![]() |
MERTLİK Bunun neresinde
Zenginlere yılışıyor Mazlumlara çıkışıyor Zor görünce sıvışıyor Mertlik bunun neresinde P.K.K YI kınamıyor Türklüğüyle övünmüyor Yahudi ye sövemiyor Mertlik bunun neresinde Tutarsızdır söylemleri Kandırıyor dönmeleri Bukalemon böyle leri Mertlik bunun neresinde Maocuyum diyemiyor Müslüman ı sevemiyor Hoş görüyü bilemiyor Mertlik bunun neresinde Aşık bulur yengesine Akrep vardır kesesinde Helal girmez midesine Mertlik bunun neresinde Puştluk bunun mayasında Dayı,kurtlar sofrasında Emmi,çakal arkasında Mertlik bunun neresinde (16.07.2008) Şahin Ertürk |
Mezarıma Güller Gönder
Pek yakında gideceğim Ölümümü tez duyarsın Hala beni seviyorsan Mezarıma güller gönder Üç Fatiha oku yeter (26.01.2006) Şahin Ertürk |
Mezarında Nöbetteyim
Bin kırk iki hafta oldu Hala senden ayrılmadım Başucunda bekliyorum Toprağını kokluyorum Mezarında nöbetteyim (10.06.2007) Şahin Ertürk |
Mezarlıklar Şöhret Doldu
Sanma ona yabancısın Değilmiki...Ölümlüsün Birgün mutlak tanışırsın Ölüm gerçek kaçamazsın Kurtaramaz dolarların Şöhretinle yırtamazsın Ona torpil yapamazsın Ölüm gerçek kaçamazsın Unutma sen sakın bunu GAFİL olma uyan artık Kara toprak kimler yuttu Mezarlıklar şöhret doldu 09.01.2007 Şahin Ertürk |
Mikser Gibi Adamlar
Her taşın altında onlar Meydanlara iner onlar Ona,buna söver onlar Mikser gibi adam onlar Radyoları dinlenmeyen Kanalına bakılmayan Gazetesi satılmayan Mikser gibi adam onlar Meşhur olmak isteyenler Ödül almak isteyenler Malı kapmak isteyenler Mikser gibi adam onlar Hükümete saldırıyor Müslümana saldırıyor Polislere saldırıyor Mikser gibi adam onlar Dünün MAOCUSU onlar ATATÜRK cü değil onlar Asıl İRTİCACI onlar Mikser gibi adam onlar Tuzu kuru pek çoğunun Halktan ayrı yaşıyorlar Yaraları kaşıyorlar Mikser gibi adam onlar Bazen işçi kışkırtırlar Bazen patron kışkırtırlar Bokelomon gibi onlar Mikser gibi adam onlar (05.07.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Millet Verdi Derslerini
Sözde sosyal demokrata Özde halktan kopanlara Topuz lara,Baykal lara Millet verdi derslerini Meclis boykot edenlere Mahkemeye gidenlere Müslümanı yerenlere Millet verdi derslerini Başörtüden korkanlara Rektörlere,Yazarlara Teziç lere,Çölaşana Millet verdi derslerini İrticayla yatanlara Laiklikle kalkanlara Sertel lere,Türkan lara Millet verdi derslerini (03.08.2007) Şahin Ertürk |
Milyon Kere
Artık gelmezsin İnandım gelmiyeceğine Bari bir telefon etsen Bari bir sesini duysam Yetecek,artacak bana Ama nerde...? Günler oldu Telefon başındayım Ahizeyle dertleşiyorum Telefonum çalmayınca Başlıyorum anlatmaya Dertlerim deşiliyor Bir telefon etsen Bir merhaba desen Gururun mu kırılır Klasın mı sarsılır Ben,milyon kere Çaldım kapını Milyon kere Telefon ettim Milyon kere Yazdım sana Milyon kere Sevdim seni Senin küçük beynin Alamıyacak kadar Milyon kere Sevdim güzelim SEVDİM SENİ (29.07.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Milyon Kere SEN
