![]() |
Ben Sana Geleceğim
Sabahın tan vaktinde daha gün uyanmadan, Bekle beni bir tanem ben sana geleceğim. Hayallerine dalıp uykulara kanmadan, Bekle beni bir tanem ben sana geleceğim. Yatağının başında sabahı edeceğim, Her zaman yanağından öperek gideceğim, Hasretinden yanarak gün be gün biteceğim, Bekle beni bir tanem ben sana geleceğim. Uykulu *******e güneşin dolduğunu, Kuşlar müjdeleyecek sabahın olduğunu, Yanan yürek hisseder hasrette kaldığını, Bekle beni bir tanem ben sana geleceğim. Silemem ki kalbimden sevdanın yokusunu, Sendeki güzelliğin hücrenin dokusunu, Özlüyorum sevdiğim teninin kokusunu, Bekle beni bir tanem ben sana geleceğim. Şu yorgun yüreğimle sevgine koşuyorum, Varlığınla sel olup bendimi aşıyorum, Kavuştuğumuz anda aşkınla coşuyorum, Bekle beni bir tanem ben sana geleceğim. Ne senden kuşkuluyum ne de aşktan korkum var, Ağlıyorum her gece gözlerimden oldum yar, Senden uzaklardayım yüreğime yağar kar, Bekle beni bir tanem ben sana geleceğim. (Kırklareli – 26.10.2007 – 04.13) (Gönül Dostlarıma Teşekkürler) Hasretin kor olmuş bedenimi yakıyor Vuslat için yüreğim bilsen nasıl atıyor Sevdiğim ela gözler yollarıma bakıyor Bekle beni bir tanem ben sana geleceğim......Yunus Karaçöp kapansa yollar kardan, aşılmaz olsa da yollar, bir gün yalın ayak baş açık, Bekle beni bir tanem ben sana geleceğim......Yıldırm Şimşek Sadece senin için, kararlılık var serde Yeter ki, düşüncende beni arzuya erde Kavuşmaya razı ol, istediğin her yerde; Bekle beni bir tanem, ben sana geleceğim........Mahmut Küçük |
Bendeki Seni Bitirdin
Senin yaptığından haberin yok mu? Benimle bendeki seni bitirdin. Sevgi ile saygı istersem çok mu? Benimle bendeki seni bitirdin. Seviyorum diye her gün kandırdın Aş diye zehire ekmek bandırdın Sevdanın yönünü zulme döndürdün Benimle bendeki seni bitirdin. Sevginin altında hiddeti gördüm Bahane ardından şiddeti gördüm Sevdanın bittiği müddeti gördüm Benimle bendeki seni bitirdin. Bana zehirdendin, kime baldandın Beni aldatırken kendin aldandın, Gönlümü tapulu malın mı sandın? Benimle bendeki seni bitirdin. Akılsız başında akıl bekledim Acıyla hüsrana sabır ekledim Akılımı korudum kalpten tekledim Benimle bendeki seni bitirdin. (Kırklareli – 01.04.2008 – 03.30) (Gönül Dostlarıma Teşekkürler) Sevgiyi saygıyı yitirdin bitti. İçimde her şeyi bitirdin bitti Sırtıma bir hançer batırdın bitti. Benimle bendeki seni bitirdin......................Mustafa ŞEKERCİ yaradan yaratırken seni beni sana köle eylemiş. geçti ömrüm beklemekle ummak, sabretmeyi sırtıma, birde seni eklemiş ufkuma geldiysem cekmek için devrana gitmesinide bilirim gönül...............................Asiye ABAY günler ******* geçti acıyla düzelir dedim bekledim sabırla avundum eş-dost bacıyla içimdeki her güzelliği bitirdin........................Nuray ULUSU ŞANLISOY Bir kuru selamı çok gördün bana Kırgınım sevdiğim hasretten yana Gel desen bir kere gelirim sana Benimle bendeki seni bitirdin.......................İbrahim COŞAR Mazinin koynunda eskiden kalan, Bende hiç olmadı, riya ve yalan, Sen git derdine yan, şerle oyalan, Benimle bendeki seni bitirdin.......................Ahmet KISA şiirlerle avundum unuttum derdimi bir çift ela göze sundum sevgimi ben yalnız sende buldum kendimi sende giderek bendeki beni bitirdin............Tayfun BULUT günler *******i kovaladı, tatl aşıma zehir kattın da, bir gün olsun halin nedir diye sormadın, sen bekleyerek bendeki beni bitirdin............Yıldıırm ŞİMŞEK Böylesi sabırla sevda örende Kustuğu kana şerbet diyende ihanetin ateş çemberlerinde Yanıp ta kül olmayan leyla dır ancak..............Gönül ERSİN GÜRSU gönlümü adadım sana yetmedi, bakışların hayalden asla gitmedi içimde ki yangın hiç kar etmedi benimle bende ki beni bitirdin, senle yada sensiz günü bitirdin.......................Mustafa Çelebi ÇETİNKAYA bir ömürdü sana sunduğum umut kapısı gözlerinden bir temaşa gölgende serinlemekti bir nefeslık sevgi ceşmesinden bir tas almaktı başka ne istedim yar.........................................Asiye ABAY Kiminle avundun kiminle kandın Benimle beraber kendin de yandın Bir ömür dediğin bitmez mi sandın Benimle bendeki seni bitirdin..........................Mehmet Ali KEPEZ |
