![]() |
*Ademden Önce 3*
Oluşum çağından belli oldu gizemler Şöyle hareket etti canlıdır derken İnsan adem edildi eh işte, ve de hemler Dünya kire çevrildi kanlıdır derken. Hedefe atıldım tuzakta yorulmuşum Kurnazlar alemine takıldı darmadağın işim Sömürü gelenek edildi kanlıdır peşim Bencil adem denildi hanlıdır derken. Gizlilerin dediği gibi gelişiyor olaylar Kimse gerçeği çözmedi tor olaylar Biz var ettik geliştik aranırken dolaylar Cihan dönmez daha enlidir derken. Gizlinin hikmetinten sual sorulmuyor Ağzını kıpırdasan burada durulmuyor Yoksul alay sohbetlerinde girilmiyor Sırların kapısı elyapımı pinlidir derken. Kamil At, ademden önce çoğaldım Doğa olaylarından dolayı doğaldım Gizli beyler insanı uyuttu ayaksız kaldım Kibarca sus lan etraf cinlidir derken. Kamil At |
*Gündüz Gece*
Karanlık bir hücredeyim Çağlıyorum gündüz gece Zifiri bir köşede ücradayım Dalıyorum gündüz gece Varlığım dünyada bellisiz Bu hücre acaip şekilsiz Doğa anam da dışırda dilsiz Ufalıyorum gündüz gece Kıymetsiz haber salmış Pazarda dostlarım kalmış Devler gözümde alçalmış İzliyorum gündüz gece Benden önce bunu tadan Ses vermiş ise ücradan Zamanı uğursuz dünyadan Siliyorum gündüz gece Klavuz karanlık idi şaştı Şimdi köşede yatmak düştü Şafağım geceye yapıştı Bağlıyorum gündüz gece Bekleme sen, gel ağlama Gelecek haber akşama Gülüm bedenimi ayıklama Yoluyorum gündüz gece Yıldızlara sarılmak için Birgün içimden ayrılmak için Daha yeşerip dirilmek için Ölüyorum gündüz gece Yolum berbat yön uzaya Sonsuz yürüyüş belaya Sil baştan Kamil At dünyaya Geliyorum gündüz gece. Kamil At |
*Kul*
'Kuluyuz' dediğinizin kanlı düzeni Kokmaya başlayalı asırlar oldu İnsan geçtikçe alçaldı, yeni yeni Deden de kuldu kılında kırlar oldu. Doymadan efendiyi doyurdu atan Köle edinmeye alıştı seni aldatan Yatağı tutuşmuş babandır yatan Öğüt verenler sence hırlar oldu. Dolanır dururdun kanlı çölleri Vaz geçilmez oldu kötünün emelleri Toz kondurmaz kötüye akılları Düşükler insanlığı horlar oldu. Yaşamak için seni harcadı yedin Uyutan davul zurnayla oynadın Gerçeğin yalandır, beyleri dinledin Karanlığı dedenlere parlar oldu. Alçak beyin keyfi senin sayende Deden kuldu baban da kul, sende Sorulur ettiği, kötü anılır giden de Suçlular senin gibi körler oldu. Kullarız demiş dedenin dedesi Şimdi toprağa dağılmış midesi Sizde gelenek, puşta kul kaidesi Ölüm kusanlar, batarken zırlar oldu. Kamil At kimseye kul olunmaz Doğa ana sonsuz yaşam sunmaz Senden sonra yok olur, bilinmez Canilerin durağı mezarlar oldu. Kamil At |
Dost dost çölde kumda timsah çekilir
Yazık rotasını şaşırmış nere dönüyor Güneş yöndü, eskiden semah çekilir Özünde güneş olan, kaç kere dönüyor. Döne döne nice tarihte zulümler yıkılır Güneşte suç yok bazen buluda takılır Dost yıldızların arasında semah çekilir Yağcılıkla dönenler, boş yere dönüyor. Tarihte korunmuş özündedir güneşler Dönmeden önce güneşi içince başlar Eski inkar, dökülen sayfasız kalmışlar Zorba bilmez, çağlayan dere dönüyor. Yıldızlar arasında, bak semah dönüyor Semah dönmeyen dönenleri kınıyor Güneşten başkasına durmaz, yanıyor Zorbaya dönenler, sahte pire dönüyor. Kamil At binlerce yıldır semah dönülür Anasır'lar sır veriyor, nice ah dönülür Güneşi beklerler günde sabah dönülür Güneş nur ise, dönenler nura dönüyor. Kamil At |
*Yandım Da Geldim-
Doğaya resmin veren evrimdir Özgücümle indim de geldim Ses gelmez sahibinden kimdir İrademle kondum da geldim. Hayalidir insan sanrılar yarattı En başta güçsüz olanı çattı Gördüm diyenler insan aldattı Güneşte dondum da geldim Saçıldım doğaya herbir yana Can aradım milyarca sene Türlü ateşten içtim kana kana Dünyaya yandım da geldim Olmadan dünyalar bir gizken Evvelden insan insanı yemezken Daha yobaz boşa ötmezken Safsatayı yendim de geldim Üretilen karanlıklar bir hapisti Eklendi dünyaya doğaüstü Gerçeği arayanı çeteler bastı Sıyrılıp döndüm de geldim Kamil At gerçeğinde yılmadan İnsan mı yanmalı ey nadan Saldırıp cahiller engel olmadan Alevde söndüm de geldim Kamil At |
...Çakal Köpek Kurt...
