![]() |
Hüzünlü Gurbet
Beynim tıpkı bir sorular harmanı, Hislerim ölgün, cevaplarım sisli; Gezer dururum yorgun ve avâre... Sarmış bir buğulu hüzün dört bir yanı, Kalbim annemin kalbi gibi hisli; Her hâlim garipliğime emâre... Kulaklarımda hep bir gurbet şiiri, Her nağmemde bir poyraz serinliği... Düşüncem "veda" diyor bu yerlere. Ülkemden ayrıldığım günden beri, Gömdüm sîneme sevinci, neş'eyi; Hasretim şimdi o mavi günlere... Gurbet yağıyor ufkuma muttasıl, Bu semâda hiçbir şimşek çakmıyor; Aysbergler gibi sopsoğuk sokaklar... İnsan, eşya ve varlık fasıl fasıl, Irmaklar bize doğru akmıyor... İhtilâç içinde kalabalıklar. Bu yerde kalbe ilhamlar inmiyor, Kapalı kapıları gökler-yerler... Ve madde katılığında her biri... Burda rûha güzellikler sinmiyor, Tüter gözümde o bizim bahçeler; Nerde o yemyeşil bahar günleri?. Doğ ey ışık doğ gönlümün içinden! Tasayla dolaştığım bu ellerde; Bana rûhumun sırlarını duyur.! Bir ses sun o eski bestelerinden, Şu hüzünlü şafakta perde perde... Açlıkla kıvranan rûhumu doyur..! |
ne Olur Bu Gece Uykumu BÖlme
Var Gİt DÜŞlerİmden, Var Gİt Bu AkŞam Tam Unuttum Derken Aklima DÜŞme Var Gİt Hayalİmden, Var Gİt Bu AkŞam... YaĞmur İstİyorsan GÖzyaŞima Bak Yangin İstİyorsan YÜreĞİme Bak Ne Olursun Benİ Benİmle Birak... |
Acılar Denizi
Ben acılar denizinde boğulmuum İşitmem vapur düdüklerini, martı çığlıklarını Dalgalar her gün bir başka kıyıya atar beni Duyarım yosunların benim için ağladıklarını Ölüyüm çoktan, bir baksana gözlerime Gör, içindeki o kanlı cam kırıklarını bu ne karanlık, bu ne zindan gece böyle Bütün gemiller söndürmüş ışıklarını Ben acılar denizi olmuşum, yaklaşma Sularım tuzlu, sularım zehir zemberek Baksana; herkes içime dökmüş artıklarını bu karanlık bitse artık, bir ay doğsa Bir deli rüzgar çıksa; alıp götürse Yılların içimde bıraktıklarını... NE OLURSUN BENİ BENİMLE BIRAK... |
Özledim
Sen gittin ya yaşantımın bir anlamı kalmadı Sen gittin ya pencereme bir kez güneş doğmadı Sen gittin ya senden sonra mutluluğum olmadı Senle geçen günlerimin kıymetini bilmedim Özledim teninin kokusunu özledim Özledim sımsıcak nefesini özledim Özledim sohbetini o sesini özledim Gelmedin gözbebeğim can yoldaşım gelmedin Sen gittin ya gözlerimde yaşlar bir an dinmedi Sen gittin ya ellerimden resmin bir an düşmedi Sen gittin ya o gün bu gün inan yüzüm gülmedi Senle geçen günlerimin değerini bilmedim Özledim teninin kokusunu özledim Özledim sımsıcak nefesini özledim Özledim sohbetini o sesini özledim Gelmedin gözbebeğim can yoldaşım gelmedin |
Beklenmeyen Sevda Yağmuru
Yıkıntılar içerisinde tozlarımı silkelemeye çalışırken karşılaştım O'nunla... Daha tanımadan, bilmeden beni sevda bahçesinde açan son gülü, şarkılar söyleyen dili, gönül trafiğinde tek yönlü yolu olmuştum birden... Gönlünden çıkan dumanlar mavi gökkubeyi delip özlem halıları dokumaktaydı .... Tüm evreni sevdasına hazırlar gibiydi... |
UNUTULMAYANLAR