Bir Çocuk Ağlıyor
Köşe başında bir çocuk ağlıyor, Elinde kurumuş yarım simidi, Üşümüş çıplak ayakları mosmor, Aç ve uykusuz besbelli... Çocuklar parklarda koşuşuyor, Okulun zili çınlıyor kulaklarda, Emsalleri sınıflara doluşuyor, O, kimsesiz ve garip sokaklarda. Kimsesizliği o seçmedi, O istemedi böylesi korkunç dramı, “Okuyup öğretmen olacağım” derdi, En ağır şekilde öğrendi yaşamı. Önünde ayarı bozuk bir baskül, Poşetinde üç beş tane kağıt mendil, Sen utanma, mağrur ol, her zaman gül, Utansın sizi bu duruma düşüren sefil... |
Bizim Değerler / Atışma
1 Ayrımız gayrımız yoktur kardeşiz Bizim Mustafalar bizim Ali’ler Destanlarımızın şeref şanıdır Bizim Köroğlular bizim Bolu’lar..........Âşık Gürkani 2 Tarih ve kültürü ilim beşiği Evliyalar bekler ölen kişiyi Şeyh Şaban Veli’dir Hazreti Piri Bizim evliyalar bizim Veli’ler..........Leyla İnan 3 Hak’kın dergâh’ında hak divanda, Bizim sahabe’ler bizim ulu’lar, Cennet vatanımın her bir yanında, Bizim badeli’ler bizim dolu’lar..........Ereni 4 Dünyada bir başka emsali yoktur Bizim akıllılar bizim deliler Asayiş berkemal güvenlik çoktur Bizim kaymakamlar bizim valiler..........Mehmet Nalbant 5 Bu vatan ulular olmuş diyarı Yürekten yüreğe serpmişler harı Her birinin bize farklıdır kârı Bizim yaşayanlar bizim ölüler..........Osman Öcal 6 Hacı Bektaş Veli Mevlana Yunus Uhrevi alemde birer okyanus Gönül güneşleri camsız bir fanus Bunlar hem bir ölü hem de dirilir..........İlhami Bulut 7 Vatanımı yüz bin övsem yeridir Çünkü ataların öz eseridir Nakış nakış gözümüzün nurudur Bizim döşemeler bizim halılar..........Âşık Gürkani 8 Kendinizi sakın adam sanmayın Yeneriz Türkleri diye kanmayın Size yeter bilin sonra yanmayın Bizim serseriler bizim deliler.........Leyla İnan 9 Tarihi eserle süslü vatanım, Vatanıma kurban özge bu canım, Ereni anlatır böyle lisanım, Bizim limanımız bizim yalı’lar..........Ereni 10 Ülkemizden geçer deprem kuşağı Malzemeden çalar soysuz uşağı Bina sağlam değil göçer aşağı Bizim mütahitler bizim veliler..........Mehmet Nalbant 11 Biz baştan bir başa Anadolu'dur Şehitler diyarı eren yoludur Kapıda bekçisi Türk'ün oğludur Bizim Mehmetçikler bizim balalar..........Osman Öcal 12 Koşturur Mehmet’im dağda bayırda Yılgınlık bilmez hiç boranda karda Kurbanlık koç olur bu cennet yurda Bizim Mustafalar bizim Aliler............Dursun Elmas 13 Gürkaniyem gerek yoktur dermana Yükledim sapımı döktüm harmana Bir çöpü bedeldir yüz bin ormana Bizim şu ardıçlar bizim çalılar..........Âşık Gürkani 14 Fetihler yaptık hep tarihler boyu Kimseler kıramaz güçlüdür soyu Tutamaz dilini Leyla’nın huyu Bizim Vatanımız bizim kaleler...........Leyla İnan 15 Tarihi okursak dikkatli eğer Buluruz orada emsalsiz değer Neler gelmiş neler sır olmuş meğer Bizim ulemalar bizim alimler..........Mehmet Nalbant 16 Şu mavi denizi şu mavi gölü Getirme kapıma geçilmez çölü Ebedi olmalı nefesin gülü Bizim yeşillikler bizim tülüler..........Osman Öcal 17 Elazığ’a ses ol grubun adı Hangi grupta var atışma tadı İnşallah tükenmez dolmaz miadı Bizim şiirlerle bizim şairler..........Mehmet Nalbant |
Boşarım Seni
