![]() |
Sayı Saymayı Bilmek
Sayı saymayı bir türlü öğrenemeyen Tahsin`e öğretmeni elli kez "ben sayı saymayı bilmiyorum" cezası vermişti. Ertesi gün öğretmen, kontrol ediyordu. Deftere baktı ve sinirli bir şekilde sordu: - Neden yirmi kez yazdın, elli kez yazman gerekiyordu? Tahsin cevap verdi: - Ben, sayı saymayı bilmiyorum ki!... |
Çalışmak
Öğretmen sınıfa sordu: - Eğer çalışmak eğlencelidir dersek bu hangi zamandır? Alper hemen cevap verdi: - Nadir rastlanan bir zaman hocam!... |
Koca Bir Yalan
Dilbilgisi dersinde bayan öğretmen zamanları anlatıyordu ve örneklerde açıklamasını sürdürdü. - Eğer "Ben güzeldm" dersem, bu geçen zamandır. - Eğer "Ben güzelim dersem, bu ne olur çocuklar? Alper arkadan bağırdı: - Koca bir yalan!... |
Borsacılar
Temel ile İdris borsanın çok kazandırdığı sıralar, borsada oynamaya karar verirler. Borsayı hiç bilmeyen iki kafadar önce bir iki tanıdığa sorarak işi öğrenmeye koyulurlar. Öğrendikleri kadarıyla ufak ufak oynamaya başlarlar. Kısa sürede ikisi de zengin olur, İstanbul’a taşınırlar. Köylerini pahalı giysiler ve lüks arabalarla ziyaret ederler. Herkes onları konuşmaktadır. Yeterince hava attıktan sonra yine İstanbul’a dönerler. Çok geçmeden soluğu yine köylerinde aldıklarında perişan bir haldedirler. Eski kılıklarında ve yayadırlar. Tanıyanlar sorar: “Ula uşaklar ne oldi size böyle?” Temel ile İdris cevap verir: “Ula seanslari çift ettiler” Köylüler heyecanla sormaya devam eder: “Eeee?” “Haçan onikiye kadar kazanduk, onikiden sonra kaybettuk!” |
Uluslararası Kaçakçı
Hakim sanığa sorar: - Uluslararası kaçakçılıkla suçlanıyorsun. Ne diyeceksin söyle bakalım? Sanık sakin bir ifadeyle cevap verir: - Tamamen iftira efendim. Biz Fenerliyiz. Uluslarası ne işimiz olabilir ki bizim?.. |
Telefon Kimin
Bir golf kulubünün soyunma odasında bir sürü adam giyiniyormuş. Ortada duran bir cep telefonu çalmıs. Yakınındaki bir adam hands-free konuşma düğmesine basmış ve giyinirken konuşmaya başlamış. Adam: Alo Kadın: Merhaba şekerim, kulüpte misin? Adam: Evet. Kadın: Ay ben burda süpper bir deri ceket gördüm. 1000 dolarcık. Alabilir miyim? Adam: Oluur, madem çok sevdin, al tabii. Kadın: Aslında buradan önce de galeriye uğradım. 2002 modelleri gelmiş, tam istediğim renkte bir tane buldum. Adam: Ne kadar? Kadın: 60 bin dolarcık. Adam: O parayı vereceksem bütün aksesuarlarını isterim ama... Kadın:Yaşasınnn! Bir şey daha var. Geçen sene beğendiğimiz ev yine satılık ve 450 bin dolar istiyorlar. Adam: Tamam, ama 420 bin dolardan fazla verme sakın. Kadın: Oldu şekerim. Sonra görüşürüz. Seni seviyorum. Adam: Ben de seni... Görüşürüz. Adam telefonu kapatıp afallamış şekilde onu seyreden topluluğa döner ve sorar: Bu telefon kimin, bilen var mı?" |
Kaleci Temel
Bir yangında evin çatısında mahsur kalmş bir anne ve kucağında kundaklı bir bebeği... Asağıdakiler anneye, gerilmiş olan brandaya önce çocuğu sonra da kendisini atmasını öneriyorlar, fakat o kabul etmiyor, ne yaptılarsa kabul etmiyor. Alevler onlara ulaşmak üzere.... Bu sırada onları seyretmekte olan Temel, barıkatları asarak binanın dibine kadar gelir ve kadına seslenir: -Abla korkma, at bebeği..bana. Ben Sürmene Spor' un kalecisiyim... Kadın Temel' e inanır ve bebeği Temel' e doğru atar..Temel, nefis bir hareketle bebeği yere düşmeden yakalar, ayaga kalkar, iki kere yerde zıplattıktan sonra degajını yapar.. |
Atletizim
Temel ile İdris bir gun stadyuma gitmişler. Atletler koşarken aralarında şu konuşma geçmiş: Temel : - "Ula, bu uşaklar hacan niye koşayi?" İdris : - "Biri birinci gelecek, madalya alacak." Temel : - "Haaaa!.. Peçi öbürleri niye koşayi???" |
Yedek
Futbolcu Temel yeni bir kulübe transfer olmuş. Kendisiyle yapılan röpotajda: - Şimdi yedekte kalmak içun çalişayrum. - Herhalde takıma girmek için demek istediniz? - Yoo yedekte kalmak içun. - Nası yanİ? - Maçlari rahat seyretmek içun daa.. |
At Yarışı
Temelle dursun bi gün sinamaya giderler filmde bir at yarışı sahnesi vardır ve temel dursuna sorar -İddaya varmisun ben diyrum 1.at kazanur. dursun; -Oldi benda 2. ata oynayrum Iddayı temel kazanır ve temel dursunun 5 milyonunu alır. ertesi gun temel dursunu arar -Dünkü film faridiya ben oni bidaa seyretmiştum vicdanum rahat etmedi onun içun aradum. Dursun: -Benda seyretum. Temel: -O zaman niye 2. ata oynadu? Dursun: -Süpriz oynadum daa |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:35 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.