![]() |
Temel Trabzonda herkez tarafından tanınır ve sevilirmiş derken bizimkinin askerliği gelmiş çatmış ama Temel'in okuma yazması olmadığından Trabzon halkı belki askerde onbaşı, çavuş olur rahat diyerek Temele en azından bir ilkokul diploması almak istemişler. Trabzon'da bir okula giderek durumu anlatmışlar okul yönetimi de Temeli çok sevdiğinden durumu kabul etmiş ama Trabzon halkıda Temel'e destek olmak için sınava gelmek istediklerini söyleyince okula sığmadıklarından Avni Aker stadının ortasına bir masa koymuşlar tribünlerde tam kırkbeşbin kişi var
Müdür Temel'e - Sana tekbir soru soracağım bilirsen diploma senin demiş. Temel - Tamam demiş. Müdür sormuş - İkikere iki kaç eder Temel cevaplamış - Dört Tribündeki kırkbeşbin kişi bir ağızdan başlamışlar bağırmaya - Bir şans daha verin hocam bir şans daha verin. |
Birgün polis sürat yaptığı için Temel'i durdurur ve ehliyetini ister. Temel de polise "Kardesim siz Polislerinde birbirinizden haberi yok birgün evvel aldığınız ehliyeti ertesi gün gene soruyorsunuz"
|
Temel ile Dursun ava gitmis ve bir geyik vurmuşlar. Geyiği kuyruğundan çeke çeke köye yaklaşmışlar. Bu sırada Temel demiş ki;
- Ya çok yoruldum birazda boynuzlarundan çekelum rahat ederuz. Tutmuşlar boynuzlarından çekmeye başlamışlar. Biraz gittikten sonra Dursun Temel e dönmüş ve - Ula Temel farkindamisun git gide köyden uzaklaşiyruk. |
Temel marangoz ama ne marangoz mesleğinin zirvesinde derken trabzona dünyanın en büyük sirki geliyor çadır direğini dikmek içinde usta bir marangoza ihtiyaç var arayıp soruşturuyorlar en iyi usta olarak temeli tavsiye ediyorlar temel sirke gelip ne iş yapılacağına bakıp takımlarını alıp geliyor ve direğin üstüne çıkıp başlıyor
direği yere çakmaya bu sırada sirkin patronu aşağıdan temeli seyrediyor derken temel birden havada iki parande üç salto atarak yere iki ayağının üstüne ve ellerini bacağının yanlarına vurarak sağlam bir şekilde düşüyor bunu gören patron içtiği puroyu yutuyor ve koşarak temelin yanına gelip aynı hareketi yapmasını ve bunun karşılığında ise çok büyük para kazanacağını anlatıyor temel ise kesinlikle olmaz diyor patron gene aynı hareket için para ve 20 senelik ip canbazlarının bile bu hareketi yapamadığını anlatıyor adam ısrar ediyor temel kabul etmiyor adam gene ısrar temel en sonunda adamın kulağına eğilip: - " Ula hemşerim benim her sefer aynı hareketi yapmam için direğin tepesinde aletin başına mı vurmam lazım." |
İngiliz, Fransız ve Temel uzaya gönderilecektir ve sadece tek bişey yanlarına alabilirler. İngiliz bi kadın alır yanına, Fransız ünlü Fransız şarabını alır Temel de 2 paket Samsun 216 alır.
