![]() |
Aklıma Sen Gelende
Dağlar yerinden oynar, aklıma sen düşende. Sular derinden kaynar, ruhumda sen pişende. Düşüncem derin olur, beynime sen gelende. Uzaklar yakın olur, gönlümü sen bilende. Dünya cennete döner, yüzüme sen gülünde. Cehennem narı söner, aşkımdan sen ölende. Güneş yeniden doğar, işaret sen edende. Karanlık beni boğar, bırakıp sen gidende. Leyla’nın adı vardır, cefayı sen çekende. Aşkın feryadı vardır, tohumu sen ekende. Mecnun’u ben sollarım, aklıma sen girende. Sana canı yollarım, öğüdü sen verende. Volkan gibi patlarım, pimimi sen çekende. Tüm dünyayı kaplarım, lavımı sen ekende. Kalbim yerinden çıkar, aklıma sen gelende. Mutluluk yaşım akar, yüzüme sen gülende. 10.06.2007 CEVHERDEN GERDANLIKLAR 'Sana, Bana, Ona' |
Aksiyon
Hayat İslam; inanç, ibadet, ahlak, ilim, aksiyon. Umurumda değil, dünyadaki hiç bir fraksiyon. 01.05.2007 Tarık TORUN AŞKIN COĞRAFYASI 'Mekandan Kalbe' Tarık Torun |
Ala Karga, Kara Karga
Ala karga gakır gakır gakladı. Çarptı pencereme şakladı. Muhtar bağırmasını yasakladı. Kara karga gakır gakır gakladı. İndi dereye tüyünü akladı. Atladı suya suda şırakladı. Ala karga, kara karga gakladı. Kediye çelme taktı viyakladı. Kayboldu ufuklara ırakladı. Ala karga gakır gakır gakladı. Bildiği bunlar bunu da sakladı. Kaçtı elinden fırsat eyvakladı. Kara karga gakır gakır gakladı. Yilan dilli zehirledi okladı. Vicdansız öldümü diye yokladı. Ala karga, kara karga gakladı. Küre ısındı kökünü pakladı. Ey vah! Tükendi nesli durakladı. 25.11.2007 Tarık TORUN AŞKIN COĞRAFYASI 'Mekandan Kalbe' Tarık Torun |
Aladağlar
Mağrurdur Aladağlar Dereler derin çağlar Üstünde âşık ağlar. Yoluna ümit bağlar. Burası Aladağlar Çiçekli kala dağlar Koyun kuzu meleşir, Üstünde bala dağlar Yörük çadır kuruyor. Kalbi küt küt vuruyor. Gökte bulut duruyor. Rüzgâr seni soruyor. Burası Aladağlar Çiçekli kala dağlar Koyun kuzu meleşir, Üstünde bala dağlar Buzlu sular akıyor. Gökte şimşek çakıyor. Çoban ateş yakıyor. Orman sana bakıyor. Burası Aladağlar Çiçekli kala dağlar Koyun kuzu meleşir, Üstünde bala dağlar Üstünde ala dağlar Dibinde yeşil bağlar Toroslar, Aladağlar O sana gönül bağlar. Burası Aladağlar Çiçekli kala dağlar Koyun kuzu meleşir, Üstünde bala dağlar 23.05.2006 Tarık Torun |
Alışırım
Her türlü derde çileye Göz açtirmayan felege Azrail gibi melege Alisirim, alisirim, Dünyanin bütün yüküne, Tüm zalimlerin köküne, Kralina, sahina, düküne, Alisirim, alisirim, Gurbet ile uzaklara, Saçima düsen aklara, Adi kalles tuzaklara, Alisirim, alisirim, Dertli kara *******e, Ahim gider yücelere, Adam sanilan cücelere, Alisirim, alisirim, Alisirim, sabir tasim, Çilelidir garip basim, Damla damla gözyasim, Alisirim, alisirim, 02.09.1999 Tarık Torun |
Amma Ve Lakin
Dertlerim fazla amma ve lakin atamıyorum. Düşünüyorum amma ve lakin katamıyorum. Malım değerli amma ve lakin satamıyorum. Uykusuz kaldım amma ve lakin yatamıyorum. Ayrılmak zordur amma ve lakin kalamıyorum. Sesini duydum amma ve lakin alamıyorum. Bana ne diyor amma ve lakin salamıyorum. Gözüm kesiyor amma ve lakin dalamıyorum. Bak! Arıyor amma ve lakin bulamıyorum. Çok duyguluyum amma ve lakin dolamıyorum. Ahh! Yanıyorum amma ve lakin sulamıyorum. Orda olmak var amma ve lakin olamıyorum. Oyy! Görüyorum amma ve lakin bakamıyorum. Off! Donuyorum amma ve lakin yakamıyorum. Yanlışlarım var amma ve lakin yıkamıyorum. Uzak dururum amma ve lakin bıkamıyorum. Ahh! Yürüyorum amma ve lakin koşamıyorum. Hissediyorum amma ve lakin coşamıyorum. Off! Çıkıyorum amma ve lakin aşamıyorum. Diri canlıyım amma ve lakin yaşamıyorum. 07.05.2007 AŞKIN COĞRAFYASI 'Mekandan Kalbe' Tarık Torun |