Tehditler alıyorum Korkacağım Kaçacağım sanıyorlar Saçmalıyorlar Sen sevemezmişim Sana yazamazmışım Ben bu aşka Yüreğimi koydum Ordularla gelseler Bileğimi bükemezler Seni benden alamazlar? Sen yolundan dönersem NAMERDİM? İnadına SEN Milyon kere SEN (26.05.2007) Şahin Ertürk |
Minnacık Bir Cücesin
Sanmaki,kaf dağısın Sanmaki,sen haklısın Güçlü kalem değilsin Sevgi yok yüreğinde Aynaya bakarmısın? Minnacık bir CÜCESİN (08.07.2006) Şahin Ertürk |
Minnacık Bir Şans
Seni Kafi derecede üzdüm Kafi derecede acı çektin Yaptıklarımı biliyorum Sana Çok gözyaşı döktürdüm Bana Minnacık bir şans verde Hiç olmazsa Ayağının altına Paspas olayım Çektiklerine değsin Çektiklerine değsin Şahin Ertürk |
Modan Geçmedi
İşte bir günü daha sensiz geçirdim Yıllardır bu böyle sürüp gidiyor Ne günler geldi,geçti Hesaba kitaba vurursan Ortaya korkunç rakamlar çıkıyor Tamı t****** yirmi yıl oldu Demekki,bin kırkıncı hafta Demekki,yedibin üçyüz gün oldu Kimler geldi,kimler geçti Aşklar değişti,zevkler değişti Artık ispanyol pacalı pantolonları Hiç kimse giymiyor Kalın tokalı kemerlerde takılmıyor Omuzlara kadar saçta uzatılmıyor Erkekler toka takıyor Kızlar göbek açıyor Liğh erkekler moda oldu çıktı Herşey değişti güzelim İnan bana herşey değişti Şekiller,suratlar değişti Aşklar,sevdalar değişti Tabiki,sende değişmişsindir Belki, Eskisi kadar güzelde değilsin Ama,benim gözümde Hala dünya güzelisin Eşin,benzerin yok bu dünyada Senin modan hiç geçmedi Hala deniz gözlerinin hastasıyım Hala sevdiği şarkıları dinliyorum Hala senin ismini sayıklıyorum? Kimler geldi,kimler göçtü Dün Nöbetçi Şairdim Televizyonlarda,radyolarda Senin için şiirler yorumluyordum Bugün,Modası geçmiş bir şair Herşey ama herşey değişti Değişti'de güzelim Senin modan hiç değişmedi Değişmedi güzelim değişmedi Senin MODAN HİÇ GEÇMEDİ Geçeceğede benzemiyor güzelim Benzemiyor,benzemiyor Şahin Ertürk |
Modası Geçmiş Bir Şairim
Çağa ayak uydurmadım Büyük bir inatla Hala direniyorum Cep telefonu almıyorum Çetleşmiyorum Hala mektup yazıyorum Aşka mezar kazmıyorum Dosta sırtım dönmüyorum Maddeye esir olmuyorum Modası geçmiş bir şairim Hala aşkı yazıyorum Hala ahte vefa diyorum Bir adım gelene On adım gidiyorum HALA,HALA Bir sürü hala ile yaşıyorum Güçlü kalem Pozlarında değilim Serbetciyi yermiyorum Hececiyi Göklere çıkarmıyorum Eli kalem tutan Yüreğinde sevgi olan Herkesi seviyorum Herkesi sayıyorum Bazıları gibi Şiiri ARAÇ yapmıyorum Şairlerle dalaşmıyorum Kendimle çelişmiyorum NECİP FAZIL ıda seviyorum NAZIM HİKMETİ de... Modası geçmiş bir şairim Kelaynak kuşları gibiyim Benim gibilerin,nesli tükendi Bestelesin diye Saçma,sapan yazmıyorum DURAK,UYAK,AYAK Derdinde değilim Kalp ten,kalbe dolaşmıyorum Gönül avcılığı yapmıyorum Okuyandan çok Yazanın olduğu bu dünyada Hem yazan,hemde okuyan MODASI GEÇMİŞ BİR ŞAİRİM (07.06.2006) Şahin Ertürk |
