![]() |
Bazen bir çocuktun sen,
Yaşlı biriydin bazen. Törpülemeye şımarıklığı, Gerekliydi biraz hayal kırıklığı Tartıştığım komşunun sözündeydin Kırgın bakan annemin gözündeydin Düştüğüm, incindiğim, yandığım, Her kazadaydın tesadüf sandığım. Eskiden yükseklerden inmezdim Azla yetinmezdim Bana birazcık yokluğu gösterdin Çünkü şükürde olmamı isterdin. Acele ettiğimde beklettin uzun uzun Ben bunu nelere, nelere yordum Oysa bir parçasıydı yolculuğumuzun Sabrı öğreniyordum. En çok kızdığımı bana gönderdin Çünkü beni adam etmekti derdin Öfkemin sebebi bendim Bunu nihayet öğrendim. Eğitiyor beni çocuğum, kocam Öğrencilik zormuş be Hocam! Başaramadıkça tekrarlanır durur sınav Bazen karışır kim avcı, kim av. Canım öğretmenim, artık biliyorum Saygıyla önünde eğiliyorum. |
Birinin elinin tersiyle ittiği,
Öbürünün eriyip bittiğidir Biri için tükenirken umutlar, Öteki, başarısını kutlar Birinin kaybettiğini başkası bulur; Bulunan sıradanlaşır, Erişilemeyen kıymetli olur. Kaybeden feleğe saldırır; Kefelerden birindeki ağırlık, Diğerini yukarıya kaldırır. İnsan hep ağlamamış, Hep de gülmemiştir. Terazinin tam dengede kaldığı Pek görülmemiştir. (13. Mayıs.2004) |
Bak şu giden var ya,
Yeni terfi etmiş biri Ondan kibiri. Hazımsızlık çekiyor belli. Dışı ciddi mi ciddi, İçi oynuyor çiftetelli. Zamanla belki sindirir, Olağanüstü halden çıkar; Ruhundaki fırtınayı dindirir, Dostların yüzüne yine bakar. O zaman gözlerde sitemi farkeder İçini kaplar pişmanlıklarla acılar; Çiftetelli susar, çalgıcılar gider Bir yeni ünvanı kalır, bir de yağcılar. (23.Şubat.2001) |
Bir şeyi terkedince ellerin onsuz kalır,
Herşeyi terkedince elinde sonsuz kalır. (Kapılar kitabından) |
Bizim oralarda eskiden bir ev vardı,
Köşe başında. O evin ikinci katında, kim bilir kaç yaşında, Bir teyze yaşardı. Pencerenin önünde, elinde tesbihi, Sokağı seyrederdi. Onun uğuruna inanırdım; Her sabah bana hayır dua ettiğini sanırdım. Onu sadece işe giderken görmek bana yetmezdi; Dönüşte göremezsem içim rahat etmezdi. Her bayram ona gitmeye niyet ederdim, “Bu sefer mutlaka gidip elini öpeceğim “ derdim, Sonra cesaretim kırılır, vazgeçerdim. Utangaçlik başa bela; Bir bahanem olmalıydı, kurbanda et götürseydim mesela, Hoşuna gider miydi? Pişirir, yer miydi? İçimden hep alıp bir akşam udumu, Kapısını çalmak, Aşkımı, derdimi umudumu, Ona şarkılarla anlatmak gelirdi. Bir gün o pencerede başka bir yüz belirdi. Adam mutlaka oğlu falandı Şimdiye kadar nerelerdeydi? Bu ne işti? Vefa denilen şey galiba yalandı. Bir kaç gün ev dolup taştı, ışıklar yandı, Anladım ki o çok uzağa gitmişti. Evi başkaları tuttu, Mahalle onu üç günde unuttu. Bense Oradan bir daha geçemedim nedense. (Kapılar kitabından) |
Sevgi bir ağaçtır
Büyür, meyva verirse, Bu evlâttır. Meselâ bir nardır. Sonra bu nar, Size içinden Çok tatlı bir Meyva sunar. Aldığınız en güzel ödüldür o Ömrünüzde gördüğünüz En harika güldür o. Boynunuza dolanan İncecik, sıcacık kolları Kanadınız olur, uçarsınız Sayesinde, Siz de bir çiçek olur, Rengârenk açarsınız. (3.4.2004) |
Uyandı gül, yel uyandı
Hasret derdi, gel uyandı Sevdiceğim nerde kaldın Haset bakan el uyandı. |
Bir serin esintisin avucumda,
Bir ışıksın başucumda; Sana kavuşmak için yanmak gerek, Yanmak için önce uyanmak gerek. (Kapılar kitabından) |
Hep çocuk kalmak istiyorum.
Rüzgarın elinden tutup dolaşmak Bulutların arasında, Seksek oynamak sokaklarda. Benimle oynar mısın? Yalınayak koşmak kumsalda, El sallamak martılara; Ölen bir serçe yavrusuna ağlamak, Sonra yine gülmek göz yaşlarımı silip. Benimle oynar mısın yanıma gelip? Üzüntüleri öykülerde bırakmak, Şelalelerle coşup akmak, Taşmak istiyorum. Böyle bir maceraya sevgilim Var mısın? Gelip benimle oynar mısın? (7. Mart 2001) |
Hayal meyal geliyorsun aklıma
Uzaklardaan, uzaklardan... Unutmuşum Yaz mıydın, bahar mıydın? Bir haz kaplıyor içimi Seni düşününce Sadece arkadaşım mıydın, Yoksa yar mıydın? Hatırlayamıyorum... Olmadık bir şey istesem Olmadık bir zamanda Yapar mıydın? Kimdin sen? Düş gücümle mi yarattım seni, Gerçekten var mıydın? (8. Mart 2004) |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:48 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.