![]() |
Seziyorum ki kaçacaksın..
Yalvaramam koşamam Ama sesini bırak bende Biliyorum ki kopacaksın Tutamam saçlarından Ama kokunu bırak bende Anlıyorum ki ayrılacaksın Çok yıkkınım yıkılamam Ama rengini bırak bende Duyumsuyorum ki yiteceksin En büyük acım olacak Ama ısını bırak bende Ayrımsıyorum ki unutacaksın Acı kurşun bir okyanus Ama tadını bırak bende Nasıl olsa gideceksin Hakkım yok durdurmaya Ama kendini bırak bende |
KORKUYORUM
Kelimelerin ardında tutuklu kaldı dilim Kamaştıran iki ela derya Seviyordum ben, delice sevdalı,diyemedim Utandım itiraftan, boynum büküldü Gözlerim yere çakıldı, mahçup Duydun mu kanat seslerini Çaresiz çırpınışlarını kalbimin Sen söyliyebildin içindekileri, çekinmedin Esirdi her sözüm dudağımın ucuna Bağlarını çözemedim, tutuldu dizlerim Avuçlarım sırılsıklam,yüzüm kızardı Uzanmak çok zor en sevdiğim ellerine Dokunamadım gönül perdem kirpiklerine Olmuyor, kalmak istesemde sende Sen, nasılsa gideceksin bir gün yoluna Zorlama beni mutsuzluğa Gitme, kal diye yalvarsam Yok olmaz Vurgun sevdana, sana aşık körkütük Ben korkak Öylesine kalacağım yine ardında |
Gül Ve Bülbül
Gül değildir ağlayan, o ağlatır Bülbül'ün hasretidir hep çağlayan Gözyaşları sular Gül'ün yaprağını Gül göremez Bülbül'ün figanını Sevilen Gül gibidir, dikenli Şikayet etmez, kanatsa da yüreğini Bilemez dününü, ne de yarınını ömrünün Yanlızlığı payidardır Bülbül'ün Esiridir ömrünce dalında ki Gül'ünün |
Yüreğin yansın her ismimi anışta
Her yalan yüze, her sahte gülüşe kanişta Her acıya, her ayrılığa alışta Bir bensiz olama her nefes alışta Her yolun sonu bana ulaşır san Dudağında benim ismim, hep beni an Seni taparcasına sevdim inan Unutama beni ömrünce tek bir an |
Yaşamiyorum
Yastığımdı ben ile dolu sinen Kollarındı yorganım, üstümü örten Biter, erirdim bakışlarında Buselerindi hayat veren Dudak kıvrımından öpen Sebebim sen oldun birtanem Sen oldun terk edipte giden Şimdi ben, işte ben Gelipte halimi bir görsen Dilim dolaşıyor bak yeniden Kıskanırken seni kendimden Gidiverdin apansız, aniden Tükettin ömrümü gidişinle Mutlu olabildin mi birtanem Beni hiç ama hiç sorma Senden sonra yaşamıyorum ki ben |
Son Gecem Olsun
Kadehim yaptım dudağını şarabıma İçtikçe bir hoş oldum Başım döndü aşk'ınla Bırak, bu gece uzanayım kucağına Son gecem olsun, çıkmayayım sabahıma |
ADINI ANMIYACAGIM
Özlemiyecegim seni kahreden yoklugunda Adini anmiyacagim, tövbeler olsun Askinla yanmiyacagim kor misali Seni unutacagim, yeminle Gülecegim haline, beni arayisina Yanindayken, en uzagin olacagim Hasret kalacaksin saçimin bir teline Canini vereceksin bir dokunusuma Yalvarislarin dolacak bakislarima Kiyamet günün olacak bensizligin Çok ariyacaksin, diz çökeceksin önümde Sen tükendin, yoksun artik gözümde Parçalara böldüm seni gönlümde Savurdum, sen varsin her birinde Bayramim olacak yikilisin, bitisin Yanacaksin ask'imla bir ömür boyu Gözyaslarin söndürmeyecek yanginini Ben, birdaha hiç anmiyacagim adini |
Ne Çok İsterdİm
