![]() |
Bir Savaş Öncesinde
Ben her gün Barakalar kuruyorum Yeni ordulara Ve kumanyalar hazırlıyorum Bir savaş öncesinde Seni düşünerek Kendi içimde 'Kendime düşman kendime dost' Ahmet Aksoy |
Bir Sen
Bir kötürüm anam Bir de ben yaşarım Bir apartmanın En alt katında Ve ancak anamın Emekli maaşıyla yaşarım Ne mektup gelir Ne de kapım çalınır Bir tek telefonum var Gece gündüz açık tutarım Ama bir kez olsun çalmaz ve Bir sen bilirsin bu yalnızlığı. Ahmet Aksoy |
Bir Soluklukmuş Ömrün
soğuk bir nefes gibi ulaştın ciğerlerime ve ben seni ısıtıp yaydım bütün bedenime hücre hücre taşıdı seni akyuvarlarım tanıştın bedenimin en ücra illeriyle ben seni bir an olsun reddetmedim reddetmek istemedim lakin bir soluk kadarmış ömrün bana bırakıp hatrını beni ter ettin... Ahmet Aksoy |
Bir Şahikadır ölüm
kesif yalnızlıklar bilirim, insan çabalar sıyrılmak için, ki sonucu çoğu zaman, azmi belirler adamın, lakin bir yalnızlık bilirim, kurtuluşu yoktur insan elinden, ışık aydınlıkta yok olmuştur, o ki ölümdür yalnızlıklar şahikası. Ahmet Aksoy |
Bir Tanem
Hep içinde bir şüphe vardı Aşkımıza dair Bir türlü ölmeyen Bir kurt gibi Kemirmeye doymayan Ya ben onu yenecektim Ya da o beni Ben kaybettim. Ahmet Aksoy |
Bir Vapur İskelesiydi Ayrılık
Seni bir vapur iskelesinde bıraktım Tüm geçmişime el sallayarak Ve yanında kaldı yaşama dair ne varsa Yanıma yalnız yalnızlığımı aldım Seni bir vapur iskelesinde bıraktım Yine bir vapur düdüğü gölgesinde Son sözlerimi yanında bırakarak Yanıma yalnız sessizliği aldım Seni bir vapur iskelesinde bıraktım Bir ömrü yarım bırakarak Yaşadığımız anıları sana bıraktım Yanıma yalnız ölümü alarak. Ahmet Aksoy |
Bir Yakıp Bir Söndürdüğüm
Bir yakıp bir söndürdüğüm Sigara gibisin zaman Bense bile bile seni içiyorum Damarlarımda dolaşan Kan gibi muhtacım sana Ve kahrediyor beni Avare gençlerin bilmediğini bilmek Ah yaşam sigara gibi paket paket Ki beden kaç dal dayanır daha. Ahmet Aksoy |
Bira İçen Adam
Yapacak hiçbir şeyi yoktu onun İçmek, içmek içmekten başka Elinde sigara cebinde leblebi Önünde bir şişe bira Söyleyecek sözü yoktu onun Ah çekmek ah çekmekten başka Öyle ya bin tane tilki dolaşıyordu Vaktinden önce ağarmış saçlı başında Şişe şişe içiyordu durmadan Yüzüyordu alkol içinde şişirerek göbeğini Sanki boğulmaktan kurtulmaya Bir can simidi olacakçasına Korkardı zaten boğulmaktan Kediden korkan fare gibi Bu yüzden içerdi, unutmaya Hasret olduğundan beyni İçiyordu biraları durmadan Bir dolan bir boşalan fıçı gibi Halinden memnun sarhoşluk içinde Çünkü tembelliği çalışmaya yeğlerdi Yapacak hiçbir şeyi yoktu onun İçmek, içmek içmekten başka Elinde sigara cebinde leblebi Önünde bir şişe bira. Ahmet Aksoy |
Biraz Daha Acı Çekeyim Diye
Merhaba nasılsın Hala eskisi gibi misin? Bana ulaşamıyor muşsun Dün bir dostum söyledi En büyük özelliği Tek ortak dostumuz Olması olan dostum (Hatırlıyor musun Hiç istemezdik yanımızda başkası olsun O da bir iki kez olmuştu zaten) Beni arıyormuşsun Ama bulamıyormuşsun Birlikte olduğumuz Yerlere bakmışsın önce Ama bulamamışsın Tabi sen, Seninle olduğumuz hiçbir yere Senden ayrıldıktan sonra Gidemediğimi bilmiyorsun Bu yüzden olmalı Beni yanlış yerlerde araman Evet, hiç gidemedim Senden sonra, içim elvermedi Yüreğim kaldırmadı anlıyor musun. Sonra ismimi telefon rehberinde aramışsın Biliyor musun Aslında eski numaramı hiç değiştirmedim Belki bir gün ararsın diye Herhalde numaramı da unuttun Benimle ilgili unutmak istediğin her şey gibi Şimdiyse nereden geldiyse Aklına, unuttukların Tekrar bana ulaşmak istiyorsun (beni sormuşsun) Dostumuza söylediğim Benim hala beklediğim yerde olduğum Eğer onu bir daha görecek olursan Seni her zaman ki gibi bekliyor olacağım oldu Seni gördüğünü söylediğinde Dayanamadım önce Ben sana geleyim istedim Ama yerini söylememişsin Belki de söylemek istemediğinden Belki de öylesine sormuşsundur beni Sormak için laf olsun diye Sırf ben biraz daha acı çekeyim diye. Ahmet Aksoy |
Biraz Fazla İçince
Biraz fazla içince Başın döner Sarhoş oldum dersin Oysa dünya hep dönüyor Kim daha sarhoş bilmezsin Hem senin bin derdin vardır Bir başına, o yüzden içersin Peki ya dünya ne yapsın Ağzı yoktur, senin gibi içemez Lakin derdi çoktur Kolay mı sanırsın, bunca canı doyurmak Senin üç çocuğun var ya onun Senin eline bakar beş boğaz ya onun Hep yakınmaksa derdin buyur Ama değilse, dünyayı örnek al İçmeden hep döner, Neden mi? Şükretmek şükretmek için. Ahmet Aksoy |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:57 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.