![]() |
Bir gün çok çirkin bir kadın bir bara girer ve omuzunda bir papağan vardır. İÇeri girdikten sonra:
- Omuzumdakinin ne olduğunu bilen benimle öpüşmeye hak kazanacaktır. Hiç kimseden ses yoktur ama bizim Temel kadın ile dalga geçmek icin atılır - O bir timsahtır. Kadın - Hayır bilemedin ama bu seferlik doğru sayıyorum. |
Temel bir gün Trabzon'a gidecek, terminalde otobüse biner ve şoför koltuğuna oturur.
- Ya hemşerim senin yerin ora değil sen arkaya geç derler ama laf anlatamazlar. Sonunda biri gelir Temel'in kulağına bişeyler fısıldar, Temel en arka beşli koltuğa geçer merak ederler - Ne söyledin? derler adama, adam da: - O koltuk Trabzon'a gitmiyor arka beşli gidiyor dedim der. |
Temel üzgün bir şekilde yolda ilerlerken ayağına birşeyin taklıdığını farketmiş.O da ne aynı Alaaddinin sihirli lambasına benziyormuş.Hemen ovalamaya başlamış.İçinden tahmin ettiğinden daha iri bir cin cıkmış.Dile benden ne dilersen!,demiş.Temel korkak bir tavırla 'özür dilerim'demiş...
|
Temel genc yasta evlenir, karisi ile bir cocugunu birakarak gurbete cikar.On-onbes sene dolastiktan sonra...
-Hele bir silaya varayim, der. Evine geldigi zaman karisi ile birlikte uc cocuk bulur.En kucugu onundeki kaptan yogurt yiyor yabanci yabanci bakiyordu. -Yahu karucugum.Bunlar da kim? Karisi : -Yahu der su buyugu ilk cocugun degil mi?Ne cabuk unuttun! -Ya oteki? -O da ana rahminde idi, sen gittikten sonra dogdu. -Ya digeri? -Canim, zaten onun da sana buba dedigi yok ki, oturmus yogurdunu yiyi! |
Temel ile Dursun yolda yürüyormuş.Temel;
- "Ula cördun mu?cördun mü? Sibel CAN geçuy da." Dursun; - "Yok ula cörmedum da." Temel; - "Ula cördun mu?cördun mu? vali geçuy da." Dursun; - "Yok ula cörmedum." Temel; - "Ula cördun mu?cördun mu?Ahmet geçuy da." Dursun; - "Yok ula cörmedum." Temel; - "Ula cördun mu?cördun mu?" Dursun sinirli bi şekilde; - "He ula cördum." Temel; - "Ula cöruysun da niye poha basuysun..." |
Temel,omuzunda papağanıyla bir eczaneye girmis.
Eczaci Temel'i bu halde görünce sasirmis ve sormus; -"Ya kardesim, nerden buldun bunu?" Papagan cevap vermis; -"Bunlardan karadenizde daha çok var!!" |
Temel hergün meyhaneye gidiyormuş ve her gün 3 kadeh içki içiyormuş.Garsonun dikkatini çeker ve sorar
- Her gün neden 3 kadeh içki içersiniz? Temel: - Biz 3 kardeşiz diğer ikisi olmadığından onların yerinede içiyorum. Aradan zaman geçer Temel bir gün gelir ve 2 kadeh içki ister ve garson şaşırır ve sorar - Hayırdır bugün iki kadeh içiyorsunuz yoksa kardeşiniz öldümü diye sorar Temel de - Hayır ben içkiyi bıraktım der... |
Temel'in bir çiftliği vardır. Çiftlikte sadece 2 tane koyunu vardır. Can sıkıntısından yoldan geçen Dursun'u durdurur ve konuşmaya başlarlar. Temel:
- Ula Dursun sana bir soru soracağım. Eğer kaç tane koyunum olduğunu bilirsen, ikiside senin olsun.... |
Temelle Dursun bir gün Amerika da dolaşıyorlarmış bir bakmışlar ki bir okul yurdu yanmakta Temel Dursuna demişki
- Ula Dursun ha bunlar gavur evladi ama gel haçen bunlara yardum edelum Dursunda - Tamam demiş Temel yukarı çıkmış çocukları teker teker çocukları aşağı atıyormuş bir müddet sonra Temel zenci çocukları atmaya başlamış aşağıdan Dursun'un sesi gelmiş - Ula Temel yanuklari birak sağlam olanları at... |
Temel'in Şantajı
Ekonomik kriz, durgunluk, Irak Savaşı derken bir türlü para yüzü göremeyen Temel çıldırma noktasına gelir. Çocuk kaçırıp fidye istemeğe karar verip büyük parklardan birine gider. Çocuğun tekini gözüne kestirir. Önce bir not yazmaya başlar: "Çocuğunu kaçırdım, çok üzgünüm ama gerçekten paraya ihtiyacım var. Kusura bakma. Yarın sabah saat 7'de falanca parktaki filanca ağacın altına siyah bir çantayla 5 milyar getir. İmza: Laz." Çocuğun yanına gider, notu çocuğun ceketinin iç cebine koyup, doğruca evine gitmesini ve notu babasına göstermesini söyler. Ertesi sabah parka geldiğinde soylediği ağacın altında istediğini bulur. Çantaya başka bir not eklenmiştir: "Paran burada ama bir uşağın hemşehrisine böyle bir şey yapmasına inanamıyorum. İmza 'İdris.'" |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:34 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.