Biliyorum, unutamayacaksın! Ağır ağır geçecek mevsimler, Bir bir ağaracak saçının telleri Solacak albümde eski resimler. Beni hatırladıkça için ürperecek, Boşanan gözyaşlarını tutamıyacaksın. Boşuna zorlama kendini, sevdiğim; Biliyorum, unutamayacaksın. Ve biliyorsun, ben de unutamayacağım, Eskimeyecek içimde sana ait ne varsa Şöhretmiş, servetmiş herşey geçiyor, inan Dostluklar ve sevgiler kalıyor, kalırsa. Sen benim gökyüzümdün, denizim, toprağımdın, Şimdi bir hatıra olamazsın belirsiz, uzak Biliyorsun bazı şeyler vardır elimizde olmayan İşte öyle imkansız birşey seni unutmak. Zannetme ki herşey bitti sevdiğim; Birgün yeşerecek şu sararmış yapraklar. Ve bundan sonra kim severse dünyada; Seni ve beni hatırlayacaklar |
Hadi gidiyorsun
Yürekten kan gidiyor, sen gidiyorsun Herşey gidiyor Gökte bulut, dağda kar, düzde kervan gidiyor Solgun bir gül oluyor insan Bir demet kar çiçeği ölüyor, sen gidiyorsun Ne ucuz yaşıyorsun, ne kolay Bir kristal gibi ellerimden düşüyorsun Bakma öyle Ben kanıyorum sen üşüyorsun Kolay değil bir yalan bu Yaralayan koca bir yalan Yalan işte Sevdiğim yalan Şarkılardan arta kalan ve sabah buğusu Ve tarla faresi ve ekmek derdindeki işçi kalbi gibi Yumuşacık sıcak bir yalan Islak gözlerimle geçiyorum Yaralı bir ceylanın kalbinden Ceplerimde kül var Bir yangından arta kalan Sorduğum adreslerde kimse oturmuyor Ve kimse olmuyor ben sorduğum zaman Herşey bir yalan gibi yandığı zaman Yalnız olduğunu anlıyor insan Anladım ve geçtim Yaralı bir ceylanın kalbinden Aynamı kırdım, fotoğraflarımı yaktım Nasıl da acımasızdım tafralarıma karşı Nasıl da umarsız Su gördüm düşümde Karanlıktı ve gürültüyle çağlıyordu Ceplerimde kül vardı ve yanıyordu Sonra sabah oluyor Ve bir ceylan kalbinde alem ağlıyordu Hayır, diyordu bir dağ köylüsü Hiç bir şey için geç değil Ve geç değil Birşey için hiçbirşey Birşey vardı öyleyse, birşey Beni çeken Güneşin dağdasından uzağa Kocaman çayırlara çeken birşey Gümrah ırmaklara Sonra sıcağa sonra acıya Sonra yaralarıma merhem olmaya kapıma dayanan birşey Tutsana beni bırakmasana Olsun, yaralasana Olsun, ağrısa da Yalan da olsa kalsana Dağ köylüsü aşkın olduğu yerde ben varım Sen olmasan da ben varım Yağmur yağar, saçlarım filizlenir Bir yıldız düşer omuzlarıma Islık çalar, ıslanır, şarkılarımı söyler geçerim kapımdan Camların buğusundan ve yağmurun kokusundan Tanırlar beni En iyi yalanlarını alırım onların Adresler sorarım kimseler oturmaz orada Ve kimseler olamaz ben sordukça Dağ köylüsü Şimdi gidersen Şimdi git Kalırsan şimdi |
VAZGEÇEMEZSİNİZ
