![]() |
*** KıSaCa ***
bu gece her iki yanınızda da yer bırakın bana sağınızda da solunuzda da ben yatayım o kadar yakın ve o kadar sıcak durun ki .....................! utanayım 19/02/2006 Mine Özdemirtaş |
*** KiM KoRKar HaiN KuRTTaN...? ***
hangimiz havanda su dövmedik ki? ve hangimiz dipsiz güğümle pınar başından susuz köye yüz geri dönmedik ki? ne olmuş yanıldıysam? hangimiz gele ye kalınca elimizin ayarının kaçtığına değil de kırık gelen zara sövmedik ki? böyle işte? nasır kabuk tutar mı hiç? beterin beteri varsa var hain kurt ine girmiş kim korkar? hangimiz kazık çakıp dünya ya ölmedik ki? Mine Özdemirtaş |
*** MaKaS ***
Yılların ardı sıra boy ipliğim ilmik kaçırsa da siz yine de enine dikmeyi sürdürün hayatımı sürfile yapar gibi bastıra bastıra İpiniz düğümlenip iğnenize dolanırsa Benden size izin Tereddütsüz başvurabilirsiniz Makasa. 01/şubat/2006 Mine Özdemirtaş |
*** MeCBuRi TaHLiYe ***
fırçanın ucundaki renk boşlukta sallanan şekil ve güneşte kuruyan gölgelerim bahçedeki rüzgar yerde kıvrılan tırtıl ve çalıya takılı gözbebeklerim meğer /hepiniz için sadece bir sığınakmış yüreğim. şimdi ise dam akıyor artık eskimiş kiremitlerim bu mecburi tahliye için özür dilerim güle güle 'var olduğu varsanılan' hoşçakal emeklerim ........................ tadilat sonrası yine beklerim. 15/04/2006 (revervasyon mecburidir) Mine Özdemirtaş |
*** NaMeRTiM ***
Sil ismimi isminin yanına yerleştirdiğin o puslu gece düşlerinden nasıl olsa,gündüzlere taşıdım dallarını dutların hani yaprağında kanatlanacaktı ya tırtılların çoktan uçtular bilinmeyene haberin var mı? Onları da kurtardım dut karası ellerinden Şimdi ve tümü böğürtlene aşılı artık gövdemin /tam on dört yerinden Sal üstüme ürkek suskunluğunun çiğ nefesini Rüzgar ektiğin tarladan fırtına biçmişliğim olursun Neden eğik gölgen? parçalarını mı topluyorsun? Hatırım kalmıştı ya... lodosum deyip poyraza dönerken Es be.... ister gün batımı.... istersen..karayelden Yırttım yelkenleri nasılsa Dönüş yok bu seferden Bundan sonra Namertim. “ yaz’dan gayrısına yüz verirsem mevsimlerden 23/12/2004... kartal Mine Özdemirtaş |
*** OLdU CaNıM ***
bir sabah ezanla uyanıp nadasa bıraktığını sürmeye geleceksin öyle mi? elinde bir kara sapanla bayat ekmeğin olacak delik matarana söveceksin pınarın başında öyle mi? sanki hiç mola almamış gibi yorgun sallanacaksın sanki zamanı hiç çalmamış gibi bir soygun hayali kuracaksın ve en masum yüzünü takınıp karşımda duracaksın öyle mi? oldu canım. ben askere yolculadım seni haberin var mı? oraya giden komando eğitimi alıp dağlarda kalabilirmiş öyle mi? ayrıca işine gelirse tezkere bırakabilirmiş öyle mi? dönebilirmiş te geri elbette / bu da ihtimal dahili iyi de varsayalım ki döndün bunun yazı var / kışı var öyle mi? yolları da kapatabilirmiş yağmur fırtına kar öyle mi? neyse geçelim bunları tut ki geldin beni bıraktığın yerde bulacaksın .................. öyle mi? oldu canım.! 05/04/2006 Mine Özdemirtaş |