Seni unutabilmeyi isterdim Bir kalemde silebilmeyi herşeyi Senden kalan ne varsa ardından Sensiz yaşayabilmeyi bilebilseydim İçimde yaşayan seni yok edebilmeyi Sensizliğe alışabilmeyi İlk dumanda tiryakisi olduğum Sigaraya alıştığım gibi Bir de sensiz nefes almayı öğrenebilseydim Ne çok isterdim seni unutabilmeyi İsmini birdaha hiç anmamayı Bir bilsen ne çok isterdim Bir güne bedel ömrümü verebilmeyi Herşeyden çok tekrar yanında olabilmeyi |
Yalanmiş
Hani söz vermiştin, ömrünce sevecektin Yollar kapansa da yine bana gelecektin Ne olursa olun terketmiyecektin Yalanmış birtanem, herşeyin yalan Ardında bıraktığın viraneye baksana Çekilirmi bu hayat sensiz, Allah aşk'ına Vur artık son darbeyi de, korkma Yalanmış birtanem, herşeyin yalan Yıktığın hayallerimide al beraberinde ***ür Sensiz, zaten tükenmekte bu ömür Açtığın yaralar yaşatmaz, öldürür Yalanmış birtanem, herşeyin yalan |
Hasretİmsİn
Bir seni yaşadım,bin kez sana öldüm Seninle ağladım, seninle güldüm Rabbim di taptığım, sonra sen Ben bir seni sevdim, bir seni yeniden Sen, çıkarmış olsanda beni gönlünden Ölürüm de vazgeçmem gül yüzlüm senden Seni, öylesine özledim ki hiç bilemiyeceksin Sen, ömrümce yüreğimde saplı kalacak hasretimsin |
Sensİzlİğİm
Yine güneşi battı sensiz akşam'ımın Sayamadım, bilmem kaçıncı gece Duvarlarımda danseden karanlıklar Sinsi, sessiz ve zalim İçimde ki sızı, tek seni hıçkırıyor Kaç gece geçecek daha yokluğunla Kaç defa vuracağım kendimi hasretinin yokuşuna Kucağında uyumadan uyandığım yanlızlığımda Yıldızları sayıyorum, deli diyorlar Sayılmazmış, kim demiş Sen, ya onlardan biriysen Öylesine parlak, öylesine uzaksın da ondan Gidenler geri gelir mi bilmem Ben hiç bakmadım gidenlerin ardından Hiç ağlamadım kaybettiklerime Hep yaşadım düşmanım gururumla başbaşa Sen, kötü vurdun beni Gidişin ani oldu Oysa belliydi gideceğin Sana tutunamadım, sen tutmadın Şimdi, arkanda ağlayan ben Dönmen için neler yapacağım , bir bilsen Gururuma savaş açtım, aldım ayaklarım altına O'nu da yendim ama Bir yokluğunla başa çıkamıyorum Diz çöktüm önünde, yalvarıyorum sana Eğer bir parça sevdiysen, onun hatırına Dön ne olur, gel artık Gel de ışık saç kararan dünyama Muhtacım birtanem, sana ve aşk'ına Sev yeniden, döndür beni hayata Yeter ne olur, artık yalvartma Seninle yaşamak varken bebeğim Bana, buz gibi ölümü aratma |
Vazgeçmem Senden
Amansız bu sevdan beni yıkarken Sen ellerin oldun birtanem Bir değil, bin kalbe de girsen Günahlarla yoğrulsan da , geri dön Gözlerim hep yollarında takılı Seni, ömrüm oldukça bekleyeceğim Bıkmadan , seviyorum, hergün yeniden Sanki, yokluğunda yaşıyor muyum Ölüm, ayrılıktan kolaydır birtanem Senden asla vazgeçmem |
PİŞMAN OLACAKSIN
Anladım, boşuna çabalarım seninle Mutluluğu itiyorsun ellerinle Ben kaçtım, bilmem bu kaçıncı Bir sorsan bana neden, niye Sen yine yenik kendine Söz geçirdin de beynine Söz dinletemedin kalbine Yanacaksın birgün Başka gönüllerde salınan beni gördüğünde Yanacaksın alev alev, delicesine Sahip çıkamadığın sevgine Öğretemedim, işim zordu seninle Hesabın değil artık benimle Siliver beni, unut gitsin Barış önce kendinle |
