![]() |
Sakın Ha
Kadına Özgürlük silahı Verme Yoksa İlk sende dener. |
Sana Göre Hava Hoş
Gözlerden uzak olan Gönülden de olurmuş Benim hasretle yanan Sana göre hava hoş Sevdiğin var gurbette Gün geçtikçe ölmekte Düşünmezsin elbette Sana göre hava hoş Yanıp kavrulan benim Esip savrulan benim Umurunda mı senin Sana göre hava hoş. |
Sanat Güneşi
Resimlere şekil verdi süs verdi Şiirlere duygu verdi his verdi Şarkılsra name verdi ses verdi Dünyada bulunmaz asla bir eşi Kalplede taht kurdu Sanat Güneşi. |
Sandıktan Ak Çıktı
Sanki sözleşmiş gibi bütün millet oy verdi Budandı yaşlı ağaç yeni ışkın boy verdi Soyal demokratlarsa kendini çok koyverdi Biz tonla bekliyorduk üç beş tane ok çıktı Açıldı tüm sandıklar içinden hep AK çıktı Bozuk motor misali devamlı teklersiniz Suçu hep başkasının üstüne yüklersiniz İstifa etmek için daha ne beklersiniz Muhalefet bu işi sen yapma bırak çıktı Açıldı tüm sandıklar içinden hep AK çıktı Ecevit, Karayalçın sol bitti Türkiye'de Arı gelmez kovana bal bitti Türkiye'de Geçit vermez AKP yol bitti Türkiye'de Karşımıza geçilmez balçıkla çorak çıktı Açıldı tüm sandıklar içinden hep AK çıktı Tarihte görülmemiş bu kadarı böylesi Sandınız ki bu halkı sizlerin hep kölesi Antalya'da yıkıldı Deniz Baykal kalesi Türkiye genelinde açık ara fark çıktı Açıldı tüm sandıklar içinden hep AK çıktı Laik ile türbana çok kancayı taktınız İşte sizler bu yüzden hep sınıfta çaktınız Atatürk'ün partisi C H P' yi yaktınız Atatürk'ün yolundan ''U'' dönüşü çark çıktı Açıldı tüm sandıklar içinden hep AK çıktı Hiç boşuna bağırma mitinglerde Bahçeli Yıllar oldu bu millet sizlerden vazgeçeli Sonunda ayırt etti seçmen balla reçeli Başbuğ'a yetişmense hayli çok ırak çıktı Açıldı tüm sandıklar içinden hep AK çıktı Cem Uzan'ı sormayın tükenip bitti artık Yapılan tüm takipler canına yetti artık Batan gemi içinde kaybolup yitti artık İktidar sayesinde Genç Parti'ye yok çıktı Açıldı tüm sandıklar içinden hep AK çıktı Şimdi artık tütmüyor eskilerin bacası Belli değil ne yazık gündüz ile gecesi Revaçtan düştü birden hocaların hocası Usta kalfa kaybetti acemi çırak çıktı Açıldı tüm sandıklar içimnden hep AK çıktı Pazardan cübbe tesbih alırsak şaşırmayın Kendimizi İran'da bulursak şaşırmayın Yakında Arabistan olursak şaşırmayın Öyle anlaşılıyor galiba Irak çıktı Açıldı tüm sandıklar içinden hep AK çıktı Sömen altı ediyor herkez kirli bezini Gerçekleri görmüyor kapatıyor gözünü Bu ülkede nedense kise tutmaz sözünü Bunların vaatleri karşılıksız çek çıktı Açıldı tüm sandıklar içinden hep AK çıktı Rahmetli babam derdi güvenme bu millete Reyini bile satar göstermelik hizmete Hiç boşuna uğraşma yazık tüm eziyete Açız açız diyenler maalesef tok çıktı Açıldı tüm sandıklar içinden hep AK çıktı Nesini beğendiler bilmem AK'ın nesini Recep Tayyip süsledi takkesini fesini Gel de saygıyla anma usta Aziz Nesin'i Fırına börek attık çok üzümlü kek çıktı Açıldı tüm sandıklar içinden hep AK çıktı Sizi üzmek değildir inanın hiç niyetim Oyunu doğru kullan en büyük vasiyetim Yakında görüşürüz işçi, memur, dul, yetim Yeni yeni zamlarla vergilere ek çıktı Açıldı tüm sandıklar içinden hep AK çıktı ALİ der ki, sokağa çıkmaya korkuyorum Efkarımdan sigara yakmaya korkuyorum Hayretler içersinde çevreme bakıyorum Elleri bilmem ama bana büyük şok çıktı Açıldı tüm sandıklar içinden hep AK çıktı. |
Sanki Sizin Şeyinizde
Vatandaş açmış açıkmış Sanki sizin şeyinizde Sorunlar ayyuka çıkmış Sanki sizin şeyinizde Düşünmeden yarınları Batırdınız kurumları Memleketin sorunları Sanki sizin şeyinizde Düzelecek sanan biziz Sizlere hep kanan biziz Cayır cayır yanan biziz Sanki sizin şeyinizde ALİ der ki, yataktan kalk Uyanda bir aynaya bak Umrunuzda değil bu halk Sanki sizin şeyinizde. |
Saygısız
