![]() |
Hayallerim
Hayallerim olsun istiyorum Umut yolculuğumda Yarınlarımı süsleyen Uzay gemileriyle yıldızlar arasında Hayallerim olsun istiyorum Sonsuza yolculukta Kaptan sen, tayfan ben Issız bir adada yunuslar arasında Hayallerim olsun istiyorum Yasakları olmayan Çılgınlıkları yansıtan Arzuladığında,bir kartalın kanadında Hayallerim olsun istiyorum Dizginleri elimde bir tay Koşmak,koşturmak,kükretmek istiyorum Bozkırlara karışmış hayalleri Hayallerim olsun istiyorum Yüreğimde sızı olmadan Ayrılıklar hasretler olmadan Zirvelerde ,uzaklarda Orada bir ben, bir sen ufuklarda Birde hayallerimizle başbaşa...... Nazan İzmirli-23.10.2004-Antalya Nazan İzmirli |
Haziran gecesi olmak
anıları, taşıyacak haziran gecesi olmak.....ne güzel.... ne güzel, yıldızların kayması haziran gecesiyle kaybolan düşlerde.... saçlar, savrulurken kavak yelleriyle haziran gecesinin kıvrak ritminde.... bülbüller, rakseder en içten türküsüyle haziran gecesi, ağır ağır ağlar içimde. bülbülün çektiği, dil belası diye...! özgürlük, dönerse gözlerine, nefesinle bir haziran gecesi olmak....ne güzel..... ne güzel...........................yine. 01.06.2006-antalya-haziran gecesi olmak- 01.01.2006-ant-haziran gecesi- Nazan İzmirli |
Hazzın
doruğundasın hazzın suskun mağrur kararlı ben seni hırçın sevdim fırtına öncesi esen sızım sızım soğuktan etim kesilir gibi... içime aldım ısıttm göğsümde büyüyen bebek gibi... doruğundayım hazzın suskun grurlu sevdalı alma bebeğimi gönlümden hazzım hazzında kaldı. 13.04.2006-ant-hazzın Nazan İzmirli |
Her gecenin sabahında
pencerede geceye hapsettiğim ipek perde; yıldızla kıpraşıyor, dansediyor yüzümde, senden gelen bahar meltemleriyle kokun hala tenimde. özlemin çınlıyor son damlasını içtiğim boş kadehimin içinde. kalbim kadehe teslim sen de duy...! duy artık sesini diye..! bastırılan duygularla uyku tutmayan uzun bir gecenin sabahında buldum kendimi lara kumsallarında. An / tal / ya......... ......yine sensiz .................yine sessiz .............................yine yalnız anılarla başbaşa.... nasıl..! mahmur bir sabah böyle gözü hala uykuda kalmışcasına ......hava durgun ..................deniz suskun ................................güneş küskün sensizliğime yalnızlığıma eş olmak için bile tereddütte gülümsemiyor bulutlara. olsun..! AŞKIM kabulüm sen yinede gülümse sıla kuşlarına.......... şakısınlar sabahlarıma 'sensizlik her geceninin sabahında bu kalp ne kadar dayanacak, soluduğum havada sen koktukça........................................ ' nazan 08.04.2006-ant- Nazan İzmirli |
Herşeyim
mavilerde bedenim ısınmaktan öte alev alev üşüdü bu gece. göz kapaklarım açılırken geceye küskün kılıç gibi keskindi herşey perdenin ötesinde. hareketsizdi mumyaydı yaşam. nefessiz kaskatı kaldım. o an. sendin çarpan kalbimde atan sevdiğim soğuğum sıcağım herşeyim. 27.12.2006 Nazan İzmirli |
Hırçınım yine..!
poyrazlar esti kızıl *******ime elalarını düşledim torosların zirvelerinde sesini duydum kokunu aldım dayanılmaz sertliğini hissettim tenimde sızladım bu sabah her zamankinden çok hırçınım özlemlerine hırçınım yine..! 24.11.06-kaş/kalkan Nazan İzmirli |
Hic Yüzün Olmadı
Kadehimdeki beyazım, Yudumladığımız her anda Kaç dudak değdi sana Kimbilir Kaç kalbi anladın Seyrettiğim gün batımında Kaç sevdaya kadeh kaldırdım Yokluğuna sensizliğimde Kaç kere dua ettim Gel diye Her yudumda Hiç yüzün olmadı Hep sevgin, hep sevgin Zeliha BİCER Alev avuçlardaki buzdan kadeh Söyle bana Kaç dudak kanattın Kaç kalp parçaladın yıllardır Sen kırılgan Bense kırıklarınla yaralanan Kaç aşk başladı Kaç aşk alev aldı Kaç aşk bitişine şahit Bulanık bakışlarında Sarhoşluğum,*******in sensizliğine Sarhoşluğum, *******in eşitliğine Sarhoşluğum, *******in siyahına Sarhoşluğum,kadehteki beyaza Nazan İzmirli Nazan İzmirli |
Hiç / her
en derin sırrım, yaratma arayışım ruhumda. en yüksek sesleri aldım, zıt düşler ardına. karanlıktı ben olmayan, üçgenin bacasından sıyrılan. kor yüreğimde, hazzı yüceldi kutsal sevmenin. ölümsüzdü bedenler, olmayan olamazsın. hiçbir şeyim olmadan her şeyim olansın. 25.03.2007-ant-kalkan- Nazan İzmirli |
Hiçbir şey
her şeyin olacağım, her şeyim ol demedim. ruha halat esaret zinciri kör düğüm gibi. oysa; hiçbir şey olmamak, hiçbir şey olmazken; sevebilmek o yürekle büyüyebilmek. hiçbir şeyken var olan tek şey sevgiyle çok şey olacak olgunluğa erişmek. 20.09.06-ant-hiçbir şey Nazan İzmirli |
Hissedilen yazgıdır
kırık fincanın kulbunda hissedilen yazgıdır sıcak sıcak bir yudum sen. bir yudum ben. dudak dudak donduran geceyi ısıtan acı kahveden çıkan duman buram buram özlemleri dağılan affedermisin beni bir kahve içimlik uğrasam 19.01.2006-antalya Nazan İzmirli |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:59 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.