AĞLARSIN
Bu gece de resminle avundum sadece Bir sesin, bir haberin gelmedi nedense Sabırlarım sabırsızlık ekerde, isyanı biçerse Ağlıyan sen olursun Bu yürek seni sevmekten geçerse |
HÜZNÜMÜN YORGUN DAMLALARI
Hüznümde ki yorgun damlalar ağlıyor sessiz sessiz Damlıyor yüreğimin en incesine Sızlatıyor, yaralıyor, kanatıyor İnim inim inletiyor çaresiz ******* Bedenim hasta, savruk düşüncelerim Param parça umutlarım her bir köşede pinekliyor Sabahlar gelmek bilmiyor, yıldızlar kadar uzak Kaçıyor tutamıyorum hayalini Kavgalıyım kendimle, herşeyle, herkesle Dalıyorum uzaklara zamanlı, zamansız Hasret yüklü seni bekliyorum, seni gözlüyorum Bir başına kalmak ne demek bilir misin Bilirmisin gidenin ardından ağıt yakmayı Ben öğrendim, hiç istemesem de Nasıl yıkıp ta savurur sensiz kalmak bilemezsin ki Sen ben olmadın,beni yaşamadın hiç Tüm duaları ezberledim sayende, sağol Sema da ellerim, dua da dillerim Seni diliyorum rabbimden Öylesine yakarıyorum,öylesine yalvarıyorum Kabul olacak birgün dualarım Sen geleceksin Geç kalınsa da, sen pişmanlığınla geldiğinde Yaşarken acımasızca öldürdüğün bana sarılacaksın Soğumuş bedenim musalla taşında Duyamıyacağım hıçkırıklarını Gözyaşların ıslatacak yanaklarımı Hissedemiyeceğim Mezarıma ellerinle attığın topraklar örtecek cansız bedenimi Ben, ebediyen gideceğim.. |
BENDEKI SEN
Sen benim bendeki en güzel özüm Asla söylenmemis sözüm Nefesimsin aldigim Kana , kana içtigim suyum Yagmurum, bereketim, denizim Sonum , umudum, baslangicim Muhabbetimin en koyu an'i Hüznümün en aci yani Ilk ve son duam, okudugum En korkulu düs'üm Tatli rüyam, kanatlanip, uctugum Sabirlarim, gözyaslarim,hasretim Es'im, dostum, arkadasim Var'im, yogum, can yoldasim Sevda yüklü bulut'um Issizligim, en kalabaligim En çilgin an'im, en sessiz yanim Bir adim ötem, ulasilmazim Anam, babam, kardesim Sevgilim, ask'im, birtanem Can'ima can, ömrüme ömür katan En sevdigim, iki gözümsün Velhasil sen.. Anlatilmakla bitirilemiyenim Kelimelirimde, yitirilemiyenim Sen en degerlim, sen herseyimsin |
BİR BAŞKA
Yitirdiğim sana yanıyorum Yitirdiğim aşk'ıma, matemdeyim Teninin sıcağını özledim delice Gözlerinde kaybolmaya hasretim İçimdeki fırtına bir başka esiyor Bir başka vuruyor yalnızlık Hiç bir acıya eş değil sensizlik Avutamıyor güzellikler sen olmayınca Tebessümlerim sessiz, dilsiz Başka tükeniyorum sensiz Esir gibi tutsak aşk'ına Ölüm gibi yalnızım, çaresiz Bir başka seviyorum seni Bir başka yaşıyorum seni Bir başka yaşıyorum sensiz Bir başka ölüyorum sevginsiz |
ANLA HALİMİ
İki çift sözüm var sana İster inan, ister inanma Ben, seni deliler gibi sevdim Alışamadım yokluğuna Fırtınasın savuran Ateşimsin içimde, kavuran Bir gir gözlerime Bir in yüreğime Bak gör kendini Sonra da anla benim halimi |
yırtılır kitabı ilahinin bir sayfası daha
göğe bakan gözlerinde son fırtınadır kopan bulutları yürüten rüzgarları andıran soluğun kurumuş ırmaklar gibi kalır meleğim... gün olur meleklerde susar tepeden tırnağa yalnız zil zurna suskun olurlar kim bilir kimbilir diken kanar gül batar bir gün kim ölümden daha genç ki kim özlemekten daha yiğittir ki içimizde içimden senin yurduna gecen yolda bir kaza belki bizimkisi kimbilir insanlığın ilk ölen meleğidir benimkisi.... |
