![]() |
Kendi kendime EL OLURUM.
Kah dokunsan solacak gül olurum, kah yangın yeriyim,kül olurum. öyle bir efkar sarar ki içimi, kah,kendi kendime el olurum. Metin Salihoğlu |
Kendi kendime KIZAR GİDERİM.
Sevda imbiğinden aşkı geçirdim, gönlümü büyüttüm öyle uçurdum, sabır kadehinden vefa içirdim, gölgeler gibi uzar giderim. şehvetten ötesine akıl yetirdim, dergahında mecnunla oturdum, aşkın kitabını okudum bitirdim,. şiirler şarkılar yazar giderim. gönüle diyorum sevda neyine, hüsran düşüyor ancak payına, takvimler ermiyor vuslat ayına, kendi kendime kızar giderim. Metin Salihoğlu |
Kendim'le YARIŞTIM YILLAR.
Ne zaman yola çıktım, ne susadım ne acıktım, daha dün çocuktum, nelere giriştim yıllar. kurtlar gibi ürkektim, yiğittim,merttim,erkektim, sanki bu alemde tektim, kendimle yarıştım yıllar. kimi söktüm,kimi ektim, nasılda çileler çektim, hani hep gerçektim, yalanlara karıştım yıllar. sanki hayata ortaktım, ne dinledim,ne taktım, birgün aynalara baktım, kaderle görüştüm yıllar. hep vermekten bıktım, gidenlere yaşlar döktüm, artık önünde çöktüm, seninle barıştım yıllar. seller gibi aktım, korlar gibi yaktım, yayından fırlamış oktum, menzile eriştim yıllar. Metin Salihoğlu |
Kırık ayna.
Kırdığın aynadan kalan parçalar, haykırır değişen yüzümdeki biçimi, saatler gece yarılarını çalar, elimdeki parçalar,parçalar içimi. kırık aynalardaki adam bensem, duvardaki güzel resim kimdir, gönlüm, hangi yöne dönsem, sanki tek mevsimlik iklimdir. güzel mevsimlerim seninle gitti, şimdi kanadı kırık bir kuşum, herşey biraz hayal biraz ümitti, sadece kırık aynalardaki kışım. Metin Salihoğlu |
Kış gibi.
Ayrılık varmış kaderde yine, sanki kavuşmak düş gibi, birden uçmak ister sevdiğine, gönlüm ****sinden kuş gibi. karanlılar iplik,yalnızlıklar iğne, işlerler çilemi nakış gibi, şu son demde günden güne, ağarır saçlarım kış gibi. Metin Salihoğlu |
Kim kimi özler.
Korkarım hiç bitmeyecek gönlümdeki bu sancı, nerde gençliğim,nerde sevdiğim,kim gizler, br kördüğüm herşey,kim yolcu kim hancı, iç içe geçmiş zamanlar,kim kimi özler. herkes bir garip,sanki herkes akşamcı, ipini kopartmış uçurtmalar gibiyiz bizler, kaybolmuş bir rüyayı yeniden aramak ne acı, hep aynı meçhule giderken bütün izler. Metin Salihoğlu |
Kim küstü.
Hani gelecektin bir akşam üstü, dinecekti o bitmez kalp sızım, ya sen küstün,ya akşamlar küstü, yine karanlık ******* kadar ıssızım. yine sevenlerini yitirmiş çocuklar gibiyim, dilim dönmez artık derdimi anlatmaya, adı bilinmez bir kör kuyunun dibiyim, yansamda hasret kalırım bir damla suya. Metin Salihoğlu |
Kimdir DEMEYİN.
O dimdik baş o her tel saçtaki inci benim O gözlerdeki ışık o yaşama sevinci benim Şimdi şu yorgun adam da kimdir demeyin O sararmış resmin deli dolu genci benim. Metin Salihoğlu |
Kitabını yazdım AŞKIN.
Yazmışsın yine birkaç satır, ne sevgi koymuşsun ne hatır, istersen sevdamızı burda bitir, uzaktan uzağa olmuyor dersen. sitemlerin nazların fazla kaçmış, sanki ayrılık idamlık suçmuş, gönül şişenden kokumda uçmuş, kırıver gitsin dolmuyor dersen. gurbetin zehrine derman olmadın, rüyalarda olsun neden kalmadın, selamlar yolladım birgün almadın, kitabını yazdım aşkın bilmiyor dersen. Metin Salihoğlu |
Kokum kalsın ellerinde
Ömrüm bir demet çiçek olsun ellerinde, kırılsın,dökülsün,sararsın solsun ellerinde, razıyım,ister gül de ister karanfil, yeter ki,bir nefeslik kokum kalsın ellerinde.. Metin Salihoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:16 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.