And Olsun(Kiracı)
Allah kimseyi etmesin kiracı, Ev sahipleri kesilir naracı, Aybaşı çabuk gelir acı acı, Ev sahipleri olmuşlar paracı, Bir sürü para öde öde bitmez. Ödemekle üstündeki yük gitmez. Allah’ım kiracılık mı kaderim? Ev almaz mı bana zengin pederim? Kirayı verince artar kederim. Kiradan azada dua ederim. Milyonlar isterler eski evlere, Gözleri dönmüş doymayan devlere, Ya Rabbi bu kiracılıktan bıktım. Ordan oraya birçok eve çıktım. Bu yüzden gönül sarayımı yıktım. Ev sahibine kulağımı tıktım. Kiradan kurtulmak için and olsun. Ev sahibi arasın beni bulsun. Ne mahut ev sahipleri de vardır. Ne alırsalar onlar için kardır. Ayın başı kiracı için nardır. Bu yalan dünya kiracıya dardır. Kiradan kurtulmak için and olsun. Ev sahibi de boş evine dolsun. 23.03.1996 (ALİZELER Doğudan,Batıdan,Ortadoğu’dan) Tarık Torun |
Anlat Öğretmenim
Anlat bize Anadolu’yu, Ankara, İstanbul, Bolu’yu, Şirin güzel Safranbolu’yu, Esen sert rüzgârı, doluyu, Anlat öğretmenim vatanı anlat, Anlat binlerce şehit yatanı anlat, Anlat bize Altayları, Hanları, kurultayları, Bozkırda şahlanan tayları, Ok ile gerilen yayları, Anlat öğretmenim yurdumu anlat, Anlat barışa koşan ordumu anlat, Anlat bize ulu dağları, Mor sümbüllü, lale bağları, Tarih açan altın çağları, Yurt alan, yurt kuran otağları, Anlat öğretmenim toprağı anlat, Anlat yeşil kalan yaprağı anlat, Anlat bize Mecnun’u Leyla’yı, Ayşe’yi, Fatma’yı, Ayla’yı, Dağ, vadi, ova, yaylayı, Toroslar’ı, Uzun yayla’yı, Anlat öğretmenim dünyayı anlat, Anlat Mevlana yurdu Konya’yı anlat, Anlat bize gündüzü geceyi, Yirmi dokuz harfi, heceyi, Tüm denklemleri, bilmeceyi, Yücelerden daha yüceyi, Anlat öğretmenim güzeli anlat, Anlat ebet ile ezeli anlat, Anlat bize Başkomutanı, Düşmanı önüne katanı, Her taşı altın bu vatanı, Türkoğlu unutma Ata’nı, Anlat öğretmenim Gazi’yi anlat, Anlat muhtacım maziyi anlat, 10.02.1989 Tarık Torun |
Anlatılmaz Yaşanır Foça'da
Yan gelip kumsala yatmak, Tüm dertleri bir kenara atmak, Neşe üstüne neşe katmak, Anlatılmaz yaşanır Foça’da Ne hoş olur güneşin batışı, Fokların kayaya yatışı, Komandonun dağda silah atışı, Anlatılmaz yaşanır Foça’da Masmavi denizin duruşu, Yakamozların kıyıya vuruşu, Turistlerin tarihi soruşu, Anlatılmaz yaşanır Foça’da Foça İzmir’in turistik güneşi, Orak adası’nın bulunmaz eşi, Kalede tarihi kapının beşi, Anlatılmaz yaşanır Foça’da 14.07.2003 Tarık Torun |
Annem,Kalbim,yağmur
Kalbim,adını andığım zaman Yanardağlar misali yanar; Acısını çıkarmak istercesine yılların, Geçen zamana inat Yanında kalmak istiyorum her zaman Uyanıp gecenin bir yarısı Nefesini ensemde hissetmek istiyorum Uzanıp yıldızlara,ellerinden öpmek istiyorum Yine yağmur yok bu şehirde annem, Gittiğini duydu bulutlar sanki yorgun kargalar konuyor evimin çatısına Üstüme rehavet çöküyor derinden Sana ulaşma arzum koynumda kalıyor Yağmur sen yoksun diye annem Dön gel annem... Yağsın yağmurlar gök çatlamışcasına Çatlamış dudakları doysun toprağın suya, En yeşilinden yeşersin tomurcuk Ve hasretle yanan kalbim _kalbim ki seni ölümsüz kılan_ Hasretindir kalbimi yakan... (Not:Bu şiir Nilgün BİRCAN'a ait olup,tüm yasal hakları ona aittir.) Tarık Torun |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:24 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.