![]() |
' Cemre Düştü Havaya...'
cemre düştü havaya gönlüm düştü sevdaya bu sevdadan hayır yok girme gönlüm havaya... has bahçemin gülü yar şu gönlümün dili yar mecnun olup gezerim gönül sensiz deli yar.... sevgisiz gönül kıştır sevda gönle akıştır akılı baştan alan cilveli bir bakıştır... martılar çığlık atar sesleri göğü yırtar hicranın ateşinden gel yarim beni kurtar.... yar kıymeti bilenim ben senin kul kölenim verin benim yarimi dilenirsem dilenim... aşkı tadan gönüller yürek sesini duyar has bahçedeki güller cennet kokusu yayar... şirin yardan geçilmez zehir zıkkım içilmez gonca gülleri varken dikenleri seçilmez.... güzellere bakar gönlüm pınar gibi akar gönlüm naz eden güzellerden çabucacık bıkar gönlüm... taşlaşmış yüreklerde baharda güller solar sevenlerde kışları kar yerine gül yağar.... yar gözleri sürmeli yare güller dermeli yar kadri bilmeyeni gönüllerden sürmeli... abdullah atay der ki: ana babanı tanı onlardan aldın canı sevgiyi paylaşımdır dostluğun güzel yanı... Abdullah Atay |
' Bahar Gelmiş Neyime...'
gönül bir kez sevdi mi unutulur mu o yar o yarin kirpikleri ok olur sinem oyar.... beni saran o yardı gönül sesim duyardı sevdamızın yoluna gonca güller yayardı... sesimi dağ taş duyar bir kerede ‘gel ‘ de yar aşkınla mecnun oldum gezerim diyar diyar... bahar gelmiş neyime kavuşsam sevdiğime sevdiğimi görünce ay doğar yüreğime... yarim çember oyalar kaşın gözün boyalar yıllarca peşindeyim o yar beni oyalar... yarim kahve pişirir köpüğünü taşırır gönül yari görünce neden böyle şaşırır... balla kaymak ezelim badeleri süzelim vuslatın bağlarında sarmaş dolaş gezelim... neden gittin nedensiz nasıl olurum sensiz deli divane gönlüm ağlar sensiz çaresiz.... abdullah atay der ki; herkese sırrın açma haramı yiyip içme dostlarını görünce hatır sormadan geçme.... Abdullah Atay |
' Nazlı Yar Gönül Gülüm...'
kış geçti bahar geldi gül dudaklı yar geldi nazlı yarım gelince can bedene dar geldi... gurur aşkı öldürür aşk gönülü güldürür yari güzel olanlar uykusunu böldürür... gönül gülüm nerdesin bilinmez yerde misin ne haber ne bir mektup ne de gönderdin resim... nazlı yar gönül gülüm yar yoksa hayat zulüm yari güzel olana dünyada gelmez ölüm... bülbülün ömrü çile aşıktır nazlı güle hicranın ateşiyle can yanar bile bile... yarsız gönlü neyleyim nerde gönül eyleyim uzaktan bile olsa sevdiğini bileyim.... sensiz nasıl güleyim sen ‘gel’ de ben geleyim dağlar geçit vermezse ferhat gibi deleyim... gönül kapımı çaldın yar sevdalara saldın yar beni benden alarak garip gönlüm çaldın yar... gözleri kara yarim yüreği yara yarim herkese beni sorma kalbinde ara yarim... sevelim sevilelim gönüllerde gezelim dostluğun kardeşliğin değerini bilelim... Abdullah Atay |
' Sulara Cemre Düştü...'
sulara cemre düştü yandı yürek tutuştu yüz yüze göz gözeyken ayrılık bize düştü... cemreler düştü suya kurbanım selvi boya nazlı yarin yanında tövbe artık uykuya... sular gibi durusun yar yüreğimin korusun yar kem gözlerden nazarlardan tanrım seni korusun yar... bedenimde tensin yar gönlümde ki sensin yar bir kez olsun gel bana bu hasretlık dinsin yar.... yüreğimde saklı yar ellere yasaklı yar evvel böyle değildin kimden aldın aklı yar... yürek sana vurgun yar sensiz gönlüm durgun yar ben yarime ne dedim şimdi benle dargın yar.. yar halimi bilmez benim bahtım kara gülmez benim sular seller gibi akan yar gözyaşım silmez benim... abdullah atay der ki: hak’ka giden yol dindir aşkı öldüren kindir sevip de sevilerek gönül sızını dindir... Abdullah Atay |
' Yarim İnce Bellidir...'
yarim ince bellidir mis kokulu tenlidir ben yarimi tanırım goncasından bellidir... gözleri ela yarim benzersin güle yarim gittiğin günden beri yokluğun çile yarim... sevdim gözü elayı gönle sardım belayı o güzelin uğruna terk eyledim sılayı... bu ayrılık zor yarim bizi darda kor yarim hicranın yangınında yandı yürek kor yarim... kar yağar lapa lapa umur saçar etrafa yarim için ölürüm gerek yok uzun lafa... baharda gül budarım güle adak adarım yarim küsmüş gidiyor ben yarsız ne ederim... seven gönül bir taçtır o sevgiye muhtaçtır benim sevgili yarim dost yaren arkadaştır... mektubunu pulladım nazlı yare yolladım sevdanın ateşinde yandı yürek ağladım... abdullah atay der ki: sevelim sevilelim yar kıymeti bilelim vuslatın doruğunda öleceksek ölelim.... Değerli gönül dostlarım sabirla manilerimi okuduğunuz için çok teşekkür ederim... Her gününüzün mani tadında geçmesi dileğimle... Şimdi verelim mola... Çaylar şirketten afiyet ola..... Abdullah Atay |
' Seven Kalb Aşkı Tanır...'
