![]() |
Gittiler
Güneşle gittiler. Ufuklar kıpkırmızı Renkler darmadağın Gittiler sessizce. O güzel insanlar Uzaklara taşındılar Bütün güzellikleriyle Ve sustu zaman. Soyu tükenen İyi insanların ardından Sustu dünya. Ufuk Nazım |
Göçmen
Göçmenlerin taşıdığı O sonsuz kaos... Dik yürüseler bile Gözlerinde yıkık kaleler saklarlar. Adları değişik Tenleri farklı olsada Göçmenlerin sırtındadır şehirler Ve en güzeli dillerin En özlem duyulanı şarkıların. Bende bir göçmenim Anlaşılmaktan çok Anlamaya çalışan. Uyum kurslarında törpülenen Kanatları her gün Biraz daha yonulan Göçmen bir kuş. Avrupa denilen Bu sömürge krallığında Aparatif olarak iş anlaşmalarının Dostluk gunlerinin kokteyllerinde Kırmızı şaraba sokulup yenilen Cıtır,acı,ekşi Yahut tatlı bir göçmenim. Göçmenlik istekli yada isteksiz Basit bir yolculuk değildir. Varolmanın dayanılmaz Sarhoşluğuna kapılıp Sınırları aşan bir cesaret Ve sonrası anlaşılamamanın sarsıntısı. Dönme duygusunun amansız çekiminde Tükenen yıllar Ve geçmişin özlemiyle devrilen bugünlerde Fabrikaya kaptırılan Bir ömürdur göçcmenlik. Göçmenlerin sırtındadır dağlar Her an aşılması gereken Ve gittikçe büyüyen heybetleriyle Sevdiklerini saklayan yollar. Unutmak unutulmak Göçmenin en büyük korkusu Gecmişi küçücük bir köyde olsa O asla kabul etmeyecek Bugünün devasa şehirlerini Bir kere çocukluğunun adımlarıyla Aşmıştır tozlu koy yollarını. Ufuk Nazım |
Göçmen 1
Yeni bir dünya kelebekler başka Suyu çiçeği kaldırım taşları başka... Ilk bakış açıların saklandığı O ilk an... Bir kabin sapsarı yüzünde Yüzlerce çil olan Ve karşılama sözcüğünün önünde Uzunca bir geğirti bulunan memurdan... Şaşkın bakışlarıyla amacımı soruyor Kimbilir kaçıncı yabancıyım ÜUlkesini kirletmeye gelen... Sınırların önünde tanıştığım bir dost İki kelimeyle beni geçiriyor karşı kıyıya İstanbuldan İstanbula gelmiş gibiydim Renkler aynıydı başta Yürüyen merdivenler ışıklar aynı İşte bagaj bandı Geçmişden bana kalanları taşıyor Ona bütün sevdiklerime sarılır gibi Sımsıkı sarılıyorum İşte bir çıkış kapısı yabancılar için Bana yabancılığımı öğretiyor yazılar Ama ben hala İstanbuldayım... İşte elinde çiçeklerle benim sevgilim Iki yıldır aklımı sınırlardan uçuran Güzel sevgilim... Saçları yine açıktı Dalgaların arasında Umutla gülen iki gözden Yine İstanbulu anlatıyordu Burasıda bizim kentimiz İstanbulumuz diyordu... 18.08.2005 Ufuk Nazım |
Göçüyor
Göçüyor ufuklar Kanlı gözleriyle Uyanıyor gün Sonsuzda bir gül gibi Kızıl ışkınlarıyla Göçüyor bulutlar. Ufuk Nazım |
Göçüyorum
Yürüyorum Zaaflarımla yan yana Ellerim de Dünden kalma okşayışlar Dilimde tadın Öykünüp zamana Geçiyorum Çağların gölgesinden. Kan ter içinde Bir parça emek Bir parça sevgi ekliyorum Elimin ulaştığı Her yere. Öyle çıkarsız Öylesine ak Bir bulut olup Göçüyorum ufuklara. Ufuk Nazım |
Göğe Bak
Karaysan her şeye. Ve yıkılmışsa; İnsandan kuleler. Göğe bak. Bir yudum mavi çek; Göz pınarlarına. Geç karanın tarlasından; Mavi göz yaşlarınla. Ufuk Nazım |
Göğün Tortusu
Göğün masmavi tortusu mu; Birikmiş gözlerine. Ayın saçakları mı? Sinmiş tenine. Yüreğinin kızıl deltasında; Yatan, Hangi aşkın tohumu? Haydi sula aşkını, Masmavi gök gözlerinle. Ufuk Nazım |
Gök Nar
.Bilinmez bir uğraş. Amaç ki; Çok uzaklarda, Yıkılan gök narların, Soyulan teninden. Tomruklar ki her biri; Uzun uzun yatan cesetler. Otopsilerinde çıkan; İki kurdun, Dar ağacı olmaktan öte; Ne işe yarar tomruklar. Ufuk Nazım |
Gönlüme
Rüzgarla esiyor; Gönlüme gönlüme. Kıvrım kıvrım, Eritiyor teninde. Dilsiz, kör, sağır ediyor. Buram buram kokuyor. En güzel çiçeklerin; Tükenmeyen dilinden, Binlerce name söylüyor. Bilmiyor bilmeyecek, Geçip gidecek. Bir fırtına gibi; Silip süpürecek. Anaforlarla büyüyüp; Yıkacak aşktan kaleleri. Durdurup yürekleri, Boğulacak anaforunda. Ufuk Nazım |
Gönül Nehirleri
Karanlığın içinde; Bir nehir akıyor. Kıyısın da söğüt ağaçları; Uzaklardan esen yelle, Bir sağa bir sola bakıyor. Ve yaşıyor uzaklar da; Bir yürek. İnadına akıyor; Yürek nehirlerinde aşkı. Kanına kanını katıyor; Büyüyor kabarıyor, Gönlünün nehirleri. Yıkıp aşıyor sınırları; Ve boğuyor bütün, Kararan umutsuz duvarları. Ufuk Nazım |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:46 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.