*** SeSSiz ve DeRiNDeN ***
..............................................''bi r koca parça koparılırken gövdeden ................................................in ce bir sızı iner köklere ............................................... sessiz ve derinden'' ----------- Tam da bütün yapraklarını dökmüşken gıcırdayan paslı demir kapının önünde nice yılların nice yellerini eskiten kavak ağacı sürgüyü yokla iyice karart bütün ışıkları ve usulca çekil köşene hancı tıka kulaklarını yorganın içinde / sık dişlerini etimi morartırken duyasın istemem yılan gibi kıvrılıp havada ıslık çalan kırbacı eğer durdurmanın ve kesmenin vakti gelmişse başımın üstündeki enli kılıcı taşıyan sarkacı kelleyi kurtarıvermek gibi basite indirgenebilir mi hiç zamanı kör jiletle iğdiş etmenin amacı dibi delinmiş mataram da buharlaşırken su irisine umutsuzluk oturmuş gözlerimin başlamamış uykusu bitmedeyse neylerim ben hekimi? neylerim ki ilacı? karanlığı ellerinle yokla allah aşkına eğer gecene ağır bir yük yüklediyse bu yabancı onun Son kelamını sabaha iletmek boyun borcundur bilesin hancı sorana, son sözü suskunluktu demelisin suçlamadım, suçlamıyorum ne nemli taşlarda pamuk kurutmaya çalışan hallacı ne kurdeşen olmuş yaralarda kalem kıran yargıcı ve şayet; son anı tasfire gerek olursa susma, anlat /anlat ki yürek şekline bükülürken sancı gülümsediğim bilinsin acı acı 13/03/2006 Mine Özdemirtaş |
*** SiTeMSiZ ***
Eteklerim zil çalsaydı Çengi oynatırdım Gelişin bayramım kalışın düğünüm olurdu Kınam yanardı dumansız issiz Bir şölen kurulurdu içime ağasız beysiz. Özgürlük takardın gerdanıma Gerdeğine gelin olurdum sitemsiz Eteklerim zil çalsaydı çengi oynatırdım Gitseydin /gidişin sessiz olurdu davul zurnasız Ardından Yas tutardı baharlar gülsüz goncasız Hele bir de mektubun gelseydi deseydin ki mutluyum sensiz Adını yazarak avuçlarıma kızlar şelalesinden atlardım sitemsiz. Eteklerim zil çalsaydı çengi oynatırdım. Gelişin gidişinden gidişin gelişinden umarsız Bir elinde eteğimin zilleri diğerinde oynatamadığım çengi birbirinden habersiz Ne o? Yoksa…! Kendin çalıp kendin mi oynayacaksın Bensiz? Mine Özdemirtaş |
*** ZiYaReT ***
Düşlerinizden çıkarıp kabuslarınıza attığınızdan beri gölgemi tanıyamaz oldum kendimi. Sanki niye giydirdiniz ki adımın üstüne bu mor rengi? Hatırlıyorsunuz değil mi? Baş harfime sürerken mavileri kırmızılarımın morarmamak için ne çok direndiğini? Ne siz varsınız artık ne de fırçanızın ahengi Bir ben varım şimdi bir de 'iyi saatte olsunlar' Birlikte planladık hanenize ziyareti. Müsaitseniz..! Hesap sormaya geleceğiz. Yüreğiniz Evde mi? Mine Özdemirtaş |
**** AşK GüNCeSi **** (6+5)
yağanlar kar değil,gülün yaprağı varlığın bahardır kış bahçesinde kirpiğin üşürse, yüreğim güneş eritir buzları aşk güncesinde. ................................ sarıdır bilesin ekim yaylası / ................................ belkide yeşerir,gitmez kalırsan / ............................... yoncamı saçına takasın gelir / ............................... sana 'ben' yakışır, bana sorarsan / gelmesi zor değil. topla bohçanı bu nasıl telaştır yol öncesinde bülbülün lal ise gönlüme yerleş çözülür dilleri aşk güncesinde ................................ şenlenir bilesin ekim yaylası / ................................ sevdama tutulup, gitmez kalırsan / ............................... giripte koynuma yatasın gelir / ............................... sana 'ben 'yakışır, bana sorarsan 28/01/2005... kartal Not... şiir çalışması değildir.... Mine Özdemirtaş |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:07 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.