![]() |
Aşk ve Vefa
Aşkın vefasını Leyla'da görmeseydi Mecnun Hiç düşer miydi bir aşk uğruna bu kadar yorgun? 14-05-2006 Zeynal Yaman |
Aşkı Olmayan Ölüdür
Aşkı olmayanlar yaşayan birer ölüdür Yalnız şu âlemde aşkı olanlar diridir 1997 Zeynal Yaman |
Ay Oğul
Anam derdi: Ey oğul,can oğul, ay oğul Küçükleri gözet büyükleri say oğul Sakın harama dalma hep helali gözet Kendi bağında, kendi dağında kay oğul Devletin malına deniz derler, inanma Doğru deseler de sakın lokmanı banma Bir söz ki şeytanidir, inanıp aldanma Hep Hakkın yaylasında sürünü yay oğul İffetli ol ki sana Yusufi desinler Kenan ellerinden kalkıp sana gelsinler Kardeşlerin ellerinden ekmek yesinler Alacaksan ol nebilerden al pay oğul Yaşama hakkını yalnız kendinde görme Etrafına kalın kalın duvarlar örme Sakın ha nefretin kirli izini sürme Süreceksen aşkın izini sür hay oğul Herkesi bir tut insanları geren olma Nefsini unutup ağyarı yeren olma Düşmanlığa ne yol, ne geçit veren olma Birliktir toplum için en sağlam fay oğul Sütüm helal etmem bunu böyle bilesin Ta ki izzetli yaşayıp öyle ölesin Gayrı şu anan sana daha ne dilesin İçten gelmeyen her söz, her şey yapay oğul Adını Zeynal koydum ki âbid olasın Her an Hakkı anıp huzurunda olasın İki cihanda dilerim aziz olasın Anlayana Allah’a ısmarladık say oğul Anlamayana şöyle böyle bir bay oğul 29 -01-2008 Zeynal Yaman |
Ayrılık Yolu
Umutsuz beklemek ölüm gibi hep acı dolu Umutların bittiği yerde başlar ayrılık yolu 1987 Zeynal Yaman |
Ayşe
Gel Ayşe gül dikelim Şu gönül bahçesine Varsın dikeni bize batsın Kokusu herkese... Zeynal Yaman |
Azık
Aşktan daha âla azık bulunmaz seyyaha Yalnız aşk imiş insanı yükselten Allah'a 1997 Zeynal Yaman |
Bekle
Heykel bir bedenden bekle her türlü cinneti İmanı olmayanın olmazmış merhameti 1997 Zeynal Yaman |
Bela
Ey Zeynel! Bela dilden çıkıp konarmış başa Ya bin düşünüp bir söyle ya da sessiz yaşa Zeynal Yaman |
Ben Suçluyum Beni Atın Ateşlere
Mademki gamsız biriyim şu âlemde; Ben suçluyum, beni atın ateşlere... İşte boynum, ferman edin bir kalemde Ben suçluyum, beni atın ateşlere... Bombalar emerken gözlerin yaşını Sorun:'Nasıl yastığa koydun başını? Nerde tükettin ekmeğini-aşını? ' Ben suçluyum, beni atın ateşlere... 'Neden hâlâ gözlerinde yaş yok? ' deyin Ve ağzınıza ne gelirse söyleyin Bir de 'İnsan mısın sen? ' diye ekleyin Ben suçluyum, beni atın ateşlere... Mademki gamsızlığım zulme destektir Zalime yardımdır, mazluma köstektir Utanmaz hâllerin encamı kötektir Ben suçluyum, beni atın ateşlere... Sorun bana:'Zulüm nerde, sen nerdesin? Neden zalime karşı çıkmıyor sesin? ' İsterseniz yatırın bıçakla kesin Ben suçluyum, beni atın ateşlere... 'Bunca feryat var iken nasıl uyudun? Şeytan mısın ki sen şeytanlara uydun? ' Sorun.'İzzeti kendinden nasıl soydun? ' Ben suçluyum, beni atın ateşlere... Kirletilen her şeyin vebâli benim Bozuldu mu acaba insanlık genim? Yanmak için var bin bir çeşit nedenim Ben suçluyum, beni atın ateşlere... Hakk'ın huzuruna varınca, ne derim? İnanın ki bundandır benim kederim Mezarımda bile rahatsız pederim Ben suçluyum, beni atın ateşlere... Şeytandan kaçar iken şeytana döndüm Bir güneş idim artık dürülüp söndüm Ben insanlığı toptan mezara gömdüm Ben suçluyum, beni atın ateşlere... Zalimler girerken tarihin kanına Sorun:'Neden sahip değilsin ervahına? ' Sonra götürün cehennemin yanına Ben suçluyum, beni atın ateşlere... Zulüm dalga dalga âleme yayıldı Sağır sultanlar bile duyup ayıldı Uyuyanlar her yerde suçlu sayıldı Ben suçluyum, beni atın ateşlere... Gelin bu Zeynel'in suçlarını sayın Sonra ibrettir diye âleme yayın Gözyaşlarına bakıp da aldanmayın Ben suçluyum, beni atın ateşlere... Zeynal Yaman |
Benlik
Her kim ki benine 'ben! ' derse o bene yazık O ben ki benden bene gidenler için azık 1987-Ordu Zeynal Yaman |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:18 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.