![]() |
Temeli askere gerdek gecesi zorla ve siftah bile yapmadan götürülür.Ayrılık acısına dayanamayan fadime,şöyle bir mektup yazar.Yaylalarda yaylattım,fındık kabuğu gibi daralttım,10 gün içinde gelmezsen filan emminin oğluna bolartırım der.Temel kara kara düşünüp amirine danışır.Amiride temele şu cevabı yazmasını söyler.Devletten gelir azığım,odun gibi oldu kazığım,10gün içinde gelirsem ne *mını koyarım ne büzzüğünü.
|
ÖDÜL
Trafik polisi Cemal in kullandigi araci durdurur ve gülerek müjde verir : - Sizi tebrik ederim beyefendi bugünkü kontrollerimide emniyet kemeri takan tek sürücü sizsiniz bu yüzden size 500 milyon lira ödül verecegiz. Bu parayla ne yapmayi düsünüyorsunuz? Cemal cevap vermis : - Hemen cidip bir ehliyet alacagim... Polis, ne senin ehliyetin yok mu, demeye kalmadan yandan fadime söze girmis: - Siz ona bakmayin memur bey içince hep böyle sapitiy. Polis iyice sinirlenmeyebaslamis tam bu arada arka koltukda oturan dursun atlamis : - Ula ben size demedim mi çalinti arabayla yola çikmayalim, basimiza bir is gelir diye. Trafik polisi iyice zivanadan çikmak üzereymis ki bagajdan idrisin sesi gelmis : -Ne oldu usaklar geçtik mi siniri?.. |
Temel bir gün dursunla dağa tırmanıyormuş tırmanırken temelin karşısına ölü bir kuş çıkmış temel:aa bak kuş ölmüş dursunda havaya bakıp hani göremeyrum demiş.
|
Seçimler yaklaşınca milletvekili adayı temel mitinglere katılmaya başlamış. Trabzonda miting yapacağı günün akşamında bir konuşma metni hazırlamış. Miting meydanına giderken konuşma metnini kaybettiğni farketmiş. yeni bi konuşma metni hazırlamayada fırsatı olmamış. Miting alanında halk onu alkışlarla karşılamış..Temel hemşehrilerine şöyle seslenmiş " saygıdeğer hemşerilerim bir gece evveline kadar size ne soyleyeceğimi bir ben bir Allah biliyordu. Şimdi ise yalnızca Allah biliyor..
|
Amerikada FBI için ajan seçimi yapılacaktır. Başvuda bulunanlardan bir talepte bulunuluyor. Buna göre eşlerini
verilen silahla öldürmeleri gerekmektedir. İlk aday olan ingiliz eline verilen silahı geri çevirerek ben karıma kıyamam der ve içeride bulunan karısını da alıp evine geri döner. İkinci olarak içeriye Amerikalı bir zenci gelir o da uzun süre düşündükten sonra bunu yapamam der ve silahı iade eder. İçeri son olarak bizim Temel gelir. Temele de aynı teklifte bulunulur; yani karısını öldürmesi istenmektedir.. Temel biraz düşündükten sonra bu teklifi kabul eder ve içeriye girer.. Birkaç el silah sesinden sonra aniden bir cam sesi gelir.. İçeriye giren ajanlar kırık camın yanindaki Temele yönelip şaşkın bir şekilde sorarlar ne oldu diye? Temel, *verdiğiniz silah kurusıkı çıktı, ben de bizim karıyı 20. kattan aşağıya attım* der.. |
Kahvehaneye giren müşteri , kahveci temele seslenir.
-Dört çay , biri açık Temel -Hangisi |
Temel'e bak bakalim arabanin sinyalleri calisiyormu, demisler.
Calışayi, Calışmayi, calışayi, calışmayi..... |
Bir gün Temelin babası ölür. Eş dost cenazede toplandıkları vakit temele sorarlar:
-"Ha temel, senin baban niye öldi pi söyle pize..." Temel başlar anlatmaya: -"ha evde oturiyudık.. Sonra televizyonun ekran karincalanunca pizim peder de çıktu dama.. Anteni tüzeltirken tengeyi kaypettiğü gibi doğri aşağu.. Ahali: -"vah vah.. Düşti öldi ha?" Temel: -"yok daa.. Bizim evin altındaki marketin prandasina düşti,firladu karşu apartumana.. Ahali: -"vah vah.. Apartumana çarpup öldi demek!" Temel: -"yok daa. Karinun piru çamaşir asmuş, pizim peder de çamaşir ipunu tüşüp firladu yine.." Ahali sinirli: -"e oğlim nasıl öldi bu adam daa??" Temel: -"paktum tüşececeği yok, çektim silahı furdim daa!!!" |
Temel'e gazeticiler sormus
"Son günlerde benzine gelen zamlara ne diyorsunuz?" Temel "Valla benum icin fark etmez ben hep 10 milyonluk aliyorum" |
Köyün imamı Dursun öğle namazını kıldırken birden yellenir. Bütün köylü bunu duyunca Dursun bu olayı kendine yediremez, köyden ayrılma kararı alır ve köyden ayrılır.
Aradan 15 sene geçer, köyünü özler ve geri döner. Köyün girişinde 18 yaşlarındaki Temel'le karşılaşır: Dursun Temel'e "Sen kimlerdensin?" der, Temel cevaplar. İmam "Peki kaç yaşındasın?" diye sorar bu kez. Temel cevap verir: "Valla pek emin değilim ama imam yellendiğinde 3 yaşındaymışım" |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:56 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.