Moralimi Bozdun
Ninnilerle,masalları Daha fazla dinleyemem Yalanlarla,yeminlerle Moralimi bozdun benim Ne sevmeyi biliyorsun Ne susmayı deniyorsun Kıymetimi bilmiyorsun Moralimi bozdun benim Bakmıyorum inan şekle Sevmeydim seni keşke Bu kış günü,saat beşte Moralimi bozdun benim Makinalı tüfek gibi Atıyorsun,tutuyorsun Bende neşe bırakmadın Moralimi bozdun benim (20.12.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Muğla lım
Senden biraz yaşlıyım Dünden beri şaşkınım Tek kişilik aşkımsın Sevdim seni Muğlalım Söz geçmedi beynime Yenik düştüm kalbime Hükmedensin ŞAHİNE Sevdim seni Muğla lım Gülme şaşkın halime Düşmüyorsun dilimden Sığmaz oldun ŞİİRE Sevdim seni Muğla lım Pembeli giymesende Yüzünü görmesemde Aşkımı bilmesende Sevdim seni Muğlalım Ay değil,bin yıl bile Beklemeye değersin Belki birgün seversin Sevdim seni Muğla lım (01.08.2007) Şahin Ertürk |
Mustafa'yı Arıyorum
Arkadaşım,kardeşimdi Dert ortağım,sırdaşımdı Mustafa'yı arıyorum Ahmet oğlu Mustafa'yı Bazen köyler,şehirlerde Bazen dağlar,ovalarda Sora,sora...Adım,adım Mustafa'yı arıyorum Siyah saçlı,zeytin gözlü Temiz kalpli,güleç yüzlü İstanbul'lu beyefendi Mustafa'yı arıyorum Hastaneye bakıyorum Doktorlara soruyorum Hastalarla ağlıyorum Mustafa'yı arıyorum Kimselere yapmaz kelek Sözün eri tam bir erkek İnsan değil,sanki melek Mustafa'yı arıyorum Yurt dışında,yurt içinde Hocalarla,rehberlerle İlanlarla,resimlerle Mustafa'yı arıyorum Şahin Ertürk |
Mutluluktan Uçuyorum
Geldin,girdin kollarıma Tadın hala dudağımda Sen le çıktım bulutlara Mutluluktan uçuyorum (30.08.2006) Şahin Ertürk |
Müslümanın Sınavı Var
Ekranlarda yılbaşı var Sokaklarda yılbaşı var Yine bildik senaryolar Müslümanın sınavı var İçip,içip sızacak mı? Hindi,ağaç katliamı Yapacak mı? Azacak mı? Müslümanın sınavı var Her şey birer kandırmaca NOEL baba yutturmaca Bu yıl yine yılbaşında Müslümanın sınavı var (27.12.2007) Şahin Ertürk |
Müzelik AŞK
Korkma ELA GÖZLÜM Korkulacak devirdeyiz amma Sakın korkma Şimdiden Oskarlık olan Sana olan bu AŞKIM Gün geçtikce Gelişir,güzelleşir Yaşlanır,değerlenir MÜZELİK olur amma Mümkün değil Tuz,buz olmaz Erimez,dağılmaz Kaybolup gitmez Sen korkma emi Korkma ELA GÖZLÜM Bir ŞAİRİN SEVGİLİSİ oldun Az şey mi bu? Pek az kişiye nasip olacak Müzelik,mezarlık aşk bu MÜZELİK BİR AŞK BU? (01.03.2007) Şahin Ertürk |
Nakavt Ettin Beni
Sağ gösterip,sol vurdun Ters köşeye yatırdın Nakavt ettin beni Şimdiye kadar Çok darbeler almıştım Yıkılmamıştım Amma, Bu seferki başka gülüm Yattım kaldım Sensizlik ringine Hasretinle döğüşecek Belimi doğrultacak Kımıldayacak Hal bırakmadın bende Sağ gösterip,sol vurdun 56 kiloluk SEN 90 Kiloluk bu devi Nakavt ettin gülüm NAKAVT ETTİN (04.07.2007) Şahin Ertürk |
Namussuzlar