Son yaşananlardır akılda kalan Kalbime mıh gibi çakarım seni. Bendeki sevdadır kalbine dolan Çölde mecnun gibi yakarım seni. Girdin hayatımı zehir ettin sen Akıtıp yaşımı nehir ettin sen Gelen fırsatları tehir ettin sen Bal arısı gibi sokarım seni. Sen benim canımdın canımı yaktın Önce mutluydun da şimdi mi bıktın Yaptığın her şeyi bir anda yıktın Ben de çok umruma takarım seni. Sevgin bittiğinde yolun açarım Sevgisizlikten hep böyle kaçarım Sessiz kaldım diye sanma naçarım Sular seller gibi aşarım seni. Bir evlat verdin de sarıldım ona Görmedim hiçbir şey sevgiden yana Hastayken kol kanat olmadın bana Bent olsan önümde yıkarım seni. Dediler vazgeç sen şimdi sevdadan Kime derman olmuş sendeki vicdan Boşanmayı mubah saymış yaradan Yemin billâh ettim boşarım seni. |
Cansuyum
Sevdana düştüm hep aklımdasın, Hava gibi su gibi muhtacım sana, Doğ artık ne olur, sen güneşimsin, Yıllardır hasretim, hasret sana. Yüreğimin en güzel yerindesin, Her zaman kulağımda çınlar sesin, Neredeysen gel rüyalarımdaki resim, Yıllardır hasretim, hasret sana. Büyüledi beni gördüğüm rüya, Hani bekletmeden gelecektin ya, Gel gül yüzlüm öpeyim doya doya Yıllardır hasretim, hasret sana. Hayallerimde yaşadın yıllar boyu, Susuz ve kuraktı gönlümdeki kuyu, Gelişinle dirildim oldun cansuyu, Yıllardır hasretim, hasret sana. |
Dilek
Yıllar seni yıpratmasın Ak düşmesin saçlarına Sevgi dolu o güzel kalbin Eğer günün birinde Mutlaka sevecekse birini İnsan gibi insan olsun Ne sen onu üz, ne de o üzsün seni |
Dönüp Baktığında
Yedisinde neyse Yetmişinde de aynı insan Ha bugün ha yarın diyerek Boşa geçiyor bunca zaman. Ömür o kadar kısa Yapılan öyle hatalar var ki Önemli olan önce yapıp Sonra da pişman olma deli gibi. Seviyor dedim önce Mutlu etti beni bu düşünce Görmek istemedim hatalarını Olabilir dedim kendimce. Yetişme ortamı bozuktu Sevgiye aç ve susuzdu Yenmeliydi kötülükleri Kolayı seçmemeliydi sevgi. Dönüp baktığında geriye Avucundan akıp giden Koskoca bir ömür Çekilmez çilelerle bitirivermiş seni de. |
Duy Beni
Duy beni sevdiceğim yanmakta bak yüreğim Ne kadar sevdiğimi aşkım sen bilmelisin. İstemem hiç gitmeni sızlıyor sol küreğim Dağı taşı aşsan da aşkım sen gelmelisin. Sensiz günlerim harap, ******* oldu viran Nefes alamıyorum nerde kalbimi saran Bilinmez bir dertteyim hani halimi soran Bu kötü kaderimi aşkım sen silmelisin. Kapım çalındığında yüreğim hoplamakta Sevdanın bahçesinde gülleri toplamakta Ayrılığın acısı hançerler saplamakta Yitirdim hayalleri aşkım sen bulmalısın. Ulaşılmaz yerdesin yanına gelemem ki Kalbimde hep sen varsın kimseye gülemem ki Aramızda engeller yolları bilemem ki Ferhat gibi dağları aşkım sen delmelisin. Bakılmaktan eskimiş yırtık soluk bir resim Çok çok uzaklardasın ulaşmıyor ki sesim Ecel zamanı gelip verirsem son nefesim Sensiz ölüp gitsem de aşkım sen gülmelisin. |
Dün ve Bugün
“Postacı kapıyı iki defa çalarmış. Yalan! Bizim kapının önünden bile geçmiyor, Bugün vardır / yarın gelir / oyalan Postacı bana mektup seçmiyor.” Bu dörtlük kalemimden döküldüğünde, Yirmili yaşların kavak yellerinde, Postacı yolu gözlerdik pencerelerde, Şimdi gençlik ya barlarda ya kafelerde. Onlar mı şanslı, yoksa biz mi şanslıydık, Son sürat teknolojinin içine daldık, Daha ne olduğunu anlamadan Biz de aptal bir kutunun önünde kaldık. “Mouse”u yakalamaya çalışırken, Kedi olsak hadi anlarız derken, Telefonla konuşmak mucizeyken, Kızıyla bilgisayardan görüştü teyzem. Uzanıp kızını tutmak istedi, O gül yanağından öpmek istedi, “Kokunu çok özledim kızım” diyerek Kamerayı içine sokmak istedi. Yalancı bir dünya kurulu, adı; sanal, Kullanamayana diyorlar “a” çok banal, Atlı kovalarmışcasına ardından Koş bir tane bilgisayarda sen al... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:57 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.