Gözlerim görmek ister
Kulaklarım duymak Bak yar gidiyor Dur demek kolay mı? Gözbebekleri küçülürken aşkın Gitme vakitleri gelmiştir çoktan Tüm idam cezalarımı Müebbet hapse çevirdi zaman Ömrüm sınırsız acılara boyanırken Varış noktaları ölüm olan Geçmesi muhtemel sensiz saatlerin Ağlama odalarına kilitli kalmışım Kopyasını saklamanın çare olmadığı Ateşe verilesi anılarım var Ayrılık dalgasını geçiyor Yaşam türküsünü söylüyor Gönül bahçesinin ortasında korkuluk Faydası yok acılar üzerime geliyor Göç mevsimlerinden kalma Bir ruh halim var Bir tercihi olsaydı sevdanın Kuzeyi en uzağı isterdi Kelimeler saklandıkları yerden çıksalar Seni seviyor umu seçerlerdi Kulağıma sevgi sözcükleri fısıldayan Sevgili çoktan ölmüş Bir yalanın üzerinde yatıyor Ölü numarası yapıyor Ve o kadar acınacak durumdayım ki İstesem gökyüzü mavisini Denizler dalgasını bana vereceklerdi Annemden doğduğumda Depremlere dayanıksız doğmuşum Bunu anladığımda Sadece sekiz yaşındaydım Hatırladığım tek şey İlk aşkın ilk terk edilişi Ben bunları hak etmemiştim Zaman sevgiyi pas geçerken Ben umuda yer vermiştim Şimdi dünyanın merkezine oturmuş Beyaz bayrak sallıyorum ayrılığa Yaşam dürtülerim ıslık çalıyor Tüm beyazlıklar siyaha dönüşürken Bu gönül yinede sevgili Yinede aşk diyor.. |
sakin ruhların dinlendiği şehir,
yokluk mabedini gizlerken içinde, ruhuna dokunur, ansızın, o sessiz nehir. kuytu tenhalarında, karanlık da, tükenir. ******* her gün gider; ve katran karası gelir. sokulur menekşeler koynuna, eflatunlar siyah açar bir vakit. sonra yordam bulunmaz bir oyuna k / atıp karanlık zarlarını, dikilip karşıma boylu boyuna, *******, her gun beni bitirir. öyle bir zamanda, sevdigim, yitirir, ruhumdaki, bütün, nazarlarını... *******, saatler boyu sinsi bir yılan gündüz gizlendiği kuytudan sıkılan, gizemli gözleriyle, "yalnız vakti", dirilir. ve *******... mevsimsiz bir bahçedir. solgun suretini göstermez elaleme. yalnızlık şarabını, yalnız kendi bitirir. kuytu tenhalarında, karanlık da, tükenir. ******* her gün gider; ve katran karası gelir |
Ben hep bıraktığın yerde kaldım,
Bazen bir karın yere düşmesi gibi, Bazen bir çocuğun kardan üşümesi gibi.. Düşe kalka büyümesi gibi Ben hayatı bir çocuk gibi masum sandım... Bilemedim hayatın yuvalar yıktığını Ve her cinayetinden yine masum çıktığını Sen ağlarken kahkahalar attığını, Gördüm işte,şimdi anladım Anladım hep yerimde saydığımı Doğduğum gün başlamış çilem... Küçükken sandığım mutluluğum yalanmış, Yalanmış havadan sudan tat aldığım... Etrafımda gördüğüm her insan Bu yalanın bir parçasıymış... Ben hep bıraktığın yerde kaldım, Eli boş,yüzümde olmayan sevinçle Gözümde yaş Sırtımda bin dünyanın yüküyle, Bu defa hayatın değil,senin kapını çaldım... Ben hep bıraktığın yerde Seni aradım... Ve gerçek mutluluğun Sana kul olmaktan geçtiğini Bu defa anladım Anladım o zaman hayatın Her türlü cilvesinin Sana vız geleceğini Anladım bekliyor beni çocukluğum Ve delikanlılığım...yeniden başlayacağım Değil mi? herşeye,başka bir yerde |
