![]() |
Seni getiren o eski vapur
Sevda bırakıp çekip de gitti.. Hüzünle keder baş başa verip Benim kalbime aşkı işledi.. Hatırlar mısın bir sonbahardı, Kalbimize hep hüzün dolardı, Sevdalı aşık, deli gibiydim, Beni, sevmeni çok istemiştim… Dönüp şöyle bir maziye baktım, Haftalar aylar geçmiş aradan, Seni getiren o eski vapur, Sevda bırakıp çekipte gitmiş… Bekliyorum ben boş iskelede, Sevda bırakan eski vapuru, Alıp götürsün beni buradan, |
Sus pus olmuş, puslu bir İstanbul'muydu yüzün, yoksa
çok bildik hüzünler mi taşınmıştı yüzüne Dolmabahçe da çay tadında.... Divit ucuyla yazılmış bir aşkın sureti vardı avuçlarında, tarih bir başka iklimin kıvamını gösteriyordu. Ben rehnedilmiş yelkovan gibi... hani akrep'i seven ama yüreği takvim yokuşlarında... Sinemada elinin elimde terleyişinin bir anlamı olmalı, sesinin sesimde yankılanmasının... sanki perdedekine üzülmüş ya da sevinmişsin de tesadüfen akmış yüzün içime... |
Gün bitti, elindeki güller de soldu
anımsanacak neler kaldı bugünden paylaşılmış olan nelerdi sımsıcak belki bir türkü söyleriz geceye karşı saçlarını tarazlayan bir şafak olur Zaman kekemeydi ve tarihe sızan soytarılar gördük gencömrümüzde ölüm peşimize düşende bir göçebeydik suretimiz ağardı kurulan darağaçlarına bütün sığınaklar uçurumlara açılırdı Rüzgâr suyu soğutsun su terli bedenlerimizi ve aşkı düşünelim biz, destan yalnızlıkları konuşursak akşam |
ya yaşa, ya da aşık ol
hadiseç birini bu senin penceren nereye bakmak istiyorsan o yöne git yaşa, ama paylaş anlamlarını... aşık ol demem saçma anlamazsın aşkın kalbine vurduğu kırbacı saklan desem, aynalar kırılır bir yanın acır o acının içinde körebe de oynan mıyor gerek yok bakışları karanlığa gömmeye... ya yaşa, ya da aşık ol böyle olur mu abi! aşk hayat değilse yaşam sınavken, insan soruyken bütünse hangi pencere kazancı gösterir gözlere; olma |
Ne güneş doğar ufkumda
Ne sabah olur Bilmem bu yalnızlığın adı mı Yoksa tadamadığım sevda mı Yorgun akşamlarda sevgi ararım Sorarım Mem u Zine, Sipan u xecêye Bilmeyince onlar da Hasret dolu gözlerle ağlarım Sevgi mi bu seven biri mi Kimbilir ki Kiiim? Sevgiyi rüzgârlar Aşkı uçurumlar fısıldar güneş çizer resmini Tanımam bilmem desem yalan olur Yoksa içimdeki sevgi değil mi Değil mi aşk bu yüreğimdeki? ... |
Sevgilim,
yetimim benim, aylar nasıl geçiyor zaman hiç geçmezken kapılar kapalı, dünya buzlu cam uyuşmuş gözlerimin önünde hayat akıp gidiyor hiç kımıldamadan ikimizin yerine dinliyorum sevdiğin şarkıları siyah tişörtünü giyiyorum yatarken gömleklerini, kazaklarını, kokunu senin rüyalarını görüyorum ölür gibi uyurken gün boyu elimde kahve fincanı kapıyı açmıyorum telefonlara çıkmıyorum başını bekliyorum geleceği olmayan hatıraların |
Sevmek insancadır
Okumak, yazmak, konuşmak gibi Aşk insancadır Sevgi, dokunmak, yaşamak gibi Onur insancadır Aşk, hasret, ayrılık gibi Kavga insancadır Onur, tutku, haykırmak gibi Yaşamak insancadır Sevmek gibi Aşık olmak gibi Onurlu olmak gibi Uğruna kavgayı göze almak gibi |
Gidiyorum işte
Hayalde gör, düşte gör. Yalnızlığın da ucuna geldim, sırtımda kederin hançeri, saplanmadan hep tehditle yürütür beni. Bilmem neden ve nasıl çıktım bu yola, vardır elbet başlangıcı bu halin; ben de bir harmandan savruldum sonunda, konmasız uçtum peşinden kadın denilen hayalin. Hayatmış ama asıl beni kandıran cilve. Yine de bir şey verdi diyemem bana bu derin tasavvur ve yeryüzü meridyenlerle kestiğim özlü çamur kerpici iliğimde kurur, ağrısı yüzüm |
Sevgi nedir?
Peki aşk? Kim sevilir Veya kimler? Kime aşık olunur Yada kimlere? Araba; İş;. Eş;. Çocuk;.. Çomar; Nankör;.. Papatya; Gül Gülsün Gülsünler Gülelim Sevelim Sevilmesek de İstenmesek de İtelensek de Var oldukça Olalım Kırmayalım Kırılmayalım Sevelim Sevdirelim Gülelim mi? |
Farzet seni düşündüm
Hatıraları yıllara gömdüm Topladım, çıkardım, böldüm Evdeki hesap çarşıya uymadı Seven yüreğini koyar ortaya Aşık sevgisini koyar ortaya Hep kazandım der çıkar ortaya Evdeki hesap çarşıya uymadı Sevgi fırtınaya benzer hiç durmaz Aşık zamana dur der, saati kurmaz İyi adam hatır, gönül hiç kırmaz Evdeki hesap çarşıya uymadı Sevdi mi aşık gönülden sevmeli Sevdiğiyle kolkola gezmeli Düşmana yokaman, onu da ezmeli Evdeki hesap çarşıya uymadı |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:38 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.