![]() |
Siyahımsı Sevda - II -
Uzaklaşmak hayallerden Tıpkı; Geceyi yıldızlarından koparıp aydınlığa vermek gibi Sensiz kalan yanlarımı ısıtmak ta bir hayal... Bir bebek ve sütten kesilmiş bir inilti artık adın Gitme diye yalvarmak belki çare, Ya da beklemek sonsuza kadar aç susuz... Gelemeyecek kadar uzaktasın oysa ki... ________________Adımın yok, ayakların yolsuz Kanını akıttığın gözyaşlarına Ve sevgine yoldur sevgim Ellerim senden kalanlar[da] Yüreğim minnacık anın[da] Gidişine sundum tüm acıları, Onlar suçlu ki sen masumsun! Acını parçalamak ister ellerim, Sana kalanlar; benimle bir gün olsun... Gülay Yıldız |
Son 10
Ellerinden uzattığın her gülücüğün Yüzümdeki nakışıdır bekleyiş Sadece dokuz gece ve on gün... Şafakları tüketti gözümün ufku Yokluğunda her bir acı; serzeniş Sadece sensiz gece ve son on gün... 'Geldiğinde yemyeşil oluyor bu diyarlar Buraları hiç kurak görmedin sen! ' * Gülay Yıldız |
Son 2
Gökyüzü iki yaka; İki gülücüğe adanmış İki ayrı parça gökyüzü Gel diyor bir anne çığlığı Gel gibi bakıyor dostluğumun gülüşü Gökyüzü iki yaka; İki adamın ayak izine adanmış İki ayrı beklenti bulutu gökyüzü Size varmaya son iki 'yokluğunda buna benzer senin aslında Ah işte bir de bu anneler olmasa... Bilmem nasıl katlanılır ayrılıklara? '* İki kucaksız geceden sonra Sarmaş dolaş iç çekmeli Bir anneli, çok dostlu Kavuşma bayramı gündüzü Gülay Yıldız |
Son 3
Berduş bir kaç anı derdinde Gün bir kez daha kapadı yüzünü. Sensizliğin geçtiği Ellinin de üstünde gün... Bir sevda meltemi sardı duvarlarımı Duvarlarım aşk kırmızısı Az kalan günlerin heyecanıma Kalp kıpırtılarım da düşkün... Sana varmaya son üç 'Ansızın; Bir mektuba bin de gel Çiçekleri de getir Güvercinler ayaklanmasın...'* Sen gel; Tüm güvercinleri şehrin gelişine ayaklanır. Gülay Yıldız |
Son 4
Uzağımda da olsan iller boyu Öyle bir kucaklıyor ki sesin... Biliyorum ki ömrümün, Değişmez kalesi gözlerin Gelmene son 4 'Sonu var elbette... Yokluğunun da bir sonu var! '* Ömrümden eksik olmasın varlığın Varlığın, yaşama gücüme destek.... Gülay Yıldız |
Son 5
Sen yokken Bir nebze aşkı tadayım dedim. Üstüm başım sevda olsundu tek isteğim ancak bela oldu yine bildik hikayeler üzerine... Sen yokken Bazı dostlar edindim. Korkma, yerine birini koymak değil niyetim. Bazıları da, dost gibi kalmak derdine ömrümü tüketmekte.. Onlara yine git diyemedim. Sen yokken, Rüzgarlar tam fırtına esmeye devam etti. Rüzgarın efendisinin üstüme ettiği ah'ı Bir de lanet takip etti... Ben kimseleri onun gibi sevemedim... Sen yokken, Ben hep yanlız kaldığım akşamların sonunda Gözyaşlarımla uyudum bu renksiz kentte. Sırf dizelerim olsun diye yazdım şiirden öte nazımlarda, nesirlerde... Gelmene son 5... 'Bilindik şarkılar söyleyelim Bu gece, Bütün yıkımlara bir son verelim Pek nazlı bir gaz lambasının gölgesinde Hiç olmadığımız kadar Ummadığımız kadar gel, gidemeyelim. '* Sen yokken; Yokluğunla dertleşir oldum Geleceğin anın ümidiyle... Gülay Yıldız |
Son 6
Bir düşü bozuk karanlık yüzün Aydınlıktan tiksindiği kadar gün Gülücüğünle aydınlat yolumu Aydınlat ki, Adını dost diye kazadığım bu kalbim Her attığında dua etsin varlığına... Sana varmaya son 6 gün... 'İstanbul'un bir gözü sende, diğeri ellerimde'* Ben kadar özledi Anne yarısı yolları bu kentin Gel... Gülay Yıldız |
Son 7
Zamanın sunduğu bir düş şenliği; Ucu gözüken bekleyişin aydınlığı. Zamanın hediyesi diye serdiği Sana varışın çarşaf çarşaf mısrası Bekliyoruz... Sana yaklaşmanın son 7 günü 'Razıyım sevmediğim yokuşları inmeye Yolun sonundaysan eğer '* Bekliyoruz dost eli sıcaklığında Bir de Kalbini ısıtan Gülüş! kıvamında Gülay Yıldız |
Son 8
Geldiğin her bir adımın içerisine serpsinler diye Meleklerin kanatlarına serpiştirdim sevgimi Adımla huzurla gelişini... Seni beklerken son sekiz... Gelmeye her yakın an Bir kat daha gülücük demek yüreğime 'gözlerim diyorum gözlerim sözlerim benim'* gözlerin ve sözlerin her ikisini de özledim Gülay Yıldız |
Son Bakış
Yankılardan gelen cevaplar gibi Kısır bir döngüdesin, kalbim yenik 'Sessiz sevda mı olur? ' diyenler der ki 'Kapa gözlerini artık bu sevda bitik' Gökkuşağından kaymıştın oysa ki günüme Ellerin ebediyyen koynumda uyuyacaktı Gidemeyişlerinden midir nedir, Gözlerin bu gece daha bir alacalı Sevginin acısı sardımı şakakları Damarlarım birer sarmaşık gibi iki yanda Gidişin büyük bir hezeyan günümde Gecemi ise hiç sorma Titrek minik bir buse dudaklarımdan akan 'Son izler kalıcı olur' diyenlere inat akışda Biteceksin diğer onurlu sevdalar gibi Ümidim en kurtarıcı olan o son bakışda... Gülay Yıldız |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:07 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.