![]() |
Kitaplarım
Oğlum dedi ki.Bu kitapları atalım Dedim ki oğluma: Onlar arkadaşlarım Onlar dağıtırlar öfkemi Onlar dağıtırlar karanlığımı Kiminin bir sayfasına düştüm bir mısra Kiminin bir sayfasına gözyaşım düştü Ben öldükten sonra negelir başınıza bilmem İyi bir dost olamadım kitaplarım size Belki denize nazır bir kütüphanede olur yeriniz Belki bir hapishane duvarındaki rafta Bir okuyucu bulursanız nerde oluşunuz üzmez beni Üzer beni hapis kalışınız kitaplarım |
Korusun Melekler
Kaybolmuştu bir bebek Üzülmüştü annesi Ama bakışlarında bebeğin Şu mana vardı: “Kayboldu sanma anne Korudu beni melekler” Neden korkular getirilir akla Kaybolunca bir bebek Kaybolunca bir bebek Korur onu bin melek |
Kötü Arkadaş
Kedimle arama giriyor yumaklar Kedimden arkadaş olmaz bana Öf kedimden öf Unuttu beni yine… Arama giriyor arkadaşları hep kediler Kedim kedice sevinir Kedice oynar Sorun yapmam Kedice oyunlarından Ben tozdan evler yapmak istesem de Bıktım onun annemin yumaklarıyla oynamasından Bir arkadaşım olsaydı Arkadaşlığı kedice der Tırmalayışı beni kedice der… Terk eder miydim onu etmezdim Yasaklardım annemin yumaklarıyla oynamasını O benim O benim kedim O benim canım kedim Kötü de olsa arkadaşım kalmalı |
Köy ve Şehir
Hayalime çizilmiş bir resimde Süt kadar beyaz şehir Ey rüyalarımı süsleyen aydınlık... Çocukken hep seni görmek istiyordum Fakat köyün tozlu sokakları var Senin kanlı... Köyün tezek kokusu var Senin fabrika nefesin... |
Köyüm
Çiçek bahçesisin köyüm Camin minaren Ormanın… Çiçeklerin senin Çiçeklen daha Her gece ay Süzülüp gelir dağın yamacından Gelir her gece Köyüm gece çiçeğin ay… |
Köyüm bir ağaç gibi
Ne zaman gitsem köyüme Köyüm karşımda bir ağaç Yeni yapraklar açmış... Yaprak dökmüş... Köyüm bir ağaç Dallarında acı tatlı meyveler yedim Köyüm bir ağaç Yerinde duran Sözünde duran Kuşlar yaprakları Kırlarda kuzular... Sokaklarında oyunlar oynamıştım Gece- gündüz süren Her mevsim güzellikler sofrası sunan bir ağaçtır köyüm... |
Köyümün deresi
Köyümün güzel deresi Yalnız ve kimsesiz dere Yalnız ve kimsesizim senin gibi... Bulutlar dostun olsun Yolun açık olsun Ak dere git ta uzaklara Orda sana ve bana doslar var Güzel ağaçlar,kuşlar var... Kurtulalım şu yalnızlıktan. |
Kukla
Niçin susmuş kukla Küsmüş mü Kuklanın elini tutsak Evet...bir uçurtma versek Kukla ipe tutsak Ya insan neye tutsak Uçurtmayı bağlasak insana Uçursak maviliğe insanı Uçurtma uçuran bir kukla görürüz Maviliğin derinliğinde. |
Kumlar Uyanır Ayak İzlerinde
Leyla yetimiyim bu çöllerde Leyla ürpertüyor yüreğimi Eskimez sevgisiyle Zarif söylenmesi gereken adını Hoyratça mı söyledim Neden kaçtın uzaklara leyla Adını dudaklarıma almadım daha Daha nemrut bile görmedim leyla Yere göğe yeter ellerindeki beyazlık Kumlar uyanır ayak izlerinde Yanay yandığım ateş ile Yağmur döksün içime Gözlerin gök yüzüm Çölümün ufkundasın Koşarım koşarım Yollar sana varmıyor leyla Saçların binlerce pınar Dizlerimin dermanı kalmadı Bulutlarda mısın Orman orman çağırayım Yoluna halılar serilsin Ellerim çiçekler uzatsın Gel leyla Neden yolun ıssız leyla Neden ufkun rahmindesin hala |
Kuş olan balonlar
Kuş olur dedi dedem Gök yüzünde balonlar Bir kırmızı kuş uçurduk bir beyaz kuş... O bahar günü parkta Ne güzel bir bahar günüydü o gün Bir kırmızı kuş katıldı Bir beyaz kuş... Uçurtmaların ve kuşların arasına Balon uçurduk dedemle parkta Rengarenk balonlar kattık Uçurtmaların ve kuşların arasına akşama kadar Telaşlıydı karıncalar parkta Çiçekten çiçeğe kondu arılar Parkın ağaçları gülüyordu neşeden... Ah yuvasız bu kuşlar dedi dedem... Akşam olunca Yuvasız değildi balonlarım Balonlarım yıldızlara gitti dedim dedeme Yıldızlara gitti balonlarım... Yıldızlara gitmişti balonlarım Yerde kalmıştım yazık Karıncalar arılar ve çiçek dostlarımla... Eve dönüyorduk parktan akşam olmuştu Üzülme dedi dedem Sende balonların kadar şanslısın Yıldız bir eve dönüyorsun... Haklıydı dedem bir yıldız eve dönüyordum Şanslıydı arılar,karıncalar,ağaçlar... Yıldızdır arıların konduğu çiçekler Yıldızdır karıncaların yuvaları Ağaçlar pırıl pırıl bir parkta büyüyorlar... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:24 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.