![]() |
Kadın BAŞIM ÜSTÜNE.
Hece hece dizdiğim, Desen desen çizdiğim, Her hücreme yazdığım Adın başım üstüne. Nefes nefes yuttuğum, Doku doku tattığım, Canıma can kattığım Tadın başım üstüne. Renk renk düşlediğim, Nakış nakış işlediğim, Gönlümde hoşladığım Kadın başım üstüne. Metin Salihoğlu |
Kalbimi DOLDUR SEVDİĞİM.
Akşam oldu karardı gün yine, sensiz birgün daha oldu dün yine, ne olur göçmen kuşlar gibi dön yine, şu yalnız kalbimi doldur sevdiğim. binbir kahırla yansanda sen yine, birkaç damla gözyaşınla sön yine, unutmuşsan yön aynı yön yine, aramız birkaç saatlik yoldur sevdiğim. Metin Salihoğlu |
Kanadımı saracak eller uzakta.
Bazen hayalde bazen düşte, deliler gibi yaşıyorum işte, oldum bir yaralı kuşta, kanadımı saracak eller uzakta. tipiler, boranlar esiyor başta, baharlar yazlar geçiyor boşta, elbet sevmek sevilmek hoşta, halimi soracak diller uzakta. yalnızlığım sanki yıldızlarla yarışır, gönlümün karanlığı *******e karışır, düşmanlar bile birgün barışır, dosta varacak yollar uzakta. Metin Salihoğlu |
Kanımda tutuşan sensin
Her sabah seherde, gönlüme düşen sensin, günün doğduğu yerde, kuşlarla ötüşen sensin. Hasreti perde perde, tenimde tütüşen sensin, yanmak cehennemde derlerde, kanımda tutuşan sensin. Metin Salihoğlu |
Kar taneleri gibi,
Kar taneleri gibi düşe düşe, önce saçlarını ak eder yıllar, sonra örter üzerini koşa koşa, alır götürür,yok eder yıllar. Metin Salihoğlu |
Kara gözlüm.
Bir kara gözlüm vardı,gönlümdü yeri, onda bulduğum huzuru hala unutamam, simsiyahtı saçları,yumuk yumuktu elleri, artık tutmak istesemde, yitirdim tutamam.. gençtim, arılar gibi çiçekten çiçeğe gezerken, bir akşam üstü ayrıldık sonunda, ve birgün kondum yalnızlık denen gerçeğe, her baharda hatıralarıyla yanarım onunda. şimdi sevgiye susamış bebekler gibiyim, dinmez bir özlemle hergün anıyorum, baharın her anında onu bekler gibiyim, ne zaman kapım çalsa,o geldi sanıyorum. Metin Salihoğlu |
Karanlıkta bir GÖLGE.
Karanlıktan da karanlık gecenin tükenmiş gücü, gölge çıkıyor bir anlık, kendi kendisine öcü. gidecek kimsesi yokta karanlığı yer mi görüyor, sanki kalmışta soğukta titrek mi titrek yürüyor. elleri kelebek kanadı birbirine vuruyor ürkek, belki gönlüde bunadı kıvrımından belli erkek. bir kapımı düşlüyor sıcak içinde bekleyenide var mı, isyanını kustu kusacak bilmem kaderine ağlar mı. uyuyabilirse yorgun argın bir bank üzerinde dalacak, kimlerden ayrıldıysa dargın kavuşur rüyalarda ancak. Metin Salihoğlu |
KARDELEN,KARANFİL,illede GÜL.
Kardelen kurulur dağın tahtına, ilkbaharı almıştır belki ahtına, karlar altında küsmez bahtına, ne sitemde ne yasta çiçektir. papatya ovalara yatar serilir, engin gönlüne destursuz girilir, yarin sevgisi ondan sorulur, fallar açmakta usta çiçektir. karanfil dendimi övgüler dizilir, gelinler gibi suskun süzülür, şefkat görmeyince öyle ezilir, kulağı kapıda seste çiçektir. sevdalar sığar lalenin ömrüne, sararıp solsada günden güne, aşk mevsiminde binbir rengine, şiirler yazılan siste çiçektir. sevgi mabedinin gözde adağı, kimi yanağı yarin, kimi dudağı, dikenler batırsada dalı budağı, şarkıda türküde beste çiçektir. Metin Salihoğlu |
KARINCALAR misali.
Çınar sanırdık,kır çiçekleriymiş ektiğimiz, musallaya kadarmış deli dolu aktığımız, kabre dökülecek birkaç kürek toprakmış, karıncalar misali ömrümüzce çektiğimiz. Metin Salihoğlu |
Kendi içimde ÖLDÜĞÜM GECE.
Yetmez gibi özlemin derdin, sitem dolu sözlerle kırdın, avcım oldun canevimi vurdun, geldin diye güldüğüm gece. eski resimlere hüzünle baktın, pişmandın belki öyle uzaktın, hatıranda kalmadı hepsini yaktın, temelli kaybettim bulduğum gece. ağarmış saçlarımı birbir yoldun, ellerin kahrını benden mi aldın, sanki musallada namazım kıldın, kendi içimde öldüğüm gece. gönül ateşimdin parladın tüttün, yeniden bilinmez yolları tuttun, kapıyı çarparak nasılda gittin, sılayı gönlümde bulduğum gece. Metin Salihoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:43 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.