![]() |
Bak yine geliyor mubarek hac zamanı
Aşk gönülde, har ile yanma zamanı Asıklar kavuşur maşuka selam zamanı Garipler çaresizin ağlama zamanı Bu sevda başka sevda Seherde kokusu gelir kıble yönünden Ehlin`de inciler iner gönül gözünden Hasret çeker yaşlar akar,kafa gözünden Tatlı bir kurşunla vurulur can evinden Bu sevda başka sevda Binlercesini Rahman duyurur daveti İcabet eden görür ikramı, nimeti Yakar döşünü hasret, bir ayrılık ateşi Ravza gönülde neylesin gayri ce |
Gökte turnalar misali
Sevda zarfına KUŞ olsam Mazlumlara Güneş eli Zalime boran KIŞ olsam Nerde garip görsem, bağrım Cız eder ah, dinmez ağrım Yüzyıllara gider çağrım… Kerem Leyla ATAŞ olsam! Dadaloğlu otağında Sarmaş oldum yatağına Bugünler yol kavşağında Yarına umut DÜŞ olsam Şah Turna aşk yele verin Dosta gitsin serin- serin Hasret çeken sevenlerin Gözünden akan YAŞ olsam Zalime boran KIŞ Olsam Yarına Ümit DÜŞ Olsam! . |
Aşk hayattır, acı-tatlı yaşanır,
Gönül coşar, gül bahçesi dallanır; Aşk murattır, sevdalılar kuşanır, Nakış nakış mendil olur sallanır; Aşk kelamdır, özen ile dizilir, Hasret olur, günler tek tek çizilir, Kalp mühürdür, tüm anılar kazılır, Sevda çiçek, name olur pullanır; Aşk selamdır, yeller taşır güzele, Bir goncadır, bazen döner gazele, Ferhat aşktır, vurur dağlar düzele, Yâr Şirindir, günden güne ballanır; Aşk hayaldir, pembe dünya kurulur, Ayaz çalar, kafa ta |
Gerçek aşkı hiç tanımadım,
Diyor; Aimee Cabot kitabında, Sanki gerçek aşkı, Kendisinden başka herkes, Tanıyormuş gibi. Gerçek aşkı tanımak için, Kendini tanımalı önce insan: Sevgiyi bilmeli,sevgi üretmeli, Çiçek sepetine sevgisini doldurup, Gelen geçen herkese dağıtabilmeli? Karşılık beklemeden hem de, Ancak böyle insan; olabilirse insan, aşk ile bağlanabilir diğer yarısına, Onun aşkını beklemeden ve de. Aşk'da,sevgi gibi tek yanlıdır, Yalnızca seversin ve verir |
Aşkın beni elden ele gezdirdi
Çok dolandım bulamadım eşini Beni candan usandırdı bezdirdi Tuzlu imiş yiyemedim aşını Benim ile gezdin beni arattın Beraber oturup beraber yattın Türlü türlü güllerinden koklattın Aşık ettin güle bülbül kuşunu Altmış iki yıldır seni ararım Tükendi sabrım yoktur kararım Dağa taşa kurda kuşa sorarım Kimse bilmez hikmetini işini Her millete birer yüzden göründün Kendini sakladın sardın sarındın Bu dünyayı sen yarattın girindin Her nesnede gösterir |
Hayallerimin idam edildiği,
Duygularımın topluca kursuna dizildiği, Günesin doğmayı unutup, Günlerin karanlığa büründüğü, Yüzlerce insanın ortasında, yalnızlığın hüküm sürdüğü bir yerdeyim şimdi. Ne yalnızlığın içindeki karanlıktan kurtulabiliyorum nede yüreğimdeki sevdayı yasayabiliyorum, Ben böyle bir yerdeyim sen gitmişsin, SENSİZİM! SENİ ÇOK SEVİYORUM... |
Sevmiyorum artık seni,
Görmek istemiyorum yüzünü, İsyan etmiyorum artık, Uslandı yüreğimdeki çocuk. O ilk gün çoşkusu öldü, Yüreğim artık çarpmayacak Kimse için, Kimseyi düşünmeyeceğim *******i, Yalan söylemeyeceğim içmiyorum diye Ve içmeyeceğim artık. Sana dair ne varsa aklımda, Yüreğimde Yakacağım sadece bir kibrit aleviyle Düşün işte değerini, Sen anla seni ne kadar sevdiğimi. Ağlamadım, ağlamayacağım senin için. Unutacağım, unutacağım işte; O güzel gülüşünü, Anlatmaya ... |
Bana aşkın tarifini soruyorlar,
Şairiz ya sözde Aşkı bilir diyorlar Oysa aşkı bilseydim Onca şiire mecbur kalırmıydım. Aşık olunca şiir yazılmaz, Şiir yazarakta aşk bilinmez, Aşık olunur,aşk yaşanır Sonra aşk biter,şiire yalvarılır, Sonra yine aşık olunur,şiir terkedilir Öksüz bırakılır, Aşk bitince,şiir evlat edinilir Yani şiir kandırılır. Aşık olacağınız insanda aradığınız özellikler Bu dünyanın en saçma sorusu İnsan bir özelliğe aşık olurmu, Öyle olsa aşkın |
Bir sevda arıyorum
Yeni bir aşka başlamak için Çocuğun ilk gülüşünce neşeli Acılarla şişe şişe Yanardağ lavlarına değen tenime Kızarıp çeliğe özenen yüreğime Berrak pınarları sunsun diye Bir sevda arıyorum Don vurmuş ağaçları yerinden oynatacak Yetim meyveler dallara dolsun.. Kabarsın Dizdize muhabbet olsun diye Bir sevda arıyorum Aşk için Aşka pür dikkat kesilsin diye Seviçten divane yollara Çiçekler açsın diye Nefes nefese yüce dağlara Yepyeni yollar, umutla |
Aşk kelebeğin kanadına konmak,
Aşk onu gördüğün anda donmaktır, Aşk yürek tutuşacak kadar yanmak, Aşk çiçekler gibi gonca açmaktır. Aşk eczanede ilacı olmayan, Hastaneye doktora sorulamayan, Sevgisiz gönülde bulunamayan, Hiç paha biçilemeyen ilaçtır. Vakti saati yaşıda anlamaz, Yalan gönüllerde hiç barınamaz, Sevdasız yüreklerde arınamaz, Aşk tüm yıldızlarla parlamaktır. Kılavuz sevgidir ulaşmak için, Temiz kalp olmalı yanaşmak için, Sorulmaz o anda neden ve niç |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:58 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.