Işıklı yerden korkar gece ses yapar Kafasızlıktan gelişmiyor evrimde Beyni köpek beynidir mağara kapar Baksanız da karanlığın aslı kimde. Hayvanın insanla alakası varmıdır Aydınlıktan korkar gece birmidir Kurt, köpek, çakal farksız körmüdür Niyetim insan, bulunmaz içimde. İnsanlık çakalın elinden çok çekti İnsanlığın bir dili var, kurtlarda yasaktı İnsan lisanlıdır köpek havla, ancak tı Kurda çakala tapacak değilimde. İnsana havlar huya devam ederler Her taraf kanlıdır, yaşanmaz yerler İnsan gibi olamazlar bak kemik ısırırlar Dost olunmaz yarınımda dünümde. Der Kamil At, köpek niyeti meçhul Kemik verenler olursa aniden kul O yüzden dost olunmaz, kendini bul Köpek kurt çakal, olmaz günümde. Kamil At |
1 Mayıs Anısına
Bu meydan insanlık meydanı Ölüm tehditleri alsa da gelecek Boşuna değil onun heyecanı Vücudu kurşun dolsa da gelecek İnsanlıktır söz konusu olan İster ki dünyada silinsin yalan Bunu bilirler, insandır savrulan Yalnız başına kalsa da gelecek Barbar emeği mideye indirmiş Emekçinin işine polis bindirmiş Köle olanları çoktan kandırmış Gözünü açan, vurulsa da gelecek İşçiler 'köle' sesi her yanda Resmiyete girdi zalim propaganda Yarın olmasa, yakın zamanda Barikat önünde ölse de gelecek Unutmadı ölenleri saydı andı Nice engeller tanıdı aldandı İhanet gördü yavaşladı hızlandı Yakınında ölüm gülse de gelecek Der Kamil At emekçinin günü Kompradorun ölümdür ölüm dini Her bir Mayıs işçi alır şeklini Panzer döşünde kıvrılsa da gelecek 2004 Kamil At |
12 Eylül'de
Öyle değil deme, yalanın peşindir Dışardan işaretle bellidir daldığı Bilmem diyorsan her planın peşindir Başka yerden aşikardır geldiği. İnsanı ayırdılar kara oniki eylülde Kurşunlar yarıştı renk çalındı gülde Gelecek kara söz yasaktır dilde Darbeden dinle bak nedir çaldığı. İnsan ezdi arabesk çaldırıp gittiler Işıkta utandı güneşi kaldırıp gittiler O zaman at oynatan şimdi bittiler Zamanı izle dostum nedir aldığı. Birini gösterip, diğerini vurdular Gelecekte dostluğu çatlatıp kırdılar Şimdi baksalar ya nereye vardılar Umrunda olmaz, kimi idi öldüğü. Yolun sonu zafer, zahmetleri boş Ölüm diler gençlere, niyetleri boş Dışa şikayet etti, şikayetleri boş Ananın gözü gitti, bitecek dolduğu. Kamil At, yeşile dalıp çöl vurdular Uyutma, sağ gösterip sol vurdular Darbe akıl hocasından kimi kırdılar Geçmişi geleceği hiçtir bulduğu. Kamil At |
35 Can
Canları anmayı yasaklayan zihniyetten Daha sen ne umarsın hayret Silahı copu hazırdır emniyetten Baskıcıya can veren darsın hayret. Geçici olanın geçmişi erken biter Kör yobazların geleceği olmaz Uyanmadan uykudan baştan yatar Yalan birde tehdit geçiştirilmez. Daha Aziz Nesin yokken de yaktılar Bakınız tarihlere tam çatlaktılar Bahane ile geşiştirilmez hortlaktılar Kamera kaydıdır bu değiştirilmez. Yabancı güçler nerden çağırmalı Meşru değil hesabını sormalı Yalnız Sivas değil canlar dünyalı Uyanan isyanlar daha kırılmaz. Suçları olmayan güneşte candılar Pir Sultan izinde Pir Sultan'dılar Onlar yıldız, nice yüreğe kondular Sen hayal gör fakat bitirilmez. Kızıl derililer beyaz caniye inandı Hileli reçeteye girdi saklandı İlaç dediler viskiyi çekti aldandı Biz inanmayız bize yakıştırılmaz. Onlar insandı insan için yandılar Üzülmezler çünkü güneşe kondular 'Enel Hak' deyip rüzgara bindiler Otuz beş can ölüme yatırılmaz. Kamil At insanız bizde diye diye Gerçeğe uymadı asimile rüya Bilmezler adaleti legal eşkiya Sayısız fidan yerinde kurutulmaz. Kamil At |
Acaba
Köpekler ısırır, şimdi dendiğinde İtten aşağıda kalan köpekmidir İtler kurtlar aynı mantığa bindiğinde Sakalında yal olan köpekmidir. Düşman öğretilmiş bilmez saldırır Tasta beyin yok acımaz öldürür İnsanlık sözü duyduğunda çıldırır Şu havlayan yalan köpekmidir. Dilinde ezber kafada yok fikir Bugün aç yatar yarına şükür İnsanı yakmakla asıl kendini yakar Arayıp kemik bulan köpekmidir. Geçmişi yalan avutur kendini Kucağına çağırır olmayan peri cini İnsanlık bilmeyen bilmez kendini Günden güne solan köpekmidir. Sabunla el temizler kafa kirlidir Güven olmaz beyin şükürlüdür Bıçaklanmış yukardan damlar çadır Çirkef çirkef dolan köpekmidir. Çok adi küfürler dolu kafasında Hiç tanımadığı beyhudenin yasında Güçsüz beyni, güç arar kasında Çöpe kemiğe gelen köpekmidir. Kamil At der, başlangıcı öyledir Uğraşıp gelişmez kıyıcı öyledir Tarihten silinecek sonucu öyledir Kendi soyunu silen köpekmidir. Kamil At |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:03 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.