Acılara dalarak yaşamını zehretme
Sevemez benim gibi inan seni hiç kimse Kulak ver kalp sesine başkasını dinleme Sevemez inan seni benim gibi hiç kimse Seninle çok mutluyduk dünyayı bölüşürdük Yarınlardan kaygısız sevdaya bürünürdük Hani bizdik sevgili aşktık yüce en büyük Sevemez benim gibi seni inan hiç kimse Sevdanın mabedinde el ele yaşıyorken Senle birlik sevgiye aşklara koşuyorken Yıkma gönül bahçemi bülbüller şakıyorken İnan seni sevemez benim gibi hiç kimse |
Günah doLu ßu vücut
Neden doymak ßiLmez? ALdatmak i$kence Neden öLüm geLmez? ELim kana ßuLanmı$ ßen ondan kaçtıkça ßu son oLsun yüreğim huzur buLsun Daha fazLa nefret edemem kendimden YarınLarı öLdürdüm Nefretim kederimden!.. |
Uzun bir yol var aramizda
Bir ucunda sen bir ucunda ben Bir ates yanar bagrimiza Atesi sen külü ben Ümit isigi parlar gönlümüzde Aglatan sen aglayan ben Hasretlik sarkilari söylenir hergün Söyleten sen söyleyen ben Askimiz dile geliyor mektubla Kagidi sen kalemi ben Beklerim hergün kavusmamizi Ümitle sen sabirla ben |
yüreğimi kaybettim
içinde aşklarım vardı yedi renk, yan yana gören varsa haber versin bana yüreğimi kaybettim içinde bir parça umut vardı insandan yana bir parça da sitem anlayana aman ha dikkat bulan dokunmasın bir tutam közdür yüreğimi kaybettim hükümsüzdür… |
Vakit tamam
Hem de, tastamam Bu gün, farklı bir gün, alışılmışın dişinda Güneşin, ayaz karanlığı damlıyor gönlüme Yaşam, genç olsa da, düşünceler yasta Tutkularımın acımasız bedeli olmalı Zamanın kırılan Bu noksan noktası Şimdilerde…… Bedenim de bir iz, bir giz Kaderin gömleği olarak, süzülüyor cepkenimde…… Değiştirmek istesem, değiştiremiyorum bu bedeni Garip bir duygu seline kapıldı, gönlüm Düşerim düşüncelerimden, üşür gözlerim Alıp başımı gitmek isterim, uzun uzadıya Hayallerimin en derin dehlizine Çığlıklarım, sarkı söyler Gözlerim, yaşama küser Ağlamaklı olur, kırışır her bir yanım…… Hayal olmuş özlemlerim, asılı kalır suskunluklarıma Bi çare çizğileri keser, dünya renklerimi Yalan kokan yaşamın Acı yılanları dolanır boynuma Sevgiden, kaçışları izlerim Saklanır, gizlenir korkusuzca Güneşin kararmış yüzüne Ve dalğın dalğın bakarım ardından Kısık kısık olmuş gözlerimle…… Vakit tamam Değişmek istesem de değişemem, zaman dar Görülmez bir sevgi gemisi kalkıyor Boş boş kalacak bu limandan Suları, göz yaşı Kürekleri, hasret türküleri Nefesi, rüzğarın ağlayan sesi Yüreğimi, yelkenlerine astım Gönlümde, yıllanmış acıların rotası Yol ver, yol ver Vakit tamam Bu gemi kalktı, gidiyor artık bu limandan Umutsuzlukları doldurdum,saldım fırtınalara Ardından el sallıyorum, yeni umutlara Hoşça kal, Hoşça kal........ Atıl Kesmen |
Seni Sevdiğimi Unutmayacaksın
