artık beni avutmaya yetmiyor.Kalemim,kağıdım hergün benimle birlikte ağ- lıyorlar.Senin için öylesine çok ŞİİR,ÖYKÜ yazdım ki aklın durur.Şaşarsın yazdıklarımı görsen,okusan? Şu an saatler gecenin 0,3 lerini gösteriyor.Biraz önce bir polis arabası durdu yanımda.Beni görünce polisler gülüşüp,hiçbir şey demeden gittiler. Onlarda benim delirdiğimi düşünüyorlar amma öyle değil ZEYCAN ım inan öyle değil.Hangi akıllı adam benim yaptıklarımı yapar amma inan hala delir- medim.Senin herşeyini hala EZBERE BİLİYORUM...SEN DERSİNDEN İMTİHAN yapılsa inan bana mutlaka PEKİYİ,TAKDİR alırım... Mutlaka gökyüzü delinmiş olmalı ZEYCAN ım.Şu an öylesine bir yağmur yağıyorki,deri kabanım bile yağmura yenik düştü.Sudan çıkmış balık gibi- yim.Gecenin bu saatinde benden başka kimseler kalmadı CUMHURİYET CADDESİNDE pardon MECBURİYET CADDESİN de...Az önce bu cad- deden son sürat geçen bir araba caddenin bütün pisliğini üzerime doldur- du.Her tarafım çamur içinde.SABAHA ÇIKARSAM bu yağmura yenilmez- sem,sığınacak bir yer bulabilirsem,yarın yine seni arıyacağım.Gelmiyece- ğini,dönmiyeceğini bile,bile seni arıyacağım ZEYCAN ım... KIŞLA önünden DÖNENLER CAMİSİNE kadar MECBURİYET CADDE- SİN de gel-git lerden hiç bıkmadan yaptığım yürüyüşlere bugünlük nokta ko- yuyorum.Yarın ne olacağını,bu yürüyüşlere seni aramaya devam etmeye öm- rümün yetip yetmeyeceğini bilmiyorum.Sensizliğin çıkmaz sokaklarında o denli bunaldım ki ZEYCAN ım,o denli bunaldım ki,patlamak üzereyim.Bu MECBURİYET CADDESİ benim canımı almazsa ben onu birgün yerle bir edeceğim haberin ola.Birgün yanılırda yolun buralara düşerse,ya beni bula- mıyacaksın,yada bu MECBURİYET CADDESİNİ...Haberin ola... Şahin Ertürk |
Mecburmuyum?
Senin gibi düşünmeye Senin gibi konuşmaya Senin gibi yaşamaya Mecburmuyum,mecburmuyum? Mecburmuyum,açılmaya Mecburmuyum,kaçırmaya Mecburmuyum,kıvırmaya Mecburmuyum,mecburmuyum? İçip,içip dağıtmaya Onu,buna sataşmaya NATAŞAYLA dolaşmaya Mecburmuyum,mecburmuyum? Ar damarı çatlamışı Utanmayan sosyeteyi Yontulmamış yobazları Ben sevmeye mecburmuyum? Türke söven,*********i Allah bilmez,inançsızı FRANSIZ ı,İNGİLİZ i Ben sevmeye mecburmuyum? Bayrağımı takmayanı Vatanımı sevmeyeni Bölücülük yapan İT i Ben sevmeye mecburmuyum? İnançlıyı dışlayanı Ermeniyle dolaşanı Pisliklere bulaşanı Ben sevmeye mecburmuyum? Osmanlının torunuyum Cumhuriyet çocuğuyum Tarihime küfredeni Ben sevmeye mecburmuyum? (16.06.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Mecburum
Kanıma sen karıştın İstesemde atamam Atamam artık seni Seninle yaşamaya Mecburum ben mecburum (18.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Mehmet Ali nin Maskarası
Farketmiyor,farketmiyor Şarkıcı olsada farketmiyor Manken olsada farketmiyor Sosyete olsada farketmiyor Kültürlü olsada farketmiyor Herkes ona elletiyor Herkes ona sövdürüyor Gurur yerlerde Namus beş paralık Kadınlar maskara Erkekler maskara Kim Erkek,kim Kadın Belli değil Erkeklere kadın Kadınlara erkek muamelesi Mehmet Ali nin Maskarası onlar? Utanmaları yok Sıkılmaları yok Ar damarı çatlamışlar Sözde sanat yapıyorlar Gülüyorlar,eğleniyorlar Mehmet Ali nin Maskarası onlar? (17.01.2006-Yeni) Şahin Ertürk |