Terlemeden kazanırlar Vergi vermez,kaçırırlar Bankaları hortumlarlar Devlet soyan,NAMUSSUZLAR Onlar kadın pazarlarlar Onlar zehir pazarlarlar Onlar pislik pazarlarlar Pislik Tüccar,NAMUSSUZLAR Manşetlerden inmez onlar Ekranlarda hergün onlar Rezilliğe takmaz onlar Medyakolik,NAMUSSUZLAR Olgunlaşmaz,hamdır KELEK Bebek değil,besler KÖPEK Sözler verir,tutmaz DÖNEK Yalancıdır,NAMUSSUZLAR Ne söylesen yutar onlar Yüzlerine tükürsende Yarap şükür derler onlar Utanmazdır,NAMUSSUZLAR Sevgililer DEĞİŞ,TOKUŞ Bir çoğundan olmaz ÇAVUŞ Haksızmıyım doğru KONUŞ Namussuzdur,NAMUSSUZLAR (02.06.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Nankör Kedi
Deli ediyorsun DELİ Sevmiyorsun beni belli Yaptığımı unutmuşsun Kadir,kıymet bilmiyorsun Sana derler,nankör kedi (21.02.2006) Şahin Ertürk |
Nasıl Girersin Cennete
Bir yolunu buldun ise Devletini soydun ise Kul hakkını yedin ise Nasıl girersin cennete Sevgi,saygı yoksuluysan Hoşgörüyü bilmiyorsan Kibirliysen,gururluysan Nasıl girersin cennete Namazını kılmaz isen Orucunu tutmaz isen Zekatını vermez isen Nasıl girersin cennete Meyhaneden çıkmıyorsan Yosmalarla yaşıyorsan Haram,helal demiyorsan Nasıl girersin cennete Vacipleri bilmiyorsan Hadisleri takmıyorsan Farzları da yapmıyorsan Nasıl girersin cennete Ana,baba aramazsan Kardeş,bacı tanımazsan Dostlarınla kavgalıysan Nasıl girersin cennete Sözlerinde riya varsa Yüreğinde iman yoksa Hak yoluna girmediysen Nasıl girersin cennete (09.05.2005) Şahin Ertürk |
Nasıl Sevensin?
Bin sevgiye bedel aşkım diyordun Sensiz nefes bile almam diyordun Hani sen,LEYLA dın,Zühre,Şirin din? Benden daha çok sevmeyi bilendin? Unuttum diyorsun,nasıl sevensin? (02.04.2007) Şahin Ertürk |
Ne Güzel Şeysin Demokrasi?
Düşünceni söyleyemezsin Başın kapalı gezemezsin Kamusal alan,giremezsin Ne güzel şeysin,Demokrasi? Tarihine söven dışarda Bölücülük yapan dışarda Hortumcu,Katil dışarıda Ne güzel şeysin,Demokrasi? Hırsızlara zaman aşımı Kadınlara açtır başını İnançlıdan,al sen hıncını Ne güzel şeysin,Demokrasi? Açılanlar hep İLERİCİ Kapananlar YOBAZ,GERİCİ Zorlamayla SEVDİR KENDİNİ Ne güzel şeysin,DEMOKRASİ? (08.03.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Ne İstersin Müdürüm
Söyle,emret Müdürüm Vıcık,vıcık YAĞ LARMI? Kaşık,kaşık BAL LARMI? Ne istersin Müdürüm Vekilim den TORPİL Mİ? Asaleti KAPMAK MI? Daha yüksek MAKAM MI? Ne istersin Müdürüm Gökova dan YAZLIK MI? Çankaya dan KIŞLIK MI? İTALYA dan KOLTUK MU? Ne istersin Müdürüm Sırtlarına MASAJ MI? KEL başına İLAÇ MI? Bin kontürlük MESAJ MI? Ne istersin Müdürüm Manken gibi SEKRETER Altın uçlu bir KALEM Siyah renkli LİMUZİN Ne istersin Müdürüm Yaptıkların HARİKA Herkes senin YALAKAN Altın,Gümüş MADALYA Ne istersin MÜDÜRÜM (20.04.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Neden Sevdim ki?
Ben, Çılgının teki Zor aşkların Zorlukların adamı Bazen DELİ Bazen CADI Bazen, ÇOCUK seni Bu kadar çoşkulu Tutkulu,arzulu Kuşkusuz ŞAHİN gibi Bilmem Neden sevdim ki? (07.11.2007) Şahin Ertürk |
Neden?
