![]() |
Kara Bulutlar
Göklerin cömertliğine perde çekip Gönlüme karanlık verdi bulutlar Karanlıkları emip yüreklerine Damla ışığı dünyama çok gördü bulutlar Halimden anlamadı bir an bile Bin bahar görse de gönlüm Şifa bulmaz bu yara Kara bela kara bulutlar O karanlık yalandı Baharın keskin makası değince Bez gibi parçalandı Yıkanıp yağmurlarla ağardı bulutlar Kış boyunlarını bükünce Kararan bulutlar Yaz günü Ufuklara varan bulutlar Ömrüm zayi oldu Vefasız bulutlar Mart ayında başlar göklerin duası Nisan ayaında bulutların yası Dizlerinizi dövün bulutlar. |
Karabağ
Hazardan dalga dalga Dağ acılar vurur hep benim göğsüme Vursun dağ acılar göğsüme Hazar benim yurdum...Hazar benim yarim Hazardan yine dalga dalga Dağ acılar vurdu göğsüme Penceremde hala sabah yok Camlarında yaşlı gözler Ufkumda yetim bebeler Kafkasın dağ yarası Ağlıyor pınar pınar Mavi göz gibi Hazar Çevrilmiş göklere Sıra sıra şehit mezarları Rüzğar çekilen ah gibi Karabağın bağrında yara Taze karanfil gibi Kanlı kundakta bin bebe İşte: Gül renginde kanları... Karabağ ağlıyor Gökte güneş ağlıyor Ne amansız şu savaş |
Karadeniz
Şu Karadeniz’in Köpükleri beyaz gül Karanlığa isyan var onda Kıyılarla sınırlanmaz bir aşkı var Gece-gündüz vurur başını kıyılara Boğazdan akar gider okyanuslara Yüklenmiş türkülerimizi … Suyundaki tuz değil içini yakan Asırlardır ne dertlerimizi açtık ona Köpük köpük ne zaman baksam. |
Kavak Ağacı
Uzar göklere Eli yüzü nurlu Kavak ağacı Pırıl pırıl gönlü Dikensiz elleri Kavak ağacı mavi diz arıyor Bir yeşil özlem yakmış içini Uzadıkça uzuyor Bulutlara değsin başın Bulutlarda dertli başın dinlensin Eli yüzü nurlu Kavak ağacı. |
Kıraç Topraklarda
Kirimvar ırmaklar bulanık Yürekler bedende paslı demir Uzansam dallara dallar kırık Ayaklar altında yüce emir Ben kıraç toprakların çiftçisi Ben merkep yükü taşıyan deve Bir güneş değse dağıtır sisi Bir göz yaşı düşşe çatlar nüve |
Kırık Karanfil
Güneş karanfil sunarak ölür ufukta Karanfilden ala çiçek yok 'Şehitlerin kanından bir alev' Bahçemde sönmesin o alev Sulandıkça daha alev gibi yanar karanfil Alev alev yansın yaksın bizi Nice çiçekler boyun büktü karanfile Bir kırık karanfil bin gece ağlatır beni Ay karanfil bahçelerine ışık tutar Yıldızlar karanfillere göz kırpar Acısı içime sığmazbir kırık karanfilin Karanfil yerde,kolu kanadı kırık... |
Kırk odalı evdi gönlüm
Kırk odalı evdin gönlüm şu hayatta Çok zaman Bir tepe üstünde bir ev... Rüzğarlar kırmış pencere camlarını Kimi odası tozlu Kimi odası karanlık... Avlusundan güvercinler uçalı çok olmuş... |
Kırk Yaşımda Çekilmişti
Kırk yaşımda çekilmişti Bana şöyle der şu fotoğrafım: Neden elinde bir çiçek bile yok. Bahar gelir mi diline Yeni elbiseler Yeni dualar … Yüzüme ayna tutuldu bu yaştan sonra Gördüm çirkinliğimi Kırk odalı bir ev Bir tepe üstünde Ve odalar tozlu … Sana güneş hangi basamakta… Ey dervişliğinin çarşıları kapalı şehir… İki iri göz damlası yastığına düşecek Başınla birlikte son nefesinde Mezarıma sarı çiçek olsun bu nedamet |
Kırkında Bir Yıldızdır
Kiminin otuzunda kiminin kırkında Minarelerdedir gözleri bir ışık için Tek yıldız içinin karanlığında bitirir Yalnızlığı Çocuktur top Gençtir kız sevgisi Uzaktasın sevgilerin paşası ey güneş Otuzunda, kırkında yanar gönüller Mumdur bir ateş bekleyen zamanı gelince Ve zaman meyve zamanı ağaç gibidir insan Şimdi eller üst üste bağlanmış Baş bükülmüş huzurda Taş olsa zamanıdır ufalanır Nemrut günahlar uzaklaşır Seccadeleri öper susuzdur alın... Yontuyor içinin mermerine Şekil vermek için şimdi Akşamın anlamı belli oldu Sabah zikir zamanı Aşkın gölgeliğine varmıştır küheylan gözler. |
Kitaplar
O günlerde meyveli ağaçlardı kitaplar Uzattı meyve dolu dallarını Çocuk avuçlarıma Kuyularıma ellerini uzattı Merdivenlerini uzattı Annesizliğime koştu kitaplar Elim yüzüm çilli Yağmurlarla yıkadı kitaplar Tabipti elleri Lokmandı elleri Kilit gönlümde Şifreyi çözdü kitaplar Gönlüme aşkı yazdı kitaplar Sofralarında tattım balı En beyaz süt sofralarında Yüzüme güldü kitaplar Çöllerime pınar pınar geldi kitaplar Kitaplar gül bahçesi Aşk çeşmesi Kitaplarda ay,güneş.. Kitaplar geldi *******ime Kitaplarda susuz dudaklarıma su Gözlerime uyku Yangın yıllardan geçtim Kitaplar güldü Kitaplar bülbüldü Aşk bahçesinde Kitaplarda özümüz Kitaplar gözümüz bu dalgalı denizde. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:01 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.