Yolculuk biter ve geri dönerler İngiliz gelir yanına aldığı kadından bi çocuğu olmuştur. Fransız gelir şarapların etkisiyle sarhoş bi haldedir ve en son Temel iner temelin gözler şişmiş ve ettiği ilk laf - Ateşi olan var mı? |
Temel bir gün hamama gider. Herkesin üzerinde peştemal vardır ama Temel'in üzerinde bir gazete kağıdı sarılıdır. Temel'e sorarlar:
"Temel hayırdır niye peştemal değilde gazete kağıdı?" Temel cevap verir: "Oğlum medya her şeyi büyütüyor..." |
Bilim adamları bir gün uzayda üreme olup olmadığını öğrenmek için bir deney yapmaya karar verirler.Bu deney için de bir Alman bir İngiliz ve birde Türk seçmişler.Türk olarak ta temel seçilmiş.Bunlara birertane dişi maymun verilerek uzaya roketlemişler.Bir hafta sonra Alman döner,uzay aracının kapısı açılır ve alman iner,arkasından dişimaymun ve onun arkasındanda birkaçtane yarı insan yarı maymun yavru iner.Ondan bir hafta sonrada İngiliz aynı şekilde döner.Fakat bizim temel bir ay olur yok ikiay olur yok.Bir yıl olur, ikiyıl olur üç dört beş ve sonunda Temel'den bir sinyal ''celeyrum''.Uzay aracının kapısı açılir, önce Temel iner ardından maymun sürünerek iner ve onun arkasındanda yalnızca birtane yarı insan yarı maymun bir yavru iner.Oradakiler Temel'in bir araç dolusu getireceğini beklerken yalnızca birtane görünce başlarlar Temel'e allah belanı versin,hayvan herif,itolu it ne bu hani yavrular deyince Temel dayanamayıp Hassiktirin lan ****ler siz onu bana ERKEK maymun vermeden önce düşünseydiniz der.
|
Temel anlatıyormuş:
- Güneş iyidir, ay onun iki misli iyidir. - Neden öyle? - Ay bize gece ışığa ihtiyacımız olduğu zaman ışık vereyi, çüneş ise gündüz ışığa ihtiyacımız olmaduği zaman vereyi... |
Temel, oğlu Hasanı ödüllendirmek için para vermiş ve sinemaya göndermiş.
Hasan gişeden biletini almış ve salona girmiş ancak biraz sonra aglayarak dişarı çıkmış. Gişedeki kız Hasan in yanına gidip ne olduğunu sorunca Hasan da : -Kapidaki amica piletumi yirttu... |
Temel amerikada çalisan bir insaat isçisidir.
Temelin çalistigi yerde bir amerikali ve birde ingiliz arkadasi vardir ve bunlar ögle yemeklerini, evde hazırlanan, birlikte yemektedirler. Bir gün yine yemeklerini yemek için mola verirler ve sofraya otururlar. Amerikali yemegini açar ve kasarli tost görür ve sinirlenerek - hergün hergün kasarli tost bukadarda olmazki kardesim bu kadin beni hiç düsünmüyor. Eger yarinda ayni sey olursa kendimi insaattan asagi atarim.. Diyerek söylenir. Ingiliz olan yemegini açar. Onunkide kasarli tostdur ve oda sinirlenerek -kardesim bunlar bizi hiç düsünmüyorlar adam arada baska seyler yapar. Eger yarin benimkide ayni olursa bende atacagim. der Sira temele gelir temel yemegini açar ve kasarli tostunu görür. Ve - bende atlayacagim der. Neyse yarin olur ve sirasiyla yemekler açilir. Önce amerikali açar ve kasarli tostunu görünce insaatin en üst katindan atlar ve ölür. Sonra ingiliz olan yemegini açar ve kasarli tostunu görür ve atlar. Oda ölür . sira temele gelmistir temelde yemegini açar ve kasarli tostu görür. Yüzünde saskin bir ifadeyle(tüh allah kahretsin der gibi) atlar ve ölür. Ölenlerin cenazeleri yanyana gitmektedir. Amerikalinin hanimi söylenir -ben nerden bilirdim eger bana söylese idi ben ona pizzalar yapardim vs.. ingilizn hanimida ayni sekilde söylenmektedir. -ben bilseydim neler neler yapardim ona vs.. bizim temelin hanimi fadimede söylenmektedir.. - BEN NERDEN BILIRDIM O KENDI YEMEGINI KENDI HAZIRLARDIKI. BENI KARISTIRTMAZDI. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:17 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.