Demek acı yok gözlerimde Peki ben neden ağlıyorum Neden gözyaşım yağmur gibi Neden güzelim neden,neden? (23.03.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Nefsim İle Savaştayım
Zaman,zaman zorlansam da Ona karşı koyuyorum Tehlikeli düşmanımla Nefsim ile savaştayım Savaşların savaşı bu Zorluğunu biliyorum Kalp’ten yardım alıyorum Nefsim ile savaştayım Haramlardan kaçıyorum Küfür dolu yaşayamam Baş örteni dışlayamam Nefsim ile savaştayım Rakı,şarap içmiyorum Loto,toto oynayamam Hırsızları kollayamam Nefsim ile savaştayım Namazımı kılıyorum Orucumu tutuyorum Zekatımı veriyorum Nefsim ile savaştayım Yosmalarla dolaşamam Argo dolu konuşamam Pisliklere bulaşamam Nefsim ile savaştayım (13.02.2008) En büyük cihat Nefis ile yapılan savaştır (Hadis-i-Şerif) Şahin Ertürk |
Nerde Kaldın Vefasız Yar
Gizli,gizli buluşmadık Aylar oldu görüşmedik Kumru gibi koklaşmadık Nerde kaldın vefasız yar? Damağımda tadın kaldı Gözlerimde nurun kaldı Yüreğimde sevgin kaldı Nerde kaldın vefasız yar? Dudağında adım vardı Özlü,güzel sözün vardı Hani senin farkın vardı? Nerde kaldın vefasız yar? Beni fazla uğraştırma Şehir,şehir dolaştırma Daha fazla konuşturma Nerde kaldın vefasız yar? (23.03.2006) Şahin Ertürk |
Neredesin?
Demokrasi çiğneniyor Zengin olan kayrılıyor Fakir olan eziliyor Sözde AYDIN,neredesin? Öğrenim özgürlüğü yok Düşünce özgürlüğü yok Din özgürlüğü oda yok Sözde AYDIN,neredesin? Bölücüye sesin çıkmaz Hortumcuya sesin çıkmaz Haksızlığa sesin çıkmaz Sözde AYDIN,neredesin? (07.07.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Net Dille Söyle?
Ne sevdiğin belli Ne sevmediğin Birgün Bulutlardayım Mutluluktan uçuyorum Birgün Yerlerdeyim Sürünüyorum Yalnızlıkla sevişiyorum Groki durumundaki Şaşkın Boksörlere döndüm Nakavt olmak üzereyim Bugün,yarın derken Yaşam bitmek üzere Söyle Düşler kentinin kızı Kesin net dille söyle SEVİYORMUSUN? SEVMİYORMUSUN? (02.06.2006) Şahin Ertürk |
Neyimi Seveceksin Benim
Sen AVRUPA görmüş,kibarlık abidesi Sevdalım,Mavi Gözlüm,Trakyalım benim Ben Anadolu nun,KÜTAHYA görmemişi? Neyimi,Neden,Niçin seveceksin benim? Şiir karın doyurmaz,bilmiyormusun SEN? (05.04.2006) Şahin Ertürk |
Neyimi,Neden Seveceksin
Sende haklısın İSTANBUL LUM İnan sende haklısın Benim neyimi Neden seveceksin? Yaşım gelmiş kırkbeşe Cebimde,param yok Altımda,arabam yok Yalanım yok Riya dolu sözlerim yok Kur yapmasını bilmem Yalakalık yapmam Bir tek ŞİİR Şiir için adam mı sevilir? Duygular mı? Hadi canım sende Boşver Duyguyu,Şiiri Onlar karın doyurmuyor Sende haklısın İSTANBUL LUM İnan sende haklısın Benim neyimi Neden seveceksin? (13.07.2007) Şahin Ertürk |
Neyin Olayım?