Bir yalnızlık çöktüğü zaman içine, beraber geçirdiğimiz günleri hatırlayacaksın; Kalbindeki nefretin kadar yakınlaşacağım sana. Bir ürperti kapladığında tüm benliğini, Nice zaman avuçlarımda ısıttığım ellerini düşüneceksin Kor ateşler misali yakacağım seni. Ve ağlamak istediğinde hıçkırıklarla, Beni terk ettiğinde öldüğüm gelecek aklına; Sağanaktan boşanırcasına yağan yağmurlar gibi ağlatacağım seni. Yalancı sevgilerin pençesinde öldüğünde; Dertlerini paylaştığın insan gelecek aklına ben geleceğim, işte o an sevgilim Seni Sevdiğimi Unutamayacaksın... |
Ben seni unutmak için sevmedimki
Gelip gecici heves değil sevdam gülüm Her gece Tanrıdan seni istedim diledim Vaz geç deme senden vaz geçmem Zalimden daha zalim olsanda sevdim Aşkından siğneme çile vursanda sevdim Dünyanın en kötü kulu olsanda sevdim Vaz geç deme senden vaz geçemem Seveceğim seni yanında olmasan bile Mutlu olacağım hayalimde seninle Her şeyi iste benden canımı bile Vaz geç deme senden vaz geçemem Kaderimmiş bu çekerim bende elbet Gülmeye kalsam bile ömrümce hasret İster kov beni kapından ister kabul et Vaz geç deme senden vaz geçemem Gökten yıldızler dökülse yerlere Güneş dünyaya küsüp doğmasa bile Razıyım sen ol yeterki hayallerimde Vaz geç deme senden vaz geçemem |
agliyor içim
ben aglarken sen gidiyorsun hemde...hemde tek bir söz söylemeden ardina bakmadan umarsizca alayci bir gülüs birakiyorsun ardina oysa son bir kez gözlerine bakmak bakipta gözlerinde kaybolmak bu acidan kurtulmak isterdim sen beni askina bogdugun *******de seninle ölmeyi öyle çok isterdimki.. üzgünüm bu amansiz asktan kurtulamiyorum kalbim söz mü dinliyor sanki günahimi affet affet sevgilim affet! askimdan kurtulmak istiyorsan eger ve bir baskasi sana verecekse bu kadar deger olsun onada raziyim buyur tüm duygularimi katlet |
Bekleyemedim seni üzgünümm...
ne yapsam kendimi senin yokluğuna alıştıramadım.. olmadı seni unutamadımm, senden başkasını istemedim yüreğimee.. bu yüreğii, bu taşş kalbiii sen hak ediyordunn ama sonunda anladım sen bile hak etmemişsin.. beklemekten sıkıldım diyemem sana ama artık kurudum, bittim, tükendim!!! bu kadar acı yeter artıkkk bıktım hergün senin hayalinde uyanmaktann.. bıktım hergün dur durak bilmeden ağlamaktann... ne olurr artık beni sevdiğini sölede gideyim tek bi sözüne ihtiyacım var anlamıyomusun hainn=( hayattan çok şey istetemedim sadece seni istedimmm.. git artık istemiyorum seniiii... bekleyemedim özür dilerim... sözümde duramadımm ama sende duramadınn.. karşılıksız sadece kendimi kandırdığım bi oyunmuş oynadığımızz yalanmışş ağlayan gözlerr... ya sen hiç sevdin mi benim kadar.. sen hiç karanlıkta benim hayalimi gördün mü? sabah kalktığında yanında birinin olduğunu hissettin mii olmadığını gördüğünde hıçkıra hıçkıra ağladın mı??? hayırrrrr senin hayatınn boşşşş .. yanlış şeyler ve yanlış arayışlar içindesinnnn bu sana son şiirim ben gidiyorumm.... elimden ne geldiyse yaptım vee beklemektenn değilll bekletilmekten bıktım. işte istediğin buu sonunda bitti iştee... senden kalan hiç bişy olmadı benim hayaTımdaa sadece acı bıraktınn onuda alıp yanıma gidiyorumm.. sana boş hayallerin, boş umutların vee yalan dolan aşklarınla MUTLULUKLARR.... ELVEDAA....AŞK SENDE KALSIN TABİİİİ İŞİNE YARARSA... |
Biliyor musun!