Solmak ne kadar kötüyse bir gül için Güneş ne kadar kederse kara Sevda yanıp kavururken benliğini,acımaz tenin Sadece vazgeçemezsin Haykırmak ne kadar zorsa sevgini Gül ve diken gibi olduysanız da Ölmek bile kar etmiyorsa uğrunda,sevmek istemezsiniz Ama yine de vazgeçemezsiniz Odanızda ki yıldızlar bir bir kayboluyorsa Sevmek istemeyip de seviyorsanız Yüreğinizi koyduysanız da bu yola,yeter dersiniz Ama vazgeçemezsiniz Karaya oturmuş bir gemiyi yürütmeye çalıştığınızı düşünüyorsanız Artık yalnızlık sahiline demir atmam lazım diyorsanız da Gitmek istemezsini Ama vazgeçemezsiniz.. En ufak hareketini bile gözlüyorsanız Her şeyden bir anlam çıkarıyorsanız Yapma,dur demeye kıyamıyorsanız,konuşmamayı seçersiniz Ama vazgeçemezsiniz Her seferinde bavulunuz toplanıp,tekrar boşalıyorsa eğer Ben olmazsam ne yapar korkusu varsa içinizde Olmaz dersiniz Ama vazgeçemezsiniz Her şey bitince ölürüm diyorsanız Yaptıklarına rağmen onu çok özlüyorsanız Bir gülüşü ile hayatınız değişiyorsa eğer Bıktım artık dersiniz,ama vazgeçemezsiniz… Hey!Sen,karşıdaki Sen de seviyorsun işte belli Sadece onun bir tanesi olmayı hak etmiyorsun O kadar Sevmemeyi diliyorsun Ama vazgeçemiyorsun! |
AĞLAMAM LAZIM
Hani her şeyi hisseden,hani benim yarımdın sen? Yalan söyleyen de sen Kızıyorsam sevgimdendir,sırf sevgimden Şimdi artık git istersen Sigaram,içkim,bitkinim bitkin Kaç gündür oruçtayım Artık ağlamam lazım Kaç gündür habersizim,adaletin bu mu senin? Şimdi hepten git istersen Çok mu önemliydi sanki? Yalnızca bir öfkeydi,öfkeydi Bırakıp gittin sen beni Merak eden bendim seni Halimi hiç sordun mu ki? İşte sevgi,işte sevda Yağmur gibi sokaklarda,korkuyorum bu gidişle Sev dedin sevdim işte İntikamsa aldın işte Korkuyorum bu gidişle sonum olacaksın Hadi canım,hadi sende Bu nasıl sevmekmiş böyle Şimdi sensiz *******de Acı veren bedenimle İşte bir gece daha teslim oldu sabaha,ne kadar daha sensiz SENİ SEVİYORUM Bu kadar konuştuğuma göre,çok şükür Bugün uyku var gözlerimde Şimdi burada yapayalnız beni kime teslim ettin İstesen çok kısada bulurdum seni İlk sekiz günü anlatamam Sağa dön yatamam,sola dön yatamam Aklımdan seni atamam İstanbul’u bulutlar sarıyor beni sardığı gibi İstanbul kararıyor gönlüm gibi Keşke burada olsaydın Yani şımarsaydın hatta On bir gündür alargada ve on bir gündür Tek bir olta atmadım hiçbir balığa Oysa bilirsin,çok severim tutmayı Tuta tuta tutulmayı öğrendim galiba Hani her şeyi hisseden,hani benim yarımdın sen Yalan söylemen neden? Kızıyorsam sevgimdendir,hep sevgimden Şimdi hepten git istersen Sigaram,içkim bitkinim bitkin Kaç gündür oruçtayım,artık ağlamam lazım… |
Seni Saklayacağım
Seni saklayacağım inan Yazdıklarımda, çizdiklerimde, Şarkılarımda, sözlerimde. Sen kalacaksın kimse bilmeyecek Ve kimseler görmiyecek seni, Yaşayacaksın gözlerimde. Sen göreceksin, duyacaksın Parıldayan bir sevi sıcaklığı, Uyuyacak, uyanacaksın. Bakacaksın, benzemiyor Gelen günler geçenlere, Dalacaksın. Bir seviyi anlamak Bir yaşam harcamaktır, Harcayacaksın. Seni yaşayacağım, anlatılmaz, Yaşayacağım gözlerimde; Gözlerimde saklayacağım. Bir gün, tam anlatmaya... Bakacaksın, Gözlerimi kapayacağım... Anlayacaksın. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:07 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.