Olayım,olayım neyin olayım? Damarda dolaşan,kanın olayım Sevgi ile atan kalbin olayım Yeterki sana,hep yakın olayım Olayım,olayım neyin olayım? Hep beni düşünen beynin olayım Anzer tadındaki dilin olayım Yeterki sana,hep yakın olayım Olayım,olayım neyin olayım? Saçına taktığın,tokan olayım Dudağa sürdüğün,rujun olayım Yeterki sana,hep yakın olayım Olayım,olayım neyin olayım? Nöbetini tutan,ERİN OLAYIM Hizmetini gören,ELİN olayım Yeterki sana,hep yakın olayım Olayım,olayım neyin olayım? İstersen arkadaş,DOSTUN olayım İstersen sevgilin,AŞKIN olayım Yeterki sana,hep yakın olayım En sevdiğin kitap,ROMAN olayım Dilinden düşmeyen,ŞİİR olayım Olayım,olayım neyin olayım? Yeterki sana,hep yakın olayım (14.06.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Niye İNKAR Ediyorsun
Yazdığım tüm şiirlerin Öykülerin,nesirlerin Kahramanı sensin canım Niye inkar ediyorsun Çektiğim tüm acıların Akıttığım göz yaşının Sebebi de sensin canım Niye inkar ediyorsun Saçımdaki beyazların Yüzümdeki çizgilerin Sahibi de sensin canım Niye inkar ediyorsun Hasretimle sözlenensin Yollarımı gözleyensin Niye inkar ediyorsun Söyle canım,söyle niye (29.07.2008) Şahin Ertürk |
Niye Sevdin Niye?
Madem birgün gidecektin Yalnızlığım olacaktın Gözyaşıyla boğacaktın Niye sevdin söyle niye? (02.04.2006) Şahin Ertürk |
Noel Baba Yutturmaca
Ekranlarda yılbaşı var Sokaklarda yılbaşı var Geliyoruz oyunlara NOEL baba yutturmaca Herşey birer yutturmaca Yılbaşılar yutturmaca Hindi,dolma yutturmaca NOEL baba yutturmaca Hristiyan,yahudiler İnançsızlar,kutlasınlar Büyük günah müslümana NOEL baba yutturmaca Kanmasana,yutmasana Bu yılbaşı yalanına Müslümansan inan bana NOEL baba yutturmaca (29.12.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Nokta Kadar Menfeat İçin
Nokta kadar menfeate, Virgül gibi eğilmedim Hiç gitmedim partilere, Mebuslara sığınmadım. Hakkım neyse razı oldum Makam,mevki istemedim El öpmeyi bilmiyorum Yalakalık yapmıyorum Ezilmedim,büzülmedim Ağlamadım,yalvarmadım Dansöz gibi kıvırmadım Yılan gibi kıvrılmadım Hortumcuyla kavgalıyım Yarınlardan kaygılıyım Olmadı hiç dayılarım ALLAH benim sığınağım Doğru neyse söylüyorum Hak edene sövüyorum Nokta kadar menfeate, Virgül gibi eğilmedim (31.01.2008) Şahin Ertürk |
Nöbetçi Şair
BİR ŞİİRİN HİKAYESİ ..... Nasıl ' Nöbetçi Şair' oldum ..... Babam oldum olası yaptığım iki şeyi sevmemişti,sevememişti...ŞİİR ve SPOR...NE ZAMAN BİR ANTREMAN VEYA MAÇTAN SONRA YORGUN ARGIN EVE DÖNSEM,BABAMDAN AYNI SÖZLERİ,AZARI İŞİTİYORDUM. ' Yinemi maç oğlum,ne zaman akıllanacaksın sen...Herkes işiyle,aşıyla meş- gul olurken sen lüzumsuz,hiç bir işe yaramayan işlerle uğraşıyorsun.Maç,maç bıktım senin maçından da,topundan da...' Hemen,hemen benzer sözleri adresime gelen dergiler,gittiğim ŞİİR ŞÖ- LENLERİ,çıktığım RADYO,TELEVİZYON proğramları yüzünden babamdan işitmeye alışmıtım artık ' BU BOŞ İŞLERİ NE ZAMAN BIRAKACAKSIN OĞLUM...KAZIK KADAR ADAM OLDUN...HALA ŞİİR,ŞİİR...