sen bu şehri terkedeliberi, Düşman oldum gündüze, *******i dost edindim. Yıldızları seçtim ömrüme güneş diye. Vuslatın çanlarını çaldığı her nöbette, Seni dilendim,seni diledim. Ellerim ellerini, gözlerim gözlerini arıyor. Aramıza kilitlenmiş zincirleri farkedemeyecek kadar, tutsak sana yüreğim. Varlığın,hayatın olanca çirkefliğine karşın, hep mühimsenmeyecek,ama; ince bir sızı gibi,sırtıma kambur oluyor. Şuursuzca elbette,fakat dengeli ve sinsi. Hani derlerya; 'gülkurusu akşamların,gizemi' diye, İşte sende öyle gizemlice gark ettin. Bölük pörçük yaralı ruhumu, eğik başımı,kırgın bakışlarımı katıp önüne, Sürüyerek götürdün... Sildin süpürdün nevarsa, mutluluğa dair içimde. Yetim bıraktın, öksüz bıraktın sevdamı. İsmin yumru olmuş kısmış boğazıma, yutkunmak ne mümkün... Yalınayak duygularım,can çekişiyor. Ilgıt ılgıt hazan kokusunun bedenime sarıldığı, her an,her akşamda, O güzellik şahikası gözlerin aklıma düşüyor. Ve döndükçe maziye, o günleri düşledikçe, Sevdam ağlıyor yar,sevdam ağlıyor... |
Yalnız;
Yalnız bir yalnızlık değil bu Dişleri çürümüş hayallerimin Umutların yıkılır sevsen beni Belki yürüsem bu yolu Bir ölüm bekliyordur; biraz kırgınlık geceyi Ve ellerine hazırcevap verilmiş şairler, Kendini bilmez dizeler, Tutarsız sevdalar, Belki biraz daha yürüsem neler neler... Maviyi sevmek; illede denizi görmek değil N'olsa su aynadır, onda kendini görür Başucumuzdaki gökyüzü Görebildin mi bilmem bende kendini Senin beni ne kadar sevdiğini |
Göçmen kuşları, bilirsin vedalaşmayı iyi bilirler;
Çünkü fazla hasret çektirmezler Bir gün olmaz ise, bir ay bir ay olmazsa bir yıl sonra tekrar gelirler Veda ettikleri ağaçlara, dağlara, denizlere... Hani çiçekler vardır; Sımsıkı toprağa bağlı çiçekler Mecbur oldukları için toprağı suyla aldatan çiçekler Hiç topraktan ayrıldıklarında yaşarlar mı? Hani ağaçlar vardır; bilirsin… Karşılıksız seven ağaçlar Kuşların yuva yapmasına izin veren, insanlara dalından meyve veren ağaçlar Hiç insanlara ve kuşlara küserler mi? Hani rüzgârlar vardır; Benim kıskandığım rüzgârlar Benden çok, senin teninin sıcaklığını hisseden rüzgârlar Hiç dağları, taşları, ağaçları, kuşları, özlem içinde bırakırlar mı? Hani yıllar vardır, Sana “seni seviyorum” dediğimde adı olan, Bana “seni sevmiyorum” dediğinde adı olan, Her saniye, her dakika, her saat, her yıl isim değiştiren yıllar, Hiç unutuldu mu senden sonra... Hani ben vardım… Hani sen vardın… Vedalaşmamız göçmen kuşlar gibi olan, Aldatışımız çiçek gibi olan, Sevgimiz ağaçlar gibi olan, Özlemimiz rüzgâr gibi olan, Ayrılışımız vardı yıllar gibi kaybolan |
Artık ******* uzun…******* hoş…
Çıldırmışçasına kin duyduğum zamanın aksine, Her bir dakikayı, bir ayrı sever, Her bir saniyeyi bir ayrı süsler oldum. Karanlık adeta sana bezenmiş. Gözlerindeki ışıltı yayıldı odanın sessizliğine. Gölgem onu takip ederken,boynum büküldü, Varlığım; karşında eridi,yok oldu, Gözlerin…Çekip götürdü beni, Çisil çisil bakışların serpilince üzerime. Havada uçuşan ölü yapraklar gibi, Yağmurda ıslanmış yüreğimi,teslim ettim ellerine. Damarlarımda dolaşan meltemin esir aldığı, Kasırgalar kopan deli başımda Ah bir bilsen; kaybetme korkusunun O saf ızdırabını! Nutku tutulmuş,sancılı serçeler gibi nasıl ürktüğümü! Düşündükçe taş kesilir bedenimde Ne bir damla ısı,ne de bir umut… Yok…Yok… Düşündükçe çıldırıyor düşlerim. Damla damla umut beslerken Hangi yasak engeldir hayallerime? Kırlangıç kanadıyla çizilmiş resim bilirken aşkı, O nefesimin her bir köşesine sıkışmış bakışların Sağanak sağanak yağdı Kaybettiğim hançer pırıltıları tutuşmuş yüreğime… Damla damla birikip gönül kıyılarımda, Tereddüt duvarını,katmerlerle yırtarcasına, Bağrımdaki sızılı düğümleri söküp atarcasına, Şebnemleri pırıl pırıl yakıp söndürdü. Yitikliğimin hiddet kusan gözlerine inat; Hayat verdi yar,perde çekti hüznüme. Sen… Dalga dalga kıvılcım saçan gözlerinle, pas tutmuş duygularıma sevda oldun… Sağanak sağanak yar… Sağanak sağanak yağdın üzerime… |