Ne çabuk unuttun geldiğin yeri Şöyle bir hatırla dünü saygısız Hiç mutlu oldun mu bizden evveli Şimdi üzüyorsun beni saygısız Daha düne kadar karnın aç idi Yediğin dayaklar bilmem kaç idi Yürüyüşün bile hata suç idi Aklına bir getir bunu saygısız Her şeyi öğrendin gözün açıldı Dilin papuç gibi sözün açıldı Adam oldun elin yüzün açıldı Ondan değiştirdin yönü saygısız Tabi karnın doydu sırtın pek şimdi Omuzundan kalktı büyük yük şimdi Ne söylersen söyle bize hak şimdi Çok iyi tanıdım seni saygısız ALİ der ki, hiç gözümden kaçar mı? Namerdin elinden dolu içer mi Bir insan yediği kaba sı..ar mı? Unutma imanı dini saygısız. Ali Dilki |
Sekreter Arıyorum
Alev alev yakacak Elvan elvan kokacak Telefona bakacak Sekreter arıyorum Uzun boy ince belli Güleryüz tatlı dilli Hem nazlı hem cilveli Sekreter arıyorum Sevda essin başında Deneyimli işinde Yirmi iki yaşında Sekreter arıyorum Ela göz kalem kaşlı Birazcık ağır başlı Sigortalı maaşlı Sekreter arıyorum Dört açacak gözünü Bu bahar yaz sezonu Yüksek okul mezunu Sekreter arıyorum Gözlerime gülecek Dertlerimi silecek İngilizce bilecek Sekreter arıyorum Ne nişanlı ne sözlü Sarışın mavi gözlü Aslen karadenizli Sekreter arıyorum ALİ der; açtım cebi Görünse dahi dibi Bazı patronlar gibi Sekreter arırorum. Ali Dilki |
Selo'ya (Mektup)
Sevgili kızım Selo; Bugün baba evinden ayrılışının tam üçüncü günü. Sen gittiğinden beri hiç dinmek bilmiyor gözlerimizdeki sağnak yağmuru. Evimizde eksikliğin bir çığ gibi düştü üstümüze. İnanır mısın canımız hiç eve girmek istemiyor. Canım Selo’m; Senin yerin olan cam kenarına oturmuyoruz. Daha doğru-dürüst sofraya bile oturmadık. Hele kahvaltıda ne kızarmış yumurta ne vişne reçeli ne yumuşak peynir hele hele o çok sevdiğin siyah zeytini hiç yemiyoruz. Çünkü sensiz boğazımızdan geçmiyor. Daha doğrusu mutfağı büfe gibi kullanmaya başladık, hep ekmek arası yiyip gidiyoruz. Canım Selo’m; Dün dışarı çıktım. Şengül kunduranın önünden geçmeye cesaret edemedim. Kızlar seni sorar gözlerim dolar diye, caminin arkasını dolandım. Artık bakkaldan sigaraları da ben almıyorum, duygulanırım diye. Evimizde çok eksiklik bıraktın. Sigaradan bir eksildi, soframızda bir eksildi, balkondan bir eksildi, odadan bir eksildi. Sen gideli her şeyimiz eksildi. Hiç bu kadar fakir olmamıştık. Canım Selo’m; Az önce televizyonda kanallarını dolaşırken bir kanalda Fatma Bacı’yı söylüyordu Kıvırcık Ali hemen başka kanala geçtim, sensiz şarkı bile dinlenmiyor be. Canım Selo’m; Bazen komşu çocukları geliyor. Onları balkona girmesine müsade etmiyorum. Gözün gibi baktığın saksıdaki kılıç çiçeğini çileklerini malta eriklerinin dallarını kırarlar diye, bende gözüm gibi bakmaya çalışıyorum, senin kadar olmasa bile. Canım Selo'm; Biliyor musun gelinlik sana ne kadar yakıştı. Görenler parmak ısırıyor. Göze gelmeyesin diye göz boncuğu aldım sana. Seni kalbin kadar tertemiz beyazlar içinde damat beye götürürken merdivenlerden inerken kalbimin nasıl çarptığını bir Allah bir de ben bilirim. Bir ara içimden bir ses avazın çıktığı kadar bağır heey millet gözünüz gelin görsün dedi, ama çağdaşlığım izin vermedi. Canım Selo’m gözbebeğim yufka yürerklim iyi huylum nur yüzlüm ince kalplim insalcılım seni çok ama çok özledik gözümüzde tütüyorsun. Mısra ile Beyit ellerinden annenle ben gözlerinden öpüyoruz, Seni seviyoruz. Kocana çok selem. Baban Ali |
Sende Anlarsın
Amansız sevdaya düşersin birgün Kapı kapı gezer çare ararsın Çaresiz geriye dönersin üzgün Sevmenin kadrini sende anlarsın Acılar belini büktüğü zaman Yüreğine hüzün çöktüğü zaman Mutluluk çiçeğin döktüğü zaman Sevmenin kadrini sende anlarsın Mutlu olamazsın bendeki ahla Yaşaman imkansız bunca günahla Seni de vururlar aynı silahla Sevmenin kadrini sende anlarsın. |
Senden Kurtulamadım
Bir gölge misali hergün peşinde Dolaştım durmadan hep adım adım Kabus oldun hayalimde düşümde Ne yazık ki senden kurtulamadım Nice engellerden dağdan kurtuldum Nice kördüğümden bağdan kurtuldum Kader pençesinden ağdan kurtuldum Ne yazık ki senden kurtulamadım. Saçlarıma düşen beyaz tel oldun Ardımdan savuran kara yel oldun Yakama yapışan zalim el oldun Ne yazık ki senden kurtulamadım. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:44 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.