ŞİİRCİMİ OLA- CAKSIN...AL YİNE BİR SÜRÜ DERGİ GELDİ.BUNLAR NE İŞE YARIYOR- SA...' Babam söylüyordu,söyleniyordu,kızıyordu amma ben ne sevdalım ŞİİR den vaz geçebiliyordum,nede FUTBOL dan...Önceleri GAZETELER,DERGİ ve ANTOLOJİLER le sınırlı olan TUTKUM,YEREL Radyo ve Televizyonların açıl- msaı ile STÜDYOLARA taşınmıştı.Yerel bir Televizyondan almış olduğum ŞİİR PROĞRAMI yapma teklifine HAYIR diyememiş 3 yıl sürecek,CANLI yayınlanan ŞİİR SAATİ proğr****** merhaba demiştim. Her ÇARŞAMBA *******i 21.30 da başlayan proğramım öylesine ilgi çek- miştiki,CANLI yayına bağlanmak için izleyiciler TELEVİZYONUN telefonunu kitlemeye başlamışlar,bitiş saati 24.00 olan proğramım zaman,zaman gece- nin 01.00 lerine hatta RAMAZAN aylarına rastlayan günlerde SAHURA ka- dar sarkmaya başlamıştı.Bu durum bir çalışan olan beni etkilemeye başlamış o gecenin sabahında gittiğim iş yerindeki proğramı izleyen dostlarım,arka-daşlarımın şakalarına,takılmalarına maruz kalmaya başlamıştım.. ' HADİ YİNE,YİNE İYİSİN.BU GECEDE NÖBET YİNE SENDEYDİ.NÖBET- Çİ ŞAİR OLDUN ÇIKTIN.ŞİİR OKUMAKTAN,DİNLEMEKTEN BIKMIYOR- MUSUN.HER HAFTA SABAHLARA KADAR BU İŞİ YAPTIĞINA GÖRE İYİ PARA ALIYORSUN DEMEKKİ...PEK YAKINDA KÖŞEYİ DÖNERSİN.ULU- SAL KANALLARA BİLE SIÇRARSIN...' gibi sözlerede göğüs germek zo- runda kalıyordum... Başlangıçta biraz kızdığım bu gibi sözler karşısında ' NÖBETÇİ ŞAİR ' liği zamanla benimsemeye hatta sevmeye bile başlamıştım.2000 yılında çıkardığım ilk kitabım 'KAYIP DUYGULAR' dan sonra 2001 yılında 2.nci ŞİİR kitabıma o ismi verdim ' NÖBETÇİ ŞAİR ' Oyy gülüm oyy Bir bilsen,bir bilebilsen Neler oldu Neler değişti buralarda Dün İnsan içine çıkmıyordum ACILARIN ŞAİRİYDİM ya Bugün MEDYAKOLİK olup çıktım Nerede Bir ŞİİR DİNLETİSİ olsa Radyoda,Televizyonda Bir ŞİİR PROĞRAMI yapılsa Hep ben,ben varım? Babam Adımı ' ŞİİRCİ ' taktı Dostlarım,arkadaşlarım NÖBETÇİ ŞAİR diyorlar Kızmıyorum,darılmıyorum Nöbetçi şairliğe alıştım Hani sevmeye bile başladım Başladım da? Senszliğe alışamadım Alışamıyorum Oyy gülüm oyy Bu gece saat 24.00 de Nöbetçi ŞAİRİN Yine iş başında olacak Yine senli şiirler okuyacak Sevenleri yine ağlatacak Oyy gülüm oyy Sensizlik,yalnızlık O denli zor ki? O denli zor ki? Yaşanacak günler varken Ölüme yenik düşmenin Zamanımıydı,zamanımıydı? Şahin ERTÜRK/NÖBETÇİ ŞAİRİN Şahin Ertürk |
Nöbetçi Şair Olmak
Gündemi takip edeceksin Okuyacaksın,yazacaksın Bazen uykusuz kalacaksın Nöbetçi ŞAİR olmak zordur Tek bir yerde kalmayacaksın Sadece AŞK yazmayacaksın Kötü söze takmayacaksın Nöbetçi ŞAİR olmak zordur Hoşgörü bilen olacaksın Ustayı sayan olacaksın Çırağı seven olacaksın Nöbetçi ŞAİR olmak zordur Çok bilmişlik yapmayacaksın Serbestciyi yermeyeceksin HECE CİYİ germeyeceksin Nöbetçi ŞAİR olmak zordur Televizyona çıkacaksın Radyoları dinleyeceksin Dinletilere gideceksin Nöbetçi ŞAİR olmak zordur (16.04.2007) Şahin Ertürk |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:03 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.