![]() |
Ayrılık
Her biletin bir canı vardır Pasaportun bir sayfalarından bakan Her havaalanı kapısını Bir kere anlatan Her öpücüğü dudağını kanatan Bir mühürle Pasaporttur biletini aldatan Hasret bir rüzgar Dalımı kıran İnsan bir ağaç Kapıdan kapıya Yaprağını savuran İki gözün Ağladığı aynı ayrılıktır Yüreğime tek batan Her bileti Bir ayrılığı anlatan Kalender Sever |
Bahar Yüklü Bulut
Bir milyon yürek Gelincik tarlası gibi dalga dalga Yürüdük güneşli bir günde Yürüdük “bulutları maviliklere sürerek” Bir milyon yürek Aktı Ankara’ya dört koldan Aktı Tandoğan’dan Anıtkabire bir nehir On dört nisan günü Bahar yüklü bulut gibi gürleyerek Not: 14 Nisan 2007/Ankara Kalender Sever |
Ben Bir Söğüt Ağacıyım
Ben bir söğüt ağacıyım Bir sarmışık yürür kuru dalımda Pay ettim serçelere acımı Altımda su akar gümüş yanar Güneş tararken saçımı Ben bir söğüt ağacıyım Dal dal yaprak yaprak Kurudum bir bahar üstü Çürüdü köklerim bir bir Sonra rüzgar da küstü Ben bir söğüt ağacıyım Ayakta ölür ağaçlar Bir ağıttır o gün, şafak Akşamüstü yağmur çiseler Islanır, kokar toprak Ben bir söğüt ağacıyım Elim kolum kuru dallar Bu ağıt sizin için ey... Sizin için ağlayamam Ağlamasını bilmez ağaçlar Kalender Sever |
Benim Güzel Küçük Evim
Benim güzel küçük evim Cansız şeyler ölmez Bir parçası senin Benim kaderim Yola bakar pencerelerin Otobüs durağına Belki de bir daha dönmemek üzere giden Gider ağrına Benim güzel küçük evim Ben geldim Kalender Sever |
Biliyorum Gecenin Neden Saatleri Sıfırladığını
Biliyorum gecenin neden saatleri sıfırladığını Bir eksildik bir çoğaldık bütün gün Yeniden hak edeceğiz iyiyi ve güzeli Dişin eskisinde kaldı güldüğün Hiçbir saat göstermez gerçek zamanı Geçmiştir aslında gördüğün Her gün yeniden kuracağız gerçeği En son yalandır doğru bildiğin Kalender Sever |
Bir Çiçek Gibi Saksıda, Yalnız
Parmak ucundan yürüdü yüreğime karıncalar Ellerim koynuma sığındı, Saçağa sığınan serçe onlar, Sıcak soğuğa karıştı Yüzüme bakıp geçerken insanlar. Göz yaşlarınız sizin olsun Benim de elbette bir anam var. Her gün suladığınız Bir çiçek gibi saksıda, yalnız Açsa, koksa ne yazar Vicdanınız kurumasın Vicdanınız neye yarar Kalender Sever |
Bir Diktatörün Kısa Tarihi
Bir Diktatörün Kısa Tarihi I. 30 Aralık 2006 Saat 04:55 Bir dar ağacı Bir ilmek İlmeğin ucunda Saddam Katilde olsa İlmeğin ucundaki İnsana yakışmıyor idam Öldürdü Saddam Öldürüldü vesselam II. Su testisi su yolunda kırıldı En son gördüğü dar ağacı Kendisi için kuruldu Kalender Sever |
Bir Kapı, Bir Kadın
Bir kapı, Bir kadın İlk kelime zor adım Fırtınadan önce gibi Bütün pencereleri kapadım Varmak ister her patika Yolcunun gittiği yere Türküsünü de paylaşır Acı su, ekmeğini de Yalnız ağaç Kırık dal Son uzanan elden kalma Tatlı bir sızıdır hala Rüzgarları okşamasa da Bir kapı Bir kadın O çalmadı Ben açmadım Kalender Sever |
Bir Nehir Olmak İsterim
Bir nehir olmak isterim Kar suyundan beyaz içen Her sabah güneş doğarken Bir çocuğun düşünden geçen Bir nehir olmak isterim Savaş meydanlarını ikiye bölen Geçtiği her ova bir yeşil deniz İnsanı dört mevsim yüzü gülen Bir nehir olmak isterim Şelalerinden uçurum içen Sırtında bir bulut yüklü Gökkuşağının altından geçen Bir nehir olmak isterim Doğduğu yer güneşe düşen Kolları dört yanı saran Yatağında yüzyıllardır sevişen Bir nehir olmak isterim Korkularını köprülerle bölüşen Gecenin en karanlık yerinde Bir türkü gibi dilime düşen Kalender Sever |
Bir resim karesi ve tuzla tershanesi
Güneş pırıl pırıl Gök buz mavisi Canı sıkılan adam gibi rüzgar Yapraklarla oynuyor hafiften Yok efilesi İbrahim Urfalı Evli Bir çocuğu var İbrahim tershane işçisi İbrahim Dünyalı İnsan İki gözü, iki kulağı, iki eli var Ağzı var dili yok İbrahim bu yüzyılın kölesi Bir resim karesinde İbrahim Dört gençten biri Burası Türkiye Bir tuzla tershanesi İbrahim tershane işçisi Bütün derdi Bir kuru ekmek hepsi... ........................... Umrumuzdaydı sanki doğarken Olay olsun ölmesi Milyon dolar bir lüks yat Yanında Otuz Türk Lirasına bir hayat Liberal ekonomi değil mi Her şeyin bir fiyatı var Al-sat Kalender Sever |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:21 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.