seven kalb aşkı tanır sevmeyense utanır bu benim deli gönlüm yar gelince uslanır... entari giydim keten yandı tutuştu beden ben yare gönlüm verdim daha ne ister benden... evinin önü asma sevdiğim bana küsme sana canım vereyim yeter ki surat asma... yarim pınara gider hem gider hem el eder çok salınma sevdiğim eller görür söz eder... nazlı yarin yanında cenneti ben neyleyim yoksa yarim yanımda nerde gönül eyleyim... yar peşinde yoruldum şükür aradığım buldum bahar gözlü gülüme gönül tahtımı kurdum... gonca gülü derdi gönlüm sevdiğine verdi gönlüm gonca güller arasında muradına erdi gönlüm... yare aldım yemeni dedi yar bekle beni ay battı şafak attı daha yarim gelmedi... abdullah atay der ki: yürekler olmasın katı sevgidir hayatın tadı haram helali bilelim görelim biz tanrı katı... Abdullah Atay |
'Gönül Yare Seslenir...'
gönül yare seslenir yardan vefa istenir yari güzel olanlar kuş sütüyle beslenir... kavgacı arsız gönlüm kalb çalan hırsız gönlüm dünyaları versem de duramaz yarsız gönlüm... kışlar geçmez ki karsız gönül uçmaz ki yarsız herkesin yari gelmiş hani benim hayırsız... yar saçları sırmalı yari nerde bulmalı yar kıymeti bilmezi kör kurşunla vurmalı... ne dersem yar alınır naz yaparda salınır kaymak dilli o yare şeker lokum alınır... hicran şarabı acı vuslat gönlün ilacı çaresiz aşka düştüm sevdiğim bana acı.... kapandı hep yollarım yarsız açmaz güllerim gökte uçan turnadan yare haber yollarım... gönül aşkla varolur akar coşar durulur sevmeyen gönüllerden yarın hesap sorulur... Abdullah Atay |
' Cemre Düştü Toprağa...'
cemre düştü toprağa can geldi dağa bağa bir hayırsız yüzünden döndüm kuru yaprağa... ******* ıssız sessiz günler geçmiyor sensiz gül benli ak tenli yar gönlümde sevgin sonsuz... sevda gitmiyor baştan gönül bıkmıyor aşktan sevmeyen yüreklerin hiç farkı yok ki taştan... sevenler sevdiğiyle hep el ele tutuşur hicranın ateşiyle yanar yürek tutuşur... bal kaymak koydum tasa dağıttım eşe dosta bugün yari görmedim yürekte bin bir tasa... gonca gülü budarım güle canım adarım nazlı yardan ayrıldım neden gülmez kaderim... nazlı yarim bir güldür gel de yar beni güldür vuslatın ırmağında aşk akar güldür güldür.. ipek kuşak belinde mektubum var elinde o yarin güzelliği cümle alem dilinde... balla kaymak ezdik biz badeleri süzdük biz vuslatın bağlarında sarmaş dolaş gezdik biz... yüksek yüksek bacalar dilim yari heceler sen orada ben burda geçmez oldu *******... Abdullah Atay |
' Gülün Mevsimi Yazdır...'
gülün mevsimi yazdır aşık bıktıran nazdır kadir kıymet bilene canım versem azdır. yarsız gönül sürünür hüzünlere bürünür ay yüzlü yıldız gözlüm düşlerimde görünür... gönül yarini sordu yarini arayıp durdu zalim avcı değil de beni bir güzel vurdu.... gönül yaram kanuyor yari her dem anıyor şu benim garip gönlüm her güzele kanıyor... yarime aldım mendil yanar yüreğim kandil akan gözyaşlarımı nazli yar hadi sen sil... yarim çeşme başında oturmuş beni bekler gözünden akan yaşa dayanmaz ki yürekler... yarin kaşı kemandır yar gönüle dermandır sevgisiz gönüllerin hali nice yamandır... geçiyor gençlik çağım viran oluyor bağım yarimde terk ederse yıkılır gönül dağım... tepenin üstü yayla yeni düştüm sevdaya nazlı yarim geliyor bir çalım bir havayla.... Abdullah Atay |
' Gülün Var Burcu Burcu....' Sevgili Aysun 'a...
gülüm var burcu burcu sevgidir gönlün harcı sevdayı bilmeyenin kabul olmaz orucu... bağım gülle süslenir gül sevgiyle beslenir şu benim garip gönlüm her gün yare seslenir... gülün dikeni battı battı da canım yaktı gül kokulu nazlı yar neden beni bıraktı... al gülün sarmaşığı bülbül gülün aşığı yar beni terkeyledi söndü gönlüm ışığı... baharda gülüm açar gönlüme huzur saçar bir hayırsız yar sevdim başıma dertler açar... gonca gülü budarım yare canım adarım yarim bana gelmezse ben yanına giderim... gül menekşe şakayık gönül sevgiye layık aşkınla sarhoş oldum duramam sensiz ayık... gül bülbüle naz eder bülbül de niyaz eder sevmesini bilenler kışlarını yaz eder... gül karanfil ve lale neşe verir gönüle vuslatın ırmağında seven gönül şelale... Abdullah Atay |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:07 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.