Alevlerden bir kılıç,bedenimi ikiye böldü,
Sen olanı kopardı attı,kana bürüdü, Yerin prangaya vuruldu,zindanda çürüdü, İsmin yaşasa neolur!yaşamasa ne...? Sevda; suya bırakılan saman çöpü değil, Yar; yağmur içmiş, bahar toprağı değil, Boşversene hayırsızım,bu iş senin harcın değil, Artık umut eksen neolur!ekmesen ne...? Bahar tükenivermiş,yapraklar solgun düşüyor, Kara kış yolalmış,kapımı çaldı çalıyor, Dün,bugün,yarın...Ezelden ebede akıp gidiyor, Ben yerimden göçsem neolur!göçmesem ne...? Akan suyu tedirgin eder sesinle, Buzları parça parça kırar hükmünle, Yönünü belirtmeden,sinsice sızıp içime, Şimşek şimşek çaksan neolur!çakmasan ne...? Kederimi ifadeye,davranış biçimi yok, Ne çok yanıyor canım,bilsen ah ne çok, Salıpta bağrıma,ateşten kızıl bir ok, Vuran sen olsan neolur!sen olmasan ne...? |
Kin Baglamam
Kimselere asla kin baglamam Gönüller evinin dervisiyim ben Cahilin çamuruyla bina yapamam Hakikat baginin bagbaniyim ben Riya meclisine varip oturmam Mürsidi kamilden asla ayrilmam Sahtekari babam olsa Kayirmam Erler ordusunun neferiyim ben Ehli dil olanla gönül bagim var Günes yüzlü yare ahuzarim var Su alemde dosttan gayri neyim var Sevgi bahçesi'nin çiçegiyim ben Hor görmem kimseyi düsmem gaflete Hal bilmez biriyle girmem sohbete Rabbim muhtaç etmesin bizi namerte Cömert sofrasi'nin biberiyim ben Ozan Güner kul da kusur aranmaz Kusursuz kul mümkün degil bulunmaz Birinin günahi digerin'den sorulmaz Edep erkan yolu'nun bekçisiyim ben |
Ellerim titriyor dualarımda
Yüreğim bedenden çıktı gidiyor Şu hayat dediğin günahlarımı Nihayet boynuma taktı gidiyor Kaç vakitlik bilmem kaldı nefesim Az sonra belki de kesilir sesim Ömür fırçasıyla çizdiğim resim Sergi sarayına şimdi gidiyor Dört harfli kelime yaniki ölüm Kabir berzah haşir hep bölüm bölüm Ne ise yaşantım neyse gördüğüm Tartımı elime verdi gidiyor Umut şefaatte rahmette umut Elvada anına verildi komut Duruşta var ise tek yönlü boyut Gönül maksuduna erdi gidiyor |
Tek Seni Paylasamam
Dilerim, bir gün öylesine sev ki Kavusama, olsada yaninda Oksayama, teninde dolassa da Hasret kal canken canin da Uzandigin her gönülde beni ara Yana, yakila Yanagina yagan her damla gözyasinda Sadece beni an, beni hatirla Acilarim sana tek hatira Beni unutma, yüreginde sakla Tek anlamsin hayatimda Tükensem de ask’inla Korkuyorum paylasmaya baskasiyla |
OLMAZSA OLMAZ
Satirlarimi sayfalara dökerken ben Ulasamiyacaksan bir kalemin iki satir ucuyla Çira gibi tutusurken ask'inla yüregim Yanamiyacaksan bana, bir kibrit alevi kadar Kavusma tutkusuyla saatlerle yarisirken En bakir zamanlar sayende asirlar olacaksa Denizler gibi dalga dalga cosarken sana Sen, çöller kadar kuraksan sevdama Yanimda olamiyacaksan her animda Bu ask üzer bizi, yapamayiz İnan bana gözbebegim Biz mutlu olamayiz Bu ask'a kucak acmadan, ayrilmaliyiz |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:48 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.