Melek Değilim
Ben kendimi biliyorum Elbet değilim bir melek Sen kendini biliyorsan Neden attın bana kelek (10.05.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Memleket te Şef Kaynıyor
Çağdaş Şair,HİCİV Ustası ALİ DİLKİ ye Büro şefi,Pano şefi Yemek şefi,Kasa şefi W.C şefi,Banyo şefi Memleket te şef kaynıyor Mantar gibi çoğaldılar Odaları donattılar İşi,gücü bıraktılar Memleket te şef kaynıyor Odacının şefi oldu Boyacının şefi oldu Berberlerin şefi oldu Memleket te şef kaynıyor Evrak gelmez masası na Sekiz saat internet te Fallar açıp,çetleşiyor Memleket te şef kaynıyor Orda,burda şuralarda Yayla larda,Tarla larda Adım başı fokur,fokur Memleket te şef kaynıyor Söz geçirmez karısına Vekili var arkasında Hepsi işin havasında Memleket te şef kaynıyor Tesis şefi,Kantin şefi Çuval şefi,Balon şefi Duvar şefi,Yular şefi Memleket te şef kaynıyor Sabun şefi,Kese şefi Yağ ın şefi,Bal ın şefi Kazın şefi,Kısım şefi Memleket te şef kaynıyor ALİ DİLKİ,sen haklısın Pek çokları ESKİ YATIR Bizim burda fokur,fokur Şef kaynıyor,şef kaynıyor (14.04.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Memura Bak Memura
Otuz yıldır kamuda Bankamatik memuru Yaşı geldi altmışa Memura bak memura İş yerinde uyuyor Çoğu zaman horluyor Altmış beşi zorluyor Memura bak memura Baston düşmez elinde Güveni yok beynine Asıl sorun belinde Memura bak memura Herşey hazır yanında Dudağını boyuyor Kazağını örüyor Memura bak memura Bu yıl yine doğurdu Altı aydır raporlu İşi,gücü unuttu Memura bak memura Sıkışınca doktora Rapor alıp kaçıyor Maaşını alıyor Memura bak memura (16.03.2007) Şahin Ertürk |
Merak
Merak'mı ediyorsun? Şimdi ne yapıyorum Kiminle beraberim Sensizlik koynundayım Merak'mı ediyorsun? Yağmurun yağmadığı Güneşin doğmadığı Çıkmaz bir sokaktayım Merak'mı ediyorsun? Dizlerimi dövüyorum Saçlarımı yoluyorum Yollarını gözlüyorum Merak'mı ediyorsun Mutsuzum,ağlıyorum Pişmanım,ağlıyorum Sulu gözlü biriyim Bilmek'mi istiyorsun Bir mum gibi eridim Bitiyorum birtanem Bitiyor...Bitiyorum Şahin Ertürk |
Meraklarda Koydun
Aylar oldu yoksun hala Pencereye çıkmıyorsun Telefona bakmıyorsun Meraklarda koydun beni Muhtarlardan adres aldım Postacıya haber sordum Gül yüzüne hasret kaldım Meraklarda koydun beni Polis gibi soruşturdum Her duyumu araştırdım Köşe bucak karıştırdım Meraklarda koydun beni Gece gündüz yol gözledim Karış karış kent dolaştım Bulmak için çok uğraştım Meraklarda koydun beni (04.12.2003-Takvim Gazetesi) (BOYALI DÜŞLER adlı 4.ncü şiir kitabımdan) Şahin Ertürk |
Mersin i Yakacağım
Hasretinden çıldırdım Yeni çıktım yoldayım Geliyorum şehrine Polis,molis dinlemem Seni bana vermezse MERSİN İ yakacağım (28.07.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:19 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.