![]() |
Sanma ki kıskanmıyorum seni
Bu sevgi kıskançlık değil Anlatmak öyle zor ki inan Ben seni ayrı güzellikte sevdim. Sevda desem değil Aşk desem hiç değil Ya nasıl bir sevgi bu desen Onu anlatmak mümkün değil...... |
Sevdadan kahrolurken burda
Yanmışsın, kül olmuşsun boşa Keyfinde, eğlencedeyse el alem Ölsende uğruna boşadır sevda Sevda acısı çekerken kalbin Çöplüktür ancak senin yerin Sen acı çekerken dünyada Acep umurundamı el alemin Sevda acısını yüreğinde çekerken Yerlerde sürüm, sürüm sürünürken Yürek acısından kıvranırsın Eller düğün, bayram ederken Turhani çekmektedir sevdadan Vurgun yedi zalim vicdansızdan Sürünür şimdi yerlerde Bıktı artık yaşamdan, hayatdan |
Sevda bir çiçek,
Gönül ise bir böcek, Aşk çiçekteki tohum Düştüğü gönülde filizlenecek, İnsansa çiçeğe hayat veren kök. Sevgi bir okyanus, İçine dalmak, doyasıya yunmak gerek Kaynağı yalnız insandır sevginin, Ve insanca üretilecek. Var olmak için, varım diyebilmek Yaşamı, ilmek ilmek, sevgi koncasıyla örmek, Yarin yanağındaki gamzede Karanfiller, Güller, kır çiçekleriyle dolu El ele, gönül gönüle Çiçek çiçek gezinmek. Bak yüreğine, bu hikayede varmısın? |
Daha yaşım,
Onbirmiydi neydi. Deli kızın elleri, Elime değdi. Ardından yüzüme gülümsedi, 'Bana aşık mısın? ' Dedi. Baba! Aşık olmak ne demek? Oğul; İnsanoğlu aşık bir ümmet. Aşık olmak, Abuhayat demek. Bir çiçeğe gülümsemek, Aldığın nefesi paylaşmak demek. Aşk bir dilim ekmek demek. Kuruda olsa yemek demek. Aşk, aşkı bilene Cennet, Bilmeyene Cehennem demek. Aşk göğe ermek, Hayattan, Bir hayat daha dilemek demek. Aşk, Bir günlük ömrünü, Dolu dolu |
Ben hiç aşık olamadım
Arayıpta bulamadım Günü birlik sevdalarla Ömrümü boşa harcadım Daldan dala kona kona Aşk yabancı kaldı bana Yıllardır bekleyen aşkın Hiç varamadım farkına Aşksız hayatın tadı yok Ölümden hiçbir farkı yok O bana ben ona hasret Kavuşmamıza imkan yok Aşık olmak zordur Turhan Aşksız geçen günlere yan Aşk seni sende aşkı bul Bu can bedenden çıkmadan |
Hüzünle esiyor,
Eylül evvelinde yalnızlıklar Hafakanlar titretiyor gecemi Yapraklar sararmıyor, Gurbet, Canımı acıtıyor... Yarınarı heceliyorum, Lime lime olmuş Sevda vurgunları yüreğimde, İhtiyacım var özlemeye, Özlenmeye, Son kez, ilk defa Yalan söylüyorum, Yüreğime. ******* sabahsız olmuyor Sözüme çektiriyor damağımda, Şak şak, şok mutsuzluklar. Gülümsemeye ağlamaklı, Rüzgarlar, Dalgalara aşık yalnız kıyılar. Aşk ah aşk Mutsuzluklar. dağlanmış gün |
Bir güzele mehil verdim vereli
Vallahi serden geçti şu gönlüm.. Aşk bağına girip gülün dereli Dem bedem sakiler içti şu gönlüm.. ****** Aşıkmıyım sevdalımı ben neyim? Gözyaşım saki kadehlerde meyim Aşkına kul olmuş bir mihmaneyim Gel gör ahüzara düştü şu gönlüm.. ****** Çağlari derki dost bu nasıl sevda? Tüketti ömrüm sürmeden dem sefa Kimden ola bilmem derdime deva İkrarsız sevdadan geçti şu gönlüm. ****** ( Aşık Çağlari ) |
Adını anmak güzeldi,
dost ağızlarda sana dair cümlelerin ıslatılması... Adını anmak... Yüksek sesle, kimsesiz *******in düşsel avuntularına sırt çevirip senden söz açmak... Biraz gülünç, biraz sitemkar... güzeldi... Adının Türkçedeki yankısı özeldi... Seninle yoğurt yemek, kendi Kanlıcanlı, Sülalesi Kandilli yoğurtçunun mekanında... Denize amors durup, yüzüne cepheden bakmak güneşli bir mavilikte.... güzeldi.. |
Aşk bitti....
Bitti...... Çünkü sevgili gitti Yürek yitti Bir gece geldi Çok içkili bir gece Sarılıp,sevişti önce Tenimi içiyordu işkence Aşk bitti... Bitti..... Sevdam dağları terkedip Bluğ çağına gitti Şimdi ben ne diye güleyim Hani ttuğum eller Yüzümdeki çizgiler Ya o kondurduğun buseler Altından geçtiğimiz ******* Susuz çöller gibi terlediğimiz özlemler Bitti.... Aşk bitti..... Şimdi deişti mevsimler Üzülüp,devinmeler bitti Çözülüp,küllenmeler |
Gitmek. Bir hançeri inceltip
Okyanusa daldırmak isteği Ya da düşebilmek atlasların Dışına ki ey kalbim Yalnızsın bu yolculukta da Gitmek. O kaos duygusu, aklın Sarsıntılarla yorgun düşüşü Bilincin kamaşması belki de. Rehin bırakılacak bir şey yok Unuttuklarından başka. Gitmek. Bir büyü gibi saran Ağrılar yumağı, kışkırtılmış Düşlerdir ki sen şimdi Esirgeme kendini kalbim Kederin o